Spring naar bijdragen

Snapernixvan

Leden
  • Aantal bijdragen

    167
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    3

Berichten geplaatst door Snapernixvan

  1. Je hoeft geen coördinaten te zoeken, want die heb je immers al in gsak staan. Het enige dat je moet aanpassen is de bestandsnaam van de foto. Die moet uiteraard verwijzen naar de directory op je harde schijf, waar de foto's staan.

     

    Ik heb alleen een voorbeeld willen geven. Als het je uitsluitend om de foto gaat, dan laat je alles achter <br> gewoon weg. Dus geen coördinaten en geen plaatsaanwijzing voor de cache. Ik vind het leuk, om deze gegevens onder de foto te vermelden, maar dat hoeft een ander niet leuk te vinden. Dat is een kwestie van ieders persoonlijke smaak.

     

    Waar het om gaat is dat je uiteraard het formaat van de foto moet aanpassen. Ik heb als voorbeeld 360 x 240 gegeven, maar het kan natuurlijk ook iets groter of juist iets kleiner, als jou dat beter uitkomt. Dat moet je gewoon uitproberen.

     

     

    Bij mij is de procedure:

     

    1. eerst alle foto's zoeken, die je wilt gebruiken. Per cache 1 foto. Die kopieer je allemaal in een speciaal voor dit doel aangemaakte directory.

     

    2. De foto's herbenoemen. Het makkelijkste is de datum plus het nummer van je vondst. Dus bijv: 110422 0001.jpg 110612 0002.jpg en 111106 0003.jpg (als voorbeeld en dan ben je een cacher, die slechts bij gelegenheid uit zijn luie stoel komt.....) Dat is snel genoeg gebeurd.

     

    3. De foto's converteren naar 360 of 240 pixels (of wat dan ook). Via Faststone Image viewer kan dat in een batch, dus dat gaat ontzettend snel.

     

    4. Eenmalig mijn zin ingeven in het vak van de usernote van de eerste cache en vervolgens doe je dat uiteraard met Ctrl C Ctrl V naar de overige usernote vakjes. Zelfs hier HOEF je die zin met CTRL A Ctrl V niet over te zetten. Je kunt het ook met de optie binnen de usernotes doen door op het fotoicoontje te drukken. Dan kun je direkt naar je foto verwijzen. Gaat net zo snel denk ik. En dan kun je stap 5 overslaan.

     

    5. Het juiste pad naar je foto invoeren.

     

    En vervolgens staat de foto keurig in de user notes. Uiteraard moet je in GSAK aangeven dat je de usernotes wilt zien, maar dat zal een bekend gegeven zijn.

     

    Zo moet het lukken. Succes!

  2. Het is niet zo moeilijk hoor...

     

    In je notities plaats je de volgende tekst:

     

    <img src="file:///N:\Geocaching\Foto\foto01.jpg" alt="picture"><br> <font color = red><b>N 51° 51.789 E 4° 36.194</font></b> Een PVC doosje in een houder met deksel.

     

    De coördinaten zijn gefingeerd. In de notities komt dan dus een foto, waaronder de coördinaten (gewijzigd indien het om een mystery of multi gaat) en vervolgens een opmerking waar wij de cache gevonden hebben. De filelocatie is uiteraard de plek waar je foto's zich op jouw harde schijf bevinden. Uiteraard kun je dit uitbreiden tot meer informatie, die jij per cache wil of juist minder. Dat mag je zelf bepalen.

     

    Eerst selecteer je de foto's, die je wilt plaatsen. Vervolgens heb ik ze verkleind tot 360 x 240. Vervolgens rename ik ze tot 111106 1213.jpg 111106 1214.jpg etc. etc. Oftewel de 1213ste en 1214e cache die gevonden is op 6 november 2011. Met een programma als Faststone Image Viewer (gratis en meer dan geweldig!!!) gaat dat heel gemakkelijk) En daar verwijs je dus naar via de " img scr " optie zoals boven aangegeven.

    De notities heb ik rechts van het scherm, niet aan de onderzijde. Als je het aan de onderzijde doet, dan kun je je foto's wat groter maken, maar het neemt dan natuurlijk ook allemaal wat meer ruimte in beslag. Experimenteren leidt tot de door jouw gewenste oplossing.

