Jump to content

ef_ash

Leden
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About ef_ash

 • Rank
  Komt net kijken

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Dakota 20
 1. Hi allen, even een update: afgelopen weekend heb ik nog een paar caches gezocht, en wat geëxperimenteerd met de Topo-kaarten en de OSM-kaarten. Nu bleek dat de Topo-kaart in de meeste gevallen correct was, enkel de caches gelegd door eenzelfde CO kwamen beter uit met de OSM-kaarten. Mijn idee: zou het kunnen dat deze CO de coördinaten van zijn caches heeft opgezocht dmv google-earth? Dat zou verklaren waarom de google-kaarten in deze gevallen de locatie correcter weergeven. Ik las hier en daar op internet dat de google-earth coördinaten inderdaad kunnen afwijken van de topografische kaarten, omdat ze een 2D-raster over een 3D-wereldbol leggen, of zoiets. Geen idee of het klopt, ik ben geen geografische specialist. Waarom de OSM-kaarten dan weer overeenkomen met de google-kaarten, en niet met de topo-kaarten, kan ik dan weer niet uitleggen ... Verder nog bedankt voor de "kompas-tip"! Dat zoekt inderdaad handiger, en blijkt nauwkeuriger te zijn dan een "zoek-regio" af te bakenen op basis van de kaartlocatie .
 2. Eerst en vooral: bedankt voor alle reacties en tips! Dit forum leeft echt Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat een gps me niet tot recht bovenop de caches kan brengen, dan zou de fun er ook snel afzijn :-) Het was me niet duidelijk of het verschil in cache-locatie dat de verschillende kaarten me gaven, aan een foutieve instelling van mijn toestel lag. Ik heb ondertussen de OSM kaart geinstalleerd op de Dakota, en die geeft inderdaad een andere locatie voor de cache aan dan de Topokaart. Alleen raar dat de 100 euro die ik voor de Topokaart betaald heb in dit geval minder nauwkeurig blijkt te zijn dan de gratis OSM. Nogmaals bedankt voor alle hulp!
 3. Hi allen, ik ben nog maar een beginnende geocacher, en heb bij mijn eerste pogingen een aantal caches niet gevonden omdat mijn gps (Dakota 20 met topokaart Benelux) me op de verkeerde locatie liet zoeken. Naderhand heb ik de geocache.com android app op mijn smartphone geinstalleerd, en als ik daar de locatie op de kaart laat zien, toont hij wel ongeveer exact waar de cache ligt .... Voorbeeld: als ik de coördinaten N 51° 01.518 E 004° 49.500 ingeef op mijn Dakota laat hij me aan de linkerkant van de straat zoeken. Als ik de coördinaten in Bing-Maps ingeef, geeft die trouwens dezelfde locatie: http://be.bing.com/maps/#Y3A9NTEuMDE2NjAyfjQuNDY2NjAwJmx2bD00JnN0eT1yJnE9TiUyNTIwNTElMjVDMiUyNUIwJTI1MjAwMS41MTglMjUyMEUlMjUyMDAwNCUyNUMyJTI1QjAlMjUyMDQ5LjUwMA== Maar daar konden we de cache niet vinden ... dus de android app opgestart, die gebruik maakt van google maps, en die liet de cache aan de overkant van het kruispunt zien, waar hij exact ook lag! (Dat kan je zelf ook zien als je bovenstaande coördinaten ingeeft in Google Maps, de link kopiëren werkt blijkbaar niet). En 't is niet alleen bij deze cache dat ik na enig zoekwerk met de gps toch de smartphone erbij moet halen. Ik kan moeilijk geloven dat die smartphone beter is dan zo een speciale outdoor-garmin, dus ergens zal ik wel iets mis doen ... Ik heb al heel wat rondgekeken of ik hier een verklaring kon voor vinden, en heb al geexperimenteerd met verschillende kaartdatums op mijn gps te selecteren, maar de afwijking blijft .... Als iemand van jullie me hierbij kan helpen, alvast heel erg bedankt!
×
×
 • Create New...