Spring naar bijdragen

poetjes

Leden
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door poetjes geplaatst

  1. Voor iedereen die hierbij betrokken is, heel veel sterkte!
  2. Het hangt van de situatie af. Ik, Mamma Poetje, heb een cache gemaakt samen met een ander team. Pappa Poetje wist niet waar en hoe de route ging lopen. Kleine Poetje, 3 jaar, snapt het nog niet helemaal en heeft de route niet verraden. Pappa Poetje wist alleen wat de eindlocatie was, maar heeft zelf de route gelopen. Dan vind ik dat het wel te loggen mag zijn. Maar ik zou zelf niet mijn eigen cache loggen. Maar goed sommige mensen doen alles om veel caches te kunnen scoren.
  3. Wat je eraan kan doen is: Zorgen dat je voldoende vogels in je tuin krijgt, mezen eten bv graag rupsen met name als ze jongen hebben. Broedende vogels hebben rupsen nodig om hun jongen groot te brengen. Verder zijn er middelen maar dat is voor groottelers bestemd. Maar of je dat wilt wetende dat een rups in een paar dagen gedood wordt. Het gaat met bacterien die in de rups komen en zich daar vermeerderen en zo de rups uiteindelijk doden. Dat de bladeren eraf gegeten worden hoeft op zich geen probleem te zijn, als de rupsen weg zijn gaat de plant gewoon door met groeien en bladeren maken. Het is alleen niet zo'n mooi gezicht. Dus zorg voor preventie en dat je veel vogels in je tuin hebt. Succes
  4. Het ene jaar zijn er ook meer ruspen dan het andere jaar, dit hangt van heel veel dingen af. Vogels eten rupsen maar als hun voorkeur naar andere dieren uitgaan en hier zijn er genoeg van, laten ze de rupsen met rust. Bv de Steenuil eet graag meikevers, als deze niet te vinden zijn eten ze bv rupsen. Maar de meikever is al volop aanwezig en de rupsen blijven dan "hangen". Zo zou het met nog veel meer dieren kunnen gaan. BV muizen, als het een goed muizenjaar is enz. Ik vind het juist bijzonder om te kijken naar die rupsen die er allemaal weer anders uitzien. Gisteren nog diverse exemplaren van mij afgehaald. Ze lijken bv allemaal groen, maar de een heeft een zwart streepje en de ander een witte. Of je hebt zwarte rupsen met oranje strepen. Erg mooi om naar te kijken. Ik zie en heb liever rupsen in mijn gezicht, handen enz dan 1 keer in de hondepoep te trappen. De rupsen horen bij de natuur en het duurt gelukkig maar een paar weken. Sterkte voor iedereen die het vervelend vinden!!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...