Spring naar bijdragen

Natasja71vO

Leden
 • Aantal bijdragen

  32
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Alles door Natasja71vO geplaatst

 1. Yep, in het najaar mijn toelatingsexamen en als ik slaag, in het voorjaar het grote examen als ik daarvoor slaag ben ik officieel gediplomeerd molenaar en dan zou ik alle wind-gedreven molens in Nederland mogen bedienen ongeacht of het korenmolens, poldermolens, houtzaagmolens, pelmolen, krijtmolens, oliemolens, enz.... zijn. De theorie vind ik erg moeilijk, dit wordt mijn tweede poging, de praktijk is geen probleem. Ik ben van kleins af aan al helemaal gek op molens. Over de molen waar de cache is valt veel te vertellen, om daar achter te komen is het de moeite waard te komen op een zaterdag en op afspraak evt. een andere dag. Het logboekje is vervangen, erg vreemd sommige zeggen dat ie er niet in zit, maar elke keer als ik checkte zat ie er wel in, maar eerlijk is eerlijk, het was een vodje, dus misschien niet herkend als cacheboekje, hoop dat het met het nieuwe boekje beter gaat. Inmiddels is de cache 50 keer gevonden en is de cache 8 keer tot een favoriet gemaakt, ik ben superblij met dit resultaat en de vele leuke logs. Conclusie een cache-owner zijn is minstens zo leuk als geocachen. Afgelopen weekend was ik op Vlieland, er lag een cache midden in de duinen, ik kon geen paden meer zien en ben met de kids op compas gaan cachen, het was super leuk, prachtig landschap, zonder deze hobby zou ik niet op het idee gekomen zijn zo daar te gaan wandelen, we hebben op en top genoten, ook bij een andere cache daar, paadjes die steeds smaller werden waardoor het net was dat we zelf groter werden, ik voelde me Alice in Wonderland. Ervaringen die ik zonder de hobby geocachen niet gehad zou hebben, hoe de cache er dan uiteindelijk uitziet, vind ik veel minder belangrijk, dat we ze gevonden hebben was alleen maar extra leuk, de wandelingen zelf waren de grootste cachen. Groetjes, Natasja.
 2. Ik loop alweer achter, Zojuist een found it, leuk log en een vierde favo erbij ?.
 3. Beste Barny, lesje klakkeloos iets aannemen zonder te checken, gisteren was ik er, maar het logboekje zat er gewoon in. Maar om je gerust te stellen, ik ben opzoek naar een nieuw logboekje, alleen nog niet de juiste gevonden omdat het boekje zowel aan jouw als mijn hoge eisen moet voldoen, zodra ik de juiste vind vervang ik het boekje. Ps.Ik probeer minimaal een keer per week de kwaliteit en staat van de cache te controleren, dus geen zorg dat er langer dan een week iets mis zou zijn.
 4. Hoi Diederikus, Aardig dat je informeert! Yep ze zijn zelfs heel erg naar mijn zin, heb veel plezier aan die hele cache, ben dik tevreden over 38 founds, 1 didn't find it en 3 favo's, dat lijkt me niet verkeerd voor een 1,5 maand jonge cache . Ook in de eerste versie die de cache had, waren er al leuke logjes, maar nadat de cache veranderd is in de tweede versie zijn er in verhouding meer leuke logjes, ik ben er dus van overtuigd dat een gedeelte van de kwaliteit te maken heeft met de leukheid van de cache en locatie. Loggers moeten wel wat leuks hebben om een leuke log te kunnen schrijven. De verbazing uit sommige logjes vind ik het leukst, zelf merk ik ook dat als je meerdere caches gevonden heb je door krijgt waar je ze zou moeten zoeken, als co dan een cache maken die een beetje doet aan de hersenen door de war maken door een niet voor de hand liggende plek terwijl die toch echt letterlijk voor de neus van de cacher ligt vind ik grappig. Ik krijg ook leuke reacties van de omwonende die de tv wel weg kunnen doen en alleen maar in een luie stoel voor het raam hoeven te zitten voor een leuke uitzending . Het is een klein buurtschap en de komst van cachers wordt er gewaardeerd. Saaie logjes of alleen TFTC vind ik ook prima, niet iedereen is een Shakespear, als ze maar plezier gehad hebben, ik ben dan ook niet snel teleurgesteld omdat ik nooit iets verwacht, dan is alles dat meer is dan het standaard een cadeautje. De cache vind ik zelf dus een groot succes en door de logjes, de reacties van omwonende, gesprekjes met de molenaar wordt het alleen maar bevestigd. Mijn eerste TB is zijn reis begonnen, ik ben benieuwd .
