Spring naar bijdragen

TheRaven

Leden
  • Aantal bijdragen

    48
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin Oregon 550T
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    1995

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.multicaching.nl
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  1. Erg leuk idee deze wedstrijd. Mijn inzending: TheRaven found 1st Love (Multi-cache) - 23 juni 2005 De tweede poging: in de lunchpauze met Robert even teruggegaan om de cache te loggen. Er werd volop geparadeerd; Achter zowat ieder struikje stond zo’n beetje wel een halfbloot iemand. Bij het ‘eenzame struikje’ stond een mevrouw in vol ornaat . Terwijl we een beetje schuchter stonden te kijken wat we gingen doen, kwam er een meneer tevoorschijn in hetzelfde kostuum. Onder het motto ‘even wachten wat er gaat gebeuren’ diverse keren rond het struikje gelopen. Uiteindelijk viel het besluit om er gewoon op af te stappen en eventueel uit te leggen wat de bedoeling was (van geocachen dus) maar dat bleek niet meer nodig want de kleren gingen weer aan en even later stond de struik ter onzer beschikking . We hebben de cache vervolgens snel gevonden en gelogd. Quik@Land bedankt. Kleine tip: links achterin het gebied is het een stuk minder druk. In: Radio Uit: TB Poging 1 (21 jun 2005): Na Babiro's enthousiaste ontmaagdingmelding, kan ik mededelen dat dat lot mij bespaard is gebleven: WP1, WP2 en WP3 waren eenvoudig te vinden. Maar bij de berekening van WP4 kreeg ik al het gevoel dat het niet klopte. Toch naar het berekende punt gelopen maar dat lag aan de andere kant van de snelweg dus dat kon niet kloppen (er was namelijk geen tunnel of iets dergelijks in de buurt). Dan maar terug naar de auto en naar de andere kant van de weg gereden maar daar waren geen borden te vinden die aan de beschrijving voldeden. Aan de kant van de vorige waypoints heb ik vervolgens net zo lang rond gereden tot ik twee borden tegenkwam met de juiste aanduiding. Ook zag ik een duinachtig gebied dus ik werd weer enthousiast: ik zat goed!! Toen ik de auto geparkeerd had, kwam er een politiewagen voorbij rijden. De agenten keken me een beetje gniffelend aan. Op dat moment dacht ik aan het verhaal van Babiro over de homo-ontmoetingsplek. Er stonden inderdaad wel veel auto's op een plek in de middle of nowhere voor een dinsdagochtend vroeg. Enigszins voorzichtig het duingebied ingelopen en de aanwijzing op WP5 gevonden. Hoera, ik ben er bijna en ik tuur in de verte naar een in aanmerking komend eenzaam struikje. Maar voordat ik de eindspurt in kan zetten komt er een leren pet tevoorschijn naast het struikje. Ik blijf nog even wachten maar een paar tellen later komt er een strak in het leer zittende motorrijder aanrijden. Dat werd me toch iets te gortig dus ik loop terug naar de parkeerplaats met het voornemen om later maar eens te loggen als het er wat rustiger is. Onderweg kom ik nog een vriendelijk lachende man tegen met een stapel kleedjes in zijn handen..... Deze versie van 1st Love is aan mij niet besteed, vrees ik. Originele log
  2. TheRaven

    Nieuwe Topokaart

    Tip: Het laden van de kaarten gaat veel sneller als je het geheugenkaartje uit de GPS haalt en in de (hopelijk aanwezige) kaartlezer van je PC/laptop stopt.
  3. In 1995, toen ik mijn eerste GPS kocht, had je eigenlijk niets aan zo'n ding. Internet bestond nog nauwelijks en er was nergens een coordinaat van bekend. Hij kon alleen maar de richting en afstand aangeven naar punten waar ik zelf al eens geweest was.. . Toch was ik er erg blij mee omdat het zo'n mooi stukje techniek was! Hum.. dan moet ik waarschijnlijk kiezen voor de optie 'Ik ben een nerd'
  4. TheRaven

    gps opsporen

    Misschien is het verstandiger om gewoon eens met elkaar te gaan praten of een relatietherapeut in te schakelen of zo... en trouwens: als je niets te verbergen hebt dan is het je toch worst dat er een tracker in je auto zit.
  5. De site ziet er nu al zeer fraai uit. Mijn complimenten!
  6. TheRaven

    2000

    Gefeliciteerd ! Jammer dat je de nachtcache daar vlak in de buurt niet als 2000ste hebt gedaan . Op naar de 3000!
  7. TheRaven

    Komt dit vaker voor?

    Als je wat meer caches uit hebt staan dan kom je er niet aan toe om regelmatig te gaan kijken hoe ze er allemaal bij liggen. Ik kom meestal pas in actie naar aanleiding van een log. Maar goed... het is natuurlijk geen verplichting om op internet te loggen (dat moet iedereen zelf weten) maar ik denk dat sommige mensen zich er niet van bewust zijn dat er achter die cache ook nog iemand zit die daar moeite voor heeft gedaan en dus benieuwd is wat de mensen van de cache vinden en wat de status van de cache is. Dus: geen verplichting maar het wordt wel bijzonder gewaardeerd.
  8. TheRaven

    Komt dit vaker voor?

    Naar aanleiding van dit verhaal (De Plaat van de Vliet is één van mijn caches), de volgende tekst bij alle listings toegevoegd: NB: Wij hebben veel moeite gedaan om deze cache te maken en stellen het dan ook op prijs als u (als tegenprestatie) uw log op internet zet. Bedankt!
  9. En het coördinaat staat nog in de verkeerde notatie ook....
  10. Ik vind het altijd wel leuk om ons stickertje in het logboek te plakken. De goodies interesseren me niet zo veel (behalve als de jongste helft van het team erbij is). Naar mijn smaak is het zonder logboek bijna een virtuele cache (en die vind ik persoonlijk toch minder leuk).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...