Spring naar bijdragen

teambami

Leden
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    GPS 60 Garmin
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    02 09 06
  1. Hartelijk dank voor alle tips ! We gaan het zeker proberen, maar doen nu voorlopig toch maar even de 'open' caches, tot de meeste blaadjes gevallen zijn. Maar een keertje oefenen met gewoon kompas gaan we zeker ook een keertje doen ;-) In Moordrecht in de winkel langs geweest, slechte ontvangst schijnt bij de tijd van het jaar te horen, maar manlief is al lekker gemaakt voor de CSX, omdat hij die dan ook op de motor kan gebruiken. Ben bang, dat het toch op redelijk korte termijn wel weer geld gaat kosten ...... :-))
  2. Een echte newbie-vraag. Graag zou ik eens willen weten hoe het gebruik van een GPS gekombineerd kan worden met een traditioneel kompas. Bv bij slechte of geen ontvangst, zodat je vanaf het punt dat er nog wél ontvangst is toch in de buurt van het gewenste waypoint kan komen. Waarschijnlijk zitten er nu diverse mensen te schateren achter de PC, maar goed, ik waag het er toch maar op Ik heb al wat berichtjes geplaatst over de soms (zeer) slechte ontvangst van onze GPS60, en omdat we nog niet bereid zijn dit apparaat in te ruilen voor een veel duurder model zoeken we nu naar wegen om met dit handicap om te gaan. Sta open voor alle mogelijke tips ! Bedankt alvast .....
  3. Ja, die was het ;-) Helemaal geen ontvangst nog niet gehad ??? Zou er dan toch iets mis zijn met onze GPS ? Heb je al in het Bennekomse Bos gelopen LOL, misschien spookt het daar wel ;-) Quad helix antenne. Wij cachen met een basis GPS60 en een Etrex Venture (heeft een andere antenne). De GPS heeft langer ontvangst dan de Etrex. Helemaal geen ontvangst heb ik nog niet gehad (behalve in een tunnel ).
  4. De instellingen zijn goed, we hebben die zelfde dag, heel het weekend trouwens, andere caches wel probleemloos gevonden. Het probleem zit in de superslechte ontvangst in het bos, en een zoekgebied, ja, dat hadden we wel, maar 500-700 vierkante meter vinden wij dan toch best veel ;-) Op pad met een ervaren cacher staat al in de agenda, is inderdaad een goeie tip, al was het ook maar om onze GPS eens te checken. Dank voor je reactie !
  5. Kijk, dit is dus heel herkenbaar. Afgelopen weekend in het bos getracht te cachen, maar totaal mislukt wegens (bijna) geen ontvangst (Garmin 60C). Is de oplossing zo 'simpel', gewoon een kompas meenemen als hulpmiddel ? Bij ons was het zo, dat, telkens als we een fix hadden, we op een afstand van ca. 500 meter waren, best nog wel ver dus, maar dan zou het toch mogelijk moeten zijn met een kompas de cache stukje bij beetje te benaderen ? Vooropgesteld natuurlijk, dat er zo nu en dan een fix verkregen kan worden ...... Wij hebben het opgegeven na 1 uur rondjes gelopen te hebben, en denken er nu aan een duurdere GPS te kopen. Maar, het geld ligt hier niet voor het oprapen LOL, dus andere opties om met de soms zeer slechte ontvangst om te gaan zijn meer dan welkom ! Wat ik hier op dit forum lees is dat er toch zeer succesvol gezocht en gevonden wordt, en lang niet altijd met de meest geavanceerde apparaten ;-) Heel veel geld uitgeven is de weg van de minste weerstand, dus wie er tips heeft, graag !
  6. Dank je voor je reactie Dus het zou zomaar kunnen zijn dat op een andere dag/andere omstandigheden het wel lukt ? Nou ja, we gaan ook niet gelijk overstag naar een ander apparaat hoor, kost allemaal wel wat.... Rondjes lopen, ja, dat hebben we gedaan hahahaha, open plekken, hmmm, waren er niet echt LOL Voorlopig kunnen we ons goed amuseren met andere caches, maar ja, omdat ons verteld werd dat de 60c een stuk betere ontvangst had door de (huppeldepup) antenne, ben even de naam kwijt, hadden we ons er iets meer van voorgesteld.
  7. Als nieuwkomers op het gebied van Geocaching met belangstelling dit topic gelezen, na een zeer teleurstellend cachingweekend op de Veluwe .... Het cachen in de bossen hebben we maar even opgegeven, omdat we gewoon helemaal geen ontvangst hadden. Voor de kinderen een bittere teleurstelling, en eerlijk gezegd voor ons als ouders ook ;-) We hebben onze Garmin60 pas kort, maar vragen ons nu al af of we 200 euro uitgegeven hebben aan een miskoop. Zou het kunnen zijn dat er met het apparaat iets mis is, zelfs in onze achtertuin krijgen we maar moeilijk een fix. Echter dit weekend de Molentocht gedaan, met de auto, en in de open polders gaat alles prima. Ook Kootwijkerzand gedaan, geen enkel probleem. Maar in het Bennekomse Bos was het dus gewoon hopeloos. Nou ja, misschien toch maar even doorsparen voor een 60Cx, want juist het cachen in het bos vinden we zo ontzettend leuk .... Het blijft (vinden wij) voor beginners toch best moeilijk om uit te vinden welk apparaat het beste bij de behoeftes past !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...