 5. Dankjewel voor het compliment en een leuke foto! Overigens, ligt de communicatie niet alleen aan de brenger alleen of de luisteraar alleen, het is een wisselwerking, jij hebt gewoon geluk dat ik eerst probeer inhoudelijk de bedoeling te begrijpen wat de boodschap is die iemand wil brengen. Denk ook dat er genoeg zullen zijn die afhaken als de manier van brengen hen niet bevalt, is je boodschap voor niets geweest. Moet wel zeggen dat ik wat log betreft het na je commentaar aan mij een TFTC erg magertjes vind, maar misschien is dat je stilviel wel het grootste compliment dat ik wensen kan, wellicht met je opmerkingen hier erover en je mooie foto ben je al ver boven jezelf uitgestegen dus ik ben meer dan tevreden . Groetjes, Natasja.
 6. Beste geocachers, de cache is aangepast, veel cacheplezier. Groetjes, Natasja.
 7. Hoi Odlaniger, Na alle reacties die ik gelezen heb over logjes heb ik er zo'n beetje een eigen mening over gevormd, persoonlijk vind ik de co een heel eind verantwoordelijk voor de logjes, als je bijvoorbeeld een micro heb of een cache op een oninteressante plek, dan valt er weinig boeiends te vertellen, maar die zijn geschikt voor mensen die het om het vinden gaat of om de punten, dus is mi TFTC ook best voldoende. Plaatst een co een cache op een mooie of interessante plek is het wel leuk iets van die beleving terug te lezen. Zelf pas ik nu mijn logjes aan, als ik niets te melden melden heb over locatie of de cache maar wel blij ben dat die er was zodat ik kon zoeken schrijf ik ook niet veel meer dan TFTC, niet om saai te zijn maar puur omdat ik dan niks anders bedenken kan. Het is een wisselwerking en daarbij sommigen kunnen over niets al de mooiste verhalen maken, een ander heeft dat talent niet, ik ben dus erg benieuwd naar logjes maar veroordeel niemand omdat ik de mogelijkheden van de persoon niet ken. Mijn cache nu vind ik de locatie prima, de cache zelf matig, dat zie ik terug in de logjes, wil ik dus leukere logjes moet ik er meer van maken, dat ga ik zaterdag doen, niet alleen voor leukere logjes, maar ook omdat ik gewoon een leuke cache wil. Ik hoop dat mijn plannen lukken, ik zal het zaterdag melden als het gelukt is in deze topic en in de beschrijving van de cache, die door de geplande verandering ook verandert gaat worden, de maat gaat naar small ipv micro omdat het ongeveer broodtrommel formaat gaat worden. Dat het velen om de punten of de cache gaat ipv om de molen kan ik wel begrijpen, het zijn in eerste instantie geocachers die op deze manier een cache zoeken en geen molenliefhebbers en ik heb totaal geen problemen met puntenjagers, als ze plezier gehad hebben is het doel van mijn cache ook bereikt, ieder op zijn/haar eigen manier, wel erg leuk natuurlijk als cachers ook de molen komen bekijken. Meestal is er iemand op zaterdag, je kan dan een persoonlijke rondleiding krijgen, handig is het altijd even te checken want soms hebben ook molenaars een dagje vrij op zaterdag. In het weekend laat ik het weten of het gelukt is de cache te verbeteren. Groetjes, Natasja.
