Spring naar bijdragen

Barro1991

Leden
 • Aantal bijdragen

  27
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Barro1991 geplaatst

 1. Bjorri ik begrijp je niet! Ik stelde een vraag en verwachtte antwoord. Was dat niet slim? Wilde gewoon heel graag weten wat de meer ervaren mensen waarderen en niet waarderen in caches. En natuurlijk heb ik er rekening mee gehouden dat er er meerdere meningen zijn maar als ik veel reacties had gelezen dat iemand van lange wandelingen houdt dan had ik daar toch iets mee kunnen doen? Of juist veel puzzels? Ik heb gewoon blijkbaar een inschattingsfout gemaakt dat ik de mening en ideeen van ervaren cachers en cacheschrijvers wilde weten want er zijn blijkbaar een aantal mensen die blijven hangen in dat ik geen ervaring heb en het dus niet zou moeten doen. Zolang ik dus niet opschrijf: Jongens ik zie er vanaf blijven mensen mij vertellen dat ik tenminste een paar 100 caches moet hebben gelopen. En zolang ik dus niet opschrijf: mensen ik ga eerst een paar 100 caches lopen blijf ik het gevoel houden dat jullie nieuwkomers niet willen. Mensen wees gerust: Het is wel duidelijk dat ik beter eerst wat ervaring moet opdoen. Ik ga daar mijn best voor doen heus. Maar mijn idee zeg ik geen vaarwel. Het gebied is te mooi en ik wil graag het verhaal delen. Ik weet niet waar ik volgens jou opdrachten geef. Ik ben het mij niet bewust.. Diederikus bied aan wellicht een samenvatting te maken (een paar posts hierboven) en ik hoop alleen dat hij daar tijd en energie voor vind. Voor mijzelf misschien maar wellicht ook voor anderen. Mijn motivatie is volgens mij heel groot. Ik zoek op internet heel wat af over geocaching. Ik lees allerlei logs (weet alleen niet of ik ze dan juist interpreteer omdat ik hier lees dat een aantal mensen niet alles opschrijft) Ik lees diverse caches en hoe die zijn gemaakt en ik wil dolgraag meer tijd vinden om te gaan lopen. Ik zou mij er zelfs prettig bij voelen wanneer ik een aanbieding kreeg van iemand met meer ervaring om mee te lopen. En ik ben nieuwsgierig hoe de puzzelaars mijn woonplaats en leeftijd denken te weten. Meer niet. En ik wil leren van dit forum maar heb het gevoel dat niet iedereen overtuigd is van mijn oprechtheid.
 2. Team Aragon het antwoord op uw niet domme vraag is geheel juist omschreven door Odlaniger. Blijkbaar verraad mijn nickname waar ik woon (ik ben mij dat niet bewust) maar de nickname heeft in elk geval niets met mijn leeftijd te maken en ik ben nu wel nieuwsgierig waar ik dan woon volgens Odlaniger. Misschien een leuk onderwerp voor een nog te maken cache om te acherhalen wat er achter een nickname zit en of de gegevens uit een profiel juist zijn? De kritiek had ik al vertaald naar advies maar uiteindelijk ontving ik slechts dat ene advies nog maar en dat was al binnen gekomen. Ik hoop dat Diederikus tijd en energie vind voor de samenvatting. En als een moderator enigszins de leesbaarheid voor anderen wil vergroten en het belangrijk vind dat mensen een positief beeld van geocaching krijgen dan verwijdert hij/ zij tenminste enige niet terzake en negatief getinte posts. (wellicht ook uit andere draadjes). Vergeet niet dat je zelfs zonder account aan te maken hier kan meelezen. Maar ik heb nog geen reactie van een moderator dus wellicht is die op vakantie.
 3. Ik heb de moderator zojuist gevraagd deze hele vraag van mij te verwijderen zodat niemand zich meer hoeft te ergeren of in herhaling te vallen. En ik heb plezier in mijn hobby's. Bedankt voor de bezorgdheid. Tijd en geld is blijkbaar voor een aantal van jullie geen argument. Gelukkig staan jullie dan niet in mijn schoenen.
