Spring naar bijdragen

pelley

Leden
  • Aantal bijdragen

    138
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door pelley

  1. Alamogul heeft 53184 founds in acht en half jaar (27 Oktober 2002) gevonden :-)

     

     

    dan moet je er gemiddeld iets van 18 per dag vinden en dat 3000 dagen achter elkaar :lol1:

     

    Best Day 917 caches in one day on 06/19/2010 :-)

    Kortom: iedere 94 seconden een cache loggen! Op de een of andere vage reden heb ik het vermoeden dat hij zoveel caches heeft gelogd en niet dat hij zoveel founds heeft... :o

  2. Dat doen wij ook al (bijna) sinds het begin. Het aantal tradjes niet boven de 50%, we proberen het zelfs onder de 45% te houden maar staan er nu een paar tienden boven.

     

    Veel caches op 1 dag doen vind ik geen prestatie, Misschien dat als je er 1250 op een dag doet dat het een geestelijke prestatie is dat je het volhoud zonder helemaal de weg kwijt te raken.

     

    Onze tradiquote staat momenteel op 37,36%, dat is dus wel heel dik onder de 45%. Sterker nog: onze multiquote staat hoger...

    Inderdaad: na zo'n 1500 founds hebben we nog steeds meer multi's dan traditionals. Niet omdat we tradi's bewust negeren, maar wij hebben gewoon meer plezier in het lopen van een multi. Da's ook een soort uitdaging! :yes:

  3. Simpel: Het liefst cachefoto's die hoog zijn geëindigd in de wedstrijd (en niet alleen omdat 1 van de foto's van ons is :wink2: , maar ook omdat die foto's niet voor niets zijn gekozen. Deze foto's worden blijkbaar goed gewaardeerd. Verder kun je dan bijtijds met het samenstellen en de verkoop beginnen, dan heeft niet iedereen al een kalender in huis voor 2012)

     

    Wil je straks een kalender gaan bestellen?

    ja (in principe wel)

     

    Waarom? Zo'n leuke kalender maakt het vast nog makkelijker om cache-afspraken bij te houden :lol:

    Maar zorg dan wel voor genoeg ruimte!!!

  4. Op 14 juni heb ik, ondanks lange broek, bloes met lange mouwen en cappuchon, toch een ieniemienie teekje op mn knie gehad.

    Omdat ie zo klein was, leek ie vrij onschuldig...tot 2 juli. Grote rode plek en meteen naar huisarts gegaan.

    Zit nu al bijna 3 weken aan antibiotica en moet uit de zon blijven. Lekker dus met dit weer. De kuur duurt nog 2 dagen en dan maar hopen dat ik er niets aan overhou.

    Dus ook als je je er goed op voorbereid, kun je nog niet zeker zijn dat je er geen meeneemt.

    Maar goed, thuis blijven zitten achter de geraniums is ook geen optie :lol1:

     

    Vergeet niet dat wanneer je kuur over is, je nog 4 dagen uit de zon moet blijven vanwege uitwerkingen van de antibiotica kuur. Wordt vaak vergeten :thumbdown: te vermelden bij de uitreiking van de betreffende pilletjes.

    Hopelijk slaat de kuur wel aan en krijg je verder nergens last van.

  5. Je denkt toch zeker niet dat ik zou gaan samenwonen met iemand nog nooit mee is geweest met cachen? :):lol1:

     

    Heel verstandig :blush:

    En dat is het voordeel van suggesties: je kunt ermee doen wat je het beste uit komt.

  6. Afgelopen augustus hebben wij in Canada gecacht (in de staat Quebec): daar schrijft echt niemand de tijd op het logrolletje... en dan weten ze nog veel meer ruimte in te nemen dan ons! Maar ja, wij schrijven ook zo pietepeuterig dat we met 2 regels incl. tijdvermelding op een micro-logrol staan. Aan ons ligt het dus niet dat een rolletje vol staat! :blush:

  7. (...)

     

    Een TB/Coin kun je ook op de TB/Coin pagina registreren toch? :lol1:

    Dus daar zie ik het issue niet zo mee.

