Spring naar bijdragen

SnelleEdje

Leden
 • Aantal bijdragen

  25
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door SnelleEdje geplaatst

 1. SnelleEdje

  Hooikoorts En Cachen

  Hooikoorts is er inderdaad in vele varianten, dus één wondermiddel voor hooikoorts zal wel niet bestaan Zo'n 10 jaar geleden had ik er erg veel last van, nu is dat veel minder geworden. Zelf gebruik ik nu "Loratadine", dat hebben ze oa bij de etos. Dat is de (veel goedkopere) tegenhanger van Allerfre, met exact dezelfde werkzame stof. Het zijn kleine tabletjes, één tabletje zou 24 uur moeten werken.De resultaten hiervan zijn bij mij matig tot goed. Het helpt altijd wel een beetje, en vaak helpt het goed. Maar omdat hooikoorts er in vele varianten is, kunnen de resultaten natuurlijk sterk verschillen van persoon tot persoon. Als dit "nieuw" voor je is, zou ik sowieso even bij de dokter langs gaan. Misschien hebben jullie katten en heeft jullie zoon een allergie tegen katten ontwikkeld. (of honden, of kippen, of een donzen dekbed waar hij niet (meer) tegen kan, of….) Groet, Edwin.
 2. SnelleEdje

  Puntjesjagers

  Wel grappig, al die verschillende opvattingen over "puntjes". Wij zijn niet zo van de puntjes. Soms ligt er een "oppikker" die we tijdens een Multi kunnen meenemen. Dan doen we dat wel, want het "vinden" is op zich natuurlijk wel leuk. Een heel enkele keer ben ik er op uit geweest voor alleen een "oppikkertje". Ondanks dat ik één keer de derde vinder was van zo'n cache, mijn enige eremetaal, hield ik er niet echt een tevreden gevoel aan over. Een mooie multi met een micro aan het eind zou voor mij meer voldoening geven dan een snelle "oppikker" met een mooie "regular" aan het eind. Omdat we bijna altijd met kinderen op stap gaan (4 en 5), is een micro aan het eind voor ons niet zo leuk. Persoonlijk heb daar trouwens geen enkele moeite mee. Statistieken bijhouden vind ik overigens wel leuk (FindStatGen3 macro in GSAK), maar als die statistiek goeddeels gevuld zouden worden door "oppikkertjes" dan geeft dat mij geen voldoening. Ieder het zijne hoor, als puntjes jagen jouw ding is, lekker puntjes jagen dan. Een multi, mystery e.d. "platslaan" tot een "oppikker" door coördinaten uit te wisselen oid, vind ik niet netjes. Dat doet naar mijn idee geen recht aan de bedoeling van de legger van deze Multi. Maargoed, ook daar denken anderen heel anders over denk ik. Het is heerlijk weer, de familie SnelleEdje gaat straks maar weer een leuke Multi lopen en deze dag weer één puntje scoren (hoop ik).
 3. Tja, eigenlijk een combinatie van dingen. Mijn voornaam is Edwin. Tijdens mijn eerste echte baan had één van mijn collega’s mij de bijnaam “Fast Eddy” gegeven. “Fast Eddy” was ook de bijnaam van Eddy Smulders, een bokser uit die tijd. Zelf heb ik ook nog een blauwe maandag gebokst. Fast Eddy leek me wel wat als nickname, maar die naam was al vergeven op de .com site. Een vriendin van mij noemt me wel eens “Edje”. Nou ja, dan maar op z’n Nederlands: SnelleEdje. Groet, Edwin.
 4. SnelleEdje

  digitale kompas

  Ook ik heb met enige regelmaat last van een "zwabberend" kompas op mijn GPSmap60CSx. Mocht je het nog niet geprobeerd hebben dan zou je de firmware eens kunnen updaten. In de laatste versie (3.60) zou onder andere het volgende verholpen moeten zijn: - Improve robustness of compass when it would appear uncalibrated until a power cycle Bij mij hielp het niet zo veel maar wellicht heeft het bij jullie meer succes. Groet, Edwin.
 5. Prof. Y. Lupardi, dank voor je bericht. Ik ga meteen een even uitzoeken hoe dat op mijn gps’je in te stellen is. De Roode Looper, ik ben het met je eens dat het achter een pijltje aanlopen zijn charmes heeft. Zouden wij ook het liefste doen. Wij cachen met onze, nog kleine, kinderen. Als een wandeling van een kilometertje of vijf (nu nog echt de limiet) uitdraait op een wandeling van een kiometertje of acht, dan is cachen met kindjes ineens helemaal zo leuk niet meer. Dat is onze ervaring tenminste. Vandaar dat ik graag een beetje zekerheid inbouw. Het draadje waar jij naar verwijst heb ik uiteraard ook gelezen. Het gaf echter geen antwoord op de door mij gestelde vragen….
 6. Voor de plaatsbepaling gebruiken wij dus over het algemeen “Minuten” en de kaart in kwestie gebuikt hiervoor "UTM". Ik weet niet of ik me zo helemaal goed verwoord.. De opdrachten voor de multi’s gaan ook uit van de “Minuten” variant voor het bepalen van het volgende waypoint (indien van toepassing). Om de plaats op de kaart te kunnen duiden moet je in het veld dus elke keer de vertaalslag maken van “Minuten” naar “UTM”. Dat lijkt me telkens maar een heel gedoe, of is hier een eenvoudig trucje voor? Edwin..
 7. Op de kaart ontwaar ik nou inderdaad: “Les chiffraissons bleues en regard du quadrillage kilometrique sont des coordonnees Mercator Transverse Universel (UMT) du fuseau 32 rapportees au systeme geodesique mondial WGS84 permettant de se localiser sur la carte a partir d’une position donnee par une recepteur GPS.” Nou is mijn Frans niet zo goed (zeg maar slecht..), maar je hebt dus inderdaad gelijk. Al schrijvende gaat er een kwartje vallen.. In de buurt van het kasteel van Beaufort ligt de cache GCP3W8, de opgegeven UTM coordinaten zijn: UTM: 32U E 304895 N 5523580. Volgens mijn kaart ligt het kasteel van Beaufort iets links van de kilometerlijn 305 en iets onder de kilometer lijn “5524”. Dat lijkt dus te kloppen. Ik ga er nou eerst maar eens een nachtje over slapen en eea morgen nog eens nalezen. Er daagt iets in het oosten… Dank voor de reactie! Edwin..
 8. Komende zomer willen we met de kinders gaan cachen in Luxemburg. Nadat mijn zoektocht op internet naar “wandelkaart van Luxemburg die ik in mijn GPSMAP60CSx zou kunnen zetten” op niets was uitgelopen, heb ik een paar papieren wandelkaarten van Luxemburg gekocht. Het gaat hier om de kaarten met een schaal van 1:20000 die zijn uitgeven door de topografische dienst van Luxemburg. Op deze kaarten staat aangegeven dat ze “GPS Compatible” zijn. Kan iemand mij vertellen wat dit wil zeggen en hoe ik hier mijn voordeel mee kan doen? Natuurlijk zijn ook deze kaarten ingedeeld in hokjes. Bij de horizontale liinen staan getallen als 5525, 5524, enz. en bij de verticale lijnen staan getallen als 304, 305, enz.. (Kaart R6). Kun je uit deze getallen coördinaten herleiden? Edwin..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...