Spring naar bijdragen

dolphinleap

Leden
  • Aantal bijdragen

    179
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door dolphinleap

  1. Als ik het in een beschrijving tegenkwam, zou ik dat in ieder geval ook doen...

    Succes!

    Er is in mijn ogen echter één probleem, wat te doen als je op de Noordpool staat icon14.gif

    Ruud :beerchug:

     

    ehm schepje en zwembroek mee? enne op de zuidpool zou ik dat kreng aan een touwtje naar beneden halen, schieten of wat dan ook. :beerchug:

     

    Kees :wine:

  2. Ik gebruik gewoon mijn GSM :wine: om iemand te waarschuwen bij onraad :thumbup: of zit ik nu ter ver naast het onderwerp :thumbup:

     

    Je zit er niet zo ver naast maar denk aan de volgende situaties.

     

    KNRM redt wandelaars was bijv. een actie waarbij de zoekactie zowel vanaf zee als land langere tijd duurde als dat het artikeltje doet vermoeden omdat men de mensen niet precies kon traceren in moeilijk toegankelijk gebied. De eerste alarmering was via GSM aan een GMK.

    Dit had slechter af kunnen lopen als je het volgende niet onmogelijke bedenkt.

    Mist en een ernstige verwonding, genoeg mensen die passeren maar je niet zien liggen. Voordat er hulp t.p. is na doorgeven van je coördinaten met je GSM (als één van die middelen niet definitief is uitgeschakeld omdat je er bovenop bent geland of in het water terecht is gekomen) en uitwisselen van coördinaten is het mogelijk niet meer nodig.

    Een signaalmiddel kan niet alleen uitermate handig zijn op het water maar ook in anderszins moeilijk toegankelijke gebieden.

    Er staan regelmatig ongevallen in de krant waarbij het slachtoffer pas veel later werd gevonden.

     

    Dus even langs de betere buitensport-, duiksport- of watersportwinkel.

     

    Kees B)

  3. Toevallig juist een commentaar geschreven op bijna gelijke opmerkingen op ons reddingsbrigade forum.

    Derhalve onverkort wat ik daar heb neergeschreven.

     

    Het basisidee bedacht door Bob Brotchie, een paramedicus uit Camebridge betreft inderdaad om in je mobiele telefoon de afkorting ICE voor een bepaald in nood te waarschuwen nummer te plaatsen.

     

    Zorg dan wel dat deze persoon dit weet en er mee instemt je ICE-partner te zijn.

    Zorg verder ook dat deze persoon een lijst heeft van evt. verder te waarschuwen personen, denk bijv. aan werk e.d.

    Zorg daarbij ook dat deze persoon gemakkelijk te bereiken is, als je een huistelefoon opgeeft van iemand die hele dagen weg is heeft dit uiteraard geen nut.

    Zorg dat je ICE-partner alle medische bijzonderheden van je heeft die je eventuele behandeling kunnen beinvloeden - zoals allergiën, huidige medicatie e.d..

    Indien je onder de 18 jaar bent zorg dan dat je ICE-partner één van je ouders of wettige vertegenwoordigers is die namens jou een beslissing kan nemen - bijv. operaties die verschil kunnen maken tussen leven of dood.

    Is je ICE-partner doof type dan ICETEXT voor de naam.

     

    Uiteraard is dit concept verder uitgewerkt en is nu een stuk uitgebreider en kost centjes. Lees vooral de news page op hun site en trek dan je eigen conclusies. Hulpverlening is big business, zeker in onze westerse maatschappij waar ingespeeld wordt op de angst voor terrorisme.

     

    Voorlopig waag ik het om de meerwaarde boven veel oudere en eenvoudiger oplossingen (SOS medaillon en dog-tag) te betwijfelen.

     

    Tot op heden heb ik als lid van het nationaal telefoonteam van het RK (wat wordt ingezet bij rampen) nog geen informatie hierover gekregen. Ik wil evt. wel informeren hoe men tegenover dit initiatief staat.

     

    ICE - we call, when you can't.

     

    Kees :thumbup:

     

    P.S. dus zeker niet een hele serie ICE 1,2,3, enz. nummers.

  4. De Storm® All-Weather Safety Whistle wordt verkocht door duikartikelenzaken, het is de enige fluit die ook onderwater gebruikt kan worden. Waarschuwing, dit is geen speelgoed, hou oren dicht als je blaast.

