Spring naar bijdragen

globe_explorer

Leden
  • Aantal bijdragen

    86
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door globe_explorer

  1. Ik heb hier een tooltje voor geschreven, genaamd GcWizard. Een GPX bestand met waypoints is in te laden en weer op te slaan als KML bestand die als nieuwe kaart geimporteerd kan worden in Google Maps. Zie mijn signature onder deze post.

     

    Andere mogelijkheden zijn om conversietooltjes te gebruiken zoals Team Noorderlingen al aangeeft. Heb je de beschikking over Google Earth, dan kun je een GPX bestand slepen in Google Earth. Door de geopende waypoints in Mijn Plaatsen op te slaan, wordt dit een KML bestand die te importeren is als nieuwe kaart in Google Maps.

  2. Ik kwam deze versleutelde zip file ook tegen. Beetje slordig om een versleutelde zip file online te zetten terwijl niemand er iets mee kan.

     

    Heb de conversieregels van WGS84 naar RD en vice-versa gevonden en geimplementeerd in een klein C++ programma:

    http://members.ziggo.nl/s.jobing/gc/rijksdriehoeksgrid.html

     

    Voor iedereen gratis te gebruiken 'as is'. Wellicht in de toekomst maak ik hiermee wat toegangelijker software.

     

    Met een beetje Googelen vind je ook andere kant en klare code in Java of Matlab die vaak de Molodensky transformatie gebruiken om het een in het ander om te zetten.

  3. ik zit nu het een en ander te lezen over hoe de mensen er overdenken maar ik denk nu ook dat ik het in mijn eerst vraag wat te vaag heb beschreven ik praat niet zo zeer over dat een cach met 2 weken weg moet nee daar heb ik het niet over.

    waar ik het over heb zijn cash plaatsen die echt meer als 6 tot 8 weken op onderhoud staan (de boekenkist in leusden) om misschien nog wel terug te laten komen.

    En over cach plaatsen die als je er komt zo vreeslijk tegen vallen door slecht onderhoud.

    Zo heb ik er de laatste dagen nog al wat gezien ronde habitat boven de waal bijvoorbeeld een van de cach plekken was netjes de rest of weg of echt een puin hoop met een cach waar de cach container vol zat met naakt slakken en ander ongedierte omdat de deksel al een tijdje ontbreekt.

    Daar heb ik het over nog een voorbeeld de sky is the limit bij vliegveld lelystad mooie cach op een gave plaats maar jammer dat er geen onderhoud word gepleegd.

    dat is waar ik het over heb

     

    alexkw

     

    Alex,

     

    In dit geval kun je een in eerste instantie contact opnemen met de cache-legger. Reageert deze totaal niet, zelfs niet na weken, kun je een Needs Maintenance log plaatsen. Gebeurt er lange tijd niks, zal de cache uiteindelijk gearchiveerd worden. Maar belangrijker is nog dat anderen meteen zien dat er met de cache wat aan de hand is. Wel leuk om dat vantevoren te weten.

     

    Na archivering kan de cache worden opgeruimd. Dat is wat Team Professor X is gaan doen. Het is triest dat anderen de troep moeten opruimen van geocachers die de hobby niet meer zien zitten.

  4. Eerste gedachte bij het opene van dit topic: ja hoor, de ene discussie is nog niet afgesloten en de volgende is alweer geopend.

    Gebruik de zoekfunctie inderdaad maar eens goed en je kunt wel een dag lezen hoe er over kwaliteit ed gedacht wordt.

     

    En verder geef ik Geopatra in deze gelijk.

    Laat de legger er de tijd voor nemen als hij dat nodig acht.

     

    Ja en nee: Twee weken voor een Temporary Disabled kan te kort zijn. Je kunt net op vakantie zijn, het komt even niet uit, je bekisting is stuk en moet je opnieuw maken... Maar dat een Temporary Disabled na een jaar het archief in gaat heb ik geen problemen mee. Je hebt een cache gelegd, zorg en dan ook voor. Heb je er geen zin meer in om hem te onderhouden, laat hem dan adopteren of haal hem zelf weg.

  5. Hallo,

     

    Ik vroeg mezelf af of er geocachers zijn die nog bepaalde dingen missen tijdens het geocachen.

    Ik mis bijvoorbeeld een spiegeltje, nou is het wel zo prettig om er 1 te hebben maar zie die maar eens te vinden (na goed zoeken heb ik er 1 gevonden die nog telescopisch is ook).

    Dus is de vraag wie wat mist en of daar misschien een webwinkeltje voor moet komen niet om geld mee te verdienen maar meer om spullen te verkopen die je niet zo snel in winkels aantreft.

