Spring naar bijdragen

Mikijo

Leden
  • Aantal bijdragen

    43
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Mikijo

  1. Ook ik heb met regelmaat (gehad) dat het GPX bestand wel op het SD kaartje staat, maar er geen caches zichtbaar zijn in de Dakota.

     

    Sinds ik de naam van het GPX bestand steeds verander bij een vernieuwd GPX bestand (cache en caches wissel ik af) nooit meer een probleem.

  2. Ik heb nu een test gedaan met 1 mysterie-cache waarvan ik de coordinaten heb gewijzigd op gc.com.

    Deze cache in Default (mijn primaire database) ververst en gekopieerd naar de (lege) database Mysteries.

    Deze database gekozen en nogmaals de cache ververst. Daarna de macro gedraaid en geen resultaat. Geen geel driehoekje in Default bij de cache.

    Wat doe ik verkeerd? Wie kan mij een tip geven?

    Alvast bedankt.

     

    Begrijp ik goed dat je de primaire database ververst voordat je de kopie maakt naar de (lege) mysteries database? Dan gaat dat verkeerd.

     

    Maak een kopie van de mysterie voordat je ververst, en doe met de gekopieerde database geen refresh. Als je dit wel doet heb je 2 databases met dezelfde gegevens en wordt er geen verschil in coördinaten gevonden.

  3. Helaas is het zo dat als je op .com gecorrigeerde coördinaten ingevoerd hebt, deze in de GPX meekomen als origineel coördinaat. GSAK leest dit dus ook als origineel.

     

    Als je net al je caches geupdate hebt met GPX dan staan hier dus je gecorrigeerde coördinaten in het verkeerde veld. GSAK heeft aparte velden voor gecorrigeerde coördinaten.

     

    Maak een kopie van je database, of je maakt alleen een selectie van de unknown caches, dit scheelt al een aanzienlijk aantal, en maakt hier een kopie van.

    Je zult toch met de refresh functie in de database waar je het driehoekje wilt hebben deze unknown caches moeten refreshen. Nu wordt nl. het originele coördinaat weggeschreven in het originele veld (om het makkelijk te maken zijn dit ook GPX files). De API toegang heeft een limiet van 6000 per dag, als je meer hebt dan zul je het refreshen over meerdere dagen moeten verdelen dmv bijvoorbeeld een filter.

     

    Je hebt dan 2 databases (het maakt niet uit of ze ongelijk zijn, als maar de caches die je wilt corrigeren in beide databases voorkomen).

    De macro maakt een vergelijk van de velden originele coördinaten uit beide databases, als daar een verschil is dan wordt het coördinaat uit de tijdelijke (eigenlijk dus verkeerde) database gekopieerd naar het veld gecorrigeerde coördinaten in je goede database.

     

    Ik zou zeggen, probeer het uit met 1 cache waarvan je zeker weet dat er op .com gecorrigeerde coordinaten gebruikt zijn. Kopieer deze cache in GSAK naar een extra (tijdelijke) database en refresh alleen deze cache in je eigen database.

    Macro starten en voila... je zult zien dat het werkt.

  4. Ja, alleen heet het veld in GSAK: 'geocaching.com note'

     

    Het is dus niet de notitie die je dmv de rechtermuis knop kunt bereiken. Dit is een ander veld. Ik heb nog geen mogelijk kunnen ontdekken om de .com note naar de notitie velden die je kunt bewerken in GSAK te krijgen. Dat wil overigens niet zeggen dat dit niet mogelijk is, misschien weet iemand anders daar een oplossing voor.

  5. Zodra je de caches in GSAK mbv het menu geocaching.com access, refresh cache data (of in nl. geocaching.com API toegang, cachegegevens vernieuwen) worden de personal cache notes overgenomen in GSAK. Misschien moet je wel even dit veld zichtbaar maken in je grid.

     

    Of er een mogelijkheid is om dit andersom te doen weet ik niet.

  6. Vooropgesteld dat je de gecorrigeerde coördinaten ook in GSAK hebt verwerkt.

     

    Dat is nu juist het probleem van de topicstarter. Gecorrigeerde coördinaten zijn verwerkt op geocaching.com en niet in GSAK.

    Bij import van GPX files worden de gecorrigeerde coördinaten van .com in GSAK gezet als de originele coördinaten en kan je niet meer zien welke mysteries je opgelost hebt en welke niet.

    Dit is dus wel (vind ik) makkelijk te corrigeren.

     

    Als je de oplossingen direct in GSAK verwerkt hebt dan kan je inderdaad makkelijk met filters werken.

  7. Ik zal proberen een iets uitgebreidere uitleg te geven hoe het mogelijk is om de op .com gecorrigeerde coördinaten zichtbaar te maken in GSAK.

