Spring naar bijdragen

Rob228

Leden
  • Aantal bijdragen

    54
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Rob228

  1. Wij beschikken over een arsenaal aan lampen: 3 hoofdlampen, kleine maglite grote maglite.

    LED lampen hebben het voordeel dat deze een mooi wit licht schijnen, veel veller zijn op een korte afstand dan Maglites en lichter om mee te nemem.

    MAGLITES zijn inderdaad voor het krachtige werk. Ik heb zelden een lamp in handen gehad die zo vel schijnt als bv de MAGLITE 5D. Deze is in Nederland verboden voor vervoer in de auto want wordt beschouwd als slagwapen. Zelf hebben we een 3D en dat is ook de krachtigste die we hebben. Oplaadbaar heb ik wel verkocht maar hoor daarover verschillende geluiden. Het is handig om inderdaad de lamp zo in de lader te stoppen maar de accu's zijn sneller leeg dan batterijen en als je weer een nieuwe koopt dan ben je weer aardig wat kwijt.

    Wat betreft de hoofdlampen met LED, deze worden tegenwoordig gebruikt door alle berggidsen en dat omdat ze licht zijn en lang mee gaan!

     

    Conclusie: koop een goedkope hoofdlamp met LEDjes (Petzl, Black Diamond, enz) voor het schrijf- en loopwerk en een goeie MAGLITE 2D, 3D voor wanneer je het echte zoekwerk moet doen.

     

    Als de 5D al een slag wapen is, wat is dan de 6D-led die ik in mijn auto heb????

  2. Knipperderknip

     

    En dat ik dan mijn eigen belofte na moet komen namelijk na een van hoger opgelegde ban hiero het “Event der Bannelingen” organiseren, maar ik zet net te bedenken dat het dan ook leuk kan worden, er kunnen er ook nog een paar motjes uitgenodigd worden.

     

     

    Barny b50c08bc-e26d-4d78-99d2-acb52f6a2315.jpg

     

     

    De agenda is al getrokken hoor, Barny.

     

    Een event met ook alle bannelingen erbij!!!

     

    Groeten Rob

     

    Hoor het wel als je hulp nodig hebt!!

  3. Nou Fire, jij gaat ook al een tijdje mee en weet zo langzamerhand ook wel wie allemaal nog wel cachen en vroeger ook nog veelvuldig hun mening op het forum uitspraken en nu zo afgestompt zijn (al dan niet geholpen) dat ze het forum de rug toekeerden.

    Hoeveel mensen ik al hoor dat ze vanwege het ontbreken van enig interessante onderwerpen, of juist het niet tijdig bij sturen als het eens onverhoopt de verkeerde kant opgaat, haast nooit meer het forum komen, ook ik lees de laatste tijd steeds minder………

     

    Barny b50c08bc-e26d-4d78-99d2-acb52f6a2315.jpg

     

     

    @ rob 228 dat ligt aan diegene die mij willen verbannen

     

    Maken we er een "Met de Bannelingen event" van??

    Gr Rob

     

    (edit)Ik denk dat niemand jouw wil verbannen hierzo

  4. knipper de knipknip

     

    En dat ik dan mijn eigen belofte na moet komen namelijk na een van hoger opgelegde ban hiero het "Event der Bannelingen" organiseren, maar ik zet net te bedenken dat het dan ook leuk kan worden, er kunnen er ook nog een paar motjes uitgenodigd worden.

     

     

    Barny b50c08bc-e26d-4d78-99d2-acb52f6a2315.jpg

    Wanneer kunnen we dit event in de agenda schijven???

     

    Goeten Rob.

    Heb je hulp:, nodig stuur een PB Ik doe het graag samen met jou

  5. In mijn ogen kun je in de "adoptie" maar 1 regel hanteren en dat is: of we kunnen alle caches adopteren(welke dan alszo worden aangeboden) of niets.

    Een criteria is hier in mijn ogen niet te scheppen,: wat door de ene ogen mooi lijkt, is in de andere ogen niets waard.

     

    Groeten Rob

  6. de logrol wordt meestal nat omdat het dekseltje er niet helemaal goed opzit en/of omdat er iet bovenop ligt wat de vorm van het rolletje veranderd waardoor er water langs het randje kan.

     

    Voor deze situaties hebben wij ook altijd een paar setjes reserve logrollen :beerchug: en kokertjes bij ons, om in geval van een hele natte rol de hele boel te kunnen vervangen. Soms is het namelijk zo dat de cache niet meer word onderhouden omdat de eigenaar geen tijd of een andere hobby heeft.

     

     

    Ik hoop dat je dan ook de aanwijzingen voor de eventuele bonus overschrijft?