     

    Wachtend op jullie antwoord,

     

    Ben.

     

    Ja, eigenlijk wel B) Ik zoek me nog wel eens een breuk naar leuke, kleine, relatief goedkope ruilgoodies. Op een site met relatiegeschenken kwam ik een heleboel leuke en relatief goedkope dingetjes tegen, alleen loont het alleen als je in grote getalen afneemt. Ga je hier naar een winkel voor ruilgoodies, heb je misschien voor 10 euro 5 sleutelhangers :crybaby:

  6. Als ik bij een multicach van zo'n 10 wp's de puzzel heb opgelost of vraag beantwoord stel ik met de antwoorden de eind coordinaten vast.

    Als het antwoord betekent dat ik een vliegticket Bahama's moet nemen, weet ik dat ik fout zit. ;)

    Maar als het punt op zó'n 2 km afstand is, twijfel ik. Heb ik het goed en kan ik de cach niet vinden of is de puzel niet goed opgelost?

     

    Is er een vuistregel of afspraak voor de afstand waarbinnen de cach moet liggen t.o.v. de gevonden WP's ?

     

    Ik zat ook te zoeken of er een regel is. Ik meende me te herinneren dat er een reviewernote bestaat als de cache locatie fysiek te ver weg ligt van het eerste waypoint, maar kan dat niet vinden.

     

    Ik zou bij 2 km denken dat ik ergens een fout heb gemaakt, misschien een uitzondering makend als ik net een multi hebt gefietst en op de weg terug langs de cache zou komen. Ik heb een GPS zonder kaart, dus kan niet checken of de locatie enigzins logisch is.

  7. Hallo,

     

    Het lijkt erop dat mijn nieuwe cache "Vind de Dropzone" ietwat aan de moeilijke kant is. (wat ikzelf helemaal niet had verwacht trouwens).

     

    De cache is momenteel al door 6 cachers gevonden maar uit de logs lees ik dat hij erg moeilijk is om op te lossen.

     

    Nu weet ik niet goed wat eerlijk is.

     

    Ik heb al wat hints op de cachepagina gezet maar denk erover om in de tekst wat meer aanknopingpunten te geven zodat hij wat makkelijker oplosbaar is.

    Mijn probleem is echter is dit fair tegenover de cachers die hem tot nu toe al hebben gevonden? :thumbup:

     

    Of moet ik de moeilijkheidsgraad verhogen van deze cache.

     

    Graag wat reacties wat ik ben nieuw in het leggen van caches en weet eigenlijk niet wat done is of niet in deze.

     

    Groeten,

     

    Fred Zuidema (fredzuid)

     

    Fred, gelukkig is de cache al meer dan 3 keer gevonden, dus de mensen die eremetaal hebben gehaald hebben dit ook eerlijk verdiend! Het is echter altijd afwachten of een cache moeilijker of makkelijker is dan verwacht. Zeker bij mysteries waarbij je een onbekende decodeersleutel moet zien te vinden. Kom je niet op het idee, dan blijft de cache voor jou onoplosbaar.

     

    Zelf heb ik er geen problemen mee als je ergens meer clues vermeld over het vinden van de juiste decodeersleutel. Dat hoeft geen tekst te zijn, mag ook een plaatje, verborgen hint in de HTML etc. Bij mysteries wil ik nog wel eens zoeken naar 'verborgen hints': Iets 'out of the ordinary' of waar in de omschrijving de nadruk op ligt, kan de sleutel zijn voor het oplossen van de cache.

  8. misschien is het in dat geval een idee om een soort van hintjes rubriekje op te starten... (als dit mag van de modjes :D )

    Dat lijkt mij ook een goed idee als dit mogelijk is. De Hint database :thumbup:

    Dan zou je zonder de eigenaar lastig te vallen een extra hint kunnen opvragen.

    Ikzelf hou vaak bij op de papieren de coordinaten van een cache, maar ook andere aanwijzingen, als de Hint een picknick tafel is en de cache ligt bij een denneboom noteer ik dit voor mijzelf, altijd handig voor als ik iemand eens kan helpen hiermee die al 5 x bij de picknicktafel hebben lopen prikken :)

     

    Er zijn cache-leggers die dit inderdaad doen. Zo heb ik voor een van mijn caches (Buitenaards?) een 'hint' pagina gemaakt. Als je echt niet op het goede idee komt, kan het soms helpen. Maar heb het wel vaker gezien.

  9. Vindt het vervelend dat ik hem niet kan vinden, omdat ik wil weten op welke leuke plek die ligt. Als het bij een serie hoort is dit leuk om compleet te maken.