     

    Als je van 0 af aan moet beginnen heb je er wel wat werk aan, maar als het eenmaal op orde is, dan hou je het bij tijdens het loggen. Ik heb zodoende een database van een kleine 3000 vondsten, die allemaal voorzien zijn van een foto van de cachelokatie. Reuze handig om later anderen nog te kunnen helpen en zelf herinneringen op te halen. Beslist doen!!!

  3. Het fijne van geocachen is, dat we allemaal op een andere basis op pad gaan. De één gaat voor de puntjes, de andere gaat voor de uitdaging en een derde gaat voor de prachtige plekjes in de natuur. Na 3000 puntjes heb je een redelijk inzicht van wat je leuk vindt en van wat je armoe vindt. En dan is er voor MIJ slechts één conclusie... nl. die ik gegeven heb, maar ik respecteer een ieder, die vindt, dat hij (of zij) een leuke dag in Roosendaal doorgebracht heeft.

     

    Het Rondje Roosendaal geeft voor veel mensen de kick om op één dag een record aan puntjes binnen te halen. Als die wens aangetast wordt door het missen van een paar caches worden de excessen als boven beschreven in de hand gewerkt. Het één heeft dus wel degelijk met het ander te maken.....

  4. Het Turbo Rondje Roosendaal voegt helemaal niets aan het geocachen toe. Het voegt slechts puntjes toe aan de lijst van de cachers.... Niet meer en niet minder. En dan krijg je dit soort situaties. Uiteraard hebben wij het rondje in het voorjaar ook gedaan. Iemand met meer dan 8500 founds bestond het toen op een plek waar 6 mensen achter elkaar geen cache gevonden hadden (wij ook niet en dus hebben we een dnf gelogd...) gewoon een nieuw doosje neer te leggen, waarvan hij kennelijk een voorraadje in de auto had liggen... Nieuw rolletje er in en voila... op naar de 8693 caches..... Allemachtig nog aan toe.... Wij hebben hem aangeschreven en gevraagd wat het toevoegde aan zijn cachebeleving.... Als antwoord kregen wij terug... "Niets, maar ik help de cacheowner hiermee, want het valt niet mee om meer dan 100 caches te onderhouden....." Zelden zulke kul gehoord.... We hebben er maar niet meer op gereageerd... Vervolgens de cacheowner aangeschreven. Na enige tijd als antwoord gekregen, dat dit zeker niet de bedoeling was en dat het logje verwijderd zou worden.... Het staat er nu nog......

     

    Zolang we zelf maar met z'n allen inzien, dat een dergelijk rondje in Roosendaal uitsluitend en alleen bedoeld is om het totaal van je aantal caches op een bedroevend simpele op te voeren is het prima. Het was voor ons ook de laatste keer, dat we ons aan een dergelijk voorval gestoord hebben. Nu gaan we er vanuit, dat mensen die dit soort waarden hanteren het blijkbaar nodig hebben om hun eigen cachersego op te krikken. Wij gaan het pas doen op het moment dat de belastingdienst aankondigt bij het vinden van 10000 cachers tot een verlaging van de IB over te gaan met 10 %!!!! Dan loont het om jezelf in de maling te nemen.....

     

    Kortom, het is leuk hoor, al die trails met dit soort hoeveelheden caches maar naar onze mening wordt het geocachen er door gedevalueerd. Overigens waren wij de afgelopen weken in de UK, waar veel trails gelegd zijn in een fantastische wandelomgeving. De ene tocht nog mooier dan de andere.... Dan kun je slechts vaststellen, dat het Turbo Rondje Roosendaal het summum van cachersarmoede is....

     

    Maarrrrr, voordat er weer een hoop commentaar komt.... Wij hebben het rondje dus ook gedaan en hebben dus ook meer dan 100 puntjes aan ons totaal kunnen toevoegen...... Jazeker!!! Maar op die korting van de tax kunnen we nog wel een paar jaartjes wachten.....

    • Top! 2
  5. Dat klopt. De finds PQ zul je op de ouderwetse manier moeten binnehalen. Daar zal best nog wel eens een oplossing voor gevonden worden.

     

    PQ binnenhalen met GSAK V8

     

    menu "Geocaching.com access"

    "Download pocket queries...."

