Spring naar bijdragen

A_K

Leden
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal
  1. A_K

    Batterijen

    De CBA III al eens bekeken? http://www.westmountainradio.com/CBA.htm Heb er eentje staan, is best leuk grafiekjes maken. De Maha Powerex MH-C9000 is een wat simpelere Analyzer & lader in 1 voor AA/AAA's: http://sk.nkon.nl/maha-powerex-mh-c9000-charger.html Let bij het laden ook dat als je ze echt goed vol wilt je ze ook nog poosje laat druppelladen, of nog beter uurtje top-off laden zoals de C9000 dat doet. Overigens is de spanning ook van belang: die verschilt tussen batterijen, met name onder hoge last. Eneloop heeft een relatief hoge spanning (lage interne weerstand): http://batterylab.net/ En daar zie je dat het aantal opgegeven mAh niet altijd hoeft te kloppen, boven de 2700 is sowieso onzin De consumentenbond testen heb ik zo mijn mening over, niet verifieerbaar en nog een paar problemen. Oftewel ik zou het niet al te serieus nemen. hier staan nog een rits testen, waar Eneloop toch verdraaid vaak wint..
  2. A_K

    Batterijen

    Dealextreme levert geregeld namaak, kijk maar eens op het forum onderaan... Of op het tweakers batterijen topic. Iemand heeft daar 2 keer achter elkaar namaak gekregen (afwijkende prestaties, schrijffouten...) Dus bij Dealextreme zou ik ze zeker NIET kopen... Hm staat er inderdaad niet erg duidelijk bij. Maar x-as is de spanning, en y-as is het aantal mAh. De oppvervlakte is het afgegeven vermogen ja. De Sanyo 2700 gaat het langste mee, maar dat geldt alleen als deze net is opgeladen en snel wordt leeg gebruikt. Want als je ze niet gebruikt, lopen normale 2700 mah batterijen leeg uit zichzelf (20% in 2 weken ongeveer), terwijl LSD (Low Self Discharge) batterijen als de Eneloop daar bijna geen last van hebben. (20% per jaar ongeveer).
  3. A_K

    Batterijen

    Lang niet altijd... Kijk maar eens naar deze Maxcell 3200 mah batterijen: http://batterylab.net/ 800 mah halen ze niet. Ook de 2950 van de Anssman valt daar keihard door de mand.... Kijk nog eens naar bovenstaande grafiek.. Hoe hard normale 2700 mAh batterijen leeg lopen kan je hier vinden: http://forums.dpreview.com/forums/read.asp...essage=26510093 Mijn ervaring is ongeveer 20% in 2 weken (nagemeten) dat betekent dat wanneer je een 2700 en een Eneloop beide vol laad, na ongeveer 3 weken de Eneloop meer mAh heeft. Voordeel van Eneloop batterijen is dat ze hun spanning goed vast houden, kijk bv nogmaals naar bovenstaande grafiek, of http://www.stefanv.com/electronics/low_self_discharge.html of http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=149804 (als de database error daar weer opgelost is, tot die tijd Google cache ) Nope. Het is een afweging: of veel capaciteit (2700 mah) maar slechts korte tijd aanwezig, of batterijen die amper leeg lopen maar wat minder mAh hebben.. Bij http://www.batterijenhuis.nl/ betaal je 27 euro voor 8 stuks, http://www.conrad/ is "blijvend goedkoop" met 24 euro, http://sk.nkon.nl/ , afgeleide van de eerder genoemde samenkoopactie, is 17 euro (+2,5 euro verzendkosten)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...