Spring naar bijdragen

merrlin

Leden
  • Aantal bijdragen

    77
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Berichten geplaatst door merrlin

  1. Dus jouw theorie is dat de cachers hun cache pas na het indienen van hun cache in het veld plaatsen, in plaats van er voor, zoals in de regels staat. De reviewers weten dat de cachers hun cache pas na indiening plaatsen en wachten bewust een week zodat de plaatsers een week extra hebben om dat te doen waarvoor ze al een vinkje geplaatst hebben om aan te geven dat ze voldaan hebben aan de regels. Klinkt wel heel erg dubieus. Dan nemen de reviewers hun eigen regeltjes niet serieus.

    Handiger is dan elke plaatser die na publicatie nog geen cache heeft liggen op het moment dat dat naar voren komt op een zwarte lijst te zetten,. Zwarte lijst mensen bij hun volgende nieuwe cache verplichten een foto mee te sturen dat er een fysieke cache aanwezig is. Gaat het dan weer mis, die mensen uitsluiten van het plaatsen van nieuwe caches. Nu laat je de goeden onder de kwaden leiden. Ik heb vaak al weken voordat ik mijn caches indien de zaak in het veld liggen. Op die manier test ik eerst of alles in orde is, ga na een week en na 2 weken nog een keer kijken en dan pas dien ik mijn cache in. Vervolgens moet ik dan een week wachten, terwijl alles al lang klaar ligt.

    • Top! 1
  2. Mijn vraag is ook geen verwijt. Het verbaasd me alleen dat in andere landen, bv Belgie en Duitsland caches veel sneller na indiening gepubliceerd worden. Als de Nederlandse reviewers het niet in hetzelfde tempo kunnen als hun buitenlandse collega's, hebben wij in Nederland dan te weinig reviewers, of zijn de reviewers in Nederland misschien niet de juiste mensen om te reviewen, omdat ze er domweg de tijd niet voor hebben? Vrijwillig wil niet zeggen vrijblijvend is mij altijd geleerd. Dus als je iets vrijwillig doet en je merkt dat het door tijdgebrek niet optimaal gaat, moet je een oplossing zoeken. Andere landen laten zien dat het sneller kan. Is het dan geen terechte vraag wat er in Nederland gedaan kan worden om gelijk te komen met het internationale tempo?

  3. Dat is iets dat ik na 3,5 jaar nog altijd niet begrijp. Een nieuwe cache online krijgen duurt altijd minimaal 7 en soms wel 10 dagen. Ik heb het nog niet meegemaakt dat het korter dan 7 dagen was. Wat is daar nou de reden voor, is er altijd een voorraad caches die maar niet kleiner wordt, zodat de achterstand nooit ingelopen wordt? Of is het zo dat er een soort schaarste principe gehanteerd wordt en publicatie bewust wordt uitgesteld om de markt niet te verzadigen? Of mag er van Groundspeak niet te snel gepubliceerd worden?

     

    Het laatste tijd me niet, want in andere landen gaat het sneller dan in Nederland, dus zal er vast geen algemene verplichte vertragingsregel zijn. Maar wat het nu wel is?

  4. Let op, vrijdagmiddag topic, puur theoretische gedachtengang!

     

    Ik had een ingeving wat betreft boomklimcaches Stel dat je niet wilt klimmen, maar om welke reden dan ook, de cache wel wilt pakken. Je wilt niet meeliften met wel klimmers, hoe los je het dan op?

     

    Een kettingzaak is een vrij radicale en permanente oplossing en niet echt natuurvriendelijk. Al googlen kwam ik tot dit idee. Staand op een telescoopladder, die je toch snel 2,5 a 3 meter hoger brengt, gebruik je een telescoopstop, zoals ook toegepast wordt in de fruitindustrie.

     

    Je kunt ook op de grond blijven staan en niet al te hoge caches vanaf daar grijpen.

    http://www.amazon.com/Zenport-ZL6146B-Telescopic-Harvester-Extension/dp/B00EQ33XXS

     

    Wat nu, wanneer je een variant van 20/30 meter vind/ontwikkeld, zou het in theorie kunnen, of zie ik iets over het hoofd.

