Spring naar bijdragen

Ludje

Leden
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Ludje geplaatst

  1. Als je alles zo bekijkt, klinkt het eigenlijk best logisch. De BT gpsmuis in de koffer of in een tasje in de openlucht en toch goed ontvangst.............maar geen vocht/water wat een belemmering is. De BT gpsmuis in de hand en in de bossen, maar slecht ontvangst = wel vocht/water. Tja bomen nemen veel vocht/water op. Denk dat ik het advies van Zero Cool maar opvolg. Even naar een open plek en de route weer vervolgen.
  2. Ik cache met een PALM T|T en BT gps. Als software gebruik ik CacheNav + Cachemate. Laatst was ik verschillende caches aan het zoeken in de veluwe (bij Posbank) en kwam er achter dat mijn kompas van CacheNav alle kanten op wijst behalve de goede. Dit gebeurd alleen in het bos. In open ruimte gaat het dan prima. Raar is wel, dat ik de BT gps in een tasje kan stoppen of zelfs in de koffer van de motor zonder ontvangstproblemen. De gps software wijst me dan prima de weg. Zou het kunnen dat een bosrijke omgeving meer ontvangstproblemen opleverd dan het wegstoppen van de gps in een koffer?
  3. Werk zelf ook met een PALM T|T in combinatie met cetus GPS en digimap. In digimap zet ik de routes/tracks van cache naar cache (met Touratech QV) In de buurt van de cache ga ik verder met Cetus gps. Een compas werkt weer net wat nauwkeuriger dan een routeplanner. Cetus GPS voer ik rechtstreeks de coordinaten in (gaat gemakelijk bij de palm m.b.t. de grafity gedeelte). En op jacht dan maar. Voor vocht, regen en spatwater gebruik ik de heldere hoes van de fiets/stuur tas. Mapsonic kan je ook coordinaten invoeren zoals bij digimap. Ook hier kan je volgens mij beter de route uitstippelen naar de cache en verder met cetusGPS.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...