    Ook wil ik weten wat ik fout gedaan heb als ik al iets fout doe of dat ik het gewoon niet zie, in beiden gevallen valt er vast nog genoeg te leren.

    Ik erger mij niet aan het stipje op de kaart, kan ik hem net zo goed nu meteen loggen dan isdie weg ;)

    Ik denk als je vaak genoeg blijft proberen vind je het wel, echter niet iedereen beschikt over de tijd of financiele middelen om elke week maar naar hetzelfde punt te rijden.

    Ook een eigenaar vragen kan voor sommige mensen vervelend zijn, ik denk dan aan dat ik al meerdere malen gevraagd heb en ik die hint nog niet begrijp, wil de eigenaar ook niet te veel lastig vallen, helemaal omdat de cache er bijna altijd wel ligt en het vaak een fout is van de speurneus zelf.

     

     

    Het is niet dat het de moeite niet waard zou zijn, echter niet iedereen beschikt over de tijd of financiele middelen om elke week maar naar hetzelfde punt te rijden, en je toch graag wilt weten waar die ligt en wat ik fout heb gedaan.

     

    Niet alle caches liggen op even mooie plekken :ph34r: Maar even serieus: Ik neem aan dat we het over een multi-cache hebben? Ergens een aanwijzing fout en zo de cache niet meer kunnen vinden? Dat is vervelend natuurlijk, maar de cache eigenaar is de eerste die je kunt aanspreken over je antwoorden. Het kan ook zijn dat er een aanwijzing is verdwenen. De cache-legger kan dan aktie ondernemen. En ja, dan zul je een keer terug moeten als je de cache wilt loggen. Overkomt iedereen. Er zijn caches die ik niet kon vinden, maar waar ik waarschijnlijk niet snel meer in de buurt zal zijn en die ik waarschijnlijk nooit meer zal loggen.

     

    Voor de cache-leggers die nooit reageren (kan op vakantie zijn bijvoorbeeld), een dergelijke cache krijgt uiteindelijk vanzelf een Needs Maintenance of Needs Archive log. Als de reviewer gaat opruimen, kijkt hij eerst naar deze logs. Is een cache al lange tijd niet meer onderhouden, dan zal die gearchiveerd worden.

     

    Geocaching moet een uitdaging blijven. Als we coördinaten van caches gaan weggeven en zomaar Founds loggen, is de lol ervan af naar mijn idee. Je begint simpel, later neem je de meer uitdagende en moeilijker caches.

  10. Ik kom net terug van twee weken vakantie.

    Wilde vanmorgen even op http://www.cacherstats.com/Netherlands1_NL.html kijken.

    Ik krijg daar nu echter de boodschap in het donkerrood, dat dit een 'Gerapporteerde aanvalsite!' zou zijn!

    Heb ik iets gemist de afgelopen twee weken, is iemand anders dit ook opgevallen, hebben anderen daar ook last van?

     

    aanvalsite.jpg

     

    Het lijkt erop dat dit komt door links op de site naar web-analyze.info, een site die malafide scripts schijnt te runnen.

  11. Aangezien ik sinds enige tijd beschik over een auto met donkere ramen valt de Geocache sticker die aan de binnenkant geplakt zit (http://www.gpsnet.nl/product_details.php?ID=21) niet echt op. Tijdens het laatste MZLE zag ik (volgens mij) verschillende auto's met een gekleurde logo sticker aan de buitenkant.

     

    Echter, NIET met de witte achtergrond (zoals deze: http://www.gpsnet.nl/product_details.php?ID=19) maar met een achtergrond die transparant was.

     

    Ik heb echter geen idee waar ik die kan bestellen. Mocht een van jullie dat weten dan hoor ik dat graag.

     

    bvd, gr, Martin

     

    Martin, op de shop van geocaching.nl een set van 4 stickers kopen voor 3,50. Een sticker daarvan is transparant, de overige wit.

  12. Het valt ons team op dat er de laatste tijd veel natte logrolletjes in de micro's zitten, als deze gemaakt is van een fotorolletje. Blijkbaar zijn fotorolletjes niet altijd even waterbestendig. Wat zijn de ervaringen van mede cachers hiermee?

    Wat ons betreft kunnen fotorolletjes wel als micro, indien er een 'constructie' omheen is gemaakt om hem beter te verstoppen. Losse fotorolletjes worden te snel nat, vooral als ze rechtstreeks met de grond in contact staan.

     

    Wij weten natuurlijk ook wel dat een fotorolletje lekker goedkoop is, maar soms zie je ook betere micro's zoals een dunne pvc buis met dopje. We hebben ook al een paar keer de situatie meegemaakt dat er in de micro een aanwijzing zou staan voor de bonuscache, maar dat de aanwijzing niet te lezen was...erg jammer!

