Spring naar bijdragen

phoenix

Leden
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door phoenix geplaatst

  1. phoenix

    Nieuwe Approver

    Ik heb zojuist een berichtje gestuurd met mijn oude nick. Er is een schermpje verschenen waarop staat dat mijn bericht wordt nagekeken door de moderator. Dit schermpje zie ik voor het eerst. Overdreven gedoe, allemaal ontstaan door druktemakerij van Kruimel om niks. Ik ben benieuwd of dat bericht zal verschijnen. De manier waarop draadjes opslot zijn gezet en berichten van mij zijn verwijderd en dat ik onder toezicht gesteld ben is opzich al te bizar voor woorden.
  2. phoenix

    Wie is wie

    Tja wat doe je als je net een nieuwe naam hebt en je oude ik borrelt op ? Dan hou je je adem in en je knijpt je neus dicht, totdat je het niet meer volhoudt. Is dat erg ? Nee, zolang men niet gedwongen is al te vaak van naam te wisselen, valt het nog wel te volgen. En wat doet een naampje er ook toe. Het gaat tenslotte om de inhoud van de berichtjes. En ik heb geen spijt, ik baal ook niet echt en ik hou mijn oude ik niet goed achter en toch keer ik terug, ik ben slechts verstoord door de administratieve rompslomp van zo'n naamsverandering. Moderatoren zijn er voor verantwoordelijk. Advies: gewoon mij met rust laten. Ik doe geen kwaad.
  3. phoenix

    Nieuwe Approver

    Het bevalt me hier wel. Ik ga dan ook niet mijn as ergens anders uitstrooien om uit te herrijzen, tenzij men mij weer tenonrechte wegstuurt. Het heeft ook niks te maken gehad met botheid, maar met onverdraagzaamheid van Kruimel en Jan de behanger voor mijn bijdragen aan de nieuwsgroep. En daar ben ik altijd voor de gezelligheid geweest en niet met kwade bedoelingen.
  4. phoenix

    Nieuwe Approver

    Er is een ongemodereerde nieuwsgroep over geocaching en daarnaast is er een .nu forum, waarin moderatoren zich minder overspannen lijken te gedragen. Maar ik heet niet voor niets Phoenix. Jan de Behanger heeft al aangegeven hoe het zit. Wat jij rapporteren noemt is niets minder geweest dan verklikken. En wat je dan verklikt hebt stelt niets voor. Maar al met al is mij door deze affaire hier wel de mond gesnoerd. Ik ben gedwongen geweest uit mijn as te herrijzen onder een nieuwe naam. Dat er nu hier bij jou zomaar een bericht in het niets verdwenen is, doet me dan ook een genoegen. Dan had je maar een kopie ervan moeten bewaren. Als het zo belangwekkend was wat je schreef, dan typ je het maar overnieuw. Maar van mij hoeft het niet.
  5. phoenix

    Nieuwe Approver

    Misschien was het handiger geweest om je kritiek op een ongemodereerd forum over geocaching te uiten. Maargoed jij hebt zelf wel eens iemand aangegeven bij de moderatoren om iets pietluttigs wat tot verwijdering van berichten heeft geleid, zo gek vind ik het daarom niet dat je zelf eens ervaart hoe het is als je bericht verwijderd wordt.
  6. Mijn ervaringen met het inademen van dieseluitlaatgassen zijn helaas niet zo goed, slechter zelfs dan die van benzine. Misschien is het ook wel handiger om de Co2 uitstoot te registreren per gevonden cache. Daarnaast zou het ook niet gek zijn als net als op de olympische spelen het volkslied wordt gespeeld, als je een gevonden cache logt op de website.
  7. Dit is niet waar. Je kan een spannend avontuur beleven of iets grappigs tijdens het doen van een hit-and-run cache. Geocaching is ook geen sport. Bovenaan staat niet degene die het best is, maar die er het meeste tijd in gestoken heeft. In de pratijk betekent dit ook veel benzine. Daarom zou het niet gek zijn om in de statistieken niet alleen het aantal gevonden logs te vermelden maar ook het benzineverbruik dat verband houdt met geocaching.
  8. Net zoiets als dit dus, je mening aan zoveel mensen proberen te ventileren via het forum. Dat kan toch ook wel via een PM of mail aan degenen die het aangaan. Hoeft niet iedereen het te lezen... beetje een flauwe opmerking, want een forum is per definitie bedoeld voor deelname van meerdere mensen. Maar wat ik me ook afvraag, is: hoe lang hou je het vol ? Het doosjes vinden en internet-loggen. Stel je begint op je 30ste haal je dan de pesioengerechtigde leefdtijd met doosjes zoeken?, er van uitgaand dat de hobby zelf in de tussentijd niet de geest gegeven heeft. Ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment zegt: laat maar zitten, ik ga net als vroeger weer ouderwets wandelen, zonder internetlogs en andere plichtplegingen.
  9. Dat is natuurlijk niet waar... Het is voor de eigenaar leuk om te horen dat er weer mensen zijn geweest. Tevens kunnen problemen of opmerkingen aan de eigenaar gemeld worden. Maar die puntentelling ... ik hoef me niet te vergelijken met een ander. Het gaat mij om de lol. Als dat het alleen was, dan zou een e-mailtje aan de maker voldoende zijn. De logs zijn bewust openbaar, om iets te tonen aan anderen. Dat is juist het slimme van gc.com/nl. Hoeft niet perse iets opschepperigs te zijn, je hebt ook mensen die graag overal hun ei over kwijt willen, aan het liefst zoveel mogelijk mensen.
  10. Dat laatste lees en hoor ik erg vaak. Mensen lopen niet voor de punten, maar voor de mooie wandeling, de natuur, etc. Dankzij het kabouterexperiment denk ik te mogen stellen dat dit beeld wat nuancering behoeft. Al wekenlang is in de Waterleidingduinen een (niet officieel logbare) ******-wandelcache beschikbaar, maar de belangstelling is nihil. Kon deze cache gelogd worden, dan was hij al veelvuldig gelopen, daar ben ik van overtuigd. Is dit gebrek aan belangstelling laakbaar? Nee natuurlijk. Wel denk ik dat mensen in werkelijkheid meer waarde hechten aan het puntjes verzamelen dan zij voor zichzelf toegeven. Ik vraag me af waar men het internetloggen eigenlijk allemaal voor doet. Ik denk dat veel mensen die er aan meedoen last hebben van een soort fetisjime voor statistieken; zij lijden aan de afstreepmetaliteit. Kaartjes met veelkleurige stippen die kunnen verdwijnen als je logt, spelen in de kaart van deze mensen. En zij willen ook kenbaar maken aan gelijkgestemden wat zij doen. Een internet-log is een min of meer een soort opschep-verhaaltje, in de trant van: kijk mij eens wat ik allemaal gedaan en beleefd heb (uiteraard het liefst met een trots lachebek figuurtje van een found-log).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...