Spring naar bijdragen

painless

Leden
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door painless geplaatst

  1. painless

    Alan Map 500/Holux GM-101

    Inmiddels is versie 2.04 aan de beurt. Veel verbeteringen (ook de door mij gewenste!) en handigheidjes. De software is ook in het engels en nederlands te downloaden.
  2. painless

    GPS houder op de fiets

    Omdat ik op de fiets ook de GPS wilde monteren, heb ik er zelf eentje gemaakt. Je koopt een verstelbare GSM-houder van een grote maat bij Halfords ofzo, met een plakstrook er onder. Ik heb daar de klikker van een batterijlamp onder gefabriekt. Zo'n goedkope zwarte lamp voor op de fiets waar 2 C-cellen in moeten. Die lampen zijn snel ter ziele (bij mij!). De ronde vatting heb ik van het lamphuis afgeschroefd en onder de GSM-houder gelijmd (de plakstrook moet van de gsm houder af geklikt). Die vatting past weer op de bijbehorende klikker die je aan je stuur schroeft. Zo is de houder droog mee naar binnen te nemen en vandalen hebben minder te doen. De ervaringen zijn wisselend: Door het traanvocht in je ogen kun je de letters op het scherm niet lezen . De letters lezen is in druk verkeer niet zo goed te doen zonder brokken . Je hebt er wel wat aan als je een route uitgezet hebt Je hebt er een snelheidsmeter, ODO-meter, kompas en soms hoogte meter bij Hij is er wel eens uit gedonderd op een verkeersdrempel. Tante Pos heeft daar passende elastieken voor. Volgende project: GPS houder voor op je pols
  3. painless

    Alan Map 500/Holux GM-101

    http://www.alan-germany.com/gps/produktgps...8vid=1314287069 ook met conversieprogramma (Karteneditor/Konverter). http://www.holux.com.tw/Temp%20web/GM-101.html helaas onduidelijke download. http://kgy.narod.ru/util/mapedit/limitations_e.htm met beschrijvingen/gebruiksaanwijzingen.
  4. We hebben met een kinderkamp eens een leuk spel gedaan: verstop 40 tennisballen onder 10 bij 10 meter strand. Raad eens hoeveel er door 25 kinderen werden teruggevonden binnen een uur? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16! De moraal van het verhaal: een metaaldetector zou misschien makkelijker zijn. Zijn die caches van kunststof of zitten er metalen clips op?
  5. Sorry hoor, maar jullie gebruiken geheimtaal voor ons . Zijn er nou digitale kaarten voor een schappelijke prijs, of niet?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...