Spring naar bijdragen

Naw Gegevens Bij Cacheplaatsing Niet Meer Nodig Voor Lo


De broekies

Aanbevolen berichten

Zoals velen al wel weten haalt de buren de banden aan met de natuurbeheerders. Het doel van de samenwerking is dat we beide (geocachers en natuurbeheerders) elkaar kunnen helpen.

Een van de dingen waar we elkaar mee kunnen helpen is het toestemmingsbeleid. We hebben nu al met twee natuurbeheerders (Landschap Overijssel en Het FlevoLandschap) een overeenkomst,

dat wij gebruik mogen maken van hun shapefiles (geografische informatie over hun gebieden), zodat geocachers kunnen zien bij wie ze moeten zijn voor toestemming (van wie is het gebied en wie is de beheerder).

En dat zodra er nieuwe caches online komen in of rondom hun gebied, de natuurbeheerder een email notificatie krijgt met de nodige informatie over de geocache.

 

Zowel Groundspeak als de reviewers hadden ondertussen contact gezocht met ons met de vraag of zij ook de shapefiles mochten gebruiken. Hierna is overleg geweest en zijn we tot de volgende conclusie gekomen.

Voor de gebieden waar de buren actief de gebiedsbeheerder informeert over nieuwe geocaches is het niet meer nodig voor de cache-eigenaar om de contactgegevens te melden bij het indienen van de geocache ter review.

Let wel! Vooraf toestemming vragen blijft verplicht!

De reden waarom de verplichting van melden contactgegevens komt te vervallen, is omdat we hiermee hopen dat er minder caches die ter review aangeboden teruggestuurd worden, omdat er geen contactgegevens bij staan.

Aangezien de reviewers de contactgegevens toch niet direct gebruiken, maar alleen bij callamiteiten achteraf en dat wij de beheerders toch al actief informeren, zouden die gegevens niet meer verplicht zijn.

 

Daar en tegen kan het wel handig zijn om juist WEL de contactgegevens te melden als je een cache indient ter review. GeoGuy heeft enkele voorbeelden genoemd uit het verleden hoe hij een cache-eigenaar heeft kunnen helpen, omdat hij die gegevens had.

 

Vandaag hebben wij de reviewers de shapefiles van Landschap Overijssel gestuurd (met goedkeuring van LO). Dus vanaf vandaag zullen er geen caches meer teruggestuurd worden met alleen als reden dat er geen contactgegevens in staan.

Dit geldt nu alleen nog voor Landschap Overijssel. natuurlijk hopen we dit uit te kunnen breiden.

 

wil je weten of jouw geocache in het gebied van Landschap Overijssel valt?

Ga dan naar: Gebiedsinformatie.

 

Hier vind je overigens ook de gebiedsinformatie over Het FlevoLandschap.

bewerkt door De broekies
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Daar en tegen kan het wel handig zijn om juist WEL de contactgegevens te melden als je een cache indient ter review.

 

 

Het hoeft niet, maar het is wel handig.

 

Klinkt als een erg nuttige verbetering...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien lees ik jouw postje verkeerd, dus maar even iets anders uit mijn vorige post opnieuw melden.

 

Het voordeel is dat er minder caches teruggestuurd worden. Niet iedereen is er van op de hoogte (merendeel van de cachers niet die de eerste cache aanmelden ter review).

Die kregen voorheen altijd hun cache terug met daarbij verzoek tot NAW gegevens. Dit zal dus niet meer gebeuren en voorkomt dus evt vertraging in het publiceren en vermindert het werk voor de reviewer.

 

Dus je mag het melden, maar het is geen verplichting meer bij caches in het gebied van OL.

 

- Robert

bewerkt door De broekies
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...