  7. Chips al 2 keer probeer ik uit te leggen waarom de reacties van mods en admins wel correct zijn, maar de mods zijn me te snel af (terwijl de uitleg iets duidelijker mag (IMHO)) (heb zelfs al een PM aan een van de betrokken personen gestuurd)

    Het nu volgende schrijf ik op persoonlijke titel.

     

    Goed mijn uitleg (in steno):

     

    * Het oorspronkelijke probleem was over de verwondering dat er in Zeeland in 1x zoveel caches verdwenen. In post 5 komt daar de uitleg op.

    * Hierna veel reacties die langzamerhand van het oorspronkelijke probleem af gaan).

    * Eser meld dat hij Kruimel zal vragen wat er aan de hand is

    * Nog wat reacties die niet met het oorspronkelijke probleem te maken hebben

    * Twinpeaks sluit topic vanwege dat er eigenlijk een topic hijack plaats vind (meeste reacties gaan niet over oorspronkelijke probleem

    * Kruimel antwoord op oorspronkelijke probleem en op andere vragen.

     

    Wat is hier niet netjes aan?

    Ik heb geen flauw benul. Ik vind zelfs dat Kruimel zeer netjes heeft gehandeld want het topic was al afgesloten.

     

    Let wel een admin en mod kunnen ALTIJD in topics schrijven. Zelfs in gesloten topics.

     

    Had het topic weer open gemoeten? Volgens mij niet, want Kruimel geeft duidelijk aan dat hij een foutje heeft gemaakt met de bonus-cache, dus valt er nog wat te discussieren????

     

    Kortom waarom mopperen? Puur omdat je als gebruiker (inwoner) niet de macht hebt als de mods /admins (regering / kabinet)?

    Of omdat er nu meer mods zijn en dus dingen strakker worden gehandhaaft (omdat ze sneller worden gezien)?

     

    Ik ben er PERSOONLIJK blij mee.

     

    Beste Nemelis/ Eser,

     

    Op de PB(waarvoor dank) heb ik al geantwoord,maar als ik deze dingen lees krijg ik een neiging om ook hier te antwoorden!!!

     

    Het ging in de (afgesloten) topics niet over caches,maar over het feit dat de er mensen konden posten in afgesloten topics zonder wederhoor, de reacie van kruimel was zeker zeer netjes :) , maar weer zonder wederhoor .

    Misschien is het beter om deze topic`s weer (even) open te stellen.

  8. Als ik het goed heb dan is het zo dat sommige metalen giftig zijn voor bomen. Dus dat bomen dood gaan als je een spijker van het verkeerde materiaal er in slaat.

     

    Wie kan daar iets meer over vertellen? Want het precieze weet ik er niet van. Ik zie nu hier de term 'gegalvaniseerd' langs komen, hoe slecht is dat voor een boom?

     

    Bomen kunnen erg slecht tegen koper, dus koperen schroefjes lijkt me niet echt een goed idee (ondanks dat dit erg mooi staat),tevens is gegalvaniseerd niet echt een goed idee, de "zuur" in de sapstroom kan dit oplossen. Ik denk zelf dat RVS het beste is, en het blijft nog lang hangen ook :beerchug:

  9. Voor iemand die zoveel informatie in zijn profiel heeft staan, begrijp ik dit eerste bericht maar ten dele!!

     

    Je geeft heel veel info aan "ons" hier weg, waarvan je dacht dat het een 'beschermde omgeving' was/is, maar met een beetje google, kom je op plaatsen in het 'net', waar deze info los zwerft. (Puntje om voor uit te kijken: de copieërs lezen ook mee) :thumbup:

     

    Edit: eerste "toegevoegd"

  10. volgens mij moet je bij het aanmelden "vinkjes" zetten (of weghalen), daarmee bepaal je in het beginsel wat 'je' wilt (of juist niet), na het aanmelden en inloggen kun je in de personelijke instellingen (en aanverwant menu's) verder aanpassen wat je wel wilt of niet wilt.

     

    Dus mijn inziens ben je er zelf voor aansprakelijk en verantwoordelijk!!

     

    (edit: "en verantwoordelijk" toegevoegd)

  11. een forum met zoveel moderators is sowieso verdacht.. ;-)

     

     

    of nog beter een forum "met alleen maar moderators" is verdacht :rolleyes: , volgens mij hebben we er nu al een stuk of 8. En de mededeling dat er nog veel zullen volgen :dribble: .

