Spring naar bijdragen

whaley

Leden
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door whaley geplaatst

  1. Ik kan het zo niet laten zien (zit niet aan mijn thuis pc), maar het windows programma is een soort landkaart van europa waar je op kunt inzoomen tot op straatniveau, waarbij de straten bestaan uit lijntjes (en er zijn ook meertjes, rivieren, bosgebieden, etc aangegeven). Je kunt een rechthoek maken met het gebied (of een van de gebieden) die je naar je GPS wilt uploaden en mapsend laat dan ook zien hoe veel ruimte dat gebied in beslag neemt. Wat je ook kunt doen is een track downloaden van je GPS en die legt mapsend dan over de kaart heen zodat je kunt zien waar je bent geweest, inclusief snelheid informatie. Als niemand me voor is zal ik eens een screendump maken. Aan de GPS kant is het resultaat dat je binnen het gebied wat je geupload hebt flink meer detail krijgt dan met de basemap, je kunt dus zo goed als alle straten en steegjes zien met naam erbij. Er kan overigens wel verschil zijn tussen de kaarten van verschillende landen omdat ze van verschillende bronnen komen. Zo schijnt bijvoorbeeld Ierland erg magertjes gedetailleerd te zijn. Wat ik van Nederland heb gezien klopt het heel aardig, ik geloof dat de kaart een paar jaar oud is. edit: hier staan 2 screenshots van mapsend streets europe op windows http://www.gpstools.de/sportrak/ edit: en een van mezelf: Mapsend Streets Europe (het windows programma)
  2. Ik heb al heel lang de nickname whaley op het Internet, sinds eind 1993 toen ik inlogde op Auggie BBS (bbs.augsburg.edu). Ik wilde eerst dolphin heten, want ik vond dolfijnen wel mooie (en naar het schijnt ook intelligente) beesten. Helaas bestond die nick al, dus werd het whale. Dat werd later whaley en sindsdien heet ik zo. Mijn avatar is een foto van mijzelf gemaakt door een ex-collega op zakenreis in Hamburg.
  3. whaley

    Magellan Sportrak

    Ik heb een Sportrak Pro gekocht bij GPSCity en ben er tot nu toe erg tevreden over, al kan ik geen vergelijking maken met andere merken/types. De scheurtjes waar ik inderdaad al eerder over las, zijn bij mijn GPSr nog niet opgetreden. Het opslaan van de afgelegde weg gaat prima (ik gebruik GPSTrackmaker), ik weet niet wat er anders is bij de ETrex Legend/Vista. Alleen mis ik nog de gedetailleerde kaarten, Mapsend Streets Europe dus. Ik heb er al wel een Europese basemap in zitten die de hoofdwegen e.d. wel aangeeft. Een GPS kernnetpunt heb ik nog niet bezocht, maar wel een aantal caches waar het apparaat me goede dienst bewezen heeft. Ik heb overigens ook de fietshouder van Magellan en ook die werkt vooralsnog prima, leuke draadloze fietscomputer wordt het zo.
  4. whaley

    Homepage

    Ik vraag me wel af of die vertalingen kloppen, want naar mijn idee betekent het Italiaanse 'circa' wel 'ongeveer' maar niet 'aangaande' oftewel het Engelse 'about' is te breed om te vertalen op zo'n manier. En nog een kleinigheidje, het eerste item (Over) van het Nederlandstalige menu staat te ver naar links. edit: of de hele tekst erna staat te ver naar rechts
  5. Ik ben nog een beginnende geocacher en heb er zelf ook nog geen geplaatst, maar ik vraag me af wat jullie mening is over het herbezoeken van een cache en dan bedoel ik dus niet door de maker zelf. Natuurlijk is de lol van het zoeken er dan wel van af maar je zou eens kunnen gaan kijken om te zien hoe het er bij ligt en misschien wel om nog een keer iets te ruilen of zelfs iets leuks toe te voegen. Of zeg je dan neem even de moeite om zelf een cache te plaatsen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...