Spring naar bijdragen

MarKoNie

Leden
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door MarKoNie geplaatst

  1. Ik heb zelf ook iets gemaakt in JavaScript. Gewoon het onderstaande HTML-bestand openen in je browser en je kan coordinaten omzetten. En het werkt op (bijna) elk platform, ik gebruik het op mijn PDA, mijn PC en de Mac. Dus waarschijnlijk draait het ook wel op de palm. http://www.scratch.nu/geocaching/rd2wgs.html Groeten, MarKoNie
  2. MarKoNie

    Gevonden kaart

    In principe hoef je ook de updates die je hebt aangevraagd achterwegen laten. 10 minuten na het loggen van een cache moet hij op je kaart staan en moet hij bij je statistieken staan. Je hoeft dus helemaal niets te doen. Alleen geduld hebben. <{POST_SNAPBACK}> Gisteren heb ik 5 caches gevonden. De statistieken op GC.NL zijn ge-updated, bij mijn recente logs kan ik ze ook terugvinden, alleen op de kaart verandert er niets, ze blijven in mijn 'niet-gevonden'-kaartje staan. Ik heb ze gisteren rond 16:30 ingevoerd, dus de 10 minuten zijn allang voorbij. Doe ik iets fout?
  3. Ik ben zelf vorig jaar oktober in Ierland geweest, heb daar een paar caches gedaan. De mooiste van alle was de 'Atlantic Whirlpool', code GCG7Q3. Heel erg mooi, alleen met kinderen misschien wat onhandig, je moet ze daar niet los laten rondlopen, voor je het weet liggen ze 20 meter lager in het water. Het is ca 2 km wandelen naar de cache toe, gedeeltelijk over pad, gedeeltelijk door een weiland.
  4. MarKoNie

    Plastic caches

    Ikzelf heb een tijdje geleden een paar plastic voorraaddozen gekocht bij de Marskramer, merk Lock&Lock, in verschillende groottes te verkrijgen. makkelijk af te sluiten, sluiten goed af en ook nog vorstbestendig, getest tot -18. En als groot voordeel is ie ook nog eens magnetron- en vaatwasserbestendig
  5. Gek idee misschien, maar is het dan niet veel simpeler om een sigarettenaansteker op de motorfiets te monteren?
  6. Als je bij de coordinaten op jouw kaart bij de X exact 30 km optelt en bij de Y 14 km, dan krijg je de correcte coordinaten. 30x14 km = 60x28cm op de kaart, is 3x A4 naast elkaar aan kaartmateriaal. Zou het gewoon een drukvoudt zijn van de schaalverdeling aan de rand? De Lengte/breedtegraden aan de rand (kaartdatum Bessel, niet WGS84!) komen wel overeen met de foutieve coordinaten. Dit versterkt het idee dat het een drukvoudt is van de rand.
  7. En nog eentje: de TB Graveyard, een virtuele cache om verloren TB's een laatste rustplaats te geven. De nederlandse versie heeft code GCH28H en ligt op Rottummerplaat.
  8. De 2e cache heb ik opgelost, is niet zo erg moeilijk, als je naar de omschrijving kijkt en het getal even uitschrijft en je wezenloos telt (of de computer dat laat doen).
  9. MarKoNie

    omrekenen

    Dat is inderdaad een handig sheetje. Ik heb zelf ook iets soortgelijks gemaakt, die werkt wel beide kanten op, dus ook van WGS84 > RD. Daarnaast kan je dmv procedures die omrekening vrij simpel voor eigen berekeningen in Excel gebruiken. Hier vind je hem. Veel succes ermee!
  10. Ik heb zelf laatst iets in excel geprogrammeerd om coordinaten van WGS84 naar RD en vice versa te converteren. Dat kan via het voorbeeld-blad, maar je kan het ook erg makkelijk opnemen in je zelfgemaakte excel-sheets. Ik heb het nog nergens on-line gezet, ook niet gedocumenteerd of zo, ik ben nu zo ongeveer de enige gebruiker. Maar als er meer mensen zijn die er wat aan hebben, dan stel ik het graag belangeloos ter beschikking. Hoe meer mensen er plezier van hebben, hoe beter.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...