    Is wel een groot ding, ook aardig luidruchtig zijn de pealess whistles (erwtloze fluitjes) in gebruik bij ons strandwachters, namelijk de ACME Tornado 2000 en iets kleinere FOX-40, nog handiger door het platte model en ook luidruchtig zijn de reddingvest fluitjes zoals bijv. de ACR WW-3.

    Ook een plastic misthoorn voor de watersport (ook in gebruik bij de strandwacht) zorgt dat je gelijk aandacht krijgt. PGKZ0517.jpg

     

    Kees :thumbup:

  5. Ik wil hier een reactie aan toevoegen welke niet in het bijzonder is gericht op het geocachen doch op navigatie in het algemeen. Ongetwijfeld is een up-to-date kaart aan boord van de GPS plezierig doch zeker niet noodzakelijk.

    Mijn persoonlijke ervaring is dat bij enige tocht in eigen land een snelle blik in een goedkope topografisch atlas in de auto vooraf reeds voldoet. Tijdens tochten in totaal onbekend gebied, bergen alsmede op zee heb ik grote voorkeur tot het meevoeren van een papieren kaart i.p.v. een topografische ondergrond in de GPS daar deze ook werkt zonder batterijen en ook dwingt tot een meer bewuste navigatie.

    Mijns inziens hoort de GPS niet meer te zijn als een hulpmiddel bij navigatie waarbij ik zelf de regie voer maar dat is uiteraard ieders eigen keuze.

     

    Kees :blush:

  6. Met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat ik dit draadje ook over de kop heb gezien blijkbaar. Overigens ook meest actief met APRS en JOTA. Wel druk doende met ontvangst van DSC, AIS, en weerbalonnen wat uiteraard een link heeft met het werk (kustwacht-/verkeerspost). Ook in andere hobbies (RK en reddingbrigade) ben ik met communicatie doende. Overigens staat de Condor in de auto meestal stand-by.

     

    Kees :thumbup: PE1RNL

  7. Laatste reisje op zoek naar Oost-Vlaamse paddo's, oftewel een reisje van Turkije via Mollekot en Muizehol naar de Maagd van Gent. Zeg nu zelf dit klinkt toch stuk leuker als van A naar B. :eek:

     

    Alle 4 de ANWB paddestoelen in Belgenland gelokaliseerd, laatste was:

    B004 in pos. N 51°17.857' E003°36.773'

     

    Alle 22 echte Oost-Vlaamse paddo's eveneens bezocht, eentje op andere kruising dan verwacht, 2 van de vervallen paddestoelen gewoon nog keurig op hun plaats, de 3e had geen hoedje meer :eek:

     

    Leg er wel een minidatabase'je van aan op m'n homepage. Happy hunting :eek:

     

    Kees :o

  8. Nog één originele ANWB-paddo in het belgische Oost-Vlaanderen over, komend weekend gaat ie op de foto.

    betreft de B004 ongeveer op - N 51°17.860' E003°36.755'

     

    Of er ook nog andere ANWB paddestoelen zijn in België t.h.v. Sluis en Hulst moet nog blijken.

     

    Overigens zijn er in Oost-Vlaanderen (O.VL.) 22 echte Belse paddestoelen neergezet waarvan er inmiddels 3 zijn komen te vervallen.

     

    Kees :rolleyes:

  9. Iets later als gepland maar hier dan toch de laatste info over de paddestoelen in Belgenland. :thumbup:

     

    De paddestoelen zijn destijds neergezet in gezamelijk project bekostigd door de Euregio Scheldemond.

    Hun logo staat dan ook op de paddestoelen in het grensgebied.

     

    logo.gif

     

    Er zijn in België zowel echte ANWB paddestoelen, volgens lijst genummerd B-01 enz. (gecorrigeerd in mijn eerdere bericht) en bijv. Oost Vlaamse paddestoelen, genummerd O.-VL. 1 enz. Deze nummering is veelal niet op de paddestoel zelf terug te vinden.

    Hoop binnenkort een lijstje en/of kaartje te kunnen plaatsen met al deze paddestoelen.