     

    Ja, ik ben het ook vaak genoeg tegengekomen. Afgezien van het feit dat ze soms moeilijk te vinden zijn, is het dekseltje niet helemaal waterdicht. Met een PVC buisje met schroefdop heb ik goede ervaringen, deze blijft waterdicht en vorstvast , echter deze zijn toch gauw 15 euro. Een micro zal misschien iets goedkoper zijn.

     

    Overigens, cache onderhoud is iets voor de cache legger. Ik vervang daarom nooit fotorolletjes of logrolletjes van anderen. Misschien dat ik eens een zip-loc zakje wil vervangen. Heeft een cache legger niet meer zo'n zin in de hobby, laat die dan de cache aanbieden voor adoptie of archiveer hem.

  13. Wie heeft er ervaring met de nieuwe soort batterijen " GP Recyko+ AA batterijen".

    Heb ik hier een speciale oplader voor nodig of kan ik mijn Varta power play plug charger (type 57072) gebruiken?

     

    Men adverteerd met het volgende:

    GP Recyko + Nimh RC06 Capaciteit: 2050 mAh

    GP ReCyKo zijn de nieuwste 2008 modellen uit de GP Green Generation Technology serie.

    De GP ReCyKo batterijen zijn gebruiksklaar en reeds voor u opgeladen.

    De lading blijft gedurende lange tijd behouden:

    Na 6 maanden is de lading nog 90% en na 12 maanden zelfs nog 85%! Ideaal om achter de hand te hebben

    Na het eerste gebruik gewoon als oplaadbare batterijen te gebruiken en op te laden.

     

    Ben benieuwd uw ervaringen.

     

    groet. Gerrit

     

    Ik ken de Varta lader niet, maar het beste is om voor NIMH (NikkelMetaalHydride) batterijen om een delta V lader te gebruiken die automatisch stopt met laden (of overgaat op druppellaadstroom) als de batterijen vol zitten. Zo gaan de batterijen het langst mee. NIMH batterijen hebben namelijk een klein memory effect, maar kunnen slecht tegen overladen.

  14. Opvallend welke apparatuur geocachers allemaal bij zich hebben. Ik heb geen navigatiesysteem, PDA o.i.d. bij me. Ik heb een goedkope GPS (Garmin Etrex Euro H) versie, dus zelfs geen basiskaart. Voor caches in mijn eigen omgeving heb ik een papieren stadskaart + topografische kaart met het Hollands Duin erop. Meestal ga ik met de fiets of het openbaar vervoer. Met behulp van Google Maps maak ik als dat nodig is een eigen kaart met de nodige waypoints erop. Op Google Maps staan ook bushokjes en stations aangegeven. Kan zo zien welke lijn waar stopt. M.b.v. Google Earth kan ik deze eventueel in mijn GPS zetten.

     

    Als ik op pad ga, hoef ik alleen een kaart via Google Maps uit te printen of mijn staf- of stadskaart mee te nemen. Een heel enkele keer met de auto van mijn vriendin. Dan gebruik ik naast een autokaart ook wel de ANWB routeplanner.

  15. Bedankt voor jullie reacties. Een "slachtoffer" voor mijn cache Dorp Wei Bos en Hei heb ik al gevonden. De andere cache ga ik verwijderen. Deze is niet super bijzonder om te behouden.

     

    Waarom niet ook door iemand laten adopteren? Het is tenminste te proberen. Zo slecht is deze cache toch niet??

     

    De eigenaar mag toch zelf beslissen wat hij met zijn caches doet? :thumbup:

     

    Uiteraard. Maar daarom kun je het wel zonde vinden.

  16. Bedankt voor jullie reacties. Een "slachtoffer" voor mijn cache Dorp Wei Bos en Hei heb ik al gevonden. De andere cache ga ik verwijderen. Deze is niet super bijzonder om te behouden.

     

    Waarom niet ook door iemand laten adopteren? Het is tenminste te proberen. Zo slecht is deze cache toch niet??

  17. in de stad (in friesland, dus geen wolkenkrabbers) heb ik ongeveer 14 meter afwijking. in het open veld ongeveer 7 meter.

     

    begrijp ik dus goed dat dit volkomen normaal is??

    Dergelijke nauwkeurigheid had ik met mijn GPS 60 ook.

    Met mijn nieuwe GPSr, met gevoeliger chip, is dat wat beter

    De GPS60 heeft een minder goede ontvangst dan bijv de GPS60CSX. Daarnaast blijft elke GPS een kleine afwijking houden. Op het moment dat de GPS 3 a 5 mtr aangeeft is het uitstekend.