 4. Bedankt iedereen voor de inhoudelijke inbreng. Aangezien ik blijkbaar een deel van de forumleden prikkel tot ongenoegen omtrent mijn idee stel ik voor dat dit hele onderwerp na het weekend maar gewist wordt. Ik zal alle tips, links en positieve bijdragen voor maandag a.s. overnemen en dan zal ik mensen niet meer ergeren en hen uitspraken ontlokken die niet geocache waardig en ook niet on-topic zijn. Het spijt mij dat ik als startende enthousiasteling met mijn onkunde jullie vermoeid, geërgerd of teleurgesteld heb. Wens iedereen oprecht veel plezier met cachen, loggen, punten verzamelen of mooie caches maken. Begrijp mij goed: ik ben niet boos of geraakt door kritische kanttekeningen. Het heeft ook niets met gebrek aan enthousiast voor geocachen te maken en het maken van een cache blijft mij inspireren maar ik zal jullie niet meer met domme vragen lastig vallen.
 5. Sivota, volgens mij stel ik nergens dat ik niet geinteresseerd ben in de creatie van anderen. Tijd en geld zijn beperkend en wanneer ik samen met iemand die al zo'n 500 caches heeft gelopen optrek zal mijn gebrek aan kennis redelijk gecompenseerd kunnen worden. Ik zeg ook nergens dat ik een top-cache zal maken. Maar tips, trucs en ervaringen bieden wel steun. Dat ik de logs niet lees is omdat ik dus niet weet hoeveel waarde daaraan te hechten. Ook meerderen stellen dat in logs niet alles wordt geschreven en worden mensen uitgenodigd (mn bij voortuincaches) om het werkelijke verhaal te willen horen. Ik vermoed dat er mensen zijn die enthousiast geocacher zijn maar niet op deze site komen. Ik vermoed dat de mensen die wel hier op het forum komen en reageren inhoudelijk meer geinformeerd zijn en mij daarom beter kunnen helpen. Mijn beperkte ervaring is dat geocoachen leuk is maar de cache die ik heb gelopen is wellicht ook niet een cache die de goedkeuring van anderen kan wegdragen. Er zijn nu eenmaal hobbyisten en fanatiekelingen. En ja deze eigenwijs wil graag leren van de fanatiekelingen. Enne ik heb wel op de diverse hier aangedragen links geklikt. Nogmaals dank voor positief kritische inbreng. Ik verwacht geen wonderen van de door mij te maken cache.
 6. Als je die moeite niet zou willen doen, dan is mijn welgemeende advies: begin niet eens eens aan het leggen van een cache. Greetz Bloodwoosj. Ik stel een vraag om niet allerlei logs op internet te hoeven nalezen van mensen die de cache gevonden hebben. Want al nalezend kan ik niet bepalen of de cacher er met verstand naar heeft gekeken of alleen plezier aan heeft beleefd. Mijn doel is om iets moois en plezierigs te maken wat ook in de ogen van een "deskundige" iets geocaching waardig is. De kritische zaken wil ik heel graag meenemen en tussen alle ruis door kom ik gelukkig ook echt steeds meer te weten. Kan het niet aardig vinden dat je mijn intentie beoordeeld als dat ik geen moeite zou willen doen. Barny zou liever een aanbod van hulp lezen. En ben niet op zoek naar je telefoonnummer. Had je willen uitleggen hoe je mij geraakt had en dat ik dat ontmoedigend voor een enthousiasteling vind. Jeroen Vlindertje bedankt voor de aanvullingen. Ik maak fouten en zal er nog meer maken. Ik ben niet altijd aardig en kies ook mijn woorden niet altijd goed genoeg. Het is wel mijn ambitie om het mensen naar de zin te maken en waar mogelijk te helpen. Wanneer ik niet kan helpen probeer ik niet te demotiveren. Ooit hoop ik dat de behulpzame en niet behulpzame geocachers blij zullen zijn met mijn cache. Die ik met trots en plezier zal maken en hulp zal vragen waar ik er niet uitkom. En dat idee van laten doen/lopen voor openbaar te zetten past mij prima. Maar ja ik loop het risico een altijd naar reagerende cacher te vragen. Kan best kritiek verdragen maar alleen opbouwende. Moet denken aan een leraar die de spreekbeurt geweldig vindt........... Een 8! Wat zou je bij zo'n leraar moeten doen om een 10 te krijgen. Barny, als ik je interesse lees een mooie spreuk!