    Maar in ieder geval aan iedereen die zich belangeloos inzet: :thumbup:(kan niet vaak genoeg vermeldt worden)

  12. Ik vind deze ook wel leuk, moet hem nog plaatsen

    Dopmoer nano

    Nano%20dopmoer.JPG

     

    Leuk om te plaatsen op een ijzeren brug, met nog 1000 van deze dopmoeren :lol: , is de brug gelijk op constructie gecontroleerd of volledig gedemonteerd :rolleyes:

     

    (edit: grammaticale aanpassing)

  13. Oh en @tismilucas, inderdaad, blijkbaar denken we ongeveer hetzelfde, maar je korte formulering over het begrip "respect" had ik heel anders geïnterpreteerd. Vandaar mijn opmerking over hoe ik respect zie. :thumbup:

     

    Greetz, Bloodwoosj.

     

     

    Om weer even naar het startpunt (gedrag op forum) terug te gaan.

     

    Veel (mis-)gedragingen zullen voortkomen uit het anders interperteren van een post van een medeposter, terwijl de (basis)gedachte vaak gelijk zijn.

    De bovenstaande quote is een mooi voorbeeld, ook voor manier hoe je zoiets oplost :blush: .

    Iemand met lange tenen en/of een slecht humeur, had hier ook minder goed oplossing voor kunnen bedenken.

  14. De Nederlandse Geocacher die dit forum niet bezoekt, zal het sowieso een zorg zijn wat er in de nieuwsbrief staat :rolleyes:

    Ruud :crybaby:

     

     

    Ik denk dat je daar een heel mooi punt hebt :thumbup: .

    Misschien een tip voor een ieder hier,blijf weg van het forum :rolleyes: scheelt ook weer een hoop werk en tijd voor de vrijwilligers, die dan andere (zinvolle) dingen kunnen aanpakken :lol1:

    Rob

  15. Laat ik eens wat extreme voorstellen uit de hoge hoed toveren, dan heeft het gc.nl team tenminste iets om over te praten:

     

    • Stap af van de grandfathered caches. Iedere cache in een natuurgebied hoort er met toestemming te liggen! Ook de oudjes. Een cache zonder toestemming mist een bepaald kwaliteitsaspect en is slecht voor ons imago bij de natuurbeheerders.
    • Geef iedere cache in principe een beperkte houdbaarheid en bekijk na enkele maanden aan de hand van de logs of de cache voldoende kwaliteit heeft. Zo ja: laten liggen. Zo nee: opdoeken.
    • Caches die niet voldoende onderhouden worden kunnen beter verdwijnen.
    • Geen adoptie van caches. Als een eigenaar verhuist of stopt met de hobby is het beter om iemand anders met verse ideeën aan de slag te laten gaan. Leggers-in-spé zijn er genoeg.
    • Overweeg het opstarten van een proefloperssysteem. Dit voorkomt dat beschrijvingen met fouten online komen en bovendien is meteen de cachelocatie gezien. Een ervaren proefloper kan eventueel een nieuweling op plaatsingsgebied een handje helpen.
    • Een verplichte motivatie voor de cachelocatie is een goed idee.

     

    Veel succes, gc.nl.

     

    Groetjes, Fangorn.

     

    Even een reactie per punt:

     

    • Ik denk niet dat we hier om de guidelines van .com heen kunnen.
    • We moeten niet kruimel met extra werk opzadellen!!
    • een logger kan aangeven of er onderhoud nodig is, een in de logs die ik vaak zie is het pas de 4 of 5 die dit aangeeft. maar misschien is het wel wat om caches die 14 dagen na de melding 'onderhoud nodig' nog geen melding van de plaatser hebben te archiveren of in actief te zetten????
    • En wat als er een hele speciale cache ter adoptie ligt (bv Archimedes)??
    • Wie moeten er dan gaan proeflopen?? iemand die al 1000 caches heeft gelogd, waarvan meerendeel tradi`s, geeft een oordeel over een (hele) mooie multi (waarvan hij vindt dat hij te lang is). Dit is een niet haalbare optie, want de mening van de proefloper komt om de hoek kijken!!
    • motivatie: Geheel mee eens. Laat de legger zich bewust worden van locatie

  16. Mijn voorstel (in volgorde van voorkeur):

     

    1. Laten zoals het is

    2. Alleen verzoek om motivatie locatie

    3. Alle overige voorstellen met daarbij het verzoek deze voor te leggen bij gc.com en niet 'zonder discussie' door te voeren

     

    Over puntje 3: wil je weer een discussie als deze?? Maar dan nog meer landen en mensen erbij, nu komen we er al niet uit, wat denk je dat er gebeurd als er nog meer mensen bij betrokken worden ;) .