    Al is de vindkans wel kleiner als je TB/Coin in een elitecache wordt gedropt.... :'(

     

    Degenen die geen caches loggen op internet, doen dat evenmin met TB / GC's.

     

    En helaas... ik ben er achter gekomen dat enkele vrienden van ons zo cachen (we wisten niet eens dat ze cachten! en langer dan ons...), dus we hebben maar even uitgelegd dat ze dan die TB/GC beter kunnen laten liggen dan dat ze hem meenemen. Ook niet als je op de ideale locatie uit komt. Zonder registratie heb je daar niets aan.

     

    PS: liever langzaam reizenden dan verdwenen GC/TB. Dit betekent overigens niet dat al onze TB/GC's nu in PMO caches moeten hoor :lol1:

  8. Welke mensen je (waarschijnlijk) wel mis loopt bij een PMO-cache zijn degenen die alleen loggen in de logboekjes en verder niet op internet... :lol1:

     

    Wel spulletjes meenemen...

    Helaas dus ook GC / TB's, die dan vervolgens weer (als je mazzel hebt) in een andere cache teruggelegd worden.

    Maar wel ongeregistreerd, dus grotere kans op zoekraken... (en ja, dat kan iedereen een keertje overkomen).

  9. (...)

    Zodra je een kring ziet, meteen naar de dokter en zelfs doktoren zullen uit voorzorg antibiotica voorschrijven.

    (...)

     

    Klopt, ik heb mijn huisarts niet eens gezien. Meteen op basis van de melding 'tekenbeet' kreeg ik antibiotica.

    Normaal wacht ik ook wel een paar dagen of er een kring komt, maar met de aanstaande vakantie naar Canada wil ik geen risico nemen... gewoon bij voorzorg maar aan de antibiotica.

     

    Nu mag ik (liefst) niet in de zon, enig idee of dat nog geldt als de antibioticakuur is afgelopen?

  10. Teken kunnen tussen de 1 en de 3 jaar oud worden heb ik ooit ergens gelezen. Verschilt per soort...

    Ze kunnen dus gewoon ook in huis leven. Er zijn zelfs soorten die een jaar lang kunnen zonder voedsel...

    Vrouwtjes leggen ook eitjes die uit kunnen komen. Ik denk dat ze dat wel buiten zullen doen aangezien daar meer voedsel voorradig is.

     

    Niet meteen in paniek raken lijkt me, want de meeste cachers zullen ooit wel in aanraking zijn gekomen met teken. Ik kan natuurlijk niet in het hoofd van een teek kijken, maar als een teek in een huis zit, dan zal hij liever weer naar buiten gaan omdat hij daar makkelijker aan voedsel kan komen. De reden dat ik dat denk is het volgende:

     

    De meeste teken komen niet hoger dan een meter boven de grond en kunnen niet springen of vliegen. Hoog gras vinden ze prettig om op te gaan zitten. Zodra een prooi langs loopt (honden, reeen, herten, muizen, e.d.) kunnen ze snel overstappen op hun gastheer.

     

    Goed stofzuigen, eventueel een insectenspray zou voor je geruststelling prima kunnen werken lijkt me

     

    Jammer genoeg wonen we in een appartement: 2 hoog. Dat scheelt weer springen voor die teek :thumbup:

    En hij wordt dan ook niet verleid door lekker geurig gras in de achtertuin.

     

    Komende 2 weken wordt cachen met een burka aan, ik heb net een kuurtje gekregen en moet nu uitkijken met zon.

    (en dit kuurtje is dus op basis van telefonisch consult, niks bloedonderzoek!)

  11. Ik ontdekte drie weken terug een teek bij mezelf tijdens het douchen. Gewoon door de week, zonder de dag ervoor in het bos gewandeld te hebben. Die zat dus in de bosjes in de wijk of is in m'n trui blijven zitten na een boswandeling en heeft toegelagen toen ik die trui een paar dagen later 's avonds weer aandeed. Afgelopen weekend zat er een rode kring om de beet. Meteen 's maandags naar de dokter en een kuur van 10 dagen meegekregen. Ook bloed laten prikken, uitslag moet ik nog krijgen.

