Spring naar bijdragen

koedeboe

Leden
  • Aantal bijdragen

    188
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door koedeboe

  1. Dit is natuurlijk erg triest. Maar we weten niet hoe het precies in gebeurd is. De boom is mij ook wel bekend (ik was diegene die met 666 de boom in kon) en de boom is niet dermate moeilijk dat het krankzinnig is om erin te klimmen. Hij was zelfs erg makkelijkte beklimmen, maar dit terzijde.

    Het "doen" van een cache is natuurlijk altijd de keuze of je het "doet of niet". Niemand dwingt iemand om (te) gekke dingen te doen voor een puntje en iedereen moet zelf kunnen inschatten wat hij/ zijn kan. Nu is het dus helemaal fout afgelopen om een of andere reden. We zullen misschien wel nooit te weten komen hoe het precies zat.

     

    In dit geval valt de CO (Marc) volgens mij niets te verwijten. Het is alleen spijtig dat er aan een van zijn caches nu een dergelijke gebeurtenis gekoppeld is. Dat is jammer, want het zal hem ook wel behoorlijk dwars zitten, net als het ons allemaal dwars zit dat dit tijdens ons spelletje gebeurd is. Hij heeft kennelijk de consequenties getrokken en de cache in het archief gestopt. Een goede beslissing denk ik.

    • Top! 3
  2. Heb de tool ook geïnstalleerd en eens in het wild getest tijdens de groepsjacht van de Stichting Morekop afgelopen zondag in ons oostelijke buurland. Onze query van de ruim 1400 potentiële doelen paste er makkelijk in. De reeds opgeloste puzzels werden ook prachtig als zodanig aangegeven! Een aanwinst dus, complimenten :thumbup: ! In de praktijk een prachtige aanvulling op je GPS of misschien wel een vervanger ervan als je onderweg bent!

     

    Toch nog tegen iets aangelopen waar ik onvoldoende tijd voor heb gehad om uitvoerig te testen (je bent immers met een paar andere sukkels aan het cachen en daar zitten ieder keer weer een paar bij die kilocacher willen worden of het meervoud, maw: stress;)

    Het lijkt erop dat hij bij geen fix iedere keer een vast punt als middelpunt neemt (home/ laatste centreerpunt?) en niet het laatste bekende punt neemt. Dat is af en toe best lastig, want het toestel heeft niet altijd snel een fix en dan heb je niet zo snel een goed overzicht wat er in de buurt ligt. Ik had ook het gevoel dat dit speelt als je maar even de fix weer kwijt bent. Het zou dan ook handig zijn als hij centreert op het laatst bekende punt. Misschien zit er wel een functie in op het centreerpunt opnieuw te bepalen, maar dat heb ik nog niet gevonden.

  3. Een tijdje geleden is er een nieuwe versie uitgenomen met een nieuwe methodiek van het serienummer. Je kon toen gewoon een mailtje opvragen met je oude en nieuwe serienummer. Zou het kunnen zijn dat je wel de nieuwe versie van GSAK in gebruik hebt genomen maar nog geen nieuw serienummer hebt ingevoerd?

  4. Getriggerd door een mail die we kregen in Zwollywood (zijn kennelijk ook onderdeel van de versplintering?) even de discussie proberen te focussen op het echte onderwerp. Ik moet echter bekennen dat ik dat even kwijt ben. Eens kijken hoever ik kom met de samenvatting...

     

    Kennelijk vinden mensen het heel erg dat er op diverse manieren met cachen wordt omgegaan. Daarnaast zijn er dan verschillende sites die er net even anders over denken dan de buren en daarbij een behoorlijk fundamentalisme laten zien. Geweldig!

     

    Het is bij mijn weten gewoon een spelletje dat al eeuwen gespeeld wordt (schatzoeken) en sinds een aantal jaren high-tech geworden is (geocaching) door het met een GPS te doen. Daar zit geen patent op en iedereen mag eraan meedoen en het op zijn/ haar manier doen. Er zijn wel een aantal belangenverenigingen en een commercieel bedrijf die een aantal sites over dit onderwerp in de lucht hebben als uitwisselplatform. De meeste cachers "doen het" via gc.com dat weer eigendom is van groundspeak inc., ja de commerciële jongens dus. Daar is niets mis mee zolang als je je als gebruiker erin kunt vinden of er mee kunt leven. Het succes van gc.com laat zien dat de meeste mensen het niet erg vinden "(premium) member" te worden zonder echte rechten. De schrijver hoort hier overigens ook bij. Blijft echter de constatering dat we gewoon afnemer van een dienst zijn en geen lid, dus ook geen rechten hebben...