 7. Dat het net mensen zijn kan ik accepteren. Dat het geaccepteerd wordt door mensen met dezelfde hobby begrijp ik niet. Mag alleen een ervaren cacher enthousiast zijn om een mooie omgeving te willen delen? En ik ben toevallig ook een mens en ik zou geen dingen willen schrijven die andere bewust proberen te raken. En als ik fatsoenshalve pb contact probeer te leggen kan dat niet? We gaan weer door voor de inhoud. Maar wellicht is langzaam alles gezegd en geadviseerd. Dank ook voor de link-verwijzingen. Twee van de drie had ik zelf al gevonden, de derde is nieuwe informatie voor mij.
 8. Wat jammer dat ik een zorgvuldig samengesteld pb tje richting Barny niet kan versturen omdat hij geen berichten meer kan ontvangen. Hij mag dan vaak gelijk hebben maar misschien heb ik wel geen tijd (en geld voor brandstof om er te komen) om eerst 100 caches te vinden en vraag ik daarom hier en aan een meer ervaren cacher hulp. Misschien ben ik wel te ambitieus maar ik zie en denk graag in kansen. En ja ik schrik van dit soort reacties! En het raakt mij zelfs. Barny nu tevreden??? Gelukkig zijn er ook heel fijne reacties tussendoor gemaakt anders hield ik het voor gezien met dit forum.
 9. Heren moet ik mijn vraag herhalen soms? Ik stel een vraag en inderdaad hoef ik dan geen discussie. Gelukkig zijn er geocachers die het belangrijk vinden om een beginner te helpen en die inhoudelijk reageren. Verwijzingen naar een topic met bijna 500 posts waar zelfs de beantwoorder niet meer dan 15 inhoudelijke antwoorden in kan herkennen zit ik niet op te wachten. Insinuaties over mijn eerlijkheid ook niet. Ik wil helemaal niet een heleboel loggers die iets vaags roepen. Ik wil gewoon een cache maken waar heel veel mensen plezier aan kunnen beleven. Ik vraag gewoon om ingredienten. Dat ik in een ander topic door de ontstane discussie een vraag stel om de discussies beter te volgen doet daar niets aan af. Daarnaast heb ik daarom deze geopend. Ik probeer niet laagdunkende nare antwoorden te geven. Geef gewoon antwoord of sla dit onderwerp over als je geen inhoudelijk antwoord kan of wil geven. Dat een moderater hier geen reactie op geeft kan ik niet begrijpen. Nogmaals dank voor de wel behulpzame prettige antwoorden. Ik hoop dat er nog meer zullen volgen. Een beginnend cacher zou anders wel eens zeer ontmoedigd kunnen worden. En een reclame actie....... Gelukkig heeft een wel beschaafd forum lid mij dat pb gevraagd anders zou ik niet eens geweten hebben wat dat inhoud want zo slecht denk ik niet. Heren graag uw inhoudelijk antwoord en de eer van een geocacher hoog houden. Een gentleman biedt graag zijn hulp aan.
 10. Brouwertjes en Bloodwoosh volgens mij voor mij alleen om aan te geven dat een goede cache old-school of new-school kan worden benaderd. Jammer dat jullie mij geen tips hiermee. Op diverse fora zou direct een forumbeheerder het verzoek aan jullie richten om on-topic te blijven. Discussieren doe je op een discussie draadje/topic of privé. Nog leuke suggesties voor mij?
 11. Vlindertje en Team Tabak: Staan goede tips en suggesties bij waarvoor dank. Moet wel lachen dat de anti-prikstok natuurlijk wel in tegenstelling staat tot het filmpje waar wel gegraven moet worden. Heb als nieuweling geen bezwaar zoveel mogelijk van de oude principes te gebruiken. Logboek, iets in en iets uit, avontuurlijk en niet bedoeld als puntjes jagen op zich. Ben zelf niet zo competatief ingesteld dus ik wil vooral proberen dat wat er is te gebruiken maar wellicht meer zicht te laten krijgen voor dat wat er achter zit. (natuur-geschiedenis) Diederikus graag de 10-15 goede tips op een rijtje en niet verpakt tussen 380-385. Misschien kan jij ze er even voor mij uitfilteren? Of discussieer je liever?
