Spring naar bijdragen

JeroenH

Leden
  • Aantal bijdragen

    29
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door JeroenH geplaatst

  1. Met een navigatiesysteem kan ik je niet helpen, geen ervaring mee. Maar dat heb je voor geocachen eigenlijk ook niet echt nodig denk ik. Aan een normale GPS-ontvanger heb je waarschijnlijk wel genoeg, en het scheelt je een boel geld. Ik geocache nu een half jaar of zo, dat doe ik met een Garmin Geko 201 en die is daar naar mijn mening uitermate geschikt voor. Hij is niet duur (ik heb hem nieuw gekocht voor E 130), lekker handzaam en heeft precies genoeg functies om goed te kunnen geocachen. Verder is hij ook compatible met een nieuw nauwkeurig systeem (WAAS/EGNOS) wat binnenkort in Europa beschikbaar zou moeten komen, heeft hij een dataport (om aan te sluiten op een PC) en kun je hem extern voeden (bv. in auto). In mijn ogen ideaal.
  2. Moderator zijn is echt niet makkelijk. Ik ben een tijd lang mod geweest op het fotografie-forum van forum.fok.nl. Op zich was dat een rustig en vriendelijk forum maar ook daar heb ik de nodige strubbelingen gehad. Achteraf er altijd uitgekomen na persoonlijk contact, maar als het maar genoeg voorkomt laat het toch een nare smaak achter. Je doet het zo goed mogelijk maar er zijn altijd mensen die vinden dat ze onheus bejegend worden en dat op vreemde manieren afreageren (persoonlijk worden etc.). Als je maar met een groep mensen werkt die groot genoeg is kun je dat bijna niet voorkomen. Wat jij hier verteld komt mij bekend voor; ik ben daar gestopt als mod en niet lang daarna eigenlijk ook met posten. Heel jammer maar het is niet anders. Maar ik heb niet mijn hobby laten vergallen, ik fotografeer nog steeds. Daarom ook hier: geocachen != forum Gewoon lekker doorgaan met geocachen. Dit soort geëmmer is het niet waard om het plezier in je hobby te laten vergallen.
  3. Dat is zeker een optie, maar dan krijg je een grid op de kaart waarvan de hoekpunten 'gebroken' (geen gehele) coördinaten zijn. Dat navigeert niet makkelijk. Heb ik inderdaad ook gedaan, maar ik heb een datakabel nergens aangeboden gezien. Benefon is natuurlijk relatief klein in GPS-land. En nieuw is erg duur, zeker i.c.m. genoemde software-update. Ik ga op zoek naar een goede en betaalbare tweedehands, die direct RD-coördinaten ondersteunt.
  4. Dat is een goede tip, alleen helaas voor mij geen optie. Het apapraat is van mijn werk, maar hij is incompleet (geen datakabel) omdat hij ooit eens uitgeleend is geweest. Ik zou het apparaat dan eerst over moeten nemen, dan nog een datakabel kopen en dan nog eens upgraden. Ik denk dat het (veel) goedkoper is als ik via marktplaats een leuke GPS-ontvanger op de kop tik die wel RD ondersteunt. Verder is de ESC! op zich een goede GPS-ontvanger (voorzover ik het kan beoordelen) maar is hij in gebruik wel erg langzaam. Dat is wel eens irritant. Maar nogmaals bedankt voor de info, inmiddels veel geleerd over het RD-stelsel.
  5. Iedereen bedankt voor de hulp! Mijn GPS-ontvanger (een geleende Benefon ESC!) kan echter niet omschakelen tussen meerdere grids. Misschien toch maar sparen voor een Garmin. Zijn er trouwens wel kaarten te krijgen waarop Noorderbreedte/Oosterlengte staat aangegeven?
  6. Ik heb van een geocachende vriend een mooie kaart van het Gooi kado gekregen, maar ik kan daar niets mee i.c.m. mijn GPS-ontvanger. Er staat een coördinatengrid op wat ik nog niet eerder gezien heb. Volgens die vriend is elk vakje één kilometer. Het centrum van Hilversum heeft op deze kaart de coördinaat 141-471. Is dit nu dat coördinatensysteem wat in Parijs begint? Is er ergens duidelijke info over te vinden (voor een beginner!!) hoe dat nu zit met al die coördinatensystemen? Het liefst zou ik met mijn GPS-ontvanger willen kunnen navigeren op deze kaart. Dat als ik dus een bepaalde noorderbreedte/oosterlengte coördinaat van mijn GPS-ontvanger aflees ik kan aangeven waar ik dan precies ben op de kaart. Ik hoop dat iemand mij kan helpen want ik vind het tot nu toe maar ondoorzichtige materie. Waarom gebruikt niet gewoon iedereen hetzelfde systeem?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...