     

    Reeds vroeg hebben een aantal personen zich echter wel aan de commerciële en monopolistische neigingen aspecten gestoord en zijn "voor zichzelf" begonnen. Aangezien er geen monopolie is (gebaseerd op patenten of dergelijke flauwekul) is dat ook niet erg. Daarbij hoort nu eenmaal ook dat de communicatie ook op verschillende manier gaat. Zolang iedereen zich een beetje fatsoenlijk gedraagt en mekaar niet voor rotte vis gaat uitmaken of elkaar zwart probeert te maken moet dat ook kunnen.

     

    Mij ontgaat nu even de zin en de noodzaak om alle communicatie te stroomlijnen. Ik wil vooralsnog even nog niet kwaad denken in de trend van dat groundspeak inc. via een achterdeur (de discussie komt immers wel bij gc.com dus inc. vandaan) absolute macht over de cachemarkt wil krijgen door lastige concurrenten via de communicatie uit te schakelen, maar de commerciële belangen zijn natuurlijk wel groot...

     

    Zolang als ik er zin in heb doe ik trouwens mee aan dit spel voor grote kinderen, we hebben hier in de buurt genoeg leuke kinderen het spel samen mee te doen :thumbup: en we lachen samen best wat af! We houden onder anderen contact met elkaar via onze eigen site http://www.geocachingzwolle.nl/. en ik ben blij met iedere andere leuke site over het onderwerp!

  5. Is Geocaching wel een sport :thumbup:

     

    Volgens mij is het gewoon een hobby die bij enkelen bekend is. Je kunt er bepaalde sportelementen in herkennen, bij sommige cache®s zoals lekker lange wandelingen of fietstochten maar ook fanatisme, vals spelen en ander onsportief gedrag (oa op fora)... Kruiswoordraadsels maken en sudoku's oplossen zijn immers ook (nog !) niet olympisch.

     

    Ik wacht overigens met spanning op de eerste cacher die met EPO betrapt wordt of met andere doping!

     

    Mijn persoonlijke beleving bij sport is heel anders, voor mij is het dus hobby/ tijdverdrijf.... Je mag het natuurlijk natuurlijk altijd een sport noemen, maar dan is volgens mij de kans groot dat je de lachers op je hand hebt bij de buitenstaanders.

     

    Verder is het niet erg als mensen er vanaf weten wat geocaching is, alleen waar de caches liggen moet wel even "onder ons" blijven.

  6.  

    Overigens wel balen, komt er eentje op 2 km afstand online kan je er niet naartoe omdat je ziek bent :eek: . (het ergste: het komt door muggenbeten tijdens het cachen...)

     

    :blush: Beterschap KoedeBoe! Klinkt als gevaarlijke muggen...wat is het resultaat? Dengue? :eek:

    Komt de Marsroute weer online als je beter bent? :huh:

    Bedankt voor je beterschapswensen.

     

    Dengue is het gelukkig niet, wel beide onderbenen vol met dikke blaren (2-euroformaat) die blijven "lekken" met vervolgens een dikke infectie als gevolg. Dikke lymfklieren in beide liezen (ben immers één grote klier!) als bonuscache erbij... en dat allemaal vanwege die kleine muggetjes.... De vrouwtjes vallen nu eenmaal op mij (jammergenoeg alleen die foute muggenvrouwtjes :eek: )...

     

    Wel de wijze les geleerd nooit meer zonder lange broek-met-afsluiting-aan-de-enkels en een kingsize fles DEET op cachepad te gaan.

     

    Als ik weer op de been ben gaat de marsroute weer open (en voor de niet Zwollenaren: nee, daar is geen FTF te scoren, en al helemaal geen valse!)

