Spring naar bijdragen

Jobbie

Leden
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Acer N35 met ingebouwde GPS
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    2 weken.
  1. Ik zal even mijn bevindingen vertellen wat het mij verbaasde van afgelopen vrijdagavond tijdens het rit met mijn auto naar mijn liefje in St. Michielsgestel vanuit mijn ouderlijke woning in Ridderkerk. Ten eerste gebruik ik GPS Tuner, met de geijkte stafkaarten van Ridderkerk en ten zuiden van Hertogenbosch, waarop St.michielsgestel staat. Tijdens mijn rit vanuit Ridderkerk is de kaart met de tracks niet helemaal nauwkeurig, zo bijvoorbeeld de track stond te trekken langs de snelweg A15, zo'n 10 meter afwijking, door de polders heen. Tussendoor trekt de track-sporen door de kaarteloze venster van GPSTuner, want alle tussenliggende plaatsen waarop A15 staat had ik nog niet ingevoerd en geijkt. toen ik net de regio ten zuiden van Den bosch binnenkwam, wordt er wel kaarten geladen, en ik zag het met een verbazing dat de tracks wel precies op de weg trekt en zelfs door de straten waarop ik doorheen reed, dus er was helemaal geen afwijking te bespeuren. Dat lijkt me wel gek, maar zou dat heel goed kunnen dan ? waarschijnelijk heb ik de kaart van Ridderkerk niet goed geijkt, bij de kaart van zuidelijk deel van Den bosch heb ik wel goed geijkt ? Edit: Ik heb de tracks zojuist geanalyseerd, het blijkt toch niet de zuivere koffie te zijn, er is nog steeds een afwijking, maar de afwijking is wel veel kleiner, namelijk amper 2 meter ernaast, toen ik in de straten van St. Michielsgestel reed.
  2. De rode lantaarn heeft hier een punt: Een Palm handheld computertje is een degelijk PDA, alleen is bij deze Palm met iets minder mogelijkheden dan een PDA met WindowsCE/Mobile, overigens is deze Palm's wel aan een groot inhaalslag bezig. Het voordeel van Palm PDA's dat er veel van PalmOs applicaties gratis verkrijgbaar is. Bij WinCE/Mobile moet je bijna al die applicaties zich lam moeten registeren of er een grif voor betalen. In deze WinCE/Mobile software zijn er vrij weinig goede freeware's beschikbaar. Ok, mijn vote ging naar GPS Tuner, omdat het lekker werkt op mijn Acer n35. GPS Dash is ook een mooi programma, maar het draait een beetje traag op mijn PDA, overigens wel handig voor het tracking-logs als ik met mijn Smart ga rijden. Voor de andere applicaties heb ik het nog niet geprobeerd.
  3. Gewoon niks van aantrekken: De kranten of de overige media's vullen op hun manier de informatie enof berichten aan, om de bladen of de uitzending vol te maken. Daarbij komt de objectiviteit soms ver te zoeken. Bij hun draait alleen maar om ping ping ($$$$) in plaats van objectief werken etc.
  4. De rode lantaarn, je verschaft nu duidelijkheid voor mij, bedankt voor de uitleg en de moeite.
  5. En op de sommige stukken fietspadden waar er blote hemel is, dus zonder bladerdek boven, zijn er ook af en toe wat uitslagen met de verschillen van minimaal 10 meters. Ligt dat misschien aan de geintegreerde GPS-ontvanger van Acer n35 ? ondanks dat de ontvanger veel satelieten kan zien. Of zijn de afwijkingen standaard in de GPS-satelieten aanwezig, ondanks deze maatregel door Amerikaans overheid uitgeschakeld hebt ? Of heeft de ontvangers iets last van de verschillende coordinaten die van de satelieten mee hebt gekregen ?
  6. Bij mij is het ook de afwijkingen met Acer n35 behoorlijk groot en ik denk dat het wel gebruikelijk is. Ik gebruikte GPSTuner voor het loggen van mijn tracks, zoals lopend of fietsend afgelegd. Ik heb 2 vaste referentiepunten geplaatst, bij de stoeprand aan de straat met een bocht zoals ik op de stafkaart kunnen zien, van mijn ouders woning. En de andere referentiepunt is bij een parking bij het honkbal-veld, in het park. Van elkaar is het ongeveer 1 km verwijderd, en toen heb ik even rondgefietst, en ik zag dat de tracks niet netjes op de fietspad blijft, maar af en toe wat zwabbers, soms 5 meter ernaast of 20 meter ernaast. Heeft iedereen dat ook last ondergevonden dan ?
  7. Jobbie

    GPS Hunt

    Het lijkt me ook wel leuk om daarnaar te kijken. Als deze film de Nederlandse bioscoopzalen niet kan halen, dan wordt het wachten op huurDVD-versie. En inderdaad, het lijkt een beetje op Blair Witch project.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...