Spring naar bijdragen

Tismilucas

Leden
  • Aantal bijdragen

    86
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Tismilucas

  • Verjaardag 06-09-1958

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin eTrex Legend Cx
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    28 juni 2007
  1. Het gaat me niet zozeer om verwijderen. Het gaat me om de (zelf)discipline een topic niet al te zeer te laten vervuilen. Ik kan me nl. goed voorstellen dat je slechts op zoek (via de zoekfunctie) naar een antwoord op de vraag 'welke gps?' en dan niet geïnteresseerd [overdreven modus in] in dat iemand tijdens een erg lange multi last kreeg van aambeien en daardoor kiest voor oppikkers. [overdreven modus uit] hoe goed bedoeld misschien ook. We werken het vaak zelf in de hand lees ik door heel het forum heen. Dus: een beter forum begint (inderdaad) bij jezelf.
  2. Ik denk dat de mods het zelf al wel gelezen hebben Ga er maar vanuit, dat je de forumbezoekers niet kunt veranderen door dit draadje. De actie zal toch echt bij de moderators liggen indien je dit al nodig zou moeten vinden. Je kunt niet in het algemeen iets zeggen over gedrag op het forum. Daar zijn in principe de forumregels voor. Hou je je daar niet aan, dan moet de moderator optreden. Doen ze hier ook, geen probleem, toch? Zeker.
  3. [probeert na lachend van zijn stoel te zijn gevallen weer op te krabbelen] Wat een prachtige contradictie! [schuddebuikt nog even verder]
  4. Een ander gedrag: Ik heb/ben een draadje gevolgd/aan het volgen in de Noob-sector. Iemand start een topic met een vraag die hij/zij zelf zou kunnen oplossen maar kiest toch voor de weg van een draadje openen. Er komen een aantal opmerkingen op en tevens een aantal raadgevingen. Vervolgens gaat het draadje over alles behalve de vraag en lijkt het meer een chatsessie te worden dan zoeken naar een oplossing. Op zich was de vraag van topicstarter niet verkeerd. We kunnen daarover van mening verschillen maar dat staat nu even niet ter discussie. Waar ik een punt maak is het feit dat menig draadje ontaardt in een chat-achtige omgeving waar geen antwoord wordt gegeven of discussie ontstaat voor wat betreft de vraag van topicstarter. Het uiteindelijk resultaat is een ellenlang verhaal met opmerkingen waar niemand wat aan heeft. Door geen enkel Noob meer wordt gelezen omdat hij/zij zijn antwoord niet direct kan terugvinden: resultaat weer een nieuw draadje openen omdat deze geen zin heeft om de soms ellenlange off-topic verhalen te lezen (en dat kan ik me goed voorstellen). [off topic]Is er al iemand in de 'zaal' die een idee heeft wat 'we' met de bijdragen in dit topic gaan doen? Centrale lijn zoeken? (daarna)Aanbieden aan de mod's en/of administrator?[on topic]
  5. Daar heeft Nemelis wel een punt. Het zou me verbazen als er mensen rondrennen zonder 'lontje'. Echter zegt dit meer over de grens waar je als mens mee te maken hebt als je moet kiezen tussen 'aanval' of 'vlucht'. Het zegt naar mijn idee minder over het feit dat we elkaars grenzen niet respecteren. De link die sommigen onder ons met de wereld/maatschappij om ons heen leggen is niet onlogisch. Immers hoe wij ons in de grote omgeving gedragen heeft ook invloed hoe wij ons in de kleine omgeving gedragen. Zou het kunnen zijn dat degene die zich alle ruimte en vrijheid neemt omdat hij/zij vindt daar recht op te hebben dat ook op een forum doet? Vanuit de overtuiging dat dit zijn/haar vrijheid is waar iedereen vanaf moet blijven. Zich daarbij niet realiseert dat hij/zij daarmee de vrijheid/ruimte van anderen beperkt?
  6. Nee hoor. Alhoewel je wel on-topic mag blijven anders hebben we het een paar bijdragen verder alleen nog over het feit dat de VS straks geen zwarte president mag hebben omdat dit het geocachen in Nederland en met name de topics op het forum van Geocaching.nl al te zeer zal beïnvloeden. [off topic] Voor het overige. Volkomen eens alhoewel de vriendelijkheid van de VS-burger ook wel een schijn-vriendelijkheid is. 'Kom snel een keertje langs' moet je niet al te letterlijk opvatten...[on topic]
  7. Ik denk dat we hufterig gedrag (lomp gedrag) best wel kunnen duiden of herkennen. Assertief/direct zijn kan hufterig overkomen maar is het in mijn ogen niet. Waar de grens ligt? Moeilijk te zeggen en mede afhankelijk van de lengte van de tenen van deelnemende partijen. Om in de termen van het voetballen te blijven. Het is bij geschil aan de mod om er de stekker uit te trekken of als scheids op te treden. De 'wedstrijd' even stil te leggen of iedereen naar de kleedkamer te sturen. Voor rechter en beul spelen? Laten we dat aub niet doen. Dan ben je eigenlijk net zo'n hufter. [off topic]Het gaat hier zo snel...best wel een druk draadje hier vandaag...'k meen dat de hoogste online score van vandaag iets tegen de 50 aan was...het leeft en dat is goed om te zien[on topic] @Bloodwoosj: zeg maar wanneer dat glas koud staat @Remunj: haalt me de woorden uit de vingers/toetsenbord
