Spring naar bijdragen

kuipjeboter

Leden
 • Aantal bijdragen

  35
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door kuipjeboter geplaatst

 1. Het frustreert mij ook niet hoor, zo erg is het niet. Maar ik vroeg me gewoon af wat iemand ertoe brengt om zo'n logje te maken. De verklaring van het ter plekke loggen klinkt erg aannemelijk. Dat zou inderdaad een goede reden kunnen zijn. (Ik maak zelf geen gebruik van dit soort gadgets, dus misschien heb ik daarom niet aan die mogelijkheid van mobiel loggen gedacht )
 2. Even een opmerking die verwant is aan dit topic. Ik zie regelmatig logjes voorbijkomen met enkel de tekst 'Log volgt'. Wat is daar nou de zin van? Ok, misschien wordt er ooit nog wel eens completere log toegevoegd, maar waarom moet iemand zo nodig eerst zijn of haar geurspoor achterlaten, en dan later nog eens terugkeren? Het zou misschien nog te verdedigen zijn als het gaat om 'het eremetaal', om anderen te laten weten dat er al wat vergeven is, maar bij een cache die al vele malen gevonden is, zie ik het nut van 'Log volgt' niet erg in.
 3. Inderdaad, ik heb het ook gezien! Dat is toevallig! Net op het moment dat ik er een berichtje over schrijf, komt de teller op 60 te staan. Maar ik weet nu in elk geval waar ik moet zoeken. Bedankt.
 4. Maar hoe kan ik zien welke cache er bij .nl mist? Waar kan ik de lijst vinden van de caches die ik volgens .nl gevonden heb? Bij My Account Details zie ik toch de caches volgens .com?
 5. Volgens My Account Details (op geocaching.com) heb ik op dit moment 60 caches gevonden. Maar volgens geocaching.nl heb ik er 59 (zo blijkt op de pagina Geo d'Or uitreiking). Nu heb ik wel in de forumberichten gelezen dat de telling op geocaching.nl wel eens achter kan lopen bij geocaching.com, maar de laatste found dateert van bijna twee weken geleden. (Tijdje eruit geweest door ziekte .) Het verschil zou inmiddels dan toch wel opgeheven moeten zijn, zou ik zeggen. Hoe komt het dan dat er nog steeds een verschil bestaat? Het is wel jammer dat ik er net nu tegenaan loop, want ik wilde na die 60e found mijn eerste Geo d'Ors gaan uitreiken!
 6. Bedankt voor alle reacties. Ik zal voortaan zonder scrupules mijn naam op de logrol of in het logboekje schrijven . Nog even in reactie op de opmerking van Caveman: Het ging mij om de vraag wat je doet als een ander team de cache vindt. Als iemand anders van mijn eigen team de vinder is, dan vind ik dat alleen maar hartstikke leuk! Die andere teamleden variëren in leeftijd van 3 tot 8 jaar, en dan is het natuurlijk juist prachtig als zij de cache vinden. (De jongste zei laatst een beetje sip 'Ik vind nooit een schat' .) Ewout
 7. Gisteren ging ik op zoek naar de cache Puzzelreeks 2 Beeldzoeker (GC15NTH). Toen ik er aankwam waren er al twee andere teams aan het zoeken. We zijn gezamenlijk verder gegaan met de zoektocht. Uiteindelijk werd de cache (een micro) gevonden door een van de andere teams. Mijn vraag is nu of het volgens de ethiek van het geocachen geoorloofd is om in zo'n geval te loggen. Ik heb het in dit geval overigens wél gedaan. Vandaag zijn er al enkele logs geweest van teams die de cache niet hebben gevonden. Het had dus best zo kunnen zijn dat ikzelf de cache óók niet had kunnen vinden. Het lijkt er dus op dat ik geluk heb gehad dat ik de andere teams heb aangetroffen. Ik had ervoor kunnen kiezen om een Not Found te loggen, maar dat zou toch ook niet helemaal reëel zijn geweest. Of ik had meteen rechtsomkeer kunnen maken toen ik de andere teams aantrof. (Maar ik vond het eigenlijk ook wel weer leuk om samen met andere teams op zoek te zijn.) Hoe gaan anderen hiermee om? Ewout
×
×
 • Nieuwe aanmaken...