 12. Geweldig! Ik heb mij limiet bereikt vandaag om een positieve stem uit te brengen haha. Sorry regenboog2 ik ging van onder naar boven. Leuk de positieve kritische reacties. Ik ga voor de uitdaging van Flaker91 maar als er nog tips niet geschreven zijn.... Voel je vrij om aan te vullen. Je bedoeld dat ik iets moet hebben aan: Als het mij een Yes gevoel geeft bijvoorbeeld. Nou dat gun ik iedereen maar is voor mij geen inhoudelijk antwoord. Iemand vraagt iets en krijgt allemaal one-liners als antwoord en als ik er iets uit moet halen moet ik 495 antwoorden lezen waartussen iets verscholen staat? Sorry ben op zoek naar concreet. Open zelf een lijntje met concrete vraag om geen ruis/topicvervuiling te krijgen.
 13. Goedendag aan alle kritische maar ook behulpzame geocachers in Nederland. Natuurlijk heb ik al e.e.a. op internet gevonden maar ik ben op zoek naar ervaringsdeskundigen input. Natuurlijk realiseer ik mij dat e.e.a. persoonlijk is en dat er vele meningen zijn. Anderszijds ga ik er van uit dat de echte fanatieke mensen hier op het forum op een positief kritische manier een bijdrage kunnen leveren om mij op weg te helpen. Ik heb geen ervaring in het zoeken of maken van caches. Daarom heb ik al hulp van een meer ervaren cacher met ook enige ervaring in het maken van een cache gevraagd. Hij heeft tijd, enthousiasme en woont redelijk in de buurt. Maar wat zoeken jullie in een cache? Volgens mij heb ik een mooie omgeving (+/- DFW) in gedachten en werk ik aan een soort verhaallijn in de wandeling. Ik denk aan iets van ongeveer 3-6 km. Ik denk aan startpunt en eindpunt op dezelfde plaats ook ivm terugkomen bij eigen auto/fiets. Ik wil graag een eindcache die leuk is voor gezin met kinderen passend bij verhaallijn maar daar ben ik nog niet uit. (dus niet alleen een kokertje of iets dergelijks) Vinden jullie het leuker als thuis eerst voorbereiding voor een cache moet worden gedaan of is het juist prettig wanneer je zonder voorbereiding kan starten? (mij lijkt het laatste beter) Willen jullie veel onderweg moeten puzzelen-zoeken of is wandelen op zich het leukste? Kortom welke ingredienten zijn volgens jullie onmisbaar in een cache? Tips of trucs? Verwijzing naar een leuke bestaande cache misschien in privebericht omdat het anders reclame maken heet? Do's en Dont's.
 14. Dank voor het compliment Vlindertje. Gelukkig zijn er steeds meer cache-mensen die mijn oprechte vraag serieus proberen te nemen. Het antwoord er zijn voortuin caches en voortuin caches is het beste van toepassing denk ik. En ik heb mensen op een overvol publiek toegankelijk terrein zien "klungelen" bij het zoeken naar een eindcache en dat was geen voortuin. De meeste zagen het juist als uitdaging om tussen veel volk toch hun doel min of meer ongezien te bereiken. Zelf heb ik geen tijd om als voyeur door het leven te gaan en (over) buren heb ik niet. Saaie woonwijk ben ik ontvlucht en komt niet binnen aanvaardbare afstand als optie. Of iemand de omgeving de moeite waard vind zullen we zien als de cache klaar is. Want ook dat is persoonlijk. Ik ga op zoek hoe ik een eigen draadje/onderwerp/topic kan openen om deze niet verder te verpesten met mijn vragen zodat ik toch nog wat tips kan krijgen ipv hier steeds terug te komen op voortuincache.