 8. Hahaha ben je molenaar dat je dat weet? Maar er is minstens 1 uitzondering In Brabant is de molentaal ook omgedraaid ... Ik stop want als ik over molens begin wordt het nog erger dan over geocaching. ?
 9. Of het win-win wordt moet de tijd uitmaken, lijkt me handig als een cache leuk gevonden wordt, maar wil die zelf ook leuk vinden. Het is bijna onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken, maar dat is ook juist de uitdaging en uitdagingen vind ik leuk. Wat het wordt is voor mij en de vinders als het lukt een weet voor de rest een vraag, als ze het willen weten moeten ze maar gaan kijken, het lijkt op niets dat genoemd is (dus zeker geen vogelhuisje) ?. Misschien als alles lukt dat mijn TB eindelijk gaat reizen want die is helaas niet meegenomen vandaag. Dit forum is leuk al die meningen vertellen wat, dat helpt om het nog leuker te maken.... Enige waar ik een beetje aan twijfel is als er straks binnen geen kistje is of cachers nog wel binnen gaan kijken in de molen die toch echt bijzonder is. We zullen zien.....
 10. Oké, weer een boel gelezen en verschillende gedachtes, sluit mooi aan bij wat ik bedacht heb vandaag op de molen (ik werk er nog even geen hele zaterdagen, maar zolang ik het volhoud, ben herstellende). De oplossing is gevonden, er komt een grotere cache buiten met plek voor de ruilitems en TB's en lichtelijk creatief, passend bij het thema molen. Dat wordt dus knutselen van de week en volgende zaterdag proberen het te realiseren. Blijven er een paar vragen open voor me en misschien weten jullie het: 1). Het coördinaat verplaatst ietsje, moet ik dat aanpassen of is het niet nodig binnen de ongeveer drie meter? 2). Moet ik de cache offline halen zodra die veranderd is en opnieuw laten reviewen? 3). Ik neem aan dat ik de hint mag veranderen, maar mag ik ook de grootte van de cache veranderen zonder reviewer dat gemeld te hebben?
 11. @Barny: Stiekem vind ik je echt grappig, je hebt wel niet gelogd, maar ben op locatie geweest en je bezig gehouden daar met geocaching zonder uit te stappen, mijn cache heeft zelfs bij jou z'n werk gedaan . Leuke foto's trouwens, als je morgenochtend langs geweest zou zijn had ik naar je gezwaaid (geel busje toch?) en als je gewild zou hebben een persoonlijke rondleiding gegeven in de molen. Ps. Je hoeft je niet druk te maken om je mening, ik kan goed incasseren dus van mij mag je schrijven wat je wil, ik denk over elke mening na, doe er wat mee als ik het nodig vind en leg het naast me neer als ik het er niet mee eens ben. Het enige is dat ik net zo recht voor de raap ben als een ander tegen mij is en die kunnen niet altijd evengoed incasseren, wat mij dan vaak weer een grote grijns oplevert. Het leven is te kort om ergens gepikeerd over te worden, zie er liever de humor van in. @Knight of Ni: Op steenworp afstand had gekund, maar dat wil ik niet en een multi ofzo vind ik meer als het gaat om een gebied en niet als het om een specifieke locatie gaat. Tja, keuzes..... Ben vooral benieuwd wat er morgen gebeurt als de molen open is, zelf ben ik helaas maar tot 13:00 uur daar morgen. Hoop dat het de start wordt van de TB die er nu is. @MarcoDomi: Dankjewel . Op het moment lees ik alles wat los en vast zit op het moment over geocaching, vooral het creative caching heeft mijn interesse, in nederland heb ik er nog niet veel van gezien, maar in Amerika lijkt het een een utidaging voor co's de meest creatieve caches te maken, met mechanieken en acties die uitgevoerd moeten worden om uberhaupt een cache te kunnen openen of erbij te kunnen, echt superleuk om te zien, ik vraag me af waarom ik ze hier nog niet tegen gekomen ben. Deze cache blijft denk ik zoals ie is, maar een volgende....
 12. Natasja71vO

