Spring naar bijdragen

Krelis

Leden
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Krelis geplaatst

  1. Krelis

    Static Navigation

    Ik zie nou dat er al een topic hier aan dat apparaatje gewijd is. (eerder niet goed gezocht blijkbaar) Maar ook daar krijg ik geen antwoord op mijn vraag. Op geen enkele website trouwens. Tientallen recensies en testen, maar die gaan vrijwel allemaal alleen maar over snelle acquisitie binnenshuis en navigatie in de auto. Het lijkt verdorie wel of er niemand meer gewoon lekker met een GPS gaat wandelen!
  2. Krelis

    Static Navigation

    Bij het afstruinen van websites naar bovengenoemde types stuitte ik op de Freedom Keychain Bluetooth GPS 2000 En nou heb ik mijn hebberig oog daar een beetje op laten vallen. Vanwege het handzame formaat. Deze heeft geen SIRFstarIII maar een MTK-chip, wat weer wat nieuws zou zijn. Maar de bange vraag blijft voor mij wel of die ook van die rare fratsen heeft ingebouwd bij langzaam wandelen en/of stilstaan. Bij geocachen dus. Heeft er iemand al ervaring met dit "lucifersdoosje"?
  3. Krelis

    Static Navigation

    Bedankt voor die test. Maar ik heb inmiddels ontdekt dat je op de TyTN II sowieso meerdere GPS-applicaties tegelijk aan de GPS kunt hangen. Zo wordt het tenminste uitgelegd bij: Start -> Instellingen -> Systeem -> Externe GPS -> Toegang , en in de Help die daarbij hoort. En het werkt inderdaad ook nog! Met bijvoorbeeld OziExplorer tegelijk met Google Maps en met Camera (met geotagging actief).
  4. Krelis

    Static Navigation

    Mijn TyTN II heb ik vorige week woensdag gekocht, en daar zat 6.1 al op. Voor de volledigheid: Windows Mobile® 6.1 Professional CE-besturingssysteem 5.2.19212 (Build 19212.1.0.3) En ik heb ook problemen met de ontvangst bij stilstand en langzaam gaan wandelen. Maar of dat om Static Navigation gaat is mij nog niet helemaal duidelijk. Ik heb mijn symptomen een stukje hierboven beschreven (6 juni), waar ik nog aan moet toevoegen dat het ook onder open hemel toch ook niet allemaal even lekker loopt.
  5. Krelis

    Static Navigation

    Nou, dat is een snelle reactie! En bovendien met precies de antwoorden die ik zocht. Heel erg bedankt! In het afgelopen weekend heb ik toch de stoute schoenen even aangetrokken en in de registry van de TyTN de waarde voor GPSmode veranderd van 2 naar 1, maar dat maakte geen enkel verschil. Helaas. Misschien als ik me nog eens een keer heel dapper voel en er tijd voor heb, dat ik dan nog eens ga zoeken naar documentatie voor de overige instellingen die onder HKLM\Software\HTC\SUPL AGPS\ te vinden zijn. Zoals daar o.a. zijn: EnableAGPS, EnableReAiding, NumberFixes, QoSAccuracy, QoSPerformance, TimeBetweenFixes En nu heb ik toch nog weer een klein technisch vraagje: is het mogelijk om de bluetooth GPS tegelijkertijd te gebruiken met de ingebouwde GPS? Geconfigureerd op twee verschillende poorten? Zodat je dan ook twee GPS-programma's tegelijk kunt draaien, zonder dat je GPSgate van Franson (o.i.d.) ervoor nodig hebt.
  6. Krelis

    Static Navigation

    Met mijn twee vorige GPS'en liep ik in de bossen altijd met een externe antenne (niet draadloos) in mijn hoed geplakt. En het verschil in kwaliteit was aanmerkelijk. Overigens zal een externe antenne mijn probleem niet 100% oplossen want ook bij een heel goede ontvangst doet het probleem zich voor, zij het in mindere mate. Heb ik inmiddels gemerkt. Ik heb in de registry van mijn TyTN II wel diverse instelmogelijkheden voor de GPS zien staan, dus wellicht is er nog het e.e.a. mogelijk. Maar ik heb nu ook weer een ander idee gekregen: een bluetooth GPSmuis bij mijn TyTN II gebruiken. Maar ik weet niet of die zal gaan conflicteren met de ingebouwde GPS. Is er iemand die dit al succesvol voor elkaar heeft gekregen? Het gaat bij mij om een HTC TyTN II met de volgende versie-aanduidingen: R 1.65.16.25 G 25.83.40.02H D 3.29.00.00 Ik wil dus de ingebouwde GPS kunnen disabelen en alleen de externe bluetooth GPS gebruiken. Echter, dan rijst bij mij meteen weer de vraag of alle SIRFstarIII GPS'en deze onhebbelijkheid hebben, want dan schiet ik er natuurlijk nog niks mee op. Mocht dit werken, dan kan ik de TyTN gewoon altijd als compleet apparaatje gebruiken, en alleen als ik nauwkeurigheid nodig heb gebruik ik de bluetooth GPS erbij. Is dit een beetje een logische gedachtegang? En zo ja, heeft er iemand tips voor een goede SIRFstarIII bluetooth GPS-muis? Voor bij de TyTN.
  7. Krelis

    Static Navigation

    Vandaag ben ik in het bos gaan wandelen met mijn gloednieuwe HTC TyTN II. Ik heb hem pas twee dagen, en totnogtoe leek het GPS-gedeelte prima te functioneren, bij wandelen en autorijden. Ik gebruik hem met OziCE 1.12.3. Maar onder de bomen in het bos was het een ander verhaal. Over het algemeen is de ontvangst onder de bomen verbazingwekkend goed (voor mijn eerste SIRFstar ervaringen althans; mijn vorige twee GPS'en hadden nog geen SIRFstar), zelfs als ik mijn TyTN gewoon in mijn borstzak heb. Maar op een gegeven moment stuitte ik op een ernstig probleem, en heb daarna nog urenlang wandelend lopen experimenteren, en ben tot de volgende conclusies gekomen: Als ik vanaf stilstand begin te lopen (onder de bomen, dus met een niet optimale ontvangst) dan duurt het soms tientallen seconden voordat de snelheid verandert van 0.00 naar een andere waarde, en tot mijn positie op de kaart verandert. Onder een open hemel doet dit probleem zich niet voor. (Geloof ik.) Maar als ik onder de bomen gewoon de gang erin hou, en ik stop dan ineens, dan staat de snelheid wel binnen 1-2 seconden op 0.00. Of als ik tijdens het wandelen ineens plotseling 180° omdraai, dan verandert de richtingspijl ook meteen dienovereenkomstig. Alleen vanaf stilstand in beweging komen geeft het probleem. En het lijkt ook alsof de duur van die stilstand ook minimaal 10-15 seconden moet zijn. Maar van dat laatste ben ik nog niet helemaal zeker. Tot zover mijn conclusies. Behoorlijk van streek door deze ervaring met mijn gloednieuwe speeltje ging ik op Internet zoeken, en stuitte o.a. op deze pagina. Misschien is het nuttig als ik bij deze mijn ervaringen hieraan toevoeg? Aangezien ik het ding pas twee dagen heb, ben ik nog niet zover dat ik de registry al wil gaan hacken, of dubieuze utilities durf los te laten op het apparaat. Ik denk eerder in de richting van de aanschaf van een externe antenne. Misschien dat de ontvangst kwaliteit daarmee dermate verbetert, dat het probleem zich daarmee oplost. Maar misschien ook niet. Vooralsnog hou ik dit draadje op dit forum in de gaten!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...