  7. We hebben ook een FTF Jaeger in nederland:

     

    KroGeo

     

    Kijk maar eens naar:

    http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...=y&decrypt=

     

    Deze had niet gelogd in het boekje.

     

    Gefeliciteerd ReeJ!

     

    Kwestie van preventief loggen..... Achteraf kun je altijd nog achter in het boekje beginnen en roepen dat je ff van de wereld was en die dus op zijn kop zag (en dus ook het boekje)... Komt misschien ook wel door de spanning van de IJsselcentrale.... Zo rechtvaardig je je FTF alsnog.

     

    Het FTF jagen kan soms vreemde vormen aan nemen, moet niet gekker worden... Kijken wanneer de tegenstanders ook fysiek/ definitef worden uitgeschakeld :blush: .

     

    Overigens wel balen, komt er eentje op 2 km afstand online kan je er niet naartoe omdat je ziek bent :huh: . (het ergste: het komt door muggenbeten tijdens het cachen...)

     

    Overigens maar goed dat de FTF Jäger verbannen is..

  8. Dit gaat niet over hardware, maar ik zie zo gauw geen toepasselijker plaats in het forum.

    Ik sta op het punt om kaarten in mijn Garmin eTrex Vista HCx te gaan doen.

    Ik kan mijn GPSr routes laten zoeken voor lopen, fiets, auto, vrachtauto, etc. Ik wil deze kaarten gebruiken bij het geocachen (wandelend, fietsend), maar ook in een onbekende omgeving voor het berekenen van autoroutes.

    Ik vind het moeilijk om een keuze te maken. Ik heb de OpenStreetMap kaarten van Nederland uitgeprobeerd. Er staat best wel veel detail op, zoals fietspaden, maar als ik een route voor de fiets laat berekenen, dan worden de fietspaden niet gebruikt, alleen hoofdwegen.

    Ik overweeg nu de dure Garmin kaarten, maar een nadeel is dat je die niet kunt proberen voor je ze koopt. Op de Garmin website kun je de kaarten wel bekijken en op elke plek in- en uitzoomen, maar of je er routes mee kunt berekenen en of je dat ook voor de fiets kunt is eigenlijk niet te vinden.

    Ook de informatie bij de Nederlandse TOPO kaart voor MapSource is tegenstrijdig. Eerst staat er: "Plan uw tochten tot in detail." Maar verderop lees ik: "Dit pakket is niet geschikt voor routeplanning ".

     

    Mijn eerste vraag is, hoe kun je zo'n kaart goed evalueren voor je hem koopt. Hoe doen jullie dat?

     

    Ik zou zeggen, zoek een bevriende cacher op (er zullen er genoeg zijn) die de kaarten al heeft die je wilt aanschaffen en bekijk ze. Van sommige kaarten kun je ook online de kaart bekijken, voor Zwitserland als voorbeeld: http://www8.garmin.com/cgi-bin/mapgen/webm...mp;k=1&sc=1 . Als je een gebied voor ogen hebt waar je goed de weg weet kun je de kaart vergelijken met "jouw werkelijheid".

     

    De "niet geschikt voor routeplanning" opmerking heeft overigens te maken met het routeplannen door je GPS. Met navigator kun je er namelijk voor kiezen of je GPS (afhankelijk van het model) voor jou dom-dom gaat spelen en je met piepjes en pijltjes aangeeft hoe je moet rijden. Topo kaarten kunnen dat over het algemeen niet. Bij mijn weten is binnen Europa de "echte" topo Frankrijk hiertoe in staat, zelfs op bospadniveau! Enkele selfmade kaarten kunnen dat trouwens ook.

    Alle topokaarten kun je natuurlijk wel gebruiken om een aantal waypoints te maken (thuis op de PC is het makkelijkste) om die in een route op te nemen (als markante punten waar je langs wilt/ moet om ergens te komen). De route kun je in je GPS laden en op die maniet heb je toch een "route".

     

    De tweede vraag gaat over het combineren van kaarten. In Mapsource kun je verschillende kaarten combineren. Stel ik neem een kaart van Nederland waarmee ik weinig detail heb, maar waarmee ik wel goed routeplanning kan doen. Ik combineer die met een kaart van Nederland met veel detail, maar waarmee weinig routeplanning mogelijk is.