  Reputatie

  Ah oké, dank je wel
 13. Helemaal mee eens Sivota, ik ben benieuwd en laat geen TB's lang liggen, ik weet niet of het mag, misschien jij, maar dan neem ik ze zelf mee als ze te lang liggen op mijn geocache dagen om ze verder te laten reizen. Maar ik hoop nog een creatieve cache ervan te maken buiten de molen met wel plek, dan zou het opgelost zijn, zaterdag ben ik daar en ga ik de mogelijkheden overwegen. Groetjes, Natasja.
 14. Natasja71vO

  Reputatie

  Bij berichten staat een pijltje en ernaast een cijfer dat gaat over reputatie, zijn dat likes om te laten merken dat je het bericht leuk vind of juist om kenbaar te maken dat er iets mis is met de reputatie van het bericht? Groetjes, Natasja.
 15. Hoi Odlaniger, Het is nu één locatie, de micro buiten, het kistje binnen staat er los van is gewoon als extra, maar ik zou hem weg kunnen halen als dat beter zou zijn, maar het lijkt me leuker als die blijft. Dat is iets wat ik een tijdje wil aanzien en de reacties daarover een belangrijke rol laat spelen, roept het meer weerstand op dan dat het leuk gevonden wordt, haal ik hem weg, is het omgedraaid blijft ie. Wat betreft buiten een grotere cache dat wilde ik het liefst, maar ik zou niet weten hoe op dit moment, er grenzen allemaal privétuinen omheen en een bewoner die ik gesproken heb over die optie wilt er (in mijn ogen terecht) geen in zijn tuin. Voor de rest lijkt het me lastig, maar ik ben nog steeds aan het bedenken of het beter kan op dat coördinaat. Mijn interesse neigt naar creatief caching en ik zit nu in die hoek te denken, zodra ik een betere optie weet, moet ik uitzoeken of ik het kan veranderen. Tot die tijd is er in ieder geval een geocache optie bij waarvan ik zelf denk dat het een leuke locatie is voor de liefhebber en de kokerjager, ach ik heb daar echt geen problemen mee, iedereen mag van mij het plezier halen op de manier die zij het leukst vinden. Daarnaast is dit mijn eerste cache, ik sta open voor verbeteringen, ben blij met opbouwende kritiek en zelfs met negatieve, blijkbaar is de cache nu al geschikt voor mensen die de locatie leuk vinden, voor kokerjagers, voor brompotten die weer iets hebben om over te mopperen, voor cachers die inhoud willen en op zaterdag kunnen, dat maakt dat ik best tevreden bent over mijn eerste poging. Wellicht bedenk ik een oplossing om nog meer groepen tevreden te stellen. Moet zeggen zelf een cache te bedenken beleef ik net zoveel plezier aan als het geocachen naar andere caches. In ieder geval bedankt voor je feedback, ik neem het mee in mijn overwegingen. Groetjes, Natasja.
 16. Zelfs na uitleg kan je nog niet lezen en ik ga geen poging meer doen, voor jou zijn jouw verzinsels blijkbaar de enige waarheid ipv de feiten en van mij mag je al zou je in kabouters geloven maakt me dat niet uit, ieder zijn/haar eigen manier van vrijetijdsbesteding. Wel wordt ik helemaal blij van je berichten te lezen dat ik jou niet ben, ik zou me geen raad weten met mijn negatieve houding en het niet met mezelf kunnen uithouden, dat is dan ook waarom ik je berichten toch graag lees. Veel plezier met de caches die wel naar je zin zijn, die van mij is ook niet voor jou bedoeld, die is alleen voor mensen die er plezier aan beleven of het nu puntenjagers zijjn of niet, als ze maar plezier gehad hebben en daar zijn er in twee dagen al twee van , wie weet komt er nog een cache ooit die ook voor jou bedoeld is. Met jou ego zit het overigens wel goed, misschien iets te hoog gezien je minachtende houding over andermans manieren die er kunnen zijn om te cachen. Groetjes, Natasja.
