Spring naar bijdragen

Maerthen

Leden
 • Aantal bijdragen

  11
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Maerthen geplaatst

 1. Harzgebergte is erg mooi. Ik heb zelf in de buurt van Braunlage en Quedlinburg gezeten en de nodige caches gedaan. Ga volgende week richting Willingen Sauerland om ook met name fietsend te Cachen. Omgeving Lingen (wat dichter bij de grens). Heeft in ieder geval ook een mooie NC (Der monch Theodorus). Omgeving Bad Bentheim ook wat leuke caches gedaan. Teutoburgerwoud bij Ibbenbüren heeft ook een paar mooie plekjes (o.a. Dorenther Klippen). Ruhreifel, omgeving Heimbach/Nideggen persoonlijk ook een favoriet. Voordeel in Duitsland is dat het over het algemeen bezaaid is met caches. Wat dat betreft helemaal eens met Cirkel
 2. Maerthen

  Log Of Geen Log?

  Ik heb een 7 tal caches. Met name in het begin voor eremetaal alles gecontroleerd. Nu doe ik dat steeksproefgewijs nog wel eens als ik cachecontrole doe. Zie ik een naam op de site maar niet in het logboekje mail ik de logger. Lijkt me de meest logische oplossing. Plausibel verhaal dan is het prima en blijft die staan en anders verwijder ik de log. Tot op heden nog niet hoeven doen. Aan de andere kant wie zichzelf voor de gek wil houden moet dat maar doen. Puntjes scoren is leuk, maar een mooie cache vinden na een leuke wandeling of een opgeloste puzzel is nog beter! Ik heb wel in de winterperiode gehad dat ik de cache in handen had, maar het dopje vastgevroren zat. Na overleg met de legger gelogd. Andere cache idem. Nooit geen reactie van de CO. Daarom ook maar niet gelogt. Kom er nog wel een keer. Puzzels kun je hele disucssies over voeren. Ik heb wel eens wat puzzels voor een medecacher opgelost, die er niet uit kon komen. Hij heeft ze toen gelogd en wou mijn naam er wel bijzetten. Dat heb ik dus niet gedaan, want ik ben van mening dat ik hem dan ook zelf had moeten vinden. Ik heb de coords, dus ik kom er wel een keer. Aan de andere kant heb ik een keer een fietstocht met hem gedaan, waarbij ik een aantal puzzelcaches van hem kado kreeg, omdat we er langs kwamen op de fiets. Wie ben ik dan om ze te laten liggen? Het waren puzzels die ik zelf ook wel opgelost had gekregen. Dan log ik ze dus wel.
 3. Maerthen

  Andere Hulpmiddelen

  Voor mij gaat het normaal altijd om de wandeling. Ik vind multi's ook veel leuker dan oppikkers. De CO zet een route bewust op een bepaalde manier uit om plekken te laten zien. Volgens mij gaat het daar ook om. Elkaar plekken laten zien, waar je anders niet komt. Voor mij is dat in ieder geval zo. Zoals gisteren begon het te onweren en vond ik het niet zo erg dat ik er per ongeluk tegen aanliep. Kans is vrij groot dat ik binnenkort alsnog de route ga lopen.
 4. Maerthen

  Andere Hulpmiddelen

  Streetview is er 1 die ik inderdaad ook veel gebruik. Als je een log in het boekje kan zetten is het voor mij een found. Onlangs liep ik vast met een multi in de buurt van Hoogeveen. Met een beetje gokken 1 of 2 wp overgeslagen en zo naar de cache gelopen. Gisteravond in de buurt van Emmen liep ik na 5 minuten met een multi bezig te zijn al tegen de cache aan. Tja en als je dan het logje er boven leest dat het vorige team 3,5 uur bezig is geweest.....
 5. Het rode kruis bij attributes is toch anders bedoeld of wordt ik gek? Deze is toch bedoeld als vraag naar medecachers om gezamenlijk te helpen de cache in goede staat te houden. Oftewel als je de cache vindt en hij heeft onderhoud nodig en je bent in staat onderhoud te plegen vriendelijk verzoek dit te doen. Anders is toch veel makkelijker om een write note of indien noodzakelijk een temporary disabled log te maken door de CO? Ik let zelf verder weinig op de attributes, dus een rood kruis mis ik gauw.
 6. Ik heb meestal wel wat monsterzakjes en dergelijke bij me, dus als ik de cache vindt en kan eenvoudig even een nieuw zakje doen om het boekje dan doe ik dat. Lukt dit niet stuur zet ik meestal een opmerking in mijn logjes en stuur een pb naar de legger. Negen van de tien keer werkt dit prima. Ik hou er zelf niet zo van als ze bij mijn caches need maintenance zetten. Ik lees de logjes altijd, dus als ik zie dat er wat met de cache aan de hand is ga ik kijken en disable de cache of maak even een logje met write note aan. Vervelender is inderdaad als de CO nergens meer op reageert. Ik heb dat vaker meegemaakt. Enige optie is dan "needs archived" logje te schrijven. Dat is de enige manier dat deze onder de aandacht van de reviewer komt. Eventueel een mailtje naar de reviweer werkt ook wel. Maar dat is dan wel echt een laatste optie als niets anders meer werkt. Ik vind het jammer als een CO zijn cache laat verwaarlozen. Als je stopt met cachen dan bied hem ter adoptie aan of archiveer deze.
 7. Maerthen

  Inmeten Wp's En Caches

  Meerdere metingen over meerdere dagen zou dit toch uit moeten vlakken? Er zijn genoeg richtlijnen te vinden om een cache goed in te meten. Maar EPE is wel een factor om rekening mee te houden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...