Spring naar bijdragen

Termo

Leden
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Termo geplaatst

  1. Termo

    Tom Tom navigator

    A hoeveel euro? Dat bedoel ik...voor 15 euro kunnen velen met zo'n zakje ook al aardig uit de voeten.
  2. Termo

    Tom Tom navigator

    Zou dat het zijn? Ja dat is dan weer iets nieuws. Daar was ik zelf nooit opgekomen. Dus zonder TomTom maar met de GPSdriver van TomTom? Dat is volgens mij echt 3x nix Dat is idd 3 x nix..zoals ik al zei...maar het kan wel... Terugkomend op Bubbelaar's vraag: Zelf vind ik de pda zo slecht nog niet.. Ik zoek thuis op welke ozi/kabouterkaarten ik nodig heb, zet die, en evt omringende op de pda. Thuis, of met de kaart op pda, zoek ik een weg uit waar ik wil parkeren. Rijdt daar met TomTom naartoe. Ga dan weer over op Ozi. Zie in grote lijnen wel waar ik moet zijn (weg, schaapskooi, veld, heide oid) en loop daar naartoe. Veelal op gevoel omdat ik de kaart wel enigzins kan onthouden.. anders kan ik altijd nog de grote gele pijl die over de kaart loopt en de goede richting aangeeft volgen. Ben ik bij de cache/hint oid in de buurt dan zoom ik verder in zodat de pijl beter zichtbaar is en loop ik hem achterna, ondertussen de afstand tot coordinaat in de gaten houdend.. Geen probleem eigenlijk. De kwetsbaarheid dan: laten stuiteren op straat is niet goed, op zachte grond is geen probleem. Wat ik zelf echt een beregoede oplossing vindt: die ortlieb zak... waterdicht, hangt om je nek.. folie is goed, je kunt je stick zelfs nog gebruiken om het scherm/prog te bedienen. Kaarten van Ozi zijn op een pda naar mijn mening goed te lezen trouwens.
  3. Termo

    parkeer coordinaat

    Als je weet waar de cache , of een eerste aanwijzing, zich bevindt kun je toch ook zelf uitzoeken waar je dan wil parkeren of naar welk station je wil gaan? Lijkt me juist een leuk gedeelte van de voorpret..thuis met internet of kaart uitzoeken.. Als het een cache in een bos is is het juist leuk om er eerst met de auto omheen te rijden om te bekijken hoe je zo dichtbij mogelijk kunt komen..
  4. Termo

    Tom Tom navigator

    Je doet nu alsof ik dom ben en met tomtom loop te cachen. Ik geef duidelijk antwoord op de vraag van de topicstarter: het kan.. Het is behoorlijk irritant en behelpen en andere software is welkom..maar het is mogelijk. Afhankelijk van je wensen en de mate van geocaching zullen sommigen voor- en nadelen voor mensen toepasbaar zijn. Zelf heb ik niet het idee dat ik met OziCE iets te kort kom, nog ben ik bang voor regen en water. De batterijcapaciteit is wel iets waar ik in de toekomst vast eens tekort aan heb. Tip: heb een 12 volt kabel en als hem steeds als je in de auto zit, (bijv bij een multi) aan de lading hangt dan kan de batt al iets langer mee. Tip: een zak van Ortlieb, te koop bij de buitensport winkel, die normaal als kaartzak oid wordt gebruikt is ook goed te gebruiken voor je pda. Het kunssttof is erg soepel en je scherm/stick werken nog gewoon goed.. Een stuk goedkoper dan een ABS case wellicht... (leuk voor de beginneling) http://www.ortlieb.de/_prod.php?lang=en&produkt=docbag
  5. Termo

    Tom Tom navigator

    Is het niet zo dat TomTom altijd in de GPS status (het menu dat je kan opvragen als je op het scherm tapt) de huidige locatie laat zien? Dan zou je, zoals ik zei, natuurlijk dmv het zelf manoevreren nav je huidige positie wel meer in de richting van de cache kunnen lopen. Zoals ik ook zei: het is behoorlijk irritant en Vito oid is dan een stuk fijner. Waarom is een 'gewone' gps trouwens fijner dan een pda met Ozi Kruimeldief?
  6. Termo