    Hoe zit het nu eigenlijk met EGNOS (WAAS enabled, maar WAAS is voor noord amerika)

    Heeft de GPS60 dit ook? (mijn 60csx heeft het wel)

     

    En ik hoor hier verschillende verhalen over. Help het, maakt het niet uit of maakt het de afwijking groter (reflectie)

    Moet je hem in het bos uitzetten en in open vlakte aan?

    Wie heeft hier echt aan gemeten c.q. ervaring mee?

     

    EGNOS is op dit moment nog niet betrouwbaar. Officieel zit EGNOS (bijv. Artemis satelliet) nog in testfase. Ik ben eens bij een GPS kernetpunt gaan staan van het Kadaster. Bij uitstekend weer was de afwijking 4 meter met EGNOS enabled. Toen ik deze heb uitgeschakeld was dit 0 tot 1 meter verschil.

     

    Bij slechter weer (bewolking, regen) wordt de ontvangst duidelijk minder: Toen had ik ook 4 meter verschil. Dus voorlopig de WAAS mode uitschakelen.

  18. Ligt het aan mij of is het ontzettend ingewikkeld/langdradig om een nieuwe cache te plaatsen?

     

    Ben twee weken terug enthousiast een route wezen uitzetten en een mooie cache in elkaar geknutselt.

    Maar bij het opgeven van de cache werden er veel dingen onduidelijk.

     

    Heb nu alle waypoints moeten invullen (heb de coördinaten maar niet zichtbaar laten zien want anders is er geen lol aan).

    Wanneer wordt m'n cache eens gerevieuwd? ik vind het allemaal behoorlijk lang duren voordat hij online is. Op deze manier gaat de lol er een beetje vanaf. Waarom kan mijn cache niet gewoon online en klaar!??

     

    Mijn cache ligt in Bolsward (friesland). In de ruime omgeving ligt vrij weinig en ik wil graag dat deze nog online komt voordat ik verhuis naar abbega.

     

    Hallo Yvonne,

     

    Heb je het vinkje aangezet "Yes, this listing is active?". Anders krijgen reviewers hem niet te zien.

    Heb je het FINAL waypoint ook opgegeven waar de cache ligt? Deze moet hidden zijn, behalve voor de reviewers en de cache owner. Andere waypoints mogen gewoon zichtbaar zijn, afhankelijk wat je zelf wil.

     

    Mijn ervaring is ook dat het ongeveer 2 weken duurt voordat een reviewer ernaar kijkt. Ik geloof dat er nu 2 reviewers zijn voor Nederland en Luxemburg. Het is helaas niet anders: Ze reviewen in hun vrije tijd.

  19. Dan zou je dus criteria krijgen als:

     

    Is het uitzicht de moeite waard (subjectief)

    Is de cache leuk verstopt (subjectief)

    Was de wandeling er naar toe de moeite waard (ook al subjectief)

    was het een mooie opgeruimde omgeving of een puinzooi (ook deze is weer iet wat subjectief)

     

    Maar ook voor subjectieve dingen geld: Als er 90 man ja zeggen en 10 nee, heb j0 90% kans dat je het met de meerderheid eens bent

     

    Ik denk dat we er met criteria niet zullen komen, aangezien deze dus subjectief geinterpreteerd worden, zoals Bajo al aangeeft. Aangezien dit een zeer populaire forumdiscussie begint te worden, geeft wel aan dat redelijk wat cachers vinden dat de kwaliteit van sommige caches toch onder de maat is. Mijn persoonlijke mening is dat de meeste caches prima zijn. Ik ben er zelf 3 of misschien 4 tegen gekomen waarvan ik denk: Dat kon beter.

     

    Ik denk dat dit vooral mee te maken heeft deze cache leggers niet altijd goed in hun hoofd hebben wat ze willen bereiken met hun cache. Wat is nu de meerwaarde van een gelegde cache in een bepaald gebied? Of is het de zoveelste cache gelijkend op 20 anderen in de buurt?

     

    Dit is natuurlijk ook weer subjectief, maar ik denk dat dit de kern is van deze hele discussie.

  20. Ik ben het niet echt eens met LTeunis dat flutcaches niet bestaan.

     

    Mooi voorbeeld, zocht een keer een cache bij een waterkant. Had de indruk dat door de weersomstandigheden mijn GPS een afwijking gaf van zo'n 7 meter. Daaromheen waren allerlei structuren waar je een micro kon verstoppen. Er zat een waardeloze hint bij, het was gewoon ondoenlijk die te vinden. Nu kan het zo zijn dat de cache-legger de bedoeling had om er lang naar

    te zoeken. Wat mij betreft mag dit in de Short Description wel verteld worden. Vaak moet je reizen om een cache te bereiken en is je tijd soms beperkt tot een kwartiertje zoeken. Dan is het handig dit soort informatie van te voren te weten.

