Spring naar bijdragen

loek

Leden
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door loek geplaatst

  1. Hallo , ik heb een vraag over het volgende. Bij mijn instellingen voor bleutooth Mda-compact staat aangevinkt inbound com 4 en outbound com 5, mijn vraag is moet inbound aangevinkt staan om de bleutooth gps te laten werken met de mda. of kan de inbound worden uitgevinkt?. misschien kan iemand uitleggen waar inbound en outbound voor staat. Welke van de 2 is verantwoordelijk voor de ontvangst van het gps signaal. en welke gevolgen heeft het als inbound com 4 uitgevinkt staat???????
  2. loek

    postcode met tomtom 5

    Is hier niet te vinden op de sd kaart, niet als aparte map en ook niet in de Benelux map. Ook niet in de tomtom en my documents map op de PDA zelf. Dus als je nog andere suggesties hebt, ben ik erg benieuwd! <{POST_SNAPBACK}> een vraagje? ik heb de gegevens in de map zip geplaatst. maar waar moet ik het postcode bestandje van engeland plaatsen? ik neem aan in dezelfde zip mapje.. groetjes l
  3. Ik kom er niet uit wat de oorzaak is van de traagheid van de Gps en navigeren onder tomtom 5. voorbeeld.... Ik heb de Adapt bleuthoot gps, heb hem staan op andere kabel Nmea gps com 5. dit werkt. (had hem eerst op andere bleutooht staan en dit gaf dezelfde problemen) Ga ik rijden dan zie je uiteraard wel direct mijn snelheid reageren en oplopen. maar stop ik, of ik rem langzaam af dan sta ik dus helemaal stil en loopt de snelheid nog terug naar 0 en loopt ook de afstand nog 5 meter de terug. Wie o wie weet de oplossing? Mda-compact met Adapt gps Na regen komt zonneschijn
  4. loek

    TomTom GPS progje

    in start/settings zie je de gps schotel staan. klik hierop. dan opend zich het scherm 2e tabblaadje en je kan aangeven welke gps er ingesteld moet worden . daar zie je links een vakje met een vinkje erin. dit vinkje uitzetten en je schoteltje is niet meer actief.
  5. Ik heb dit toevallig vandaag per toeval ondekt . In mijn geval ging het per ongeluk luister en huiver... Na het opstarten van tomtom 5 wilde ik mn pennetje pakken en drukte per ongeluk mn PPc uit. Met gevolg..dat toen ik mijn tomtom weer opstarte .. al mijn bestemmingen weg waren. ik heb daarna mn sd kaartje eruit gehaald en mn PPc een soft rfeset gegeven .. sd kaartje er weer in en toen bij opstarten zag ik dat alles uit de lijst weg was .ik moest wel daarna de thuislokatie opnieuw instellen, en de favorieten opnieuw moeten instellen. maar ik heb ook de optie fabrieksinstellingen zien staan.
  6. loek

    gps op hol

    Wat als je GPS buiten ligt, de PCc buiten en jij binnen terwijl je beweegt (en het niet regent)? Het verhaal van Kruimel snap ik niet. " Een ander feit is dat een GPS dat niet beweegt nooit betrouwbaar is.". <{POST_SNAPBACK}> Lees dus ANDER feit Ik heb het niet over bij stilstand wel of geen snelheidsmeting Gewoon een ander feit waar de GPSr ook onbetrouwbaar in is. In feite hetzelfde als de "wisselende" posities waar jij het over hebt. Een stilstaande GPSr doet het gewoon niet goed qua positiebepaling. De GPSr moet in beweging zijn. Eerlijk gezegd, heb ik bij stilstand nog nooit op welke van de GPSr die ik allemaal heb gehad, gekeken. Als ik cache loop ik en als ik navigeer rij ik. Ik zou niet weten wat het ding bij stisltand aangeeft. Voor mij is stilstaan gelijk aan .... jawel, achteruit gaan. En als ik achteruit ga kan ik de snelheidsmeter niet controleren Het is een gewichtig onderwerp, maar we moeten er niet te zwaar aan tillen. <{POST_SNAPBACK}> volgende week hopen wij naar duitsland te gaan en omdat ik wilde weten of ik een stabiele gps fix had wilde ik hem onder andere checken door de gps gewoon aan te zetten en de PPc dan op een aantal satelieten controleren. en kijken of de fix niet telkens weg is en na een aantal minuten pas weer terug is. dit zie ik als een goede voorbereiding op onze vakantie. dus omdat ik het aantal satelieten wilde bekijken zag ik de snelheidsmeter van het 1 naar het ander gaan vandaar mn vraagstelling.
  7. loek