 17. Hoi Barny, Ik heb twee tips voor je, de eerste is beter lezen, de tweede geen conclusies trekken als je niet weet wat zich afgespeeld heeft. De cache ligt buiten en is een micro, dus er ligt geen cache in de molen, wel een kistje als extra leukigheid voor wie het waarderen kan. De cache is altijd met daglicht te bereiken, het kistje alleen op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur omdat deze molen net als de meeste molens in Nederland alleen dan open is. De reden dat er buiten geen grotere cache ligt (wat ik het liefst gewild had) is dat er simpelweg geen plek is op die locatie. De NL revieuwers hebben wel degelijk hun werk gedaan want eerst was het kistje binnen ook een cache met logboekje zodat er gekozen kon worden waar te loggen en ze hebben mij verteld dat dat niet mag, vandaar dus de keuze voor deze oplossing, nu kan er met daglicht altijd gegeocached worden op deze locatie en voor degenen die meer willen is er op zaterdag een extraatje in de molen, maar dat ze die dan kunnen bezichtigen is al een extraatje. Die "sneue" doordeweekse cachers kunnen dus zowiezo al de meeste molens niet in. Blijft natuurlijk altijd de keus voor cachers die niet een kokertje willen loggen deze over te slaan, er zijn caches in alle soorten en maten voor ieder wat wils. Wat betreft het kokerrapen voor een bijbehorend "sneu" egoverhogend puntje, dat is hier niet van toepassing, zelfs op een doordeweekse dag is de molen prachtig om zo van dichtbij te zien en voor degenen die hun plezier uit punten halen haalt, gun ik ze dat puntje van harte, ieder zijn/haar eigen motivatie om te geocachen ik heb er geen problemen mee, zelf cache ik elke keer om een andere, de ene keer omdat ik een mooie omgeving wil zien, de andere keer om een cache met inhoud te vinden (zeker als mijn kinderen mee gaan) en soms ook puur om het vinden, punten en hoeveelheden interesseren me totaal niet, ik zoek per keer reden passende caches op en wat anderen daar van vinden maakt mij helemaal niet uit. Overigens de volgende cache wil ik wel groter maken, ik ben nog snode plannen aan het bedenken, na je reactie verwacht ik dan wel een bezoekje van je en niet als eerste anders val je onder de "sneue" egoverhogende-puntjesjagers . Groetjes, Natasja.
 18. Yes gelukt, duurde even, maar gisteren is de cache gepubliceerd en gisterenavond voor het eerst gevonden, een leuke log, met gelijk een favo erbij, mijn dag kan niet meer stuk. Mijn eerste TB maar in die cache geplaatst en afwachten wat voor reizen die gaat maken. Conclusie voor mij, een cache plaatsen is net zo leuk als ze te zoeken :-).
 19. Natasja71vO

  App Op Telefoon

  Zelf had ik die ook gedownload maar nu gebruik ik C:geo die is gratis te downloaden en vind ik fijner nadat ik er aan gewend was, maar dat kan natuurlijk voor iedereen verschillen.
 20. Natasja71vO

  Mijn Eerste Tb

  Hoi MarcoDomi, Dank je wel. Het levert me veel op zo'n hobby, lekker buiten zijn, op mooie plekken komen, leren over de omgeving, kwaliteitstijd met mijn kinderen door samen dingen op te lossen en te zoeken, de lol als je de cache ook echt vind. Bovendien vind ik het idee erachter tegelijk de boel netjes houden, zowel de omgeving en de cache leuk achterlaten voor anderen ook mooi. Straks op stap om mijn eerste cache te plaatsen, ik weet niet hoelang het duurt dat de cache ook op internet te zien is en of alles lukt, dus een beetje spannend, ik denk dat ik mijn TB maar laat beginnen in mijn eigen cache, ik twijfelde in het TB hotel in mijn woonplaats of in mijn cache die 30 km verderop komt. De voorpret maakt in ieder geval nu al dat ik vreselijk veel zin heb in vandaag. Groetjes, Natasja.
 21. Natasja71vO