  8. Dat zeg ik eigenlijk wel zo'n beetje. Maar laat hem/haar dan ook z'n werk doen. Als we het zonder konden, prima toch! Maar de praktijk wijst anders uit. Een lastige en vaak ondankbare rol. In principe ligt de verantwoordelijkheid bij degene die het forum bezoekt, er in post etc. Wat is de mores, hoe gedraag ik me etc. Voel ik me daar thuis of moet iedereen zich maar bij mij thuis voelen... Pas als er 'gefloten' moet worden komt de scheids (mod) in beeld. Toch...?
  9. Het is inderdaad breder maar het is dit forum waarin we geconfronteerd worden. De topic-titel zou aangescherpt kunnen worden: hoeveel ruimte krijgt hufterig gedrag op ons forum. Ik zal jullie een voorbeeld geven: Op een forum waar ik ook lid van ben schrijft iemand mee die dyslectisch is. Zijn bijdragen moet je (soms) heel goed lezen wil je begrijpen wat er wordt bedoeld. Nieuwe forumleden willen nogal eens badinerend over de taalvouten of constructies zijn... Resultaat: een corrigerende tik van of een ander forumlid of moderator. Resultaat: een nette verontschuldiging en over tot de orde van de dag. Op een heel acceptabele manier wordt er corrigerend naar elkaar toe opgetreden. En wordt er dan niet op het scherpst van de snede gediscussieerd? Zeker wel. Zijn we het altijd eens met elkaar of moderator/administrator. Zeker niet. Ik denk niet dat de forum een stap zou kunnen zetten de wereld (onze samenleving) te veranderen. Ik wil er wel aan werken, om er in onze community niet aan toe te geven. Ik denk velen met ons. Er moet alleen iemand de eerste stap zetten.
  10. [off topic]@ lucius: het zelf-reinigend vermogen van ons forum! [on-topic, maar weer]
  11. Daarin geef ik Remunj volkomen gelijk in. Echter, moet je hufterig gedrag dan ook met hufterig gedrag beantwoorden? (om het zwart-wit te stellen) Of mag je (laten) corrigeren en zelfs zo ver gaan dat je een (tijdelijke) ban op gaat leggen. Een 'cordon sanitaire' is vaak niet de beste oplossing. @De Broekies: dank je wel, ook voor de openhartigheid.
  12. Leuk woord! Maar weet even niet wat de betekenis is (ik kan er me wel wat bij voorstellen...)
  13. Hoi Bloodwoosj, we bedoelen allebei hetzelfde maar kiezen daarbij een verschillende benadering. Het lijkt wel geocachen... Iets anders is het om respectloos te schreeuwen om respect en dat zie ik nogal eens gebeuren. Op een forum gelden andere wetmatigheden in de communicatie en interactie met elkaar dan aan de 'stammtisch'. Ik vraag me wel eens af of iedereen zich dat realiseert. In een direct confrontatie kijk je de ander aan, je kunt reageren op zijn of haar non-verbale communicatie. Het forum maakt dat niet mogelijk dus is het daar behoorlijk lastig om 'over te komen zoals je het bedoeld te zeggen'. Deelnemen aan een discussieforum vergt nogal wat vaardigheid. Om maar met de woorden van Dirty Harry te spreken:"opinions are like assholes, everybody has one." De kunst is daar doorheen te kijken, de gezamenlijke waarde te ontdekken en die in te zetten tot nut van het algemeen.
  14. De laatste opmerking van Smurfin & Grote Smurf... dat was meen ik ook de topic-titel. Op het gevaar af dat ik een giga-knuppel in een hoenderhok gooi... Het forum lijkt af en toe wel op een chatbox.... met al z'n uitwassen. We kunnen het wel over respect hebben, maar respect moet je verdienen. Een forum is dus geen chatbox, geen 'dump-maar-even-een-vraag-want-ik-heb-geen-zin-in-het-zoeken-met-de-zoekfunctie-en-dan-een-heel-draadje-door-te-lezen', geen afrekenomgeving, geen etc. De afgelopen tijd heb ik wat rondgelezen op het forum en kom tot de conclusie dat er echt wel de bezem door moet. Ik kan me dan ook goed voorstellen (alhoewel ik dat in eerste instantie afdeed als 'gezeiver van oude mannen/vrouwen') dat er medecachers/gebruikers van het forum zijn die er bij blijven dat het 'vroeger' allemaal beter was. De discussies die over het (waarom van) cachen gaan zijn typerend. Opmerkingen waarin je tussen de regels door leest dat men 'scheit' heeft aan de ander zijn mening. 'Ik doe het zoals ik dat wil en verder kan iedereen mijn rug op'. 'Wie maakt voor mij uit wat ik leuk moet vinden?' etc. Niemand natuurlijk, maar het zou het er wel gemakkelijker op maken als we gezamenlijk tot de conclusie kunnen komen dat het voor iedereen leuk moet zijn. Vrijheid in gebondenheid... Mijn mening: als je op een relatief veilige afstand achter je pc kunt schelden, ben je eigenlijk wel heel erg zielig en daar bedoel ik geen verhitte discussie mee...
  15. Als aanvulling op de inbreng van 'De Oliva's'. Ik persoonlijk zou het op de fiets houden om deze serie te doen. Het valt wel te lopen/wandelen (soms een flinke onderling afstand) maar de omgeving die tussen de verschillende cache's ligt is weinig aantrekkelijk wandelgebied. Leent zich daarentegen weer om te fietsen. Weinig tot helemaal geen snelverkeer op deze landelijke wegen (verbod).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...