    Bij de import vanaf .com worden nl. de gecorrigeerde coördinaten ingelezen in GSAK als originele coördinaten. Dit is dmv de genoemde macro APIcorrectedtomainDB klik wel makkelijk te corrigeren.

     

    Wat te doen:

    - Als je in GSAK de Corrected Coordinates Indicator (het gele driehoekje met uitroepteken) nog niet in je grid hebt staan kun je deze zichtbaar maken via het menu extra, optie, display en dan een vinkje zetten voor Corrected Coordinates Display (of in de Nederlandse versie: extra's, opties, scherm layout en een vinkje voor gecorrigeerde coördinaten indicator

    - Corrected Coordinates Indicator heb ik zelf redelijk voorin het grid gezet, zodat dit direct zichtbaar is

    - Maak een extra database aan

    - Vul deze met de mysterie caches (dit kan door database, copy waypoints)

     

    Installeer de genoemde macro hier te downloaden. Je kunt na het dowloaden het bestand van de macro openen met GSAK, als dit niet automatisch gaat even rechtermuis knop op het bestand gebruiken en openen met.... GSAK selecteren. De macro wordt dan automatisch geinstalleerd en kun je terugvinden in het menu macro's.

    - Refresh (in nl. cachegegevens vernieuwen) dmv API toegang de caches in de database waarin je de opgeloste mysteries zichtbaar wilt hebben, de originele coordinaten worden weggeschreven in GSAK, de oplossingen zijn hier dan (even) weg.

    - Maak de database met de opgeloste mysterie caches de database waar je in staat. (te selecteren in de menubalk bovenin GSAK scherm)

    - Activeer de macro vanuit deze database (menu macro, run of in nl macro, uitvoeren/beheren). Uiteraard wel even de juiste macro selecteren.

    - Dan moet je 2 databases selecteren: De bovenste is de database van de mysterie caches, de onderste de database waarin je zichtbaar wilt hebben welke mysteries opgelost zijn en welke niet (je eigen database)

    - Als de macro klaar is, zijn de gecorrigeerde coördinaten geplaatst in het veld 'Corrected Coordinates' in GSAK en is de CCIndicator zichtbaar als een gele driehoek met een uitroepteken.

     

    De macro maakt een vergelijk tussen de waypoints in beide databases en als er verschil in zit, worden vanuit een database de coördinaten naar de andere gekopieerd als gecorrigeerd coördinaten.

     

    Als het nog niet duidelijk is hoor ik het wel. Geef dan wel even aan waar je het niet meer snapt.

  8.  

    Als je het coordinaat verandert bij een mysterie, verandert ook de positie op de kaart. Da's prima.

    Maar wat ik nu merk is dat als ik de positie heb veranderd en ik maak een printbare versie aan (bv. No logs) dat het oude coordinaat weer bovenaan staat. Lijkt me niet zoals het moet, want zo heb je nog niks aan deze optie als je (nog) niet paperless wil gaan, maar wel een printable version mee wil nemen.

     

    Op het kleine kaartje op de cachepagina wordt bij mij inderdaad het icoontje verplaatst naar het gecorrigeerde coördinaat.

    Maar als je de kaart opent in 'view larger map' dan staat het icoontje op de originele plek... niet echt logisch, hopelijk wordt dit nog aangepast.

  9. Bij mij werkt het wel, alleen is de tekst die boven de kolom staat een beetje misleidend.

     

    Er staat inderdaad laatst gevonden, maar dit is (bij mij op het scherm) in ieder geval de datum waarop mijn vriend de cache gevonden heeft.

    Daaronder staat de datum waarop ik 'm gevonden heb (of niet).

  10. Dat kan, best wel makkelijk zelfs.

     

    Maak gebruik van het filter (F2) en het laatste tabblad in het filter 'WHERE'

     

    Kopieer onderstaande naar het tabblad en je hebt een filter met alleen opgeloste puzzels en de rest.

     

    ((CacheType="U" and HasCorrected) OR CacheType<>"U")

     

    Uiteraard kan je nog veel meer aan het zelfde filter toevoegen.

     

    Succes!

    • Top! 1
  11. Leuk dat het een jaarkalender wordt.

    Zelf zijn we voor 2011 al voorzien. Wil me bij deze vast opgeven voor een 2012 versie!

     

    Enne... de mei 2011 t/m mei 2012 lijkt me leuk om kado te doen aan een vriend van ons die regelmatig met ons meeloopt en sinds kort een eigen account heeft. En daarnaast ook gek van fotografie! Jarig cheers.gifbegin april?? Uitdaging!! Nee hoor, wat in het vat zit.... thumbup.gif

  12. Leuk een kalender, ik ben voor een week of maand kalender die je kunt gebruiken om de familie bezigheden te noteren.

    2011 of als het jaar al te ver is voor 2012 !!! Graag zo'n kalender vind je nergens.

    Meen dat ik dit jaar ca 15,- kwijt was (ook zelf gemaakt).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...