Spring naar bijdragen

De Lieshoutjes

Leden
 • Aantal bijdragen

  6
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door De Lieshoutjes geplaatst

 1. Wat betreft paperless cachen, wellicht is het gewenning, maar tot dusver hebben we alle antwoorden opgeschreven, omdat je sommige antwoorden verder in de cach weer nodig hebt. Blijft het overzichtelijk? Sorry voor de onwetendheid hoor.
 2. Wij dachten aan een vista of legend. Zijn niet heel erg duur en evt via marktplaats. Zijn dit ook aanraders voor starters? We zagen wel goedkopere, maar daar zat bijvoorbeeld geen kompas op. En dat is volgens mij wel handig. Tenminste, deze hebben we regelmatig gebruikt. (via Iphone dat wel, maar die is waarschijnlijk niet zo nauwkeurig) Wat ook belangrijk is dat het gemakkelijk met een Imac bediend kan worden. Ik zag toevallig bij een model dat er een pc voor tussen moet zitten, en die hebben we niet. Ik forum nu via mijn telefoon, dus kan geen namen van reacties teruglezen. Maar jullie hadden het over een waypoint? Dat is een testmiddag? Om te geocachen of echt voor het gebruik van een GPS? Zal eens zoeken op het forum of dat hier in de buurt ook is. Bedankt voor de tip! Sorry, ik zie nu pas de andere reacties. Met mijn neus gekeken dat er een pagina bij is gekomen denk ik. Jefman, als dat een goede is voor een starter is, dan heb ik misschien wel interesse!l Alle anderen, bedankt voor de reacties! Hé, volgens mij heeft 'ie mijn post niet geplaatst. Ik zie nu pas dat er al 2 pagina's zijn, dus ik had nog niet alle reacties gelezen. Jefman, als dat een goede is voor een starter, dan heb ik misschien wel interesse!
 3. Beste Bram, Bedankt voor je heldere antwoorden! Nu we op pad gaan met ervaren cachers hebben we toch besloten om nu een GPS aan te schaffen. Ik heb het Garmin topic al doorgespit en ben al het een en ander wijzer geworden. We willen ons goed oriënteren, zodat we geen spijt krijgen van een aankoop.
 4. Vinnie, bedankt voor je aanbod! Ik heb vandaag gereageerd op het aanbod van Nekrav. Wellicht kun jij ons ook het een en ander bijbrengen. Fijn! Gealen, bij de multi die wij hebben opgelost hebben we heel lang lopen zoeken naar 1 punt. Toen we de oplossing niet konden vinden, of eigenlijk het antwoord op het vraagstuk niet konden beantwoorden omdat we niet op 't WP kwamen, zagen we tussen alle 'gevonden' berichten dat er op dat punt een afwijking was van een aantal tientallen meters. Door deze informatie de cache toch nog gevonden! We hadden dus geen fout gemaakt en toch liepen we vast. Bij de cache waar we nu vastlopen wordt er op gehamerd dat je goed moet lezen, het kan dus goed zijn dat we (verschillende) punten verkeerd geinterpreteerd hebben. Ook nadat we verschillende opties geprobeerd hebben. Ik denk daarom dat een gids voor ons een uitkomst is! Niet iemand die voor ons alles oplost, maar ons wegwijs kan maken en tips geven waar we op moeten letten. Fijn dat jullie zo behulpzaam zijn!
 5. Bedankt voor al jullie reacties! J-Tread, Dit is precies wat ik ook dacht, of eigenlijk, bang voor was. De eerste multi die we hebben opgelost was 2 sterren, heb ik net even nagekeken. En bij deze hadden we ook 2 dagen nodig. Nekrav & Jefmen, Bedankt voor jullie aanbieding! Wij komen uit omgeving Eindhoven. Nekrav, Lieshout ligt op 14 KM. In de richting!
 6. Beste Geocachers, Onlangs hebben wij kennis gemaakt met geocachen. Na een aantal traditionals geprobeerd te hebben, wilden we een stapje verder, de multi's. Een paar weken terug hebben we de eerste multi opgelost. We hebben hier 2 middagen over gedaan. We liepen vast op bepaalde punten, en in combinatie met het uitvogelen van de geocache app duurde het wat langer.(eerst zo verkennen alvorens we een gps aanschaffen). Nu zijn we alweer 2 dagen bezig met een andere multi. En ook hier komen we niet verder na een bepaald WP. De wandeling weer van voorafaan starten om nogmaals te checken of we écht niets over het hoofd hebben gezien wilde niet helpen. We zijn geen opgevers, en vastbesloten om deze cache tot een goed einde te brengen, maar o wat kan het frustrerend zijn. We zijn ook nog maar beginners, en kennen de kneepjes van het vak dan ook nog niet goed. Maar na deze middag kregen wij toch een aantal vragen. -leggen we de lat te hoog door beperkte ervaring? Dit is een 3-sterren cache. Of ligt het echt nog aan ons oplossingsvermogen? (of niet goed lezen). -we proberen ons aan de cache regels te houden, en gaan geen gebieden betreden die verboden zijn. Echter deze middag kwamen we bij een coordinaat die ons hierheen bracht. We zijn niet gaan zoeken, voor ons was niet helemaal duidelijk of we dit gebied mochten betreden. We hebben geprobeerd een weg te vinden die ons via een omweg naar een WP zou kunnen brengen. Hierdoor moesten we een aantal km omlopen. Is dit een manier van cachen? Gebeurd dit vaker? -Is het een aanrader om een keer met een gids te lopen? Iemand die ons onder het cachen wat tips zou kunnen geven om misschien wat helderheid te krijgen over bepaalde punten waarmee we vast komen te zitten onderweg? En deze weer kunnen toepassen in andere caches. - hoe gaan jullie om met caches waarbij jullie vastlopen? En dan voornamelijk caches niet in de buurt, maar verder weg. Gaan jullie terug totdat je het hebt gevonden, of is het dan jammer, maar dit is de uitdaging van geocachen. - Is het een groot verschil, misschien qua nauwkeurigheid, in een gps en een app? Of wat zijn andere voordelen hieraan? Wellicht allemaal echte beginners vragen, ik hoop dat jullie ons wat antwoorden (uit ervaring) kunnen geven. Bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...