Spring naar bijdragen

ExAussie

Leden
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door ExAussie geplaatst

  1. En met de Pocket PC had je dus paperless kunnen cachen. Ook een afdruk van 4 dagen oud is gewoon oud. De afgelopen 3 dagen had de cache ook op temp unavailable kunnen komen omdat de cache geript was. Had je dus een not found gehad. Dus altijd, voor je op pad gaat, checken of er nog bijzonderheden zijn. Ger@ld Even snell 2 antwoorden. 1 mijn oude iPAQ had een serie 2 ontvanger en deed het niet in de bossen zomers met een bladerdak. En nu nog niet. 2 En een gecontroleerde cache in de morgen, en ok bevonden, kan al geript zijn voor dat ik er smiddags bij ben. Beide Van uw stellingen zijn te snel en ondoordacht op de forum gezet. Sorry maar hier kan ik niks mee.
  2. Die reacties kwamen van mij. Allereerst even dat puntje. Sommigen gaan met verouderde cache beschrijvingen op pad. Zo kan het dus gebeuren dat je een PMO cache loopt zonder het op dat moment zelf te weten. Op dat moment beleef je nog steeds plezier aan de cache. Wanneer je echter thuis komt blijkt de cache ineens PMO te zijn en kan je niet loggen. En dan is het plezier ineens weg? Je hebt toch een leuke middag gehad ondanks dat je hem niet kan loggen. Maar nee, we kunnen/mogen niet loggen dus is het plezier van het cachen ineens volledig weg. Weg herinneringen aan een mooie wandeling door het bos. Weg herinneringen aan de stralende gezichten van de kinderen die het kistje/kokertje vinden. En dat allemaal omdat de inzet van die middag niet beloond kan worden met een log. Dus is alles voor niks geweest? Ja blijkbaar want we lopen voor het puntje en om te kunnen loggen en dus niet voor het leuke tijdverdrijf. Dan even het verhaal op de CC toelichten. Toen ik aan kwam rijden hadden ze de cache nog niet gevonden maar waren zo opzichtig aan de gang dat een ieder dit moet zijn opgevallen. Toen ze verdwenen waren ben ik ook even gaan kijken. Op zich niet moeilijk want ik had hem een tijd geleden al eens gevonden. Nou viel dat even tegen. De cache lag (ipv hing) op een totaal andere plaats als waar hij hoorde. Nadat hij gevonden was heb ik eens gekeken wie er nu gelogt had. Bij thuis komst dus even opgezocht. Het bleek een team te wezen dat sinds 3 maanden cached en op dat moment 120 founds (92 tradi's 9 multi's, 19 Mysteries) had. En ze waren geen PM. Ik heb er maar een mailtje aan gewaagd en gevraagd of ze in het vervolg wat voorzichtiger willen gaan zoeken zodat het allemaal wat minder opvalt en de cache langer behouden blijft. Een week later antwoord waaruit bleek dat ze altijd zo zochten en zich weinig van de omgeving aan trokken. Wisten ook niet dat het 'moest'. Bovendien hielden ze geen eens van CC omdat het altijd maar rommelig was. Ze wilden hem 'even' snel vinden zodat ze daarna door konden naar een volgende cache. Ik denk dat je hieruit wel degelijk conclusies kan trekken. Ger@ld IK vind dat als je een cache print en 4 dagen later deze gaat zoeken dat je niet kan spreken van een verouderde cache beschrijving. Het probleem was dat ik er een coin in had gedaan en dat ik dat din niet kon droppen. Dus moest ik de coin weer gaan redden voordat iemand anderd dat ding vond.
  3. En zo verdient zo'n Oregon zichzelf weer terug... Slimme deal van je vader Ik heb een kleine 2 jaar geleden mijn 4 jaar oude iPAQ pocket PC met een GPS sleve vervangen voor een Garmin GPSMAP 60CSx, voor ruim 690Euro compleet met een kaart van Nederland. Die ga ik echt nog niet vervangen? En in dat ding kan ik nog steeds geen Multi vragen in kwijt. Dus ik print ze nog maar even. Al hoewel ik printvriendelijk inschakel, logs uit en alles wat niet nodig is uitzet. Spaart ook papier. En ik doe er ook maar max 2 per cache dag. Tenslotte heb ik er pas 44 gelogd. Dus dat valt ook wel mee.
  4. Dat vind ik toch iets te kort door de bocht. Cachers vinden wel het geld om stad en land of te rijden en een gps te kopen, maar 30 dollar (voor een jaar) om een hobby uit te oefenen niet? Ik wil niet mensen op de tenen trappen die weinig te besteden hebben, maar ik vind wel dat je dit in perspectief moet zien. Ik ben geen voorstander om alle caches op PMO te zetten, maar wil je meer kwaliteit en eventueel ook voorzichtigheid, dan zul je wellicht PMO moeten gaan. Fire5 Ik kan niet begrijpen dat u dit kan beweren. Ik durf de stelling aan te gaan dat: "het allemaal PM leden zijn die stad en land afrijden om de punten te vergaren." Je kan toch als PM lid veel makelijker honderden caches gelijk ophalen en in een route zetten. Nee de arme cacher die ze een voor een van het net plukt en op zijn fiets er op uit gaat, daar heb ik respect voor. Maar wie ben ik. Ook ik heb wel eens een cache van iemand anders gekregen. Verkeerd uitgepakt. Dat nooit meer gedaan. Lesje geleerd. Niet vertrouwen op een anders zijn nauwkeurigheid.