    (...)

     

    Heb ik ook altijd: dat teken er opeens zomaar zitten, terwijl het toch minimaal een dag geleden was dat ik in een bos zat. Vooralsnog heb ik ze op zeer bereikbare plaatsen gehad zoals kuit, scheenbeen en knie. Ook makkelijk te verwijderen plaatsen... Hierdoor weet ik echter wel zeker dat ze er nog niet waren nadat ik me omgekleed en gedoucht heb en zo.

     

    Hoelang kunnen die beestjes in huis overleven?

  12. In alle Earthcaches die ik gedaan heb staat als voorwaarde dat je een foto bij je log moet voegen en antwoorden naar de legger moet mailen. Logs die niet aan die voorwaarden voldoen worden gedelete. Blijkbaar is dat de standaard formulering van de Earthcache organisatie. Er is dus geen enkele reden om te wachten op de goedkeuring van de legger voordat je je log plaatst. Sterker: het levert alleen maar extra werk op, want de legger moet nu twee keer een controle doen. Eerst op de antwoorden en later op de foto. Ik log daarom altijd direct op internet en stuur meteen daarna de antwoorden op de vragen.

     

    Dit is ook onze methode, nog nooit problemen mee gehad!

  13. Als je niet van medicijnen houdt:

    Wat goed helpt (maar het is niet lekker en je moet heel consequent zijn) is één lepel stuifmeelkorrels (te koop bij reformzaak) per dag eten.

    Lepeltje ophappen, slok drinken erachter aan en dat is het :)

    (of als beleg op een boterham met honing, of in de yoghurt, of...)

     

    Omdat je hiermee weerstand op bouwt, moet je er wel tijdig mee beginnen: voor ons is dat half maart. Zeker Enrico had er vroeger veel last van, nu heeft hij alleen nog op extreme dagen extra medicijnen nodig! En het mag duidelijk zijn, pas met innemen stoppen als het hooikoortsseizoen voorbij is...

  14. Zo, het rondje is nu gedeeltelijk gearchiveerd. Grappig om te zien dat bepaalde 'top'-lokaties -die wij erg bijzonder vonden- verdwenen zijn. Zo zie je maar: iedereen heeft een eigen smaak (en we kunnen ons voorstellen dat cacher en onderhouder sowieso 2 verschillende zaken zijn voor wat betreft wat je wel en niet wilt houden).

     

    Wij hebben met Pasen genoten van het fietsrondje en we zijn nu nog steeds bezig om onze verhouding trads vs multi's weer in orde te krijgen :birthday::punk: .

  15. (...)

     

    Er is waarschijnlijk nadat de originele cache niet gevonden is er onder de smoes van cacheonderhoud 20 meter verderop een pot in de grond gedouwd met een wit lapje er in waar dan lapje op geschreven is.

     

    (...)

    b50c08bc-e26d-4d78-99d2-acb52f6a2315.jpg

     

    Mmmmmm, dan heb je het niet begrepen... toch?

    Logboekjes/rolletjes, caches, zipzakjes vervangen ... niet zelf plaatsen!

  16. (...)maar met een die moet worden opgelost met geduld en veel klikken.

    nu ben ik nieuwschierig hoe vaak je gemideld moet klikken om het coordinaat te krijgen.

     

    (...)

     

    Ik ben niet geduldig en hou niet van klikken, maar deze had ik vrij vlug in de vingers... ik had aan zo'n 5x keer gemiddeld genoeg (dus zonder valsspelen :blush: )

  17. Maak ze zo als ik zul je gèèn komentaar krijgen.

    Of is dit reklame :lol1::lol1: .

    Groeten tuitje

     

    Nee, da's geen reclame... da's het goede voorbeeld geven. :thumbup:

     

     

     

    :offtopic:

    PS: we hebben inderdaad veel plezier gehad met je caches afgelopen zaterdag.

    Zijn nog steeds benieuwd hoe je Brugzicht gaat ontmantelen *hihi*

     

    :lol1:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...