    Krijg ik dan de voordelen van beiden tegelijk,

    kan ik, als ik ze allebei in mijn GPSr heb geladen, nog kiezen welke kaart actief is,

    of heeft één van beide kaarten de andere definitief weggedrukt?

     

    Je kunt kaarten "transparant" maken waarbij de markante onderdelen wel zichtbaar blijven, maar de onbelangrijke (niet aanwezige) onderdelen van de kaart als het ware doorzichtig zijn. De details van andere kaarten die hier "onder liggen" kun je dan gewoon zien. Dit transparant maken moet je met name met de topo kaarten doen, met navigator is dat niet de bedoeling. Op deze manier combineer je dus een aantal kaarten. Doe je dat niet, dan moet je er eentje kiezen (of routeerbaar of details).

    Antwoord op je vraag: ja je kunt meerdere kaarten tegelijk gebruiken, maar wel via een omweg.

     

    De omweg heeft echter ook beperkingen. De meeste topokaarten beperken zich tot het eigen land. Topo NL en CH gaan echter ook "over de grens" maar hebben vaak een andere detaillering dan bijvoorbeeld Topo D. Soms is dat makkelijk (in Italië waar er nog geen topo kaart is kun je in het directe grensgebied gewoon de Topo CH gebruiken...), maar meestal is dat lastig omdat ook de topokaarten van elkaar kunnen afwijken (wegen die een paar meter verschillen = "dubbele bospaden", gebouwen die wel op de een en niet op de ander staan en over een weg heen liggen).

    Dat probleem kun je trouwens wel oplossen. In het menu bij de kaart op je GPS kun je namelijk een hele kaart (bijvoorbeeld topo NL) gewoon uitschakelen en later weer inschakelen.

     

    Transparant maken:

    Voordeel: alle details zijn zichtbaar tenzij overlap door een andere kaart

    Nadeel: bij een iets onnauwkeurige (bijv verouderde) kaart kunnen sommige zaken dubbel voorkomen. Als navigator bijvoorbeeld een rotonde kent terwijl de topo die niet kent, zie je dus de weg over de rotonde doorlopen. Namen van straten of gebieden kunnen overigens dubbel voorkomen of gedeeltelijk overlapt worden.

     

    Een nadeel van de overlappende kaarten kan zijn, dat je op je GPS of Nüvi (de tom tom van Garmin waar je ook topo kaarten op kunt laden!) de "paarse" te rijden route van de navigator niet meer ziet en dus op het piepje (of de stem bij de Nüvi) moet wachten om te zien welke kant je op moet.

     

    Verschillende topo kaarten hebben overigens verschillende soorten details en kleuren. Afhankelijk van je GPS zie je die wel of niet. De topo NL bijvoorbeeld is nogal bleekjes uitgevallen vergeleken bij de nieuwere Topo D en CH. Ook ziet Topo NL er op de Colorado beter uit dan op de PC thuis terwijl de 60-serie het maximaal weergeeft alsop de PC thuis of zelfs iets minder. Het kan dus geen kwaad de kaarten ook even op een vergelijkbare GPS te bekijken ...

  9. Als je een cache tegenkomt is het gewoon een cache. Hij hoeft ook niet alleen bij geocaching.com op de lijst te staan, het kan immers ook ergens anders... Naam noteren en wachten op het internet. Dus maar gewoon loggen als die online komt.

     

    Het loggen van een FTF of zilver of brons is dan een beetje dubieus, in mijn ogen not done :) . Ik doe het zelf dan ook niet. Laatst kwam ik bijvoorbeeld tijdens een controlewandeling van een cache van mij een cache van ReeJ tegen die pas tijdens mijn vakantie gepubliceerd zou worden. Ik wist dat er iets op `mijn` route zou moeten liggen. Ik heb hem dan maar als 4e gelogd en erbij gezet `proefloper`. Het filmrolletje is trouwens ook nog van mij omdat het bij het verstoppen in een spleet viel ;), beetje ongelukkige plek dus... Hij ligt nu op een plek waar Reej zonder trapje- hulp niet bij kan :P .