  Mijn Eerste Tb

  Ik zie de link met mijn vraag niet, maar goed, maakt niet uit, ik wilde gewoon meer leren over TB's en dat is met de meeste antwoorden gelukt. Wellicht maakt het verschil hoeveel TB's je hebt en veranderd wat je leuk vind door het aantal of door de tijd wat, voorlopig heb ik er maar één wat ik super leuk vind en ik zit me te bedenken waar en wanneer ik die loslaat, wellicht omdat het er voorlopig maar één is vind ik elk logje waarschijnlijk leuk en hoop ik ook op veel foto's, de toekomst zal het leren, mocht ik er één vinden, zoek ik die op en kijk ik wat de missie ervan is of wat de wensen van TB eigenaar zijn en dan komt het vast goed, ik mag toch hopen dat als die er zijn het duidelijk vermeld staat, tenminste dat lijkt me wel het meest handige. Inmiddels heb ik ook een eerste cache voorbereid, zelfde verhaal, met een beetje geluk ga ik die morgen plaatsen en aanmelden.
 22. Natasja71vO

  Mijn Eerste Tb

  Ik denk dat je niet goed gelezen hebt, ik heb nog geen TB van iemand meegenomen voordat ik de precieze etiquette ken en dus ook geen "onbenullig" logje erover geschreven, waar Barny het over had was dat ik "Leuke cache en TFTC" schreef en dat het misschien wat kort is en leuker is een wat meer specifiek antwoord te geven voor de co, iets waar ik vind dat hij gelijk in heeft dus wat ik ga proberen. Overigens weet ik door zinvolle feedback hier nu meer over TB's en durf ik het vanaf nu aan wel aan die te verplaatsen, ik weet nu hoe ik de missie ervan op kan zoeken en kan proberen daaraan mee te werken. Mij onbenullig noemen om iets waar geen sprake van is slaat nergens op en helpt niet mee het spel leuker te maken, sterker nog, het zet er een domper op, de vraag stelde ik juist om meer te leren, dus ik hoor het liefst opbouwende feedback en die mag best kritisch zijn als ik daardoor erna een betere bijdrage kan leveren aan geocaching. Groet, Natasja.
 23. Natasja71vO

  Mijn Eerste Tb

  Hoi Eftelaar, daar heb je een punt, ik kom elke week langs de desbetreffende cache, op dit moment is die wegens onderhoud niet beschikbaar, ik heb de tools inmiddels om erbij te kunnen, dus zodra die weer beschikbaar is schrijf ik er alsnog in, dat lag sowieso al in de planning. Groetjes, Natasja.
 24. Natasja71vO

  Mijn Eerste Tb

  Hoi Barny, Dank je wel voor de tips, ik zou specifieker zijn in de logs, zelf ben ik snel tevreden als iemand schrijft leuk zou ik al blij zijn, maar je hebt een punt, wat specifieker en uitgebreider is leuker. Wat betreft het loggen betreft als not found terwijl ik de cache wel gevonden heb en gezien maar er niet bij kon omdat ik doordat ik beginner ben geen tools bij me had ervoor ben ik het niet eens, ik heb gezocht en gevonden dus mag ik hem van mezelf loggen als gevonden, ik overwoog een foto ervan te maken ipv op het log te schrijven, maar in dit geval zou het verraden waar de cache zat. Groetjes, Natasja.
 25. Natasja71vO

  Mijn Eerste Tb

  Dank jullie wel, ik ben er met jullie hulp uit. Groetjes, Natasja.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...