Spring naar bijdragen

awwexl

Leden
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door awwexl geplaatst

  1. jammer dat het toch geen magellan geworden is! Maar van Harte en suc6 met het cachen <{POST_SNAPBACK}> Wie weet in de toekomst wel. Ik ga de eerste stappen in de wereld van GPS en Geocaching hiermee zetten. En dan zien we later wel welke features ik mis en of ik overstap op een ander merk enzo.
  2. Nou het is de Garmin Geko 101 geworden. Welliswaar tweedehands maar om te beginnen een goede keus lijkt mij!
  3. en hoe zit het hier nu mee? <{POST_SNAPBACK}> Mijn ervaring met Software en MAC ondersteuning is slecht. Dus ik denk dat ik voor een GPS ga die niet te linken is wat weer scheelt in de aanschaf. Ik wacht totdat Garmin volledig MAC ondersteuning biedt (eind 2006) en dat ik dan voor een GPS ga met meerdere features en dus ook pc linking. Ik kan de Garmin Geko 101 tweedehands kopen voor 70 Euro. Doen?
  4. Vaak heb je wel ontvangst, maar is je positie niet erg nauwkeurig. Er is dan een grotere afwijking. <{POST_SNAPBACK}> Ok dus het is geen reden om je erg zorgen over te maken. Maar ik twijfel nog steeds welke ontvanger ik moet nemen. Het blijft een instapmodel maar ik wil er geen spijt van krijgen namelijk. Linken met de PC is geen vereiste dus dan wordt de keus wat makkelijker. Ik zal nog eens goed rondsnuffelen op internet.
  5. In principe heeft elke GPSontvanger hier last van. Volgens mij als je een (dure?) ontvanger met SirfIII chipset koopt heb je hier minder last van. <{POST_SNAPBACK}> Dat is opzich wel jammer maar goed dan is het dus een kwestie van naar een open stuk toe wandelen en je waypoint vaststellen lijkt mij. Nu rest mij nog de vraag of Magallan of Garmin ook MAC ondersteunen.
  6. Lijkt me een goede keuze! Zelf heb ik enige tijd geleden (eigenlijk nog maar heel kort geleden) een Etrex Camo gekocht, ook een perfecte GPS. Echter snel wilde ik wat meer, o.a. kaarten in laden van de omgeving. Er komen als het goed is binnenkort topo kaarten uit van Nederland. Omdat mijn zoontje ook verzot is geworden op Geocaching gaat hij nu de camo gebruiken (deed hij eigenlijk al, ik liep er achteraan ). Voor mezelf weet ik nu dat geocaching zeker iets is wat blijft en daarom heb ik een andere meer uitgebreide GPS erbij gekocht. Op deze manier is mijn eerdere investering toch niet verloren. Succes met je keuze! <{POST_SNAPBACK}> Nu ik wat reviews lees over de GPS-ontvangers blijkt het dat in dichte bebossing de ontvangst slecht is of volledig wegvalt. Wat is jullie ervaring hiermee? Daar heb je helemaal niks aan natuurlijk dan!
  7. Opzich hou ik er niet zo van maar ik houd het open! Ik dnek dat het de Geko 201 van Garmin wordt!
  8. Ik heb zelf een Magellan sporttrak color , een geweldig ding . Makkelijk en geen storingen, maar wel iets duurder dan die genoemde 150 euries! <{POST_SNAPBACK}> Ja wow daar zeg je me wat. Maar dat is niet echt een ontvanger voor de starter zoals ik!
  9. Zal de Garmin Geko201 of de Magellan eXplorist 100 iets zijn?
  10. Ik vond een digitaal kompas wel iets makkelijkst maar nu ik er zo over nadenk kan het ook wel zonder of niet? Ondersteunt de Geko 201 MAC?
  11. Ik ben nieuw in de wereld van Geocaching en GPS. Ik ben een vervent wandelaar en wil iets meer doen met wandelen. Het gebruik van een GPS ontvanger lijkt me een verrijking. Maar vraag is of jullie mij opweg kunnen helpen met welke ontvanger of welke series/merken qua ontvangers ik moet zoeken. Eisen: - Ik wil als ik aan het wandelen ben mijn weg makkelijk weer terug kunnen vinden (d.m.v waypoints bv). - Kaarten/routes inladen is geen vereiste. - Digitaal kompas - Waterdicht - Prijs: maximaal 150 Euro - Opslaan van gegevens van een wandeling - En natuurlijk wil ik de GPS gaan gebruiken voor Geocaching! - Synchronisatie met computer alleen als deze MAC ondersteunt Weinig eisen maar ik ben ook een newbie dus ik moet ergens een start mee maken. Dan volgen er wellicht in de toekomst GPS ontvangers met meerdere mogelijkheden. Ik hoop dat jullie mij met een aantal modellen op weg kunnen helpen zodat ik een keus kan maken. Alvast bedankt, de Haan
×
×
  • Nieuwe aanmaken...