     

    Er is alle medewerking vanuit het Belgische, men is druk bezig met nieuwe fietsroutes volgens het knooppuntensysteem (routekaarten komen volgend voorjaar uit) en de paddestoelenbewegwijzering is een beetje in het vergeetboek geraakt. Dat is wel jammer want veel wegen zijn in dit gebied niet voorzien van een naamsaanduiding of andere bewegwijzering. :D

     

    De paddestoelen zijn kort bij de grens geplaatst, in het oosten boven het Leopoldskanaal in het Meetjesland en vallen onder Toerisme Oost-Vlaanderen en in het westen ter hoogte van Damme welke vallen onder Westtoer (Toerisme West-Vlaanderen).

     

    Ook de Toerisme Provincie Antwerpen doet mee en de bewegwijzering wordt daar gezien als aanvulling op de feitsknooppuntroutes zodat de mensen ook weten waar ze staan. ;) Het betreft hier witte paddestoelen met groene belettering en staan aangegeven op de fietsknooppunt routekaarten. Meer info volgt spoedig.

     

    Kees ;)

  10. Ligt dit aan het zilte zeeuwse klimaat, iets exemplarisch of heb ik teveel paddo's gehad de afgelopen dagen en een nieuwe bril nodig? Bij meerdere vrij jonge rode paddestoelen heb ik gezien dat t.h.v. de overgang van rechte naar schuine zijden en dan m.n. op de hoeken wat bobbeltjes ontstaan en mogelijk sneller verweren dan de oudere witte exemplaren.

     

    Goed idee van Team Professor X, zou ook leuk zijn als je kan zoeken op categorieën, zoals type paddestoel, (oude model/betonnen voet/kunststof voet) en kap model (pre1997/1997-2005/2005/afwijkende modellen)

    De afwijkende denk ik aan bijv. driehoekige, fiets-totaalplan superpaddestoel en Belgische grens gevallen van het Euregio Scheldemonding project (ik bel morgen om na te vragen bij wie deze paddestoelen nu eigenlijk thuishoren).

     

    Kees :)

  11. Die kaarten haak ik even op in. De ANWB heeft die paddestoelen niet geplaatst om andere publicisten met hun materiaal goede sier te laten maken. Dat wordt met een totale lijst met coördinaten toch al wat eenvoudiger en denk dat de ANWB daarom dit project met argusogen bekijkt. Persoonlijk zie ik meer in een soort van samenwerking zoals met het Kadaster.

    De eigenaar (ANWB in dit geval) kan zijn voordeel doen met de informatie verkregen van de pointhunters, het blijft dan ook voor beide partijen leuk.

     

    trouw ANWB-lid, Kees :huh:

  12. Voorlopig paar maal in de week, maar de paddo's in wijde omgeving zijn helaas op :D

    Hopende op de eerste plaatsing van paddestoelen op nog maadelijke plaatsen zoals Schouwen-Duiveland, Goeree-Overflakkee, Noord-Beveland, Tholen en St. Philipsland. :huh:

     

    ehm functies? Een overzichtskaartje uiteraard enne.......... zoeken op provincie, ff denken hoor,........... mogelijk of de paddestoel is opgenomen in beschreven wandel- /fiets- ruiter- of autoroute (verkoopt de ANWB en aanverwanten nog wat routebeschrijvngen). Dit lijkt overdreven maar in die routeboekjes staat dikwijls leuke additionele info over het gebied.

     

    Layout: De stamboeknummers invoeren op een echte ANWB paddestoel in 3D aanzicht, of is dat onmogelijk i.v.m. copyright?

    Van welk nummer tot welk nummer lopen de series?

     

    Mogelijk een stukje over historie en weetjes m.b.t de paddestoel, bijv. 1919 1e paddestoelen geplaatst langs rijwielpaden van Gooi en Eemland (maar er is vast veel meer over te vinden in de ANWB archieven).

    Hoogste (21172 of 20811 buiten Limburg?), laagste, oudste nog bestaande, bouwtekeningen, kosten, vervangingsplan e.d.

     

    Kees ;)

  13. toevoeging op vorige posters.

    Mogelijkheid om zelf iets te wijzigen/ aan te vullen, zoals bijv. opmerkingen. Heb al een omvergereden paddestoel en een door grondwerkzaamheden tijdelijk opzij gegooide paddestoel aangetroffen.

    Het is natuurlijk leuk als de nieuwe juiste positie dan weer wordt vermeld, gekoppeld uiteraard aan de datum.

    De fabricagedatum van de kap die in veel gevallen staat vermeld, dan zie je ook wanneer die is vernieuwd.

     

    Verder zijn er een aantal Belgische paddestoelen, neergezet in het Scheldeproject, deze hebben meest ongenummerde kappen.

