Spring naar bijdragen

Nieuwe start stichting geocaching


Zenz

Aanbevolen berichten

Maandagavond is het bestuur van de stichting geocaching bij elkaar gekomen om de 'crisis' te bespreken. Later volgt (zoals jullie van ons gewend zijn) een uitgebreider verslag in de vorm van de notulen, maar gezien alle aandacht die er de afgelopen dagen voor deze situatie is geweest leek het ons goed om nu alvast de belangrijkste punten te melden.

 

Uit de reacties op het forum bleek al wel dat de stabiliteit in het bestuur al enige tijd onder druk stond. Dat was deels te wijten aan een te groot bestuur (negen m/v is een brede vertegenwoordiging, maar tegelijk een log orgaan), deels aan verschillen van inzicht over de te volgen strategie (met name over het belang van een goede relatie met geocaching.nl werd verschillend gedacht), maar vooral aan grote verschillen tussen persoonlijke stijlen. De resterende zeven bestuursleden (Esther (Euro) en Joseph (Megaheks) hadden eerder al aangegeven uit het bestuur te stappen, en waren met kennisgeving afwezig) hebben na een uitvoerige bespreking van de ontstane situatie de nodige conclusies verbonden aan deze analyse.

 

Besloten is het bestuur terug te brengen tot 5 man. Kora (Azimuth) treedt vanwege studiedruk terug, en Rob (Badnews) neemt een andere positie in: voortaan zijn de vertegenwoordigers van de websites geen bestuursleden meer, maar functionaris. Taco (ByTheWay) zou oorspronkelijk toetreden tot het bestuur als vertegenwoordiger van .nl, maar wordt met het oog op deze gewijzigde insteek nu uitgenodigd een gelijke positie als Rob in te nemen als functionaris. Dan is er nog een stoelendans uitgevoerd: Gerard (Cairnteam) en Rob (team Kleijn) zijn nu 'gewone' leden, Ilja (Bosi) is penningmeester, Ron (Mumzle) secretaris en Gert Jan (Zenz) voorzitter. Met deze club gaan we ertegenaan.

 

Ten slotte leek het ons wijs om de ambities van de stichting wat te temperen, en ons te focussen op een paar hoofdtaken waarbij we als stichting ook werkelijk toegevoegde waarde kunnen leveren. Uitgangspunt daarbij is dat de stichting een onafhankelijke, brede koepel wil zijn ter ondersteuning van alle cachers, en voor alle geocachesites. Daarom is besloten geocaching.nu volledig los te maken van de stichting, zodat .nu en .nl in een volstrekt gelijkwaardige relatie met de stichting komen te staan. De domeinnaam, server en alle content van geocaching.nu is overgedragen aan de beheerders, Rob (Badnews) en Joseph (Megaheks). Zij zetten zich altijd al met hart en ziel in voor geocaching.nu en hebben uitgesproken dat ze dat willen blijven doen: we zijn er dan ook van overtuigd dat .nu in de best denkbare handen is.

 

Uiteraard hebben we hierover met Rene (Geoman) gesproken: hij bood aan te kijken of en hoe de stichting ruimte kan krijgen op geocaching.nl, zodat straks ook andersom van een gelijkwaardige vertegenwoordiging van de stichting op .nl en .nu sprake zal zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...