 15. Vragen mag toch? Weet niet of ik ze kan beantwoorden. En als we dit draadje niet willen verpesten evt. PB?
 16. Heb mijn koffiecontact net even opgezocht maar hij heeft meer dan 500 caches gevonden en er zelf 7 gemaakt. Ik zeg niet dat ik de koning onder de cachemakers heb binnen gehaald (dat denkt hij vast ook niet) maar hij wil mij wel helpen, heeft tijd en woont dicht in de buurt! Ik wil niet dat jullie zijn gemaakte caches gaan beoordelen n.a.v. mijn vragen. Ik begrijp dat er caches zijn en "caches". Maar als ik vraag wat is dan een goede dan krijg ik als antwoord dat de meningen daarover verschillen. (niet dat ik dat niet begrijp maar daar schiet ik niets mee op) Het feit dat ik de terreineigenaar zal vragen heeft niet te maken met de wandeling op zich (alhoewel ik nu heb geleerd dat ik voor zichtbare WP wellicht toestemming moet vragen maar met het "verhaal" waar deze terreineigenaar wellicht ook belangstelling voor heeft. Enne Flaker ik zie dit helemaal niet als aanval of nare opmerking. Ik begrijp het vrij goed. En als echte beginner wil ik zo graag een cache maken die in de ogen van echte cachers ook iets voorstelt. Maar dan heb ik hulp nodig ook van dit forum! Tips en adviezen zijn dus nog steeds welkom alhoewel dit nu wellicht niet meer onder dit draadje valt nu ik duidelijkheid over het voortuin gebeuren en daar ging deze vraag uit begindraadje over. Ben blij dat ik in elk geval het gevoel heb dat mijn vraag uiteindelijk door alle beantwoorders serieus is genomen en inhoudelijk is beantwoord. Deze eenvoudige dame dankt de heren daarvoor!
 17. Odlaniger volgens mij wil ik graag advies. Ik wil alleen niet horen dat een voortuin cache bij voorbaat niet in de smaak zou vallen. En de vergelijking met Pieter en het Loo kwamen bij mij binnen. Ik zal de beoordelingen van de door mij al bij de koffie uitgenodigde cacheplaatser er eens bij zoeken. Niet dat ik dan niet met hem in zee zou willen want hij is enthousiast en bereidwillig. Koffie was gezellig en voor herhaling vatbaar. Was alleen vanmorgen te warm anders waren we al vanmorgen op pad gegaan. Juist met jullie ideeen/adviezen erbij kan ik dingen doen of laten.
 18. Dank Flaker. dacht zelf ook aan die tijd/afstand als gemiddelde. Mijn hulplijn heeft tenminste 1 cache gemaakt maar ik zal hem onder zijn nickname eens zoeken zo. Lijkt mij niet netjes om de naam openbaar te maken. Mag hij zelf doen als hij dit zou lezen. Sportief van je Malyenki! Richting Drents Friese Wold. En voor de rest moet je geduld hebben. Eerst terreineigenaar spreken want die mag ook nog een stem hebben. Het is wel openbaar wandelgebied maar wellicht wil hij omtrent de inhoud wel graag meedenken. Dat van die WP zal ik in gedachten houden. dat is wel een goede tip. Barry of mijn verhaallijn je aanspreken zal weet ik niet. Over die voortuin: Het is geen gemakzucht!! Het zou in mijn verhaal kunnen passen! En voor het verhaal heb ik dus al contact met de terreineigenaar gezocht maar die is op vakantie.
 19. Geen kasteeltje maar toch meer richting een plek waar de meeste mensen zich welkom voelen! Vind je? Team Tabak gaf mij het antwoord waar ik naar zocht. Dus dat het meer genuanceerd ligt. Odlaniger vind je het leuk om zo neerbuigend te doen? Verdient iemand dat die vragen stelt om te leren?
 20. Dank je team tabak voor deze heldere positieve uitleg! Nee zo idillisch als jij beschrijft lukt niet maar als er hier regelmatig passanten zijn die het verschil niet zien tussen het bankje wat natuurmonumenten of het .... Landschap heeft geplaatst en dus plaatsnemen bij mijn picknickbank waar ze ook welkom zijn en zich niet bekeken voelen past mijn "voortuintje" in elk geval niet bij de tweede categorie. En nee ik ben niet onder een andere naam al een ervaren logger maar daarom wordt de cache ook samen met een behulpzaam iemand gemaakt. En daarom vraag ik ook advies. Ik ben gewoon enorm enthousiast voor geocaching en om mensen kennis te laten maken met dit hele mooie gebied met grote geschiedenis waar ik sinds een half jaar woon. Kom meer uit jou deel van het land en woon nu in Drenthe.
