Spring naar bijdragen

janijs

Leden
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door janijs

  1. Ik koop regelmatig op Ebay; als je de hoogste bieder bent, krijg je het object voor het door jou geboden bedrag.

    Let wel op verzendkosten!

    Je kunt de aanbieder ook mailen met de vraag wat de verzendkosten zijn, als die er voor Nederland niet bij staan.

    Kopen via Ebay is leuk, zeker bij een adres met een hoge positieve feedback!

    Succes met het bieden.

    Antarctica

     

    Kijk dat maakt me al zekerder. Ik ga het gewoon maar eens proberen!

  2. Via Ebay zag ik dat er een nieuwe GPS tegen opbod wordt verkocht bij een grote powerseller (score 99,9% positief). Ze bieden de gps apart op 2 manieren aan, een exemplaar voor ca. 200 euro en een exemplaar tegen opbod. Dit exemplaar is verleden week 2 keer tegen opbod verkocht voor rond de 140-150 euro. Daarom mijn vraag of dit ook betekent dat je er zeker van kunt zijn dat als je de hoogste bieder bent dat je hem dan voor dit bedrag kunt kopen (heb nog geen ervaring met Ebay). Als hij overal minstens 200 euro kost dan maakt zo'n winkel er toch dik verlies op? :lol1:

     

    Ik ben benieuwd hoe het zit!

  3. keep in mind..... :lol::o

    De nederlandse Douane, bekijkt zendingen uit het buitenland. Als je vliegt heb je bv maar 175 euro vrijstelling om mee terug te nemen naar nederland. een beetje GPSr valt dan ook snel buiten de vrijstelling.

     

    Ik zag dit op douane.nl

     

    Aankopen via internet

     

    Als u aankopen doet via internet is het van belang om te weten welke voorwaarden er voor deze aankopen gelden bij hun invoer in Nederland.

    Aangifte

     

    Als u via internet goederen uit het buitenland bestelt en deze in Nederland laat afleveren, dan moet u bij de Douane aangifte doen voor deze goederen.

    Omzetbelasting en rechten bij invoer

     

    In principe moet u bij invoer van goederen van buiten de EU in Nederland rechten bij invoer en/of omzetbelasting (BTW) betalen. In bepaalde gevallen is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een vrijstelling van omzetbelasting en rechten bij invoer.

    Accijnsgoederen

     

    Als het om accijnsgoederen gaat, moet u ook accijns betalen. Bij accijnsgoederen binnen de EU gelden andere voorwaarden.

    Beperkte en verboden goederen

     

    Sommige goederen mag u Nederland alleen invoeren als u in het bezit bent van een vergunning. Andere goederen mag u Nederland helemaal niet invoeren.

    Snel naar

     

    * Vrijstelling van accijns, omzetbelasting en rechten bij invoer

    * Accijnsgoederen

    * Beperkte en verboden goederen

     

    Bedankt voor de reactie.

    Lijkt mij dat een GPS van 144 euro incl. transportkosten nog binnen de 175 euro valt. Of was 175 euro slechts een voorbeeld? Kan ik ergens een duidelijk overzicht vinden met hoe hoog die evt. invoerrechten dan zijn?

  4. Wij zijn al 1,5 jaar fan van de Garmin Etrex Venture. Daarom gaan we van de nieuwe Venture HC met verbeterde ontvangst helemaal watertanden. Kortom, het wordt tijd voor een nieuwe GPS. Nu weten we dat Garmins in Amerika (Verenigde Staten) véél goedkoper zijn. Alleen krijg ik als ik zo eens rondsurf op de site het idee dat er wel een aantal haken en ogen hieraan zitten.

     

    Daarom een topic om deze haken en ogen, voordelen en nadelen, enz. eens op een rijtje te krijgen. Concreet de volgende vragen:

     

    1. welke leveranciers in Amerika zijn er en wat zijn hun voor en nadelen? Ik ben ook benieuwd naar ervaringen!

    2. hoe zit het nou met garantie? vervalt die bij export of kun je die gewoon claimen bij Garmin zelf mocht er iets zijn?

    3. hoe zit het precies met invoerrechten. Hoeveel betaal je nou en is de hoogte van deze invoerrechten op de een of andere manier (maar wel op een legale manier) te beïnvloeden?

     

    Om een aftrap te geven. Bij Offroute.com is de Venture HC te koop voor $156,- dollar. Daar komt $44,- verzendkosten bovenop. Is samen dus $200 dollar of €144,- euro. Dat scheelt nogal met de €245,- die bijvoorbeeld bij gps-garmin.nl wordt gevraagd. Ik heb echter geen idee hoeveel invoerrechten er dan nog bovenop komen en hoe je dat van tevoren kunt weten? En wat als er nou een probleem mee is?

     

    Ofwel, ik ben benieuwd naar de reacties!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...