    Laat puntje 3 dan zijn: als .com ermee instemt geldt dit voor ons alle. We hebben een discussie aangezwengeld, en laat ons dan ook de gevolge voelen, hetzij possitief hetzij negatief. (dit is voor een ieder zelf in te vullen ;) )

  17. Geen caches gaan afkeuren op basis van nog meer regeltjes dan we al hebben!

    Geen commissie die gaat beslissen wat wel of niet door de censuur kan!

     

    Wat dan wel... tja dat is voer voor discussie.

    Ik vind een uitleg vragen waarom je die cache plek hebt gekozen wel een goed idee. Niet meteen het afkeuren van de cache er van af laten hangen, maar vooral om de cache plaatsers nog eens goed te laten nadenken. Misschien ook een bijna lege cache pagina 1x terug sturen met de vraag om er iets meer van te maken?

     

     

    Ik denk dat we wel aardig op één lijn zitten, vooral vooraf nadenken over de locatie!! (en met de reviviewersnotes heeft kruimel ook wat te lezen, nu hij niet meer op het forum komt, ......) ;)

  18. Er staan al flink wat ideeen in dit draadje om de kwaliteit van geocaching land te verbeteren. Misschien is het toch goed als iemand eens op een rijtje zet wat de goede ideeen zijn en dan nemen we dat volgende week mee in de team meeting van gc.nl

    Er zijn inderdaad verschillende meningen in dit hele verhaal, maar als iedereen nu een samenvatting geeft van zijn/haar goede ideeen (de komende 10 posts of zo) en niet reageert op wat anderen hebben gezegd dan kunnen we die lijst met 10 posts goed als basis gebruiken.

    Wil je de hele discussie weer opnieuw voeren?

    Wat de 1 een goed idee vindt, vindt de ander een slecht idee.

    Dus gewoon draadje doorlezen en zelf maar zien wat je wel en niet meeneemt (en hopelijk niets ;) )

     

    Het gaat hier niet om een discussie opnieuw te voeren, maar om het aanvoeren van ideeën / voorstellen. Misschien moet jou voorstel wel zijn om niets te veranderen!!

    Nu is de kans om dingen te noemen. Als je nu niks noemt heb je in mijn ogen geen recht om straks te "zeuren" (iets wat er straks zeker zal gaan gebeuren!!!)

  19. Er staan al flink wat ideeen in dit draadje om de kwaliteit van geocaching land te verbeteren. Misschien is het toch goed als iemand eens op een rijtje zet wat de goede ideeen zijn en dan nemen we dat volgende week mee in de team meeting van gc.nl

    Er zijn inderdaad verschillende meningen in dit hele verhaal, maar als iedereen nu een samenvatting geeft van zijn/haar goede ideeen (de komende 10 posts of zo) en niet reageert op wat anderen hebben gezegd dan kunnen we die lijst met 10 posts goed als basis gebruiken.

     

    Laat dit het eerste voorstel voor het overleg zijn:

     

    Het is niet mijn idee (maar van A&F, ik sta hier trouwens wel voor de volle 100% achter) ,maar een note schrijven waarom de cache geplaatst is op "deze" locatie.

    Misschien soms als reviewernote en soms (liever meestal) op de cache-site.

    Ik denk dat dit het bewust zijn (het nadenken over de locatie) erg zal bevorderen. Tevens kan je er dan in aangeven waarom dit een (voor jouw) speciale locatie is. (en waar kan de "bezoeker" op letten om het bijzondere te zien).

  20. Is dit dan al niet de bedoeling (motiveren bij reviewer dus)? Tenminste ik ben nog wat aan het rondkijken op het forum en meende dat op te maken uit de stukjes die Kruimeldief als reviewer geplaatst heeft om een beetje uitleg te geven wat hij als reviewer doet. Of is hier nu een te optimistische net begonnen cacher aan het woord. :thumbup:

     

    Btw. Persoonlijk zou ik het als nieuwe cacher goed vinden dat - zodra ik de cache ga maken die ik in mijn hoofd heb, maar nu nog te weinig ervaring voor heb - er een soort evaluatie-formulier is die cachers kunnen invullen en bij de log kunnen voegen zodat je sterke en zwakke kanten van je cache kan zien.

     

    Ik denk dat je heel erg veel aan dit kan hebben: http://www.geocaching.nl/hiding/cachemaken.php en verder veel logisch nadenken

  21. Dit komt waarschijnlijk omdat er mensen zijn die het niet eens zijn met een stelling of het probleem van de stelling niet zien (of het probleem er nou wel of niet is laat ik in het midden).

     

    Gevolg is dat er niet gebouwd wordt aan een oplossing.

    Immers waar moet een oplossing voor komen als er geen probleem is.

     

    Zo lees ik dit draadje tenminste.

     

    Er zijn geen problemen, maar uitdagingen :thumbup:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...