    Er wordt door GSAK ingelogd op je GC aacount en je PQ worden vertoont

    de gewenste downloads selecteren en starten

    "fluitje van een cent" :)

     

    Dat kun je nou wel zeggen en dat is ook zo voor de meerderheid van de Pocketqueries maar helaas niet voor de driedaagse finds PQ. En daar ging de vraag over. Mocht het bij jullie wél lukken dan moet je ons eens laten weten hoe je dat voor elkaar gekregen hebt.

  6. Ik heb geantwoord, dat ik er niet op zit te wachten, omdat het de zoveelste subjectieve beoordeling is..... Hoe kan ik nou weten (als ik in Zuid-Holland woon en daar een leuke cache heb gelopen) of er in Gulpen, Zoutkamp, Den Helder of Middelburg een niet veel leukere cache ligt.... Kortom, het lijkt mij onmogelijk om tot een goed afgewogen, eerlijk en objectief oordeel te komen.

  7. Heb de Voltcraft IPC-1. Werkt gewoon prima. Vooral de opties om de batterijen eerst te ontladen en vervolgens weer te laden houdt de batterijen jong en voorkomt het verlies door geheugenwerking. Oude batterijen heb ik er niet mee opgefrist, want oud blijft oud... Ik koop dan liever een nieuw setje. Dan weet ik zeker dat de volledige capaciteit (na enige keren ontladen en laden) behaald wordt en ook gehandhaafd blijft. Het lijkt mij, dat de oplader die bij NKON te koop is dezelfde is, maar met een andere naam. Ik zie geen verschillen, maar misschien dat er onder de motorkap wat wijzigingen zijn aangebracht.

  8. Ik zie mezelf niet met mijn e-book over de hei sjouwen.... Afgezien van de factor "onhandig" lijkt het geheel me ook nogal "kwetsbaar". Een flinke bui en je kunt naar je garantieformulieren zoeken.....Vond je de PDA niet goed genoeg meer in dit verband?

  9. Waren dit voorjaar weer eens in Oostenrijk... Als ik zie bij drogisten en supermarkten, wat ze daar allemaal van maken???? hahaha. van jeukbestrijding en voetverzorging tot erectieverlenging.... Het arme Murmeltiertje (althans in de reclame) is overal goed voor. Maar wij hebben ook een pluche Murmeltier thuis staan hoor, want oh wat zijn ze leuk en aaibaar!!!! :thumbup:

  10. Ik heb even geprobeerd of de tekens gewijzigd kunnen worden, maar dat lijkt er niet op. Childwaypoints worden weergegeven met een vlaggetje, of die waypoints nu worden omschreven als Parkeerplaats, Vraag te beantwoorden of wat dan ook. Als je desalniettemin de macro toch kunt waarderen, dan is het misschien een vraag aan de ontwerper van deze macro waard???? Misschien kan hij de zaak gemakkelijk aanpassen.

  11. Omdat ik cachen leuk vond, wilde ik iets terug doen voor de community, en dat was de reden dat ik zelf ook een cache heb neergelegd.

     

    Geen flame maar een opmerking: Een cache leggen omdat je wat terug wilt doen voor de community vind ik persoonlijk de slechtste reden om een cache te leggen. Nu ken ik je cache(s) niet, maar het spreekwoordelijke kokertje bij de spreekwoordelijke lantaarnpaal* schaar ik niet onder het iets terug doen voor de community.

     

     

    Daar zou je Zangvogel en zijn caches mee te kort doen, als het berichtje specifiek op hem gericht zou zijn. Ik ga er dus vanuit, dat dit niet het geval is. Maar je hebt mijn support als je bedoelt dat iemand, die even een cache in zijn voortuin onder een bloempot dumpt als bijdrage aan de community etc. etc..... een grotere bijdrage zou leveren door gewoon een kaarsje op te steken in de lokale basiliek.....

  12. Ik heb overigens zelf ook 11 caches liggen en ik heb daar tijdens het leggen heel veel plezier aan beleefd en eerlijk gezegd kijk ik nog steeds dagelijks uit naar de mail om te kijken of er mensen bij de plekken langs geweest zijn, die ik als mooi beschouw en waar ik met veel genoegen een cache heb neergelegd om anderen ook te kunnen laten genieten van dat plekje!!!

     

     

    Maar wij mogen dus niet weten welke dat zijn? Of heeft je anonieme profiel hier een andere reden?

     

    Ja.

  13.  