    Tom Tom navigator

    Op zich zou je met tomtom wel een cache kunnen vinden... je weet via het gps status menu immers precies waar je bent. Als je een paar stappen naar voren doet zal je je positie zien veranderen.. zo kun je dus weten of je naar voren/achteren, links/rechts moet... Hoe ver het allemaal is zou je ook nog wel kunnen bereken...zou ff in dit forum om uit te vinden voor hoeveel meter elke getal in een coordinaat ongeveer staat.. Je kunt met mapquest grofweg bepalen waar je moet zijn..daar met de navigator van tomtom naartoe rijden en dan gaan lopen. Misschien is het handig om als backup Vito Navigator II even te downloaden. Dat programma kun je 30 dagen proberen... dan merk je dat dat al een stuk handiger is dan alleen TomTom.. Als je het dan nog luxer wilt download je de trial van OziCe en zorg je dat je een digitale stafkaart van het cachegebied bemachtigd... Dan ZIE je ook nog eens waar ongeveer de cache ligt en loop je er nog eenvoudiger naartoe.. Succes..
  7. Termo

    een nieuwe gps kopen?

    Dit is vriendelijk bedoeld... Grappig, als je in Heerenveen woont en al niet via internet (google bijv) de Bever in Leeuwarden kan vinden dan hoop ik dat je met cachen meer geluk hebt.,.
  8. hallo, Een cacheomschrijving bevat soms een flink aantal WP's... daarom is er een waypoint file *.loc Kan iemand me vertellen hoe ik deze file in Ozi kan gebruiken of hoe ik het kan omzetten naar wpt? Alvast bedankt...
  9. Beren, bedankt... jullie antwoord was precies wat ik nodig had... Heb even een test blokje gelopen en heb de data verzameld die ik zocht.. bedankt!
  10. In Zuid-Afrika moet je voorzichtig zijn.. net als in Rotterdam, Hoorn, Utrecht, Den Bosch. Dit was even qua algemeenheid.. voorzichtig zijn moet je overal, Rotterdam is 's nachts ook niet altijd even veilig om rond te lopen. Met gezond verstand kom je een heel eind. Betreffende geocachen... waarom zou dat daar minder veilig zijn dan gewoon op vakantie zijn? Zolang je niet te ver de bush ingaat is er niks aan de hand. Net zoals je bij een mooi uitzicht niet al te ver van de parkeerplaats met je camera op je buik moet gaan lopen moet je dat ook niet met je gps doen. Mocht je toch overvallen worden dan zou ik gewoon lastig doen en zeggen dat ze toch niet eens weten wat het voor ding is en hoe het werkt.. het heeft dan ook geen waarde voor ze en de kans is wel aanwezig dat men gewoon afdruipt.. (wel met beleid dit zeggen natuurlijk en ook niet als de overvaller 2 koppen groter is en zijn mes scherp is)
  11. Voor de leek: HWA is HemelWaterAfvoer. Wat ik alleen niet snap: wil je maar aan 1 kant een deksel schroeven? En waarom schuin de grond in,...zodat hij HW opvangt dat erin blijft staan? (Je schrijft immers "deksel aan de onderkant") Gewoon aan beide kanten een deksel/dop en dan horizontaal onder een laagje aarde lijkt me genoeg toch? Of beter: bevestig hem gewoon ergens aan een schuurtje maar wel zo, dat het net lijkt alsof het een normale buis is, en de argeloze voorbijgang niks vermoedt.
  12. Berebedankt! Ik had de zoekfunctie al een aantal maal gebruikt maar steeds niet dat gevonden wat ik zocht... nu dankzij jouw hulp wel.
  13. Hallo! Ik vond het tijd om ook maar eens te gaan hunten. Maar, wat heb ik nu allemaal nodig? Ik heb een PDA en een GPS module. Heb ik aan Oziexplorer genoeg of heb ik per se maps nodig? Hoe kom ik aan maps? Maw..waar kan ik ze kopen. Of kan ik het ook zonder maps doen dmv het achterna lopen van een pijl die naar een waypoint wijst? Hoop dat iemand me kan helpen. groet!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...