    gps op hol

    ik heb mn gps staan op andere kabel Nmea en com 5 . (heb bleutooth adapt) ik ben aan het uitproberen of die niet spontaan uitslaat. wat valt op :::: als ik het gps scherm opend lijkt hij op hol geslagen terwijl de gps buiten ligt en de PPc binnen ik dus niet beweeg . zie je de snelheid van 4 en 6, dan naar 26 km per uur schieten hoe komt dit en dit al 20 minuten lang. is mijn gps nog wel betrouwbaar???
  8. ik wil je vragen: nadat je dus wired Gps heb gekozen en je zegt het werkt,,,,,, werkt het dan ook tijdens het navigeren zonder problemen zoals uitvallen enz. ik had mijn adapt staan op andere bluethoot en com 5 hij werkte perfect alleen navigeerde hij traag dus nora zegt nog 40 meter en dan,,,, maar dan reed ik dus de straat voorbij. ik heb hem zojuist ook op wred gps gezet en bautrate 9600 gezet en ik heb een fix, ik ben morgen benieuwd of hij dan sneller reageerd tijdens navigeren. of is er iemand die anders een oplossing heeft voor het trage reageren, komt dit door de instelling van de gps???? graag antwoord hier op.
  9. ik dacht dat we alles eerlijk zouden delen hahahahaha. maar alle gekheid,, waar haal je die plusmappen vandaan.
  10. whoooooo wacht eventjes je zegt plusmap... ik heb hier de gehele map deutshland, bedoel je dat ik die map in zn geheel binnen de map maps of Europe kan/moet zetten????? abracadabra hoor voor een leek. <{POST_SNAPBACK}> hoe kom ik aan de plusmappen ????????????
  11. whoooooo wacht eventjes je zegt plusmap... ik heb hier de gehele map deutshland, bedoel je dat ik die map in zn geheel binnen de map maps of Europe kan/moet zetten????? abracadabra hoor voor een leek.
  12. Neen, wat ik had begrepen is, dat als je met roadmaps of Europa zou gaan navigeren en je hebt de kaart duitsland ook op je storige card , dat je dan op een gegeven moment automatisch de kaart Duitsland oppak en zo naar straatniveau kunt navigeren,, maar ik begrijp nu dat je dus , zodra je over de grens met duitsland komt, de kaart Duitsland moet gaan gebruiken om op straatniveau te kunnen navigeren ?
  13. hallo allemaal, ik heb gelezen dat de mappen van buitenland geintregeerd zouden zijn met tomtom 5. Het volgende.. ik heb de kaart geopend van Roadmaps of europe, ik wil naar het plaatsje Alken in duitsland. (kaart Duitsland staat ook op mijn PPc) Ik heb het volgende gedaan. In de map Roadmaps of Europe in getypt.. Alken. Daar vindt die niet de straat waar ik moet wezen wel de hoofdwegen. Wat is er dan geintregeerd , ik moet als ik in duidsland bent dus zelf weer wisselen van kaart en dan waarschijnlijk de kaart duitsland activeren. Als ik nu alleen de kaart.. Duitsland.. opend Zegt Tomtom 5, dat hij geen geldige GPS positie kan vinden. Waarschijnlijk logisch ik woon in Den Haag.. misschien kan iemand uitleggen wat er dan geintregeerd is met de map, dit omdat de vakantietijd aanbreekt en een ieder wel moet weten hoe alles werkt.. groetjes loek.
  14. loek

    postcode met tomtom 5

    Is dat het bestandje nederland.postal? Is hier iets van 1.8 MB. <{POST_SNAPBACK}> <{POST_SNAPBACK}> bruinebeer ontzettend bedankl voor je reaktie en het bijgevoegde bestandje,, HET WERKT JEEEEEHHHHHHH jullie zijn te gek. ik ben zelf deze topic begonnen en twijfelde eraan of het nut had . wat blijkt ik was niet de enige met dit probleem van postcodenavigeren.. nogmaals bedankt.. groetjes loek
  15. loek

    postcode met tomtom 5

    Is dat het bestandje nederland.postal? Is hier iets van 1.8 MB. <{POST_SNAPBACK}> <{POST_SNAPBACK}> <{POST_SNAPBACK}> ik heb een vraagje aan je....zou je dit bestandje naar mij kunnen mailen..... dit als zipfile naar Paper@wanadoo.nl... op de een of andere manier kan ik het bestandje niet vinden . zou je dan ook presies kunnen zeggen hoe en waar ik het bestand naar toe moet kopieeren, dus moet dit als zip file of moet ik hem eerst uitpakken en welke directory, en moet dit naar de ppc.. ik weet er gewoon zoals je ziet ontzettend weinig vanaf maar met een beetje hulp lukt het me wel.. alvast ontzettend bedankt.
  16. Wie heeft een idee waar tomtom 5 navigator, de gegevens vandaan haalt voor de postcodeverwerking . zit deze postcodegegevens in de map benelux verwerkt / opgeslagen, of zitten de gegevens in de software die je heb moeten instaleren. ben zelf van menig dat dit in de map benelux zit verwerkt.
  17. loek

