Spring naar bijdragen

Zoekmier

Leden
 • Aantal bijdragen

  15
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Zoekmier geplaatst

 1. Zoekmier

  Ideale Cache Pet

  Dan mag je wel uitkijken dat ze je niet verwarren met een schotse hooglander
 2. Wij hadden dit een tijdje geleden ook. Dit duurde maanden en wij konden er niet achter komen wat het was. In het vakantiehuisje hadden met dezelfde laptop ineens wel caches op de kaart. Daar hadden we dezelfde provider: KPN (internet+bellen). Dus toen dacht mijn man dat hij eens moest neuzen in de router. Daar zijn we niet meer aan toe gekomen, want toen we thuis kwamen deed ons hele internet het niet meer. Er kwam toen een KPN monteur en die monteerde een nieuwe router.....en toen was het hele probleem opgelost. Dus wij weten niet wat het is, maar het zou dus ook een instelling in je router kunnen zijn, die verkeerd staat. Succes ermee. Ik hoop dat het probleem opgelost kan worden, want ik weet uit ervaring hoe vervelend het is.
 3. Zoekmier

  Meerdere Caches Doen?

  Wij zijn ook nog maar sinds begin dit jaar aan het cachen. Wij hebben pas ook een multi gedaan waarbij we onderweg langs 2 traditionals zouden komen. Ik heb toen op onze Etrex 30 die multi en de traditionals gezet. Toen heb ik een alarm aangemaakt zodat we zouden weten dat we de tradi naderden. In het hoofdmenu kopje "gevarenzones". Als je dit aanklikt zie je " Alarm maken". Daaronder kun je dan een bepaalde cache aanklikken en "gebuik" kiezen. Dan kun je aangeven op hoeveel meter afstand de gps een signaal moet geven dat je die tradi nadert. Wij hadden toen (dacht ik) 100 meter, maar misschien kan het nog makkelijker door minder meters te doen, kwestie van even uitproberen. Succes!
 4. Wij hebben met Hemelvaartsdag ook een leuke multi gedaan, bij Oudorp. Het bunkerbos:http://coord.info/GC20RP1. Dit was voor ons voor het eerst dat we zo'n soort multi deden waarbij we echt kokertjes ed. moesten zoeken, dit vonden we, en zeker de kinderen, helemaal leuk. We zullen dus ook zeker deze lijst in gedachten houden, heb hem opgeslagen. Bedankt.
 5. Haha, zit er dan ook nog een onderdeel bij waarmee je die poep kunt verwijderen, anders heb je er nog niets aan
 6. Even een vraag. Wij hebben nog maar 4 tradinionele caches gezocht/gevonden. Dus heb er nog niet zo'n zicht op? Maar waar kun je dit voor nodig hebben?
 7. Waypoint is een winkel. Je hebt meerdere vestigingen. Wij waren bij Rijssen op vakantie en hebben het gelijk gecombineerd. Nee, geen testmiddag. De verkoper raadde ons aan om ze even mee te nemen naar buiten, zodat we het verschil in scherm zagen. Dat was dus echt een groot verschil. Een gewoon scherm is stukke duidelijker dan een touchscreen.
 8. Wij zijn pas naar een Waypoint geweest. Dit vonden wij erg prettig. Je kunt dan erg goed de toestellen vergelijken. Wij kwamen uit op een Etrex 30. Maar volgens mij maakt het geen verschil in menu hoor tussen Etrex of Dakota. Alleen vonden wij het touchscreen van de dakota slechter te zien. We mochten ze allemaal even meenemen naar buiten voor het vergelijk. Onze 1e cache was een gewone, op een heel rustig plekje. Erg fijn om even wat te testen. Onze app gaf direct de juiste plek aan, maar de vEtrex niet. Toen hebben we wat zitten rommelen in het profiel en bleek dat we hem nog op offroad moesten zetten, anders wil hij je over wegen sturen en dan kom je er dus niet.
 9. Het is gelukt!!!!! Je moet de vroeger versie hebben van de Garmin Communcator . Dit vond ik ergens op het engelstalige forum: There is an issue with v4.0.1 of the plugin, revert back to v3.0.1, here's the link: http://gawisp.com/pe...nforMac_301.dmg
