Spring naar bijdragen

The Scorpios

Leden
  • Aantal bijdragen

    590
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Berichten geplaatst door The Scorpios

  1. Op 7-6-2021 om 21:59 zei Linkalovers:

    Aan MapSource en BaseCamp kan men zien, dat geocachen Garmin eigenlijk helemaal niets interesseert. Ze hebben namelijk niet eens de moeite genomen om de standaard geocaching icoontjes intern beschikbaar te maken. Men kan dit in BaseCamp wel goed krijgen, ik heb lang geleden daarvoor een programma gemaakt, als programmeer/vinger oefening. Maar men moet dan de icoon verwijzingen in de gpx file aanpassen ( naar custom BaseCamp verwijzingen ) en de geocaching icoontjes dan als custom-icoontjes voor BaseCamp beschikbaar maken.

     

    Zo lastig was het bij nader inzien niet.... Ik heb een bestand gevonden met icons met nummers dus 0001 0002 enz. die heb ik in de map mijn garmin gezet en voila, gpx file inlezen in basecamp en ik heb de icoontjes bij de cache staan ipv allemaal schatkistjes

  2. Ben zeker geen beginner maar door omstandigheden laatste jaren veel minder bezig geweest met geocachen. Maar het kriebelt ....

    Vrogguh las ik de gps in gsak in en na enige selectie exporteerde ik naar basecamp om een leuke fietsroute te maken. Ik had ik GSAK ook een macro naar google maps.

    In Basecamp zag ik de juiste icoontjes. Heb ze wel gevonden maar krijg ze niet actief in basecamp

    Maar tijden veranderen, macros werken niet meer en laptop is vervangen door nieuwer model. En er zijn zo veel oppikkertjes die ik er wel uit selecteer in gsak

     

    Dus om bij het subforum voor starters te blijven...... Hoe maken jullie fietsroutes langs verschillende caches?. Ik wil de fietskaart zien met de verschillende soorten caches en zo een route

    maken. Ben al uren aan het googlen maar wordt niks wijzer. ;(

  3. 5 uur geleden zei Birdie.NL:

    Op Marktplaats zie ik een paar Garmin Dakota's voor resp 40, 50 en 60 euro beschikbaar.
    Idem een GPSMap 60 voor 25 euro (: bieding al op 50 euro), een Etrex voor 40 euro.

    Misschien dat je via een persoonlijk bericht met het goede doel voor ogen nog wat kunt afdingen ;)

     

    Had/heb deze ook in vizier maar max ligt rond de 25 euro. Dus ik neem de tijd. Waar zijn al die eenvoudige zoals de gecko gebleven..... Hou de Dakota en etrex alin de gaten.

  4. 16 uur geleden zei Linkalovers:

    Hallo,

    Hebt u misschien een oude smartphone? Dan zou u er b.v. C:Geo op kunnen zetten, daarin zit o.a. een '...pijl...'.

    C:Geo is gratis en kan u o.a. ook gebruiken voor het lezen van cache logs enz.

    Bedankt voor de tip maar die is juist uit roulatie genomen omdat batterij zo leeg is. 

     

  5. Onze kleinkinderen zijn nu op de leeftijd om mee te gaan geocachen. Maar ze maken (uiteraard) ruzie wie de gps mag vasthouden om de pijl te volgen. Daarom zoeken we een hele simpele gps voor de jongste. Hoeft niet perse met kaart. Het gaat vooral om pijl te volgen. Veel willen we er niet voor betalen, gebruikerssporen geen probleem. Wie heeft er nog eentje achterin de kast liggen? De gecko bijv,..... Mocht blijken dat ze het echt leuk blijven vinden (en hun ouders bereid zijn met ze mee te gaan) komt er wel een nieuwere.

    Ben benieuwd wie wat aan te bieden heeft. Graag type en prijs. We hebben voorkeur voor Garmin omdat we die kennen.

