Spring naar bijdragen

Travel bug


Vrij de Buiter

Aanbevolen berichten

ReizenReizen

Ook ik als newbee ben aan het zoeken naar uitleg e.d. en ben op diverse geocaching sites reeds het volgende over TB's tegen gekomen:

 

Travelbugs

 

wat is een travelbug

Naarmate geocaching zich verder ontwikkelt ontstaan er steeds meer variaties op het spel. Op heden ten dage geniet geocaching steeds meer belangstelling in de diverse geledingen van o.a. het Nederlandse volk. Omdat internet een belangrijke rol speelt en voor het onderhouden en beheren van de geocaching.com website ontstond er behoefte om middels toegevoegde waarde in het spel een stukje kosten te kunnen dekken. Zo ontstond o.a. de Travelbug.

De travelbug is een aluminium plaatje bevestigd aan een ketting. Op de ene zijde vindt je de tekst ‘I go from place to place, picking up stories along the way. Visit www.groundspeak.com to learn about me and add your own’. Op de andere zijde vindt je een beeltenis van een mier welke is opgebouwd uit de streepjes van een barcode, verder vindt je de tekst ‘THE TRAVEL BUG” en een uniek nummer.

hoe werkt een travelbug ?

Het doel van de travelbug is te verplaatsen van de ene naar de andere cache. Heb je een cache gevonden waar een travelbug in zit, dan mag je die uitnemen. De bedoeling is dat je de travelbug in een andere cache weer terug plaatst. Het uitnemen en terugplaatsen van de travelbug dient gelogd te worden in het logboek van zowel de cache waar je hem uit neemt als de cache waarin je de travelbug weer terugplaatst. Het unieke nummer op de ‘travelbugtag’ heb je nodig om op het internet de bug van de cache af te koppelen.

Als je de cache logt waar je de travelbug hebt uitgenomen koppel je ook de travelbug los van deze cache (De mier verdwijnt van de cachepagina). De travelbug wordt nu aan je naam gekoppeld zodat de website weet wie welke travelbug in zijn bezit heeft. Tevens krijg je tijdens het ontkoppelen van de travelbug de gelegenheid om een log te schrijven en foto’s aan te vullen omtrent je belevenissen.

Bij het loggen van de cache, waarin je de travelbug plaatst, werkt het precies andersom. Op de cachepagina kun je uit je persoonlijke inventaris een travelbug ontkoppelen en plaatsen in de nieuwe cache. Heb je dit op de juiste wijze afgerond dan verschijnt een mier rechtsboven op deze cachepagina en in de overzichten zodat iedereen kan zien dat in deze cache een travelbug is.

Het verplaatsen van de travelbug wordt bijgehouden op de geocaching.com site. Je kunt gemakkelijk bepalen hoeveel caches je travelbug heeft bezocht. Ook zie je in een overzichtkaart waar je travelbug is geweest en welke afstand je travelbug tot nu toe heeft afgelegd (mijlen). Tevens kun je andere travelbugs op jouw watchlist zetten zodat je ook deze kunt volgen, net zoals de bezoeken aan je cache krijg je van elke activiteit met je bug een mailtje.

wat kost een travelbug ?

Als je een travelbug aanschaft (kost ca 7 euro) ontvang je 2 aluminium plaatjes zoals eerder beschreven. Het plaatje met de tekst ‘copy’ is bedoeld voor jezelf als kopie, met de andere maak je je Travelbug. Met de bijgevoegde activatiecode en je geocaching account kun je de travelbug activeren. Zodra je dat gedaan hebt is de Travelbug officieel jouw eigendom geworden. Nu wordt het leuk, Je kunt je travelbug een originele naam geven en eventueel een missie. Het is natuurlijk niet leuk om alleen maar een plaatje te vinden. Je bug aan een knuffeltje knopen en een stukje historie over het ontstaan van dat knuffeltje maakt het een stuk leuker. Ook kun je je travelbug een missie geven bijvoorbeeld ‘kom naar huis’ (vermeld coordinaten van een thuiscache) Bij een complexe missie is het handig dat je ook een geplastificeerd kaartje aan je bug koppelt zodat de vinder meteen weet wat de bedoeling is.

 

(bron: Geocaching.NU)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...