    Wat niet wegneemt dat ik wel vind dat eigenaren van caches steeds meer beginnen te zeuren. Het begint ook gemeengoed te worden dat eigenaren veeleisend zijn tegenover de cachers:

    - een logje moet leuk, inspirerend en vooral niet standaard of te kort zijn;

    - de cache moet vooral zo gedaan worden zoals de eigenaar hem bedoeld heeft;

    - critische logjes worden niet gewaardeerd;

    - er wordt nadrukkelijk aangegeven dat TB's of coins alleen geruild mogen worden;

    - de cacher dient de eigenaar op zijn blote knieën te danken voor zijn goedheid dat het hem behaagd heeft om een cache neer te leggen

    - etc etc.

    Nou.... Ik heb mijn zegje gedaan. Laat de "flame mails maar komen!

     

    Van mijn kant zeker niet hoor Zangvogel. Er zit heel veel waars in je betoog. Het aantal keren, dat ik heb moeten lezen hoe dankbaar ik Cacheowners moet zijn dat zij VOOR MIJ een cache neerleggen wordt me soms iets te groot. Het lijkt wel, of veel cacheowners zichzelf zien als een zegening voor de maatschappij en het cacherslegioen, hetgeen van een behoorlijke zelfoverschatting getuigt.

     

    Doen zij het dan niet voor hun eigen plezier? Beleven zij dan geen genoegen aan het uitdenken van een cache, het bestuderen van de cachelocatie, het in elkaar zetten van een leuk kistje etc. etc.? Ze geven de indruk, dat dit in veel gevallen niet zo is, maar cacheowners zijn toch niet de verpersoonlijking van het moderne masochisme??. Persoonlijk heb ik liever dat cacheowners GEEN cache neerleggen dan dat zij mij het idee gaan geven, dat ik op mijn blote knieën het Wilhelmus voor ze moet gaan zingen.

     

    Ik heb overigens zelf ook 11 caches liggen en ik heb daar tijdens het leggen heel veel plezier aan beleefd en eerlijk gezegd kijk ik nog steeds dagelijks uit naar de mail om te kijken of er mensen bij de plekken langs geweest zijn, die ik als mooi beschouw en waar ik met veel genoegen een cache heb neergelegd om anderen ook te kunnen laten genieten van dat plekje!!!

    En Zangvogel kennende weet ik dat hij er net zo over denkt..... Trouwens, dat heeft hij al gezegd.....:yes:

  14. Helaas, het is maar al te waar. Maar een kant en klare oplossing voor dit probleem is er niet. Veel cachers hebben heden ten dage heel veel haast om aan hun eigen gestelde targets van minimaal 50 caches per dag te komen en dan is er geen tijd meer om iets netjes af te werken en terug te leggen voordat men verder gaat.... Het is mede het gevolg van de puntjescultuur, die de cacherswereld als een donkere wolk aan het bedekken is.

    • Top! 1
  15. Niet iedereen kan creatief schrijven. Ik zie trouwens ook langere inhoudsloze logjes, het is geen kwestie van hoe meer woorden hoe betere log. Nu kunnen we hier in het forum bijdrage na bijdrage klagen. Maar: hoe ziet een goede log eruit? Ik ben benieuwd naar tips.

     

    De ideale log bestaat niet. Er is ook geen lesboek om een log te leren schrijven. Iedereen hanteert een andere techniek. De ene schrijft met humor, de ander met aanbevelingen en tips. Je kunt Harry Mulisch ook niet met Jan Wolkers vergelijken.... Het hoeft geen Carmiggeltachtig verhaal te worden, maar een korte bespiegeling van hoe je een cache hebt beleefd zal toch voor velen niet al te moeilijk zijn. Taalgebruik is daarbij onbelangrijk. Het gaat om de inhoud. En dat een logje na een mooie multi mogelijk anders zal uitpakken dan na het optillen van een bloempot in een voortuin in de Jan Steen of Frans Halsstraat kan iedereen wel begrijpen.... Maar dan nog kun je in je logje schrijven, dat je zelden zo'n mooie bloempot hebt gezien.....

  16.  

    Dus die wegwerp kokertjes zooi die in steeds grotere getale als een tsunami gelijkend overstroming over het land golft hebben al die TFTC loggers, de grote grijze nieuwe massa dus, aan hun zelf te danken, en iets zegt mij dat het ze ook geen enkele zier uitmaakt. Als de nieuwigheid er uit is, de spanning weggeëbd door de zooi die ze zelf ook vinden, laten ze met achterlaten van al hun neergegooide troep het tijdsperk geocachen achter zich om vervolgens weer een andere hobby uit te gaan hollen.

