Spring naar bijdragen

Uden_

Leden
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Uden_ geplaatst

  1. Uden_

    coordinaten google earth

    Dit deel gaat bij mij ook goed. Dit is het probleem niet. Net als bij het eerste berichtje was ik niet tevreden met de weergave. In mijn geval zoomt Google Earth uit tot het gezichtspunt zich ergens tussen de aarde en de maan bevindt: ik krijg de hele aarde te zien elke keer als ik een nieuwe markering aanmaak! De weergave kun je aanpassen in het 3e tabblad (maar misschien ook op een andere manier). Geef je dan ook de naam/beschrijving van de cache aan de coordinaat mee? Ik heb ook zoiets proberen te maken voor Google Earth. Mijn probleem was dat het gegenereerde KML-bestand (een XML dialect) allerlei diacriten bevatte en daardoor niet kon worden gelezen (ook niet door een aantal andere programma's, zoals POIedit). Heb je hier ook last mee gehad?
  2. Uden_

    coordinaten google earth

    een oud draadje, maar ik liep hier vandaag ook tegenaan en heb inmiddels een oplossing gevonden (misschien handig voor diegenen die hier net als ik via Google op terecht komen...) Als je in Google Earth een nieuwe Plaatsmarkering toevoegd (of een bestaande copieerd en aanpast), dan moet je als eerste de coordinaten opgeven. Google Earth is hier gelukkig flexibel in en accepteerd verschillende formaten. Belangrijk is om te weten dat een Plaatsmarkering behalve een Positie-coordinaat , ook een Weergave-coordinaat (3e tabblad) heeft. Deze bepaalt hoe de Plaatsmarkering wordt getoond! Het probleem is dat de weergave coordinaat automatisch wordt gevuld met de coordinaat waar, op het moment van aanmaken, je muis is gepositioneerd. Als je een bestaande Plaatsmarkering copieert en de Positie-coordinaat aanpast wordt de Weergave-coordinaat niet automatisch mee veranderd. De oplossing is dus in beide gevallen om de Weergave-coordinaat gelijk te trekken met de Positie-coordinaat. Succes.
  3. Hoi allemaal, hierbij nog een tip: Google Maps in combinatie met een Javascript genaamd geoxml.js en een kml-bestand met je gevonden caches. Dit Javascript kan ook direct GPX-bestanden tonen! Een voorbeeld is uitgewerkt op deze Website. Succes!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...