Spring naar bijdragen

wout11

Leden
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door wout11

  1. Op: http://wap.geocaching.com kun je je huidige coordinaten ingeven en dan krijg je GC's van de dichtsbijzijnde caches (in afstandsvolgorde). Je kunt dan op een GCnr klikken en dan krijg je alleen de tekstbeschrijving van de cache. je kunt evt apart klikken op hint en op Logs. Je haalt dus helemaal geen grafische dingen binnen dus het aantal Byes is beperkt en dus de internetkosten in het buitenland ook.

    Het is een Groundspeakservice.

    Wout11

  2. Mogelijk dat hier al eens iets over gepost is, maar ik kan het niet goed vinden...

     

    Casus: wij gaan in Oktober een autoreis maken door het noordwesten van de Verenigde Staten. Noord-Californië, Noord- Nevada, Oregon, Washington en Idaho. Mogelijk ook Montana. Misschien ook even Canada in, naar Vancouver. Onze route staat overigens absoluut niet vast; we carpen de diems om het maar zo te zeggen.

     

    Probleem: per staat liggen er al gauw 11 à 12.000 caches. Geen beginnen aan om, zoals we een aantal jaren geleden in de USA nog wel deden, de caches te selecteren en geprint mee te nemen. We willen echter wel als we op een bepaalde route rijden, of in een bepaalde omgeving zitten, redelijk makkelijk kunnen zien waar de dichtsbijzijnde caches liggen. en om nu om het uur een internetcafé in te rennen komt wel erg compulsief over.

     

    We beschikken over een HTC P3300 PDA met ingebouwde GPS, en TomTom USA. In Europa maken we wel eens onze eigen POI-files, via GSAK, maar meer dan 500 punten wordt lastig. Verder werken we in het veld nog steeds het liuefst met onze getrouwe Etrex, die al sinds de zomer van 2000 zijn diensten bewijst (pré-Geocaching tijdperk...).

     

    Oplossing: daar zijn we nu naar op zoek. We denken aan een een