     

    Bij een offset cache (een multi waarbij je het volgende waypoint vind door een aanwijzing te zoeken) hoort wat mij betreft in de short description altijd de afstand te staan. Wat mij betreft gebeurt dit voor elke multi-cache. Je wilt niet ontdekken dat je uiteindelijk een enorme afstand moet afleggen waar je op dat moment geen tijd voor hebt of er niet in staat bent om zulke afstanden te lopen.

     

    Ik hou er zelf ook niet van, maar ik kan wel begrijpen dat er micro's en voortuincaches voorkomen in Nederland. Omdat Nederland niet zo groot is en niet altijd even mooie cache locaties te vinden zijn zonder dat ze grote kans hebben om geript te worden, zijn micro's soms een uitkomst. Voortuincaches zijn niet fraai, maar inderdaad gemakkelijk met toestemming, aangezien dat laatste vaak ook niet altijd even makkelijk is.

     

    Ik hanteer een aantal stelregels voor een "goede" cache:

     

    1. Is je omgeving heel mooi, dan is een traditional op zijn plaats.

    2. Is je omgeving saai of de cache (micro) saai, maak dan een interessante puzzel. Een traditional in een saaie omgeving heeft weinig meerwaarde.

    3. Bij micro's hoort altijd een duidelijke hint

    4. Bij voortuincaches: Liever niet, maar als het moet: Duidelijke (raam)sticker, stel alle buren van de cache op de hoogte.

     

    En caches op plaatsen waar het altijd druk is, is ook niet gewenst. Zoeken is dan bijna altijd onmogelijk of je moet de cache snel kunnen pakken m.b.v. stealth technieken en ergens anders loggen. Nadeel van het laatste is dat dit soort caches ook snel geript kunnen worden.

    Ik ben het wel 100% eens met LTeunis.

     

    Wat jij hanteert als 'goede' of 'flut' cache is JOUW perceptie.

    Er bestaat geen 'flut' cache in algemene zin. Wat jij flut cache vindt, vindt een ander een prima of zelfs pracht cache.

     

    Maar dit is al door de meerderheid op dit forum gezegd.

     

    Nogmaals. jij kunt voorbeelden noemen van flut caches wat je wilt, maar dat houdt niet in dat het flut caches zijn.

     

    PS: 7 meter afwijking....oei alarmeer de (cache)politie! (misschien heb je wel een flut GPS)

    Caches mogen best goed verstopt zijn, zelfs zo dat je het misschien niet vindt. Maar dat is weer MIJN perceptie.

     

    De broekies, je hebt het niet helemaal goed begrepen. Ja, ik weet dat een GPS een afwijking kan geven. 15 meter is geen uitzondering. De cache legger behoort dat ook te weten. Als je een micro op een plaatst verstopt waar je veel potentiele verstopplaatsen hebt voor deze micro, dan zoek je je dus een breuk. Geef dus een duidelijke hint. Als die hint 'eik' is en je staat voor een wilg, dan weet je dat je daar dus niet hoeft te zoeken. Ik kan ook een cache in een holle baksteen verstoppen en deze vervolgens tussen een hele berg bakstenen verbergen. Niet het idee achter geocaching.

    Dan heb je dus een cache gelegd die geen meerwaarde levert aan de hobby.

  21. Ik ben het niet echt eens met LTeunis dat flutcaches niet bestaan.

     

    Mooi voorbeeld, zocht een keer een cache bij een waterkant. Had de indruk dat door de weersomstandigheden mijn GPS een afwijking gaf van zo'n 7 meter. Daaromheen waren allerlei structuren waar je een micro kon verstoppen. Er zat een waardeloze hint bij, het was gewoon ondoenlijk die te vinden. Nu kan het zo zijn dat de cache-legger de bedoeling had om er lang naar

    te zoeken. Wat mij betreft mag dit in de Short Description wel verteld worden. Vaak moet je reizen om een cache te bereiken en is je tijd soms beperkt tot een kwartiertje zoeken. Dan is het handig dit soort informatie van te voren te weten.

     

    Bij een offset cache (een multi waarbij je het volgende waypoint vind door een aanwijzing te zoeken) hoort wat mij betreft in de short description altijd de afstand te staan. Wat mij betreft gebeurt dit voor elke multi-cache. Je wilt niet ontdekken dat je uiteindelijk een enorme afstand moet afleggen waar je op dat moment geen tijd voor hebt of er niet in staat bent om zulke afstanden te lopen.

