Jump to content

Don.geo

Leden
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Don.geo

 • Rank
  Forum Newby
 • Birthday 11/01/1970

Previous Fields

 • Lengtegraad
  5 29.298
 • Breedtegraad
  51 26.843

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Eindhoven
 1. Juist! Daar gaat het om! En dat is nu precies het probleem dat we zelf veroorzaken. Als wij als kritische cachers niet meedoen, dan zijn wij geen onderdeel van het gemiddelde en gaat het gemiddelde een kant op die wij niet willen. Juist daarom moeten we wel favo's uitdelen aan de top-5% of top-10% caches die we zelf tegenkomen. Dan wordt het gemiddelde ook ons gemiddelde.
 2. Ik ben helemaal met jullie eens dat de gemiddelde kwaliteit van de caches ondermaats is. Ik snap de frustratie. Die heb ik zelf ook. Maar bekijk het eens anders. Voor wie is het systeem eigenlijk bedoeld? Het is niet bedoeld voor degene die puntjes jaagt en alles pakt wat los en vast zit. Die pakt toch alles. Favo's of niet. Het is wel bedoeld voor jou en mij - voor degenen die kritisch zijn. Wij kunnen het favo systeem gebruiken om snel te selecteren welke caches we links laten liggen, en welke wel de moeite waard zijn. En als wij het willen gebruiken, dan kunnen wij beter maar zorgen dat het werkt, toch? En het werkt alleen als we zelf regelmatig favo's uitdelen. Ik zeg niet dat je zomaar aan alles een favo moet geven. Zeker niet. Je moet kritisch zijn, maar niet TE kritisch, want dan werkt het systeem niet. En daar hebben we zelf last van. Tenslotte... als je om te beginnen al selectief bent in de caches die je doet, vind je dan nog steeds heel veel meer dan 90% echt niet leuk? Dan is het misschien toch tijd om een andere hobby te zoeken. Eentje waar je meer dan 10% van je tijd plezier aan beleeft. Voor alle andere mensen die leuke caches willen selecteren door gebruik te maken van het favo systeem: niet oppotten, maar uitdelen!
 3. Niet oppotten, maar uitdelen die favo's! Natuurlijk is het subjectief. De ene geeft hier iets weg, de ander daar... de grap is dat het gemiddeld wel goed komt, als er tenminste genoeg favo's worden uitgedeeld. Gemiddeld krijg je daardoor een beeld van wat de gemiddelde cacher waardeert. En we bepalen per definitie allemaal samen wat de gemiddelde cacher is, nietwaar? Statistiek leert ons dat dergelijke waarderingen pas betekenis krijgen als er relatief veel favo's worden uitgedeeld. Juist door ze NIET uit te delen krijg je het scheve beeld dat we allemaal niet willen. Een voorbeeld: jij hebt met al jouw 3985 gevonden caches, 8 favo's weggegeven aan de echte supercaches. Top - dat zien we graag! Ondertussen geeft een beginner er één aan zichzelf en aan één vriendje. Ouch - dat is niet de bedoeling! Maar wie is er nu dom in dit verhaal? De beginner? Nee... jij! In het voorbeeld zijn 2 van de 10 uitgedeelde favo's (=20%) 'rommel'. Als jij gewoon jouw 398 favo's had uitgereikt, dan waren slechts 2 van de 400 (=0,5%) van de favo's 'rommel' geweest. Dan waren die 2 foute favo's niet relevant meer in het totaalbeeld. Kortom, we hebben er uiteindelijk allemaal profijt van als we niet kritisch zijn, maar de favo's gewoon gebruiken waar ze voor zijn: om uit te delen. Je mag per 10 caches één favo weggeven. Waarom zou je dat dan niet doen? Als je ze niet uitgeeft, dan hebben ze geen nut. Dus geef een favo aan iedere cache uit jouw persoonlijke top 10; aan 1 van de 10 caches die je doet... Mijn devies: niet oppotten, maar uitdelen die favo's!
 4. Zonder uitdagingen zou het leven saai zijn. En uitdagingen maken ook het cachen leuk voor mij. Een lastige puzzel of een moeilijke cache.... Laat maar komen. Zoals al vaker gezegd gaat veiligheid natuurlijk wel voorop. Als je weet wat je doet zijn veel gevaarlijke dingen prima te doen. Ziedaar mijn probleem: ik heb geen idee wat ik moet doen om veilig in een boom te klimmen. Maar ik wil het wel graag eens doen. Wie komt er uit omgeving Eindhoven, weet wat hij doet, en wil mij een keer op sleeptouw (klimtouw) nemen om een cache uit een boom te plukken? Lijkt mij geweldig.
×
×
 • Create New...