 21. Ik wist niet dat het een discussie forum was? Jullie vragen aan elkaar een mening over wel of niet voortuin.. Die meningen probeer ik te interpreteren en vervolgens stel ik een vraag omdat ik dus overweeg wel in de voortuin te eindigen (en dat is geen gebrek aan fantasie of luiheid maar is dan onderdeel van het totale verhaal). Ik ga ervan uit dat mensen die op zo'n vraag reageren enthousiastelingen zijn die nieuwkomers graag op weg helpen. Of ik vernieuwend ben zal nog moeten blijken. Heb wel een heel leuk idee wat ik graag met de terreineigenaar zal bespreken. Inhoudelijk vraag ik mij nog steeds af wat een voortuin-cache is. Wordt hier slechts bedoeld eindpunt in en voortuin? Inhoudelijk vraag ik mij nog steeds af of een cacher die per auto of fiets komt niet graag bij die auto of fiets terugkomt. En wat zou anders een acceptabele afstand tussen eindcache en auto/fiets zijn?
 22. Ik overweeg in de voortuin maar schrik van de afwijzende en demotiverende opmerkingen over een voortuin. Als ik de cache gewoon langs de openbare weg moet leggen of in het bosgebied moet ik dan toestemming hebben. En nee voor een voortuin die van mij is hoef ik geen toestemming te vragen.
 23. Wil geen voortuin discussie maar mijn voortuin ligt direct langs openbare fietspad en kan iedereen zo inlopen. Er staat zelfs een picknickbank en een fietsenrek aan de straat voor voorbijgangers. Is dus wel mijn eigendom maar de "echte" voortuin staat een hek omheen en verderop het erf staat een hek waar je niet doorheen zal hoeven gaan. Buren aan één zijde wonen op tweeenhalve kilometer, geen overburen en andere buur op zo'n 200 meter met bomen en begroeing tussenin zal je met geen mogelijkheid kunnen zien. De voortuin met hek is voor mijn ramen (waar ik niet achter zit) en plek van picknickbank kan ik nauwelijks zien vanuit mijn huiskamer; wordt nu ook al door voorbijgangers af en toe aangezien als leuk bankje neergezet door natuurmonumenten of landschapsbeheer. Enne mening staat vrij. Nog tips? Het zou jou kunnen helpen. Want iemand met 0 founds en nog niet in het bezit van een GPS weet misschien nog niet hoe hoog hij zijn eigen kwaliteitsladder wil leggen. Ook hier geen discussie bedoeling maar het is een aanname dat ik geen gps heb (omdat ik die niet heb ingevuld? nou ik weet mijn geboortedatum, leeftijd en plaats ook maar die staan ook niet ingevuld) Verder schrijf ik al dat ik een meer ervaren cachemaker heb gevraagd en dat ik graag tips wil. Ik weet wel de kwaliteit, mogelijkheden en uitdagingen die dit gebied heeft.
 24. Oké dank je voor je serieuse antwoord. Ik denk dat de omgeving mooi is. M.n. bos maar afhankelijk van afstand ook heide, uitkijktoren en geschiedenis o.a. van het gebied. In mijn zgn. voortuin kunnen mensen evt ook hun fietsen of auto neerzetten en dan uiteindelijk teruglopen naar hun fiets of auto. Nee geen tien auto's tegelijk. En nee ik zit niet achter het raam want daar heb ik geen tijd voor en mijn buren wonen tenminste 160 meter verderop. Of ik het echte eindpunt echt in de zgn voortuin verstop weet ik nog niet. Ik heb eerdaags contact met de terreineigenaar. Je moet toestemming vragen wanneer je iets op het terrein van een ander "verstopt" begrijp ik. Een beetje gemiddelde prettige wandel en fietsafstand voor een cache lijkt mij wel handig. Mensen willen wellicht weten of ze aan een wandeling van 500 meter, of 15 km beginnen. Zoals je ziet een echte beginner. Heb ook al hulp ingeroepen van iemand die wel vaker een cache heeft gemaakt. Hou van puzzelen maar lees dat dat bij een aantal niet favoriet is. Zelf hou ik niet van steeds moeten stilstaan/zoeken maar van een prettige wandel of fietstocht. Zelf denk ik dat een "verhaal" beter bij een wandeling past. Schrik een beetje van de hier genoemde reacties op een voortuin cache maar vermoed dat mijn eventuele eindlokatie niet echt een gevoel van ongemak oplevert . Begrijp niet echt wat een voortuin cache is misschien. Ben gewoon nieuwsgierig naar de ingredienten van een leuke cache en lees mij daarom graag wat in.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...