     

    Ik hou er zelf ook niet van, maar ik kan wel begrijpen dat er micro's en voortuincaches voorkomen in Nederland. Omdat Nederland niet zo groot is en niet altijd even mooie cache locaties te vinden zijn zonder dat ze grote kans hebben om geript te worden, zijn micro's soms een uitkomst. Voortuincaches zijn niet fraai, maar inderdaad gemakkelijk met toestemming, aangezien dat laatste vaak ook niet altijd even makkelijk is.

     

    Ik hanteer een aantal stelregels voor een "goede" cache:

     

    1. Is je omgeving heel mooi, dan is een traditional op zijn plaats.

    2. Is je omgeving saai of de cache (micro) saai, maak dan een interessante puzzel. Een traditional in een saaie omgeving heeft weinig meerwaarde.

    3. Bij micro's hoort altijd een duidelijke hint

    4. Bij voortuincaches: Liever niet, maar als het moet: Duidelijke (raam)sticker, stel alle buren van de cache op de hoogte.

     

    En caches op plaatsen waar het altijd druk is, is ook niet gewenst. Zoeken is dan bijna altijd onmogelijk of je moet de cache snel kunnen pakken m.b.v. stealth technieken en ergens anders loggen. Nadeel van het laatste is dat dit soort caches ook snel geript kunnen worden.

  22. Ik heb al eerder een vraag op Kassa.Vara's forum gezet (omdat mijn account nog niet was geactiveerd) en nu vraag ik het dus hier: (Link Kassa forum hier)
    Ik ben van plan een GPS apparaat te kopen en deze voornamelijk te gebruiken voor Geocaching, Wandelen en eventueel op de fiets.

     

    Heb al eens met een Garmin GPS60, Gecko 201 en een eTrex gewerkt.

     

    Over de GPS60 en de Gecko 201 heb ik dezelfde mening; maar bij de (goedkope variant) eTrex was er geen pijltje maar een map en dit vond ik minder prettig werken.

     

    Op internet heb ik al informatie gezocht over de GPS60, Gecko 201 en de eTrex Legend HCx (andere dan waarmee ik had gewerkt en deze heeft wel een Kompas-modus; lees pijltje) en dergelijke...

     

    Uit mijn onderzoek lijken de GPS60 en eTrex Legend HCx er het beste vanaf te komen...

     

    Maar wat raden jullie mij aan? (Maakt niet uit welk apparaat/merk)

    Hallo wij doen al 4 jaar aan geocaching.

    Ik zou eens rondkijken op www.geocaching.nl

    Ik zelf heb de garmin etrex euro en etrex legend gehad, maar daar ging het rubber van de zijkanten vaak los.

    Nu heb ik een garmin gps 60CSX en ik ben daar zeer tevreden over. In deze gps kun je optionele kaarten laden, zoals de topokaarten. Gedetailleerde wandelkaarten. Ook kun je ermee navigeren in de auto.

    Kijk eens op ebay. Daar kun je al een garmin 60 csx kopen in de VS, de prijzen zijn daar bijna de helft van die in Nederland.

    Tip:

    Meld je aan bij www.geocaching.nl en stel daar dezelfde vraag. Je zult zien dat je daar een bevredigend antwoord zult krijgen.

    Ik zie nu zo véél termen...

     

    Aan welke aspecten moet een geocaching GPS apparaat voldoen?

     

    -hoog-gevoelige GPS-ontvanger?

     

    -Hoeveel waypoints?

     

    -Hoeveel routes?

     

    -elektronisch kompas?

     

    -geocaching modus?

     

    -barometrische hoogtemeter?

     

    -oppervlakte berekening?

     

    En dergelijke? (Wat moet het hebben? Zie garmin.nl specificaties elk apparaat)

     

    Ik kan jammer genoeg nog géén vragen stellen op het forum van www.geocaching.nl ; want mijn account is nog niet geactiveerd...

     

    Alvast Bedankt,

     

    TeGaHo

    Met iedere gps kun je geocachen. Sommige toestellen zijn basistoestellen. Zoals de gps60. Deze hebben alleen een grove kaart. De ontvangst onder bladerdek is onvoldoende. Het wil wel eens voorkomen dat het signaal wegvalt. De 60csx of cx hebben een nieuw soort chip (sirf3) deze ontvangers hebben zelfs ontvangst in huis. De 60 csx heeft een kompas de 60cx die nagenoeg hetzelfde is heeft geen kompas.

