Spring naar bijdragen

toemass

Leden
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door toemass geplaatst

  1. Ja, je hebt alleen maar een uur of twee zoektijd maximaal voordat de accu leeg is Maar de hoeveelheid data op het scherm is volgens mij niet te evenaren met een handheld device
  2. Op het taxiplatform van Utrecht CS uitgekomen.... Niet de moeite genomen om met laptop en al buiten de auto te gaan zoeken (taxichauffeurs zaten al te claxonneren omdat ik op hun plek had geparkeerd, maar wel de plek bijna bereikt Ik ga wel eens zoeken als ik bij het OV moet zijn, maar test zeker geslaagd!
  3. Waar staan deze afkortingen exact voor? CTS, XTE, ETE and ETA ETA: Estimated Time of Arrival ken ik...
  4. Ik rij nu weg, op weg naar DAKLOOS
  5. Hmmm, nou ik ben benieuwd waar de pijl me heen zal leiden ik rij zo maar eens die kant op, de spits is wel voorbij. Voor het eerst OziExplorer testen
  6. Heb zelf OziExplorer nu aan de praat op de laptop in combinatie met mijn USB receiver (geen handheld, maar 'standaard' GPS muis). Ik ga het zo even testen in de auto, ben benieuwd, ik heb de DAKLOOS cache in Utrecht als testwaypoint ingesteld:) Ik hoef hem nog niet per se te vinden, maar ben al erg nieuwsgierig of de pijl me naar het jaarbeursplein kan brengen (waar hij verborgen zou moeten zijn). Het is wel een beetje kaal zo met een blank map... En heeft iemand misschien een screenshot van hoe zij de kaart bekijken op een laptop of PDA?
  7. DJ bel, ik ga zeker even kijken op de URLs die je hierboven gaf (een laptop in de cockpit van een zweefvliegtuig meenemen is wat krap hoor voor de ruimte die ik daar heb, maar ik heb het wel eens iemand tot mijn verbazing zien doen ), Het gaat me er nu vooral om zonder investering te kunnen kennismaken met geocaching, en aangezien ik al een laptop heb met GPS receiver blijkt het daarmee - met de juiste software - ook te kunnen. Ik ga daarvoor nu OziExplorer gebruiken, en ben nu aan het uitzoeken hoe ik daarmee naar een coordinaat kan navigeren... (blank screen als map helaas), dus dat wordt de volgende stap om ergens freeware maps te vinden. Of om zelf kaarten te maken, maar dat is als newbie nog een stap te ver denk ik.
  8. Hmm dat OziExplorer valt nog niet mee zeg...
  9. Bedankt voor jullie reacties Ik ga de combinatie LAPTOP / USB GPS MUIS / OZIEXPLORER maar eens proberen.
  10. Ik heb zelf een laptop en een USB GPS receiver die normaal gesproken gebruikt wordt voor routenavigatie in de auto/te voet (data in NMEA formaat) Ben helaas niet in het bezit van een handheld GPS die in WGS84 formaat data stuurt Is het met bovenstaande hardware mogelijk om met een laptop te geocachen? (afgezien van het feit dat met een laptop door het bos struinen niet ideaal is dan )
×
×
  • Nieuwe aanmaken...