  10. Als je een cache echt slecht vindt moet je dat als zodanig loggen. Schept duidelijkheid voor anderen maar geeft natuurlijk altijd de zienswijze weer van de cacher (gewoon niet snel doen is mijn advies). Als dat door een notoire z**kerd gebeurd is kan ik me de ergernis van de eigenaar voorstellen. Er zijn gelukkig maar weinig irritante klaagloggers. Vriendelijk vragen om de scherpe kantjes eraf te halen kan natuurlijk altijd. Je kunt anders natuurlijk altijd een "rectificatielog" schrijven als eigenaar wat/dat het niet klopt, alles voor wat het waard is.

     

    De meeste caches zijn best wel aardig, een fors aantal is goed en velen zijn echt goed. Weinigen zullen echt bar slecht zijn. Een verstandige eigenaar weet vaak wel wanneer het niet snor zit en trekt zelf de consequenties.

     

    Mocht de eigenaar de logjes zomaar wissen zonder reden of overleg: neem contact op met de approver en laat hem de cache in de prullenbak gooien. Een cache waar de normen van fatsoen niet gerespecteerd worden lijkt me een reden voor archiveren, net als het plaatsen van caches waar het niet mag (wel even je notificatie van het wissen bewaren en als bewijs voorleggen).

     

    Een waarderingssysteem voor slechte caches lijkt me niet handig, dat is volgens mij te subjectief. Kan immers ook uitnodigen tot pestgedrag tegen eigenaren. Bij de Geo d'Or is dat vrijwel niet mogelijk. Een cache zonder dat predikaat kan een uitstekende cache zijn, alleen misschien niet zo vaak bezocht.

  11. Ik gebruik de laatste versie van Mapsource (6137) en Windows Vista. Ik wil 4 kaarten samen overzetten naar mijn Garmin 60Csx. PC is dan een hele tijd bezig en als hij klaar lijkt te zijn (100%) krijg ik een schermpje met de volgende tekst:

    "De kaartenset is ongeveer 580.1 MB, maar slechts 1946.6 MB is beschikbaar op de bestemming. Kies minder kaarten en probeer het opnieuw."

    580.1 Mb is minder dan 2 Gb. Een klein kaartje van Nederland lukt wel. Ook Waypoints overzetten vanuit Gsak lukt. Wat doe ik fout? Wat is hier aan de hand?

    Dank,

    Zwervende Uil :)

     

    Heb je het kaartje in de GPS of in een sd-kaartlezer?

    Probleem had ik ook eens, maar alleen toen ik de sd-kaart in de kaartlezer had. Hetzelfde met de sd-kaart in de gps (en via de usb kabel) leverde geen probleem (maar wel een geladen kaart...).

  12. Meer dan een komisch filmpje is het niet.

     

    Want er wordt helemaal niet ingegaan op hoe het kwam dat de Coloradotester de verkeerde kant op liep.

    Hij ging zo grondig verkeerd dat het zelfs niet veroorzaakt kan zijn door een verkeerd ingesteld datum.

     

    Misschien domweg verkeerd positieformaat en slecht opgelet; of domweg een verkeerd getal ingevoerd. Maar dat kan met ieder toestel gebeuren, en ligt aan de tester, niet aan het toestel.

     

    Wat me wel opvalt is dat er 21 minuten voor nodig is om de garmin de laden met een luttel aantal waypoints.

    Even los van het feit dat ie de verkeerde kant op loopt. Kan ik me aan de andere kant trouwens wel voorstellen als je het Garminkompas gebruikt. Dat wijst bij een verkeerde/ ongelukkige snelheid niet altijd de goede kant uit. Is bij de 60 CSx immers ook zo.

     

    Dat die onhandig persoon op de satmap trouwens niet kan zien dat die tegen een rivier aanloopt vind ik wel grappig...

  13. Ik heb al wel eens een cache gelogged terwijl hij er niet meer zou moeten liggen. Had nog een oude beschrijving in de kast en ben wezen wandelen. Op de plek des onheils lag de kist er nog met een logboek erin, alleen heeelll lang niet meer gelogged. Ik vond dat al verdacht, maar hij lag er immers nog gewoon...

    Thuisgekomen gemerkt dat ie officieel "niet meer bestond". Toch maar gelogged, want dan moet je de kist maar weg halen of in ieder geval het logboekje!