    De x betekent dat er een micro sd kaartje in kan. Op het sdkaartje kun je kaarten laden. Handig voor op de fiets of tijdens het cachen. Is niet een must.

    Alle gpsen hebben een pijltje, maar dat is niet een kompas.

    Het ligt aan je budget hoeveel je uit wil geven. Voor nog geen 100 euro heb je een basisontvanger. Je kunt doorgaan tot minstens 300 euro.

    Mijn broer gebruikt op dit moment de gps60 maar overweegt nu ook de gps60csx aan te schaffen vanwege de zuiverdere ontvangst van satellieten.

     

    Bij geocaching geven de meesten de voorkeur aan de Garmin gpsmap 60 csx.

    Het aantal waypoints is niet zo van belang. zo'n 500 is standaard. Alle gps'en zijn geschikt voor geocaching zoals ik net geschreven heb.

    Je moet gewoon kijken wat je budget is. En nogmaals de etrex serie heeft veel problemen met de rubberen rand. Die laat na een aantal jaar los. Het internet staat er vol mee. De overige gps'en van Garmin hebben dit probleem niet.

    En wat is de beste om mee te geocachen in een prijsklasse tot 200 euro? (Merk/Serie maakt niet ui

     

    Ik heb zelf de Garmin Etrex H gekocht. Dat de rubberen band na een aantal jaren los kan laten is helaas nieuw voor mij. Het budget is inderdaad heel belangrijk. Ik heb voor een budget oplossing gekozen. Voor mij is het apparaat ruim voldoende. Ik kan wel een paar nadelen opnoemen als die voor je belangrijk zijn.

     

    1. Bij het elektronisch compas wordt de real-time positie niet weer te geven. Die kun je wel vinden door eerst een waypoint te markeren.

    2. Er zit een seriele aansluiting op. De kabel zit er niet standaard bij, die kost minimaal 20 euro en moet je apart bijbestellen. Een ander nadeel is vaak dat je de kabel achter je PC moet aansluiten. Heb je een USB aansluiting, dan kun je hem aan de voorzijde van je PC aansluiten.

    3. Voor een waypoint kun je maximaal 6 karakters voor de naam opgeven. Laad je trackdata in je GPS, dan kan dat een probleem vormen: Namen langer dan 6 karakters worden afgekapt.

    4. Op dit model zit geen kleuren LCD scherm maar een zwartwit scherm. Eveneens zitten er geen kaarten op. Wil je wel online kaarten hebben, dan is ook een USB aansluiting aan te raden: Vanwege snelheid gaat het uploaden van nieuwe kaarten een stuk sneller.

     

    De mijne kostte 99 euro. Als ik een iets duurder model had willen kopen, had ik waarschijnlijk de eTrex Lengend HCx gekocht voor 199 euro. Deze heeft een 256 kleuren TFT scherm, een bijgeleverde USB kabel en de mogelijkheid om kaarten te laden op de GSP.

  23. Hallo all,

     

    Ik ben van mening dat als een cacher honderd cache's eerlijk vind dat hij in de mogelijkheid word gesteld de eerst volgende tien cache's zomaar mag loggen zonder dat hij er is geweest. :eek:

     

    En bij de volgende honderd found's er vijftien gratis mag loggen ondanks dat hij of zij er niet geweest is. :wine:

     

    Groetjes Keske27

     

    :) Dit slaat nergens op! Gaat het dan alleen maar om scoren??? Ga dan op voetbal, zou ik zeggen.

    Iemand die al jaren cached, heeft al behoorlijk wat gevonden. Iemand die net begint, is het dan een sport om iemand in te halen??? Een wedstrijd heeft alleen zin als iedereen hetzelfde startschot heeft gehad.

     

    Het loggen van een cache is niet het doel op zich. Wat wel je doel is, hangt van de situatie af. Zit je in een prachtige omgeving, leg dan een traditionele cache neer. Of een cache waarbij je verschillende navigatietechnieken moet toepassen zodat mensen een mooie route door het gebied lopen.

     

    Heb je een gebied met veel historie, dan kan een multi-cache leuk zijn. Tijdens het lopen kom je langs de historische plaatsen en je leert wat geschiedenis. Mocht je de cache toch niet vinden, heb je toch een mooie dag gehad.

     

    Ligt je cache op een 'saaie' plaats waar weinig te beleven is: Geschikt voor een mystery cache. De uitdaging is het oplossen van het raadsel. Het vinden van de cache is dan nog een formaliteit. Om te zorgen dat mensen niet voor niets een trip maken naar de cache kun je een link naar de geochecker plaatsen.

     

    En maakt het dan uit of je 3, 300 of 3000 caches hebt gevonden?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...