     

     

    B-01 - naamloos - N 51°17.488' - E003°35.262' - datum ?, rand rood geverfd, Zandstraat/Nieuwstraat in Waterland Oudeman nabij grenspaal 332

    B-02 - naamloos - N 51°17.219' - E003°33.937' - van 06-96 t.h.v. de Molenbeek (omvergereden)

    B-03 - naamloos - N 51°17.420' - E003°33.390' - van 06-96 bij grenspaal 333

    O.-VL. 7 - naamloos - N 51°16.910' - E003°34.083' - van 11-95 St. Livinuspolder/Molenkreekstraat

    O.-VL. 8 - N 51°17.387' - E003°34.273' - geen datum, juist over de grens

     

    Mogelijk zijn er nog meer, maar advies is wel oliegoed en laarzen en uitkijken voor hardrijders door de modder. :thumbup:

     

    Kees :D

  14. Ik sluit me aan bij jojonl en Captain Zulu aangaande de foto's.

    Wat ik nu doe bij het loggen is bij de opmerkingen eerst de productiedatum van de kap vermelden die op de zijkant staat, (kijk evt. onder dolphinleap in het musroomproject).

    Voor de toekomst is het mogelijk een idee om een paddestoel opnieuw te kunnen loggen als de kap vervangen is.

    Mogelijk is het een idee om de beide draadjes m.b.t. het Mushroomproject Coördinaten van ANWB Paddestoelen te koppelen of de info m.b.t. de paddestoelen in een eigen rubriek onder pointhunting onder te brengen.

     

    Niet op alle nieuwe topografische fietskaarten van de ANWB (bijv. Zeeuws Vlaanderen) staan de nummers van de wegwijzers en paddestoelen, dit heb ik overigens doorgemeld aan de ANWB. Ze staan wel op de Kaart voor vakantie en vrije tijd en in de ANWB-VVV fietsgidsjes, fietsatlassen e.d. maar dan zonder coördinaten. Beetje gemiste kans voor de ANWB denk ik.

     

    Kees ;)

  15. Paddo wetenswaardigheden.

     

    'De vertrouwde ANWB-paddestoelen vormen met hun nummers een handig referentiepunt op kaarten en in (beschreven) fietsroutes in Nederland. Momenteel worden ze opnieuw genummerd. Voor u als fietser verandert er weinig, ook als u een oude kaart gebruikt. Het oude nummer blijft zichtbaar en staat aan de bovenkant van de paddestoel. Het nieuwe nummer komt op de zijkant te staan'. Aldus de ANWB in haar nieuwe brochure 'Lekker Fietsen', die sinds kort exclusief voor de leden gratis verkrijgbaar is. 

    bron: www.fietsen.nl

    In het Asser Journaal staat een keurig stukje met mooie foto over de 1000ste superpaddo aldaar, wat betreft de Zeeuwen vernoemd in het artikel moet ik helaas mededelen dat we de minst bedeelde provincie zijn.

    Juist over de grens met Zeeuws Vlaanderen staan er echter ook nog nederlandse paddo's in België.

    Er schijnen juist over de Nederlands Duitse grens ook duitse paddo's voor te komen, wie heeft hierover informatie en liefst ook een plaatje?

     

    De echte freak kan natuurlijk niet zonder speciale paddoborstel en een vliegenspons voor een mooie opgepoetste foto. Een paddosleutelhanger lijkt me ook wel wat eigenlijk. :yes:

     

    Mogelijk is het een idee om ook te vermelden bij het loggen wat voor type paddo of het betreft? (zie Maak uw eigen ANWB-paddenstoel )

    model 0 (vierkant met rechte zijden, komt waarschijnlijk niet meer in het wild voor)

    model 1 ???? tot 1997

    model 2 1997 tot 2003

    model 3 vanaf 2003

     

    Verder staat er op een zijkant van de kap een produktiedatum vermeld achter de naam van de fabrikant, de fa. Polomnis.

     

     

    Kees ;)

  16. Oops niet goed gelezen, 4 dubbele dus, heb 916 verschillende punten, heb het hele zaakje omgezet in WPT (achtervoegsels gewoon hernummerd in A enz.). Werkt prima, alleen in Zeeland is het een slecht klimaat voor paddo's, zal wel aan de zeewind liggen.

     

    Kees :beerchug:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...