    De grap is trouwens, dat ik laatst met een introducee in hetzelfde gebied was en de kist er nog steeds lag! Alleen het logboekje is er uit gehaald. Dat is nu ook weer niet netjes om zomaar "cacheafval" in de natuur te laten liggen! Als je hem disabled moet je de handel ook echt weghalen!

     

    Wat betreft de opmerking in het andere draadje dat mensen zelf caches gaan vervangen: in Zwitserland/ Duitsland is het heel normaal caches te herstellen voor anderen als er eentje geripped is. Natuurlijk wel ff melden... Ook in NL komt dat wel eens voor. In principe is dat alleen maar prettig. Van mij is er ook al eentje door anderen vervangen. Daar was ik heel blij om (heeft me wel twee flessen wijn gekost, maar heb 2 cachevrienden erbij!) Het is wat anders als men hem niet kan vinden en er dan zelf iets op verzint om toch te kunnen loggen (ik heb mijn vervangende cache wel gevonden...).

  14. Hallo,

     

    Na alle opbeurende berichten zijn we gisteren weer op pad geweest, nu zijn we op zoek gegaan naar de Euro Cache (ook bij nijmegen). Maar helaas weer niets gevonden. Ik gebruik inmiddels 2 programma's (ozie en gps tuner) en die gaven allebij een andere locatie aan, hoewel de coordinaten wel hetzelfde waren.. Het duurt trouwens erg lang voordat gps tuner een nieuwe richting en afstand aangeeft (soms wel 1 minuut). Misschien is mijn mio ism met windows mobile wel niet geschikt om te geocachen?

     

    grtn

     

    Heb je toevallig wel de goede datum ingevoerd? Voor GC moet je mm.mmm hebben en geen mm sss. Net als bij de tomtom lijkt het vaak hetzelfde maar kom je heel ergens anders uit... Het lijkt er erg veel op dat je GPS tuner en OZI niet dezelfde datum hebben, welke is de goede?

     

    Het kan dan trouwens ook zijn dat OZI op RD-grid staat ipv WGS, dan kom je soms ook ergens anders uit....

     

    De Eurocache ligt inderdaad lastig midden in het bos onder stronken. Die herken je niet van kilometers afstand maar pas als je er (bijna) bovenop staat!

     

    De Wijchen-caches zijn wat dat betreft misschien iets makkelijker te vinden. Heb er zelf nog maar eentje gedaan (nummer 7) en die was errug makkelijk te vinden en redelijk nauwkeurig. Weet je meteen wat de afwijking van je GPS is. Vrijwel de hele Bernheze serie is trouwens ook simpel te vinden.

  15. Dochterlief hier is bijzonder enthousiast over het 'schatzoeken' en heeft oma natuurlijk hierover verteld. Die wilde ook wel 's mee. Dat mag natuurlijk, maar probleem is dat ze nauwelijks kan lopen. Klein stukje met de rollator gaat nog wel...

     

    Nu willen we met haar een paar caches gaan doen, snelle traditionals uiteraard, maar niet alleen micro's. Rondom Hoogeveen liggen er nog wel een paar :D

     

    Onze vraag nu; liggen er hier in de omgeving ook 'snelle' traditionals, maar dan met een ammobox o.i.d.?

     

    Groet,

    Richard

     

    De Negerslaaf is een soort mini-multi. Als de kleinkinderen snel de tussenpunten verzamelen is oma net op tijd bij de eindcache!

     

    De landgoederenreeks kan deels (Nijenhuis in ieder geval, den Alderdinck misschien)

     

    De Bonenbrug is makkelijk te doen mits de juiste aanrijroute genomen.

     

    Vechtdal 1 en niet te vergeten de Heemtuin en Ga toch krassen :dribble:

     

    Het blijft altijd lastig als je van het verharde pad af gaat!

  16. Koedeboe heeft zijn GPS bij Leerentveld in Zwolle gehaald. Die had al een zeer strakke prijs (vergelijkbaar met de meeste internetwinkels) maar daar ging nog eens 10% vanaf vanwege het lid zijn van een inkoopvereniging. Hierdoor lag de prijs toch een dikke €130 onder die van de grootste "echte" winkel op dit gebied. Aangezien de winkel ook nog eens in het dorp is, was dat dus alleen maar mooi meegenomen.

