Spring naar bijdragen

Bosbranden rond Amerongen


Aanbevolen berichten

Uit het Utrechts Nieuwsblad:

Bosbrand Amerongen onder controle

Van onze verslaggevers

 

AMERONGEN – In de bossen tussen Elst, Amerongen en Rhenen heeft vanmiddag een grote bosbrand gewoed. De brandweer heeft het vuur nu onder controle. Het is op dit moment nog niet bekend hoeveel hectare natuur er verwoest is.

 

Volgens de brandweer was er sprake van drie brandhaarden. Inmiddels is een daarvan geblust. Voor de bestrijding van het vuur zijn diverse korpsen uit Utrecht ingezet. Om uitbreiding te voorkomen werden 125 brandweerlieden en agenten ingezet. Een helikopter hield de drie brandhaarden in de gaten. Uit voorzorg zette de politie een groot gebied rond de brand af.

 

Tegen 17.00 uur was de brand zo goed als onder controle, zei de burgemeester W. Doorn van Amerongen. Volgens een woordvoerster van de brandweer zal het blussen van twee nog brandende stukken bos nog enige tijd in beslag nemen. Ze schat dat meerdere hectares bos in vlammen zijn opgegaan.

 

Aan de rand van het getroffen natuurgebied zijn vijf campings gevestigd. De brandweer heeft de beheerders over de situatie geinformeerd. Ontruimingen waren echter niet nodig, omdat de harde wind het vuur niet in de richting van deze bedrijven joeg.

 

Beheerder Jolanda Bon van camping De Ossenberg aan de Dwarsweg in Amerongen zegt zich geen zorgen te hebben gemaakt. Op het terrein met sta-caravans en chalets verblijven momenteel 600 mensen. “De gasten waren nu gezellig aan het beach-volleyballen. Omdat de wind niet draaide, liep ons recreatiedorp geen gevaar. Maar als het nodig was geweest, was de camping zo ontruimd. Daar hebben we een draaiboek voor.”

 

:crybaby:

 

En hoe zal het zijn met de caches Spettertje en Out of the Blue?

 

Tot Cache,

Team Wij Drie B)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...