    TomTom 5 Evaluatie

    Taskknopje zeg je... ben nieuw hier en ben pas een ppc gebruiker. kan je wat specifieker zijn, wat en waar het taskknopje is / zit? voor de 1 gesneden koek voor een ander soms abracadabra...hahahahahha iedereen moet altijd de kans krijgen iets te leren groetjes loek. ik baal er inderdaad van dat als ik de poi van een ziekenhuis opend je alleen een klein stukje tekst ziet en niet de volledigge naam, er zit geen scrollbar onder om die tekst te voorschijn te toveren..
  18. Daar heb je gelijk in . nu heb ik een andere vraag hopelijk heb je hier antwoord op. deze vraag heb ik al eerder in dit forum gezet maar geen mens geeft een reaktie dus , waarschijnlijk is dit een onduidelijke materie. de vraag is heel simpel..... is er bekend of er ook alleen een map nederland bestaat omdat mijn tomtom 5 namelijk niet met de postcode werkt met de map benelux..... het schijnt zo te zijn dat postcode navigeren alleen met nederlandse map kan...... de map benelux is geen map die bestaat uit alleen nederland, belgie,luxenburg,, maar 1 complete map benelux...????
  19. Hij is wel beter, hoor! Maar vlak bij mijn werk zou er een rotonde moeten liggen, volgens TT3 en nu ook volgens TT5. Alleen daar heeft nog nooit een rotonde gelegen, wel sinds een paar jaar een kruising met stoplichten. <{POST_SNAPBACK}> dus zijn we erover eens dat tomtom het niet bij het rechte eind heeft als ze zeggen, dat de kaarten van tomtom 5 totaal geheel ge-update zijn en dat dit dus een nieuw begin is met vernieuwd kaarten van tele atlas. wat ik inderdaad heb gezien is dat de nieuwbouw wijk bij ons die eerst niet aanwezig was in tomtom 3 nu wel aanwezig is, dus zijn het geen nieuwe maar inderdaad alleen geupdate kaarten dat vindt ik raar.
  20. Vandaag de route gereden die in tomtom 3 altijd aangaf dat er een rontonde lag die er al 3 jaar niet meer is. Heb tomtom 5 met de map benelux, rijd ik vandaag dezelfde route en wat geeft die nieuwe kaart aan, presies, dezelfde rontonde die er duszzzzzz niet meer ligt sinds 3 jaar. dus wat is er dan zo nieuw aan ???
  21. ik heb een vraag over de kaarten van tomtom 5. weet iemand of er ook een losse map Nederland bestaat voor tomtom 5. ik heb de map benelux en europa . maar daar werkt de postcode niet op. ik kom er niet uit . de postcode zoekfunctie schijnt alleen te werken in de map nederland en engeland, maar de 1 zegt dat nederland geintregeerd zit in de map benelux en dus wel moet werken met de postcode functie. en een ander zegt weer dat je de map nederland moet hebben. phuuuuuuuuu , is er iemand die hier antwoord op weet.
  22. loek

    postcode met tomtom 5

    Met andere woorden de reden dat de postcode navigatie niet werkt komt door de beneluxmap. kan ik weer op de een of andere manier tomtom gaan contacten. jeetje.. ik had bij mn bestelling al gezegt dat ik vooral met postcode werkte en nu sturen ze me mooi de benelux. waarom niet nederland en de benelux. Heb je trouwens ook al gehoord van tomtom 5 gebruikers dat navigeren vanuit contactpersonen niet werkt?? <{POST_SNAPBACK}> Ik weet niet of er verschil is in de Benelux map en de Nederland map. Ik heb net als jij de Benelux map en kan alleen bij de woonplaats de postcode invoeren, niet bij de straat + huisnummer. Je tweede vraag moet ik het antwoord schuldig blijven. Ik heb TT5 ook pas sinds gisteren werkende. Navigeren naar favorieten kan natuurlijk wel. <{POST_SNAPBACK}> inderdaad, als ik de postcode invoer geeft die alleen maar de gemeente woor ik woon en niet de straat een vriend van me heeft wel alleen de nederlandse map en daar werkt de postcode perfect , dius zal het inderdaad het probleem zijn van de beneluxmap
  23. loek

    postcode met tomtom 5

    Met andere woorden de reden dat de postcode navigatie niet werkt komt door de beneluxmap. kan ik weer op de een of andere manier tomtom gaan contacten. jeetje.. ik had bij mn bestelling al gezegt dat ik vooral met postcode werkte en nu sturen ze me mooi de benelux. waarom niet nederland en de benelux. Heb je trouwens ook al gehoord van tomtom 5 gebruikers dat navigeren vanuit contactpersonen niet werkt??
  24. loek

    postcode met tomtom 5

    hoi allemaal ik ben hier nieuw en heb al diverse goede oplossingen gelezen. nu komt het. ik heb tomtom 5 met de kaart benelux. als ik op de kaart druk van postcode of bij navigeren naar, dan krijg ik alleen maar de steden te zien dus tot zover is het oke. maar echt naar een adres via de postcode lukt me niet. nu heb ik het vermoeden dat dit alleen werkt met de kaart van nederland of heb ik het fout. vertel me anders of er misschien ergens iets ingesteld moet worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...