  5. Als je het berichtje 84 leest kan het wel. Ik heb het nog nooit geprobeert. Want van de ove 100 die ik gevonden heb zijner tot nu to maar 44 gelogd. Maar daar heb ik mijn reden voor. En ik heb nergens gelezen dat het moet. Dus voor HET PUNTJE doe ik het helemaal niet. ExAussie
  6. Bedank Ivo-tje, Ik cache niet voor de aantallen maar voor de puzzels en de wandelingen. Aussies
  7. Mooi om te weten maar het veranderd niets aan het feit dat het een elite clubje aan het worden is. En dan om de verkeerde reden. Want ik denk niet dat er veel van de caches anders behandeld zullen worden door de cachers. Gewoon of Premium leden.
  8. Het gaat om dit soort lijstjes. Bij de 5e cache in de lijst staat zo'n poppetje. Ja maar deze staan er niet bij voor dat het een PMO is en daar gaat het mij om. Veranderen na dat hij eerst gepost is als gewone. Je gaat er op af en dan kan je hem niet meer loggen.
  9. Helemaal met deze stelling eens! Ondanks dat ik wel PM ben, is het niet om dit soort caches te kunnen loggen. Ik heb er nog geen een gedaan volgens mij. Als je PM bent zie je geen verschil, er zal vast wel een verschil zijn, maar geen idee waar ik dat aan zou kunnen zien. Dus het kan volgens mij heel goed dat je als PM wel PMO caches gelogd hebt, maar daar niet eens weet van hebt.. Er staat een icoontje bij de caches in het overzicht, een poppetje. op de cache pagina staat: This is a subscriber-only cache. Welk overzicht? Ik heb deze poppetjes nog nooit gezien. ExAussie
  10. Ik kijk hier serieus naar, heb al gevraagd of het via bank overschrijving kan. Bedankt ExAussie PS is al geregeld word binnenkort PM Bedankt Cernunnos
  11. Ik ben nog niet zolang lid van dit forum en heb dit draadje pas vandaag ontdekt. Ik heb hem in het geheel gelezen en ik kom tot de conclusie dat er een hoop gelijk is aan iedere kant. Maar om caches PMO te maken voor de reden dat DRL opgeeft getuigt m.i. van weinig mensen kennis. Ik ben al gewoon lid vanaf 2004. Heb zat geld voor deze hobby. Maar geef het er niet aan uit. Maar als ik cache is het met veel genoegen. En geen 10 per dag. Wij doen meestal 1 multi of 2 tradi per cachedag en wandelen voor de rest leuk in de natuur. Wij zijn altijd voorzichtig met de cache want zo zijn wij opgevoed. En als hij onder het zand zit dan halen wij dat er even uit. Kleine moeite. Het ligt niet aan het feit of iemand een PM is maar hoe de instelling van de persoon is. Er zijn rijke mensen zat de geen fatsoen hebben. En die kunnen ook PM zijn. Wat mij wel stoort is het feit dat men van een gewone cache een PMO maakt. Op 14-11-2009 licht ik een gewone tradi cache van het net en op de 19de dus maar 5 dagen later zoek ik hem op. Mooi gevonden. Een coin er in gelegd en op de miniscule rol mijn team naam vermeld. Thuis gekomen website geopend en de bewuste cache gezocht. Niet meer te vinden. Niet getreurt, gewoon de GC nummer ingetoetst. Surprise, kan ik niet meer bij komen, ik ben geen PM, en het is plotsklaps een PMO geworden. Niet leuk moest er dus maar weer even naar toe om de coin te redden. Heb hem maar in een cache gedropd 200meter verder in het bos welke er goed uitzag en toch gewoon een "openbare" cache is. Mijn stelling is dan: Als je een PMO wil maken doe dat dan alleen met een niewe cache en dupeer de eerlijk cacher niet die al een cache op papier heeft staan er moeite voor gedaan heeft om de oplossing te zoeken of te berekenen maar een week later de cache gaat zoeken. Wat ik wel heb begrepen is dat DRL trots is op zijn verzameling TB's en Coins. Dat zal nu wel minder worden. Maar zoals eerder gezegt door anderen. Ik heb genoeg aan de caches die geen PMO zijn. Maar begrijp mij goed, er komen dan ook minder TB/Coins in zijncaches en van mij helemaal niet meer. ExAussie lid van Aussies.
  12. Ik heb de voorwaarde van Paypal van het net geplukt en gelezen. Aardig zware kost. Maar wat zijn de kosten van de valuta omrekeningen? en zijn er nog andere verborgen kosten? Ik ben nu 63 en heb nog nooit internet nodig gehad om te betalen. Dus voor een transactie ben ik niet vanplan om Paypal aan te schaffen. ExAussie (lid van Aussies)
  13. Ik ook loop alsmaar vaker tegen premium member caches aan. Heden een die ik 4 dagen geleden nog van het net plukte en nu niet kan loggen. Ik ben ook op zoek naar een bevriende premium member. Zijn er aanbiedingen? Kan gelijk betalen. Ik woon in Dronten. Aussies
×
×
  • Nieuwe aanmaken...