 10. Ik ben net ergens geweest waar een PC staat met internet ook via Safari. Daar heb ik de plugin van de Garmin Communicator geïnstalleerd en daarna een cache geladen. Dit lukte!!! Ik heb hiet thuis in Finder gekeken en dan staat hij inderdaad onder het kopje GPX in de Etrex. Conclusie: Er gaat iets mis met de Mac, maar WAT? @thex: Ik heb er (nog) geen SD kaart in Als ik een cache opzoek op Geocaching.com, staan er 4 mogelijkheden, nl. (LOC waypoint bestand)(GPX bestand)(Stuur naar mijn GPS)(Stuur naar mijn telefoon).Alleen het balkje (GPX bestand) is veel lichter van kleur en kan ik dus niet gebruiken. (Ook niet in Firefox/op de PC) Ik dacht dus eigenlijk dat dit aan het feit lag, dat ik geen Premium member ben.
 11. Dit balkje met "GPXbestand" kan ik niet kiezen, waarschijnlijk omdat ik geen premium member ben. En als ik direct "Stuur naar mijn GPS" kies, komen ze er dus helemaal niet in, ook niet als waypoints. Ik kan echt geen tientalle bestandjes over het hoofd zien in Finder op de Etrex. Ik kan, zoals de topic-opener al schrijft 1 cache ook heel veel keren versturen. Er komt dan elke keer te staan : saved succesfully, maar geen vraag dat hij er al instaat en of hij hem moet overschrijven. Komt dit dan misschien ook omdat ik geen PM ben? Ik kan ze, ook onderweg door ze op te zoeken op de iphone-app, wel handmatig inzetten, maar als ik er thuis al wat uitzoek en inzet, scheelt dat heel veel gepriegel. En de kinderen met de iphone in het bos, is ook niet zo'n goed idee. Helaas......zal het wel bij handmatig blijven. Ja, dit staat op massaopslag. Ik dacht door dit berichtje: laat ik het eens op Garmin zetten, maar dan vraagt hij het uit zichzelf: USBkabel aangesloten, overgaan op massaopslag? Ja, dat dacht ik ook, alles van Garmin heeft een beetje dezelfde menu's, dus kan vragen of de topic-opener al een oplossing heeft. Ik hoop het!
 12. Ik heb volgens mij alle mappen/bestandjes aangeklikt, maar zie het echt nergens. En er zou dan echt ergens een heel lijstje moeten zijn, want ik heb het wel tig keer geprobeerd. Net nog een cache van opencaching gedownload, maar dan staat het er, compleet met nummer, in. Moet het dan wel even in de juiste map plaatsen
 13. Een SD kaartje heb ik er nog niet in, maar het geheugen is nog niet vol, heb nl net een wandelroute en fietsroute ergens gedownload en die staan er wel op. Dit heb ik net nog even bekenen in Finder en dan idd in GPX, daar staan die routes wel, maar die caches dus echt niet, helaas.
 14. Wij hebben juist vorige week onze allereerste Gps, een Garmin Etrex 30 gekocht (bij Waypoint in Notter, toen we daar in de buurt op vakantie waren). Ik ben nu thuis ook aan het stoeien om een cache op de GPS te krijgen en herken helemaal jouw probleem. Wij hebben een Macbook met Safari, ik open Geocaching.com, open een cache, stuur naar GPS. Dan vind hij de Etrex 30. De plugin is up to date. Dan klik ik Write aan en zegt hij: Gc.....gpx saved succesfully. Als ik dan kijk op mijn GPS kan ik ook nergens iets vinden. Ook niet in Finder op de Etrex 30. Ik kan ook meerdere malen het write aanklikken en dan zegt hij iedere keer GC....gpx saved succesfully. Een gpx bestand kan ik niet aanklikken. (Misschien omdat ik nog geen betalend lid ben, maar we zijn pas net begonnen, en hebben onze eerste 2 caches gevonden m.b.v. Iphone met betaalde app en het handmatig invoeren in Gps) Ik heb trouwens bij Opencaching wel een cache geladen, dus die verbinding klopt wel, maar die site is van Garmin. Hier in de buurt staan helaas niet veel caches op die site. Ik ben dus erg benieuwd of jij er al uit bent inzake de Geocaching.com site, of dat er iemand is die een oplossing weet. Anders moeten we de volgende vakantie maar weer richting Notter vertrekken..... Groet, Mirjam
×
×
 • Nieuwe aanmaken...