     

    Barny

     

     

    Weliswaar enigszins aangedikt, om het dramaeffekt van zijn uitspraak ten opzichte van ons, argeloze lezers te versterken kan niemand onder ons ontkennen, dat er veel waars zit in deze bespiegelingen van Barny. Ik kan me geen oordeel vormen hoe het er in 2001 / 2003 aan toe ging, maar zelfs ten opzichte van 2008 verandert er veel.... Het gaat er voor velen niet meer om, een leuke cache neer te leggen, nee het doel van een aantal cacheowners in 2011 is om met een onderlinge afstand van rond de 165/200 meter zoveel mogelijk caches in of achter wilgenbomen te dumpen, zodat deze al cachend aan hun einde geholpen worden en de cacheleggers zelf gegarandeerd verrijkt worden met tientallen, nee honderden CTRL-C / CTRL-V logjes.... Ik hoop van harte, dat deze merkwaardige trend snel weer tot een einde komt.... Barny intussen doet er goed aan zichzelf te blijven en eerlijk en vanuit het hart te loggen. Cacheowners, maar vooral jezelf in de maling nemen met nietszeggende zinnen leidt uiteindelijk tot onvrede en een vroegtijdige beëindiging van een mooie hobby. Daar schiet niemand wat mee op....

  17. Zijn records laten zien, dat hij nog maar 2 caches heeft gedaan, waarvan de eerste in oktober 2010 en de tweede vandaag. Ik durf te wedden, dat hij de logtechniek even helemaal kwijt was.... Misschien vindt hij het wel fijn, als je hem zou benaderen en vragen of dit wel zijn bedoeling was? En misschien krijg je daarna wel een log waarvan je zegt.... " Wooouuuuuwwwwww, hiervan wil ik er nog 100"??? haha

  18.  

    En een TFTC, als je als CO weet dat je je best hebt gedaan en dat je cache leuk is om te doen, wat maakt zo'n TFTC log dan uit ?

     

    Als je als cacheowner tien logjes achter elkaar hebt gehad van minder dan 8 woorden dan moet je toch heel voorzichtig tot de conclusie kunnen komen, dat de goegemeente iets anders denkt over jouw inspanning om er iets leuks van te maken dan jijzelf.....

     

    Want de insteek die jij hanteert (en die ik respekteer hoor, daar gaat het niet om) is gelukkig toch geen algemeen gegeven onder de cachers.... De meesten proberen er best wel wat van te maken, ook al is het niet eenieder gegeven om gemakkelijk met de pen cq toetsenbord om te gaan. Het hoort ook een beetje bij deze hobby. Natuurlijk is het fijn om in de natuur te verkeren, maar daar heb je niet persé een cache voor nodig. De charme van het geocachen is én de aanwezigheid in de natuur én het vinden van een doosje én de communicatie met de doosjeslegger in de vorm van een leuk logje. Althans, dat denk ik en dat is ook míjn insteek. Ik hoop, dat jij die opvatting van mij (en van vele anderen) ook kunt respekteren en dus in de toekomst een iets langer logje dan 5 woorden kunt produceren........ Je toetensbord kan er onmogelijk van slijten...:thumbup:

  19. Maarrrreeee.... Hoe weet je dat ze een leuke dag hebben gehad als ze jou dat niet even via een logje laten weten???

     

    Simpel antwoord, je hebt als CO toch zelf de route en de plek uitgezocht ? En als je dan zelf ook nog de nodige caches gedaan hebt, dan heb je toch genoeg informatie om voor jezelf

    te bepalen of jouw cache wel, of niet leuk is ?

    Als je een cache neerlegt op een geheime plek in de natuur, die alleen via een nauwelijks te vinden doorgang te bereiken is, dan weet je dat dat een leuke cache wordt voor de jagers.

    Leg je een cache neer in de bosjes naast een parkeerplaats tussen allerlei troep in, dan weet je toch als CO dat je cache door de meeste niet leuk gevonden gaat worden ?

     

    Het is helaas niet mijn ervaring, dat alle cacheowners over deze vorm van zelfkritiek beschikken.... :dribble:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...