Jump to content

huismetdehaan

Leden
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About huismetdehaan

 • Rank
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSMap 60CSx

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. Allemaal hartelijk dank voor de tips. Genoeg aanknopingspunten om verder te zoeken.
 2. Voor een wandeltocht door het uiterste noorden van Zweden (Zweeds Lapland) ben ik op zoek naar topo kaarten voor mijn Garmin 60CSx. Voorwaarde is dat de kaarten hoogtelijnen bevatten, de standaard OSM kaarten zijn dus niet echt geschikt. Ik heb al de Freizeitkarte gevonden die er behoorlijk bruikbaar uitziet (www.freizeitkarte-osm.de). Zijn er nog alternatieven? Het liefst gratis natuurlijk, de kaarten van de Zweedse topgrafische dienst (friluftskarte) ken ik maar die zijn nogal prijzig.
 3. Het kaartje op geocaching.nl is nogal onoverzichtelijk omdat je nauwelijks kunt inzoomen. Op geocaching.com kun je zoeken met Google Maps en daarmee kun je het zoomniveau beter instellen. Er is geen speciale printfunctie zover ik weet maar je kunt natuurlijk gewoon een screenprint maken. Op de kaart staan de namen van de caches er helaas niet bij, die verschijnen pas als je met de cursor op een cache gaat staan.
 4. @ Handleiding: Bedankt, dit werkt inderdaad ook als je geen premium member bent. Ik heb nu ook ontdekt hoe ik in de lijst met zoekresultaten meerdere caches kan selecteren en in een keer als LOC file kan downloaden. Ik zie in de LOC file de coordinaten, het GC nummer en de naam van de cache maar niet de omschrijving. Hoe ik die ook mee kan downloaden blijft dus nog even een puzzel. Wie helpt met het oplossen? Of zit ik nu echt aan de grens als basis member?
 5. Om caches in een bepaalde omgeving te zoeken gebruik ik op geocaching.com vaak de zoekfunctie via Google Maps. Ik wil de caches vervolgens als POI op mijn 60CSx laden. Dit betekent elke cache op de kaart aanklikken en de cache gegevens kopieren en in een Excel bestand plakken. Daarna het Excel (CSV) bestand met POILoader op de Garmin zetten. Is hier een eenvoudige manier voor? Kan ik bijvoorbeeld meerdere caches tegelijk selecteren op de kaart en de gegevens in één keer naar Excel overbrengen? Ben ik dan gedwongen om premium member te worden of kan dit met GSAK? Of zijn er andere programma's waarmee dit kan, bijvoorbeeld EasyGPS. Wie helpt mij op weg?
 6. Bedankt voor jullie antwoorden, dit bevestigt mijn vermoeden dat de spoorlijn niet routeerbaar is. Overigens zit ik keurig in de trein als ik de spoorlijn volg, dus maak je geen zorgen. @Wad-Seekers en Japiejoo: Deze optie had ik nog niet in de gaten, 'Plaats op de weg' moet inderdaad uitgezet worden, vanmiddag terug eens kijken of de trein nu wel op het spoor blijft. Hans Ik moet natuurlijk ook eerst de handleiding helemaal uitlezen ;-)
 7. Ik ben nog een redelijk groentje in GPS land en probeer de werking van mijn Garmin 60CSx te doorgronden. Ik reis dagelijks met de trein naar mijn werk. Als ik in de trein mijn GPS aanzet kan ik op de kaart zien welke route ik volg. Wat mij daarbij opvalt is dat de koerswijzer (het zwarte pijltje op het kaartscherm) steeds probeert om via wegen naast de spoorbaan te gaan. Pas als de weg gaat afwijken van de spoorlijn komt de koerswijzer weer terug op de spoorlijn, maar bij de volgende weg of fietspad springt de koerswijzer weer daar naar toe. Het maakt niet uit of ik navigatie aan of uit heb en er is ook geen verschil in navigeren langs wegen of zonder wegen. Ik vraag me af hoe dit komt. Is dit omdat de spoorlijn niet routeerbaar is en de wegen wel? Wordt de spoorlijn dus alleen als landschapselement gezien zoals gebouwen, meertjes, hoogspanningsmasten e.d? Het maakt allemaal natuurlijk niets uit want de trein eindigt toch wel op het station (tenminste tot nu toe wel). Ik wil het alleen begrijpen. Ben benieuwd. Hans P.S. Ik gebruik de TopoBenelux op de 60CSx.
 8. Aan Bloodwoosj: Dit is inderdaad de oplossing, ik was er zelf net achter gekomen. Hier kan ik de POI's ook verder organiseren in groepen en subgroepen. Aan Moose61: Als je met POILOader een GPX bestand naar de GPS overzet wordt het een POI-bestand met extensie GPI. Deze kun je onder 'Eigen nuttige punten (Custom POI)' terugvinden, zoals Bloodwoosj aangeeft. Allemaal bedankt voor de snelle en bruikbare antwoorden, een goede eerste ervaring in dit forum. Hans Hier vond ik nog interessante informatie over o.a. het organiseren van de groepen POI's op je GPS en het toekennen van eigen icoontjes. http://freegeographytools.com/2008/introduction-to-garmin-gps-poi-points-of-interest-data
 9. In Mapsource kan ik alleen maar Waypoints aanmaken en als ik die met 'Verzenden naar apparaat' naar mijn GPS stuur komen ze daar ook als waypoint op te staan. Het aantal waypoints is echter beperkt (ik dacht max. 500 voor de 60CSx). Het aantal POI's is alleen beperkt door de capaciteit van de MicroSD kaart. Ik kan in Mapsource geen functie vinden om een waypoint als POI naar de GPS te verzenden. Het probleem van het icoontje is overigens al opgelost, gewoon een BMP-bestandje met dezelfde naam als het GPX-bestand toevoegen. Dus blijft de vraag: hoe krijg ik mijn eigen POI's zichtbaar in de lijst?
 10. Het zal vast al eerder gevraagd zijn maar ik kan het zo snel niet vinden, dus hier mijn startersvraag: Ik heb zelf een aantal POI's gemaakt in Mapsource, opgeslagen op mijn PC als GPX bestand. Daarna met POILoader op de 60CSX gezet. Kreeg melding dat de POI's geladen waren en als ik de GPS aan de PC hang kan ik inderdaad zien dat er een GPI bestand staat. Nu kan ik mijn eigen POI's wel op de kaart zien maar ... - Ze hebben als symbool gewoon een donkere stip in plaats van het icoontje dat ik in Mapsource had gekozen. - Ze staan nergens in de lijsten met POI's of Waypoints als ik kies voor 'Find - POI' of 'Find - Waypoints'. - Ik kan mijn eigen punten ook niet vinden als ik POI's zoek op naam. Ik gebruik de TopoBenelux en ik zie in de lijst wel alle POI's die bij die kaart horen. Moet ik satellietontvangst hebben om mijn eigen POI's in de lijst te zien? Of heb ik ergens anders iets gemist? Ik zou het erg prettig vinden als iemand mij op weg kan helpen. Hans
×
×
 • Create New...