  5. Ik vind het een erg interessant thema. Alleen al te weten wat je nu precies voor gereedschap gebruikt, hoe je daar touwen doorheen laat lopen. Maar bijvoorbeeld ook, hoeveel touwen gebruik je, welk touw dient waar voor, hoe zeker je een touw, waar zet je het aan vast en waarom. Niet dat ik vervolgens gelijk een boom in wil, maar de theorie snappen is een eerste stap om de praktijk ooit uit te kunnen voeren.

  6. Ik ben er uit, wellicht werkt dit ook voor jou. Log uit van geocaching.com Blijf uitgelogd. Open gsak en haal een nieuw api token. Nu moet je weer inloggen, hierna werkte alles plotseling wel.

    • Top! 2
  7. Wat mij het meest stoort is dat het vorige week in exact dezelfde setting als nu wel werkte en nu ineens niet meer. Dan krijg ik het idee dat gc.com inhoudelijk aangepast is, met gevolg dat de functionaliteit verloren is gegaan.

  8. Ik verwachtte al een dergelijk antwoord te krijgen. Misschien had ik er bij moeten vermelden dat ik voor de overheid werk, ik geen enkele invloed heb op het softwarebeleid, best een discussie aan wil gaan over updates, opensource en alternatieve browsers, maar dan gaat het onderwerp een heel andere richting uit.

     

    Vooralsnog zou ik liever een oplossing hebben voor een situatie IE8 met een plotseling opduikend probleem. Met een locale netwerkbeheerder die ook niet mag afwijken van een landelijk beleid en een conflictsituatie tusen IE9 en andere bedrijfscritice applicaties is die versie geen oplossing. IE10 en IE11 zijn nog niet als bruikbaar vrijgegeven en andere varianten van browsers niet toegestaan.

     

    Vooralsnog zit ik dus echt aan IE8 vast.

  9. Sinds enkele dagen kan ik vanaf een computer op mijn werk de Geocaching.com site niet meer openen zoals gebruikelijk. Wanneer ik de overzichtkaart waarop de geocahces in een bepaald gebied staan, open, zie ik alleen een groot grijs vlak.

     

    In eerste instantie vermoedde ik een locaal probleem. Helaas treed hetzelfde probleem nu ook op wanneer ik de kaart open op de computer van een familielid. In beide gevallen lijkt het een aan Internet Explorer 8 gerelateerd probleem. De computer draaien onder Windows 7 en Windows XP.

     

    Iemand ook deze ervaring en hopenlijk een oplossing?

  10. Eindelijk een Teek! na al wekenlang de tekenlepel in het bezit te hebben, leek dat voldoende om de teken op ruiem afstand te houden. Gisteren waagde eindelijk een teek zich en nestelde zich in mijn bovenbeen. Vanmorgen ontdekt en warempel, ondanks dat ie zo groot was als een speldeknop, was een schavende/scheppende beweging voldoende. Het spartellende beestje zag muurvast in de lepel en mijn been is afgezien van een hel klein rood stipje prima in orde.

     

    Hulde aan de lepel en hulde aan de tipgeefster Marco Domi, de lepel werkt echt en dat voor een miniem teekje!

  11. Ik kan me in de statistieken wel vinden. Ik denk ook dat van de 650 caches die ik gevonden heb, hooguit 5% zodanig was, dat ik het als een gemis zou beschouwen wanneer ik deze caches niet bezocht zou hebben. Van de overigen valt nog een aantal in de rubriek wel aardig, maar het grootste deel is volstrekt individueel inwisselbaar. De locaties zijn natuurlijk verschillend, maar niet zodanig dat het niet zien van de ene voortuincache maar het zien van een andere voortuincache voor mij van belang is.

     

    Wta dat betreft ben ik al tot de conclusie gekomen dat het selectief cachen op favorietpunten meer plezier geeft dan het cachen op afstand van bv je woonadres. Dat iets relatief dichtbij is, geeft geen enkele garantie dat het ook de moeite waard is om er naar toe te gaan.

     

    Ik ben een cacher die het leuk vind om de fiets en wandeltochten een beetje structuur te geven en dat lukt op basis van cache plekken tot dusver heel aardig. Maar wanneer ik echt voor leuke caches ga, maak ik een heel andere indeling, waarbij favorietpunten een grote rol spelen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...