Spring naar bijdragen

mathlener

Leden
 • Aantal bijdragen

  207
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmom GPSmap 60CS
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2000

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Woonplaats
  De Betuwe
 1. Is er al iets bekend over de fix? Want als ik niet alle caches kan vinden, vind ik het eigenlijk een beetje zonde van m'n geld.
 2. mathlener

  Infuusstandaard/prikstok

  Oh nee? Hoe wil jij zonder prikken de cache First Dutch vinden dan? Ik heb toen een nordic wandelstok gebruikt om te prikken, maar die infus-prikstok werkt veel makkelijker. En dan vind ik 15 EURO niet duur. En er zijn volgens mij nog zat godfathered caches te vinden die begraven zijn en waarvoor een prikstok echt handig is.
 3. mathlener

  Infuusstandaard/prikstok

  Heb je die infuusstandaard nog? Ik ben namelijk nog steeds op zoek naar zo'n handig ding.
 4. Leuk idee! Ik heb de amerikaanse versie eens bekeken en daar zitten best leuke onderwerpen in. Als zoiets er ook in het Nederlands is, ga ik het zeker lezen.
 5. Een Apple kan ik je zeker aanraden. Ik heb er nu al twee thuis staan en ze werken perfect! Alleen jammer dat ik voor MapSource en Topo NL dus nog steeds een PC nodig heb. Maar Garmin is aan het werk om MapSource ook voor de Mac beschikbaar te maken. Of ik daar dan ook de Topo NL kaarten op kan draaien is de grote vraag, maar daar kan ik nu nog niet echt mee zitten.
 6. Ik ben een beetje digibeet, maar kun je dan TOPO niet op een externe harde schijf zetten, zodat je bij aanschaf van een nieuwe PC gewoon de externe harde schijf (met TOPO) weer kunt aansluiten? <{POST_SNAPBACK}> Nee, dat werkt niet, want je kan bij de installatie niet opgeven op welke schijf het programma op geinstalleerd wordt. Maar als je het op een nieuwe PC wilt installeren, kan je gewoon contact opnemen met Garmin Nederland en dan zullen ze er voor zorgen dat je het op je nieuwe PC kan installeren. Je bent dan wel verplicht om de software van je oude PC te verwijderen.
 7. Voor topo Nederland, hoef je geen serienummer van je GPS in te vullen. Technisch gesproken kan je het dus wel op meerdere GPS-en installeren, alleen mag dat volgens de licentie dus niet. De beveiliging tegen onrechtmatig gebruik zit dus alleen op PC niveau.
 8. Gisteren heb ik er mee gewandeld in Wolfheze om een cache-route mee te controleren en het bevalt me heel erg goed goed. Op de GPSr stond zelfs een paadje aangegeven dat bijna niet meer zichtbaar was, omdat er niet zo veel over gewandeld wordt, maar het klopte perfect. Ik moet nogw el even wennen aan de kleuren. De papieren topo kaarten van TDN hebben een veel mooiere kleurstelling. Ik heb de kaarten in Utrecht opgehaald en volgens Remco ging het toch wel redelijk hard. Er waren er nog maar 10 beschikbaar voor vrije verkoop, de rest was gereserveerd. Ik weet helaas niet meer hoeveel er gereserveerd waren. Maar ik vind dat je wel waar voor je geld krijgt. Ik vind het wel een nadeel dat ik het maar op één computer mag installeren, maar volgens mij kan je de .IMG bestanden ook via MAPSEND of IMG2gps naar je GPSr sturen. In dat geval kan ik ook op mijn (trage) laptop kaarten veranderen op mijn GPSr, terwijl ik MapSource op mijn Desktop PC heb staan. Het enige nadeel is dat je wel exact moet weten hoe de kaarten heten, maar dat kan je gewoon zien als je de kaart selecteert in MapSource. Dat lijkt mij nog steeds niet illegaal, want MapSource draait op m'n PC en ik heb maar één GPSr waar ik de kaarten in kan laden. Dat de kaarten geen autorouting hebben, vind ik geen probleem want dat gebruik ik eigenlijk toch nooit. Wat ik wel jammer vind, is dat er ook geen straatnamen bij staan, want dat zou ik wel goed kunnen gebruiken. Als je CityNavigator en de topo kaarten hebt, is het volgens mij ook mogelijk om één van de kaartsensets transparant te maken. In dat geval heb je autorouting PLUS het detail van de topo kaarten. Ik heb nog niet geprobeerd of het met topo NL werkt. Met topo BE werkt het volgens de berichten in ieder geval wel.
 9. Ik denk omdat gebouwen op de papieren topografische kaarten ook als zwarte blokjes worden weergegeven. Maar donkergrijs had er wellicht wel wat mooier uitgezien op de GPSr Vanmiddag reis ik ook maar even af naar Utrecht. Ik ben erg benieuwd. De screenshots die je gemaakt heb, zien er trouwens erg mooi uit. André
 10. Ziet er mooi uit. Maar hoe kom jij nou aan de kaarten als Hawkeyes zegt dat het a.s. zaterdag exclusief in Utrecht te krijgen is???
 11. mathlener

  Fietshouder GPS60

  Ik heb ook een fietssteun. Omdat ik twee fietsen heb, heb ik één houder en twee bevestigingsbeugels voor aan het stuur. De houder kan ik dus makkelijk verwisselen tussen de twee fietsen. Dat de GPSr uit de houder valt, heb ik tot nu toe niet gehad.
 12. Het werkt nog niet helemaal, geloof ik. Van multi-caches wordt er maar een klein gedeelte van de cache afgedrukt, dus heb je niets aan die PDF.
 13. Aha, Perfect! Nu werkt alles weer zoals ik het graag wil zien. Ik zal er vast wel per ongeluk op geklikt hebben Dankjewel voor je hulp!
 14. Hoe kan ik de opsomming van de forum posts uitzetten? Als ik een onderwerp bekijk, dan krijg ik één bericht te zien en de rest staat in een grote opsommingslijst. Dit was eerst nog niet, en ik vind het een heel erg onprettig gezicht. Ik heb liever gewoon een aantal berichten per pagina. Ik heb al geprobeerd dit anders in te stellen, maar het werkt niet
 15. Bij TerraCaching moet je cache zelfs door twee personen worden 'approved'. Die twee personen zijn echter je sponsors en die kunnen voor elke TerraCacher weer anders zijn. Het is dus het makkelijkst als je sponsor het gebied waarin je een cache wilt neerleggen ook kent. Als een cache echt niet kan, zal hij dus niet approved worden. Verder kan iedereen bij TerraCaching stemmen op een cache. Als na approving blijkt dat een cache op een erg onverantwoordelijke plek ligt (door bijvoorbeeld mogelijk op te lopen schade aan de natuur), dan kan door op die cache heel laag te stemmen ervoro zorgen dat de cache niet meer aantrekkelijk is voor de plaatser (de waarderingspunten dalen immers). TerraCaching heeft dus een zelf-regulierende en meer open manier van approven, maar er wordt wel degelijk met approvers gewerkt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...