  6. Dit weekend onverwachts onderweg kwamen we de opdracht tegen om een plek te berekenen waar 3 cirkels van 3 waypoints (met verschillende grootte) elkaar kruisen. Thuis simpel op mapsource. En vrogguh deed ik dat met veiligheidszone. Maar we komen het niet vaak meer tegen. En nu weet ik dus niet hoe ik dat kan doen in de Oregon. Het kan dus niet met route en rechte lijnen. Nog even voor de duidelijkheid de opdracht : de cache ligt 123 mter van wp1, 345 meter van wp2 en 324 meter van wp 3. Gelukkig lukte het met gezond verstand, zoeken naar hazepaadjes maar toch wil ik nu wel weten hoe het in de Oregon kan.

     

    Wie helpt me op weg? In de handleiding kan ik het niet vinden.

  7. ZOu toch ook draadloos moeten kunnen. Maar hoe? Iemand die me dat kan uitleggen?

     

    ALvast dank

    Dit is inmiddels gelukt :oops: Moet natuurlijk wel op iPad eerst via dropbox downloaden en dan openen met iGeoKnife. Nu alleen nog GSAK macro naar uiste dir laten zetten.

  8. Ik vond op de site van gsak deze macro maar ik krijg dan de bestanden in weer een aparte dir. Ik denk dat het toch mogelijk zou moeten zijn om dan de juiste dir te geven? Dus bijv naar de dropboxdir. En dan heb ik iTunes toch niet nodig? Want nadeel vind ik dan, dat ik de iPad fysiek moet koppelen aan de pc. ZOu toch ook draadloos moeten kunnen. Maar hoe? Iemand die me dat kan uitleggen?

     

    ALvast dank

  9. :blush: had ik erbij moeten zetten want de prof heeft me dat via email duidelijk uitgelegd dus dat was me inmiddels duidelijk geworden. Toch jammer dat alle die aparte cachedoosjes allemaal uit Amerika moeten komen :crybaby: Zag bijv mini containers in de vorm van moeren, flessendoppen, watersproeiers, om van te watertanden. :eek:

     

    En iersesetter........... bedankt voor de link en ze hebben inderdaad doosjes.:yes: eens verder snuffelen dus een goede link!

  10. meneer ??????? :wistling:Nee hier is de vrouw de baas op de pc en alle electronische hulpjes en software:crybaby:

    en mijn kinderen zijn allang geen kinderen meer die plezier zouden kunnen beleven aan een kindercache:cry:

     

     

    Niet in de geocachingshop van de prof of een concurrent in Nl. En i.v.m. de hoge verzendkosten zou ik ze inderdaad zelf moeten bestellen in USA maar of ik dat doe..... Ga toch maar eens snuffelen bij action enzo voor een alternatief

    wel jammer want ze waren precies geschikt voor het opbergen van de aanwijzingen voor een nieuwe cache. En timmeren enzo, :cry: dát is niet echt mijn ding.

  11. Ik heb er ook een stel van cacheboxstore gekocht. Prima service; snel geleverd.

     

    Ze zitten inderdaad wat strak, maar wel lekker waterdicht.

     

    Kom even testen bij http://www.geocachin...aspx?wp=GC17PAZ .

     

    :lol1:sluikreclame voor een "kinder"cache werkt niet hoor:lol1:

     

    In Amerika veel decons gezien en gemerkt dat er wel verschil zit tussen de plastic en de metalen. De vrachtkosten zijn nogal hoog dus dat wordt verder snuffelen. Want ook al lift ik mee met iemand anders zijn bestelling, dan komt er toch altijd 6,75 bij voor pakketpost. Heb er maar +/- 10 nodig

  12. Dus een prima gps voor weergaven van kaarten in kleur.

     

    Een oude bekende en vertrouwde gps. Wordt niet meer geproduceerd maar kostte tot kort geleden nieuw 350 euro

     

    Onze heeft ook een broekklem en fietsstuurklem

     

    Voor slechts 106.75 euro sturen we hem op

    (incl verzendkosten :rolleyes:)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...