     

    Toen er wat met de GPS was bleek het retoursturen vanuit Sailtron ff langer te duren dan verwacht. Ze hebben nog wel een paar keer gebeld, maar sneller terugkomen deed die niet... Nu zijn het ook niet zulke experts dat ze weten wat er mis zou zijn, ze varen (zoals de meeste winkels) blind op wat Sailtron ze op de mouw spelt. Notter kan daar wellicht meer betekenen? Of niet natuurlijk! Ze krijgen hooguit vaker post vanuit Houten.

     

    Gelukkig bleek het de eerste en (hopelijk) de laatste keer te zijn dat er service nodig was. Achteraf heeft men alleen een firmware updeet uitgevoerd die toen de meest urgente problemen oploste, daar deed Sailtron wel errug lang over!! Of men wist dat ie kwam en heeft daar expres op gewacht, toen de GPS verstuurd werd was de updeet er namelijk nog niet (en het probleem was ook niet uniek)....

  17. Het is af en toe erg handig om je favoriete programma's "altijd bij je te hebben". Daarvoor kun je natuurlijk heel goed een USB-stick gebruiken. Bij een U3 stick werkt dat heel prettig, geen rommel achterlaten op de pc...

     

    Ik vraag me af of GSAK ook portable gemaakt is/ kan worden of zelfs gaat worden. Iemand enig idee? Hetzelde is natuurlijk voor Ozi en mapsource het geval, maar GSAK is eigenlijk het handigste/ meest gewenste in draagbare vorm....

  18.  

    De reclame spreuk van de provincie wordt aangepast: in plaats van "Er gaat niets boven Groningen" wordt "Het is niets meer in Groningen..."

     

    Overigens zijn ze niet allemaal off-line. De is nu nog wel on-line http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...0e-2dd207a3ca85

     

    Zit soms daar het probleem?

     

    In ieder geval: "Er is niets meer in Groningen..."

     

    Blijft overigens wel erg jammer!

  19. Tot mijn verbazing zie ik dat SN@G en Twinlife al hun caches gedisabled hebben.

     

    Dat zijn toch al gauw een stuk of honderd. Een fors verlies voor GC nl

     

    Weet iemand wat de aanleiding is en of hier iets aan te doen is?

     

     

    Mvg

    De Wolvjes

     

    De reclame spreuk van de provincie wordt aangepast: in plaats van "Er gaat niets boven Groningen" wordt "Het is niets meer in Groningen..."

     

    Overigens zijn ze niet allemaal off-line. De is nu nog wel on-line http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...0e-2dd207a3ca85

  20. Goed dat er nog van die momenten van bezinning zijn. Het is immers niet allemaal even serieus te nemen wat op dit forum "ten toetsenbord" gegeven wordt.

     

    Hoe triest de aanleiding ook is, het zorgt voor een duidelijk verrijking en is een lichtpuntje. In die zin: goed dat het er is :crybaby: ! Het geeft ons weer eens een goede reden om eens (ook) even stil te staan bij de kleine dingetjes.

     

    Fijn om te horen dat een lid van onze gemeenschap zoveel plezier aan de hobby gehad heeft. Uit de tekst valt ook op te maken dat het vooral de kleine dingen zijn die van belang bleken te zijn, mooi. Niet de beste, meeste, de ... Gewoon, genieten van een complimentje en even doen waar je zin in hebt. Zo leert Reintje ons nog even een laatste lesje, laten we bij wijze van uitzondering (?) eens bij de les zijn/ blijven, Marit bedankt voor je terugkoppeling :D .

  21. Het is altijd moeilijk als iemand ons ontvalt. Zoals de meesten van ons hebben we Reintje nooit mogen ontmoeten. Zijn werk voor .nl is echter altijd duidelijk geweest.

     

    Een paar maand geleden kwam het bericht dat hij ernstig ziek was en behandeld werd. Dat was een schok, vooral omdat zoiets ook bij ons dichtbij gekomen is. Wij hebben nog geluk, Coen had dat kennelijk niet meer, jammer!

    Wij wensen de nabestaanden zeer veel sterkte.

    Laat het een (zwakke) troost zijn dat zoveel geocachers aan hem denken...

  22. Dit kun je nu ook zien in de waarderingslijst.

     

    Dat kun je nu ook zien, inderdaad, maar ik zou graag het percentage willen zien (het relatieve aantal), als het kan na de invoering van de Geo d'or. Dan zegt het volgens mij dan het meeste. Dit onder de voorwaarde dat je pas credits krijgt voor caches die je gedaan hebt na de datum van invoering van de geo d'or en je ze alleen kunt uitreiken aan caches die je dus na die datum gedaan hebt. Nieuwe caches hebben dan immers geen duidelijk voordeel meer tov "oude" caches.

    Je voorkomt daarmee dus dat oude caches vergeten worden (oh ja, welke leuke was dat ook al weer??). Je hebt ook niet zoveel last van caches die in de tussentijd volledig zijn omgegooid en misschien niet meer zo leuk zijn als vroeger (selectief geheugen?).

     

    Daarnaast zit er nog een bugje (?) in, ook de buitenlandse tellen mee en de gearchiveerde caches (bij mij dus al 43 in Nederland alleen al!). Is het niet zinvol het te beperken tot NL? Of wordt de Geo d'or ook bij .com ingevoerd? Zou trouwens leuk zijn, mits goed gedefineerd hoe te meten.

  23. Hier is al vaak discusie over geweest. Maar de algemene regel is dat goodie geruild wordt voor een goodie. Maar tB`s en Coins er IN of UIT mogen zonder te ruilen. Zo blijft de cache goed gevuld met goodies. Want als een goodie eruit gehaald wordt en een TB ervoor terug en de volgende neemt alleen een TB mee, raakt de cache steeds leger.

    Groetjes Judith

     

    Het probleem ontstaat volgens mij eerder bij het erin doen. Iemand doet er een TB in en pakt er een goodie uit. Zo raken veel caches leeg...

  24. Het initiatief voor de Geo d'or is prijzenswaardig. Toch vind ik zelf het allemaal een beetje overdreven.

     

    Hier wordt namelijk met absolute aantallen gewerkt. Het aantal stipnoteringen zegt niet zoveel over de kwaliteit van de cache. Los van de vraag of iedereen wel weet hoe die het moet noteren / loggen.

     

    Het gaat er natuurlijk ook om hoe vaak een cache gevonden is. Een moeilijke cache die door weinigen wordt gedaan kan relatief hoog scoren (10 keer gevonden en 8 keer gewaardeerd) terwijl een cache die 300 keer gevonden is ook 8 keer gewaardeerd kan zijn. Dan weet ik wel wat de betere cache is.... Een percentage zegt dan veel meer.

     

    De cache van gisteren zal hoger scoren dan die van 2 jaar geleden. Oude caches zijn dus misschien in het nadeel.

    Als je al een percentage neemt lijkt een steekdatum wel net zo handig. Het percentage is dan x van gevonden na datum 1 oktober 2006... Daarmee voorkom je namelijk ook dat "dode" caches gewaardeerd worden die toch niemand meer kan lopen (functie zit er misschien al in? Archived caches verliezen hun waardering?). Tevens voorkom je een stortvloed aan waarderingen omdat iedereen zijn oude founds als uit te delen nominaties krijgt en dus opeens tig nominaties mag doen. Er zal dus gewerkt/ gelopen moeten worden voor nieuwe uitreikingen.

     

    Hoe weten we overigens waarom iemand een d'or geeft. Misschien omdat het zo gezellig was met de groep (de emotie eromheen) of de cache? Overigens lijkt me in dat kader het uitbreiden van de categorieën handig: een prijs voor het landschap, een voor de raadseltjes en eentje voor de verstopplaats?

    Daarmee wordt namelijk ook een keuze voor anderen makkelijker, ga ik voor mooi of voor moeilijk? Misschien kan bij het toekennen worden aangegeven welke smaak die krijgt. Het aantal te verdelen blijft hetzelfde maar de cacher moet kiezen op basis waarop er verdeeld wordt. Daarmee is het een betere referentie voor anderen waarom iemand er een prijs aan gegeven heeft. Tevens voorkom je dat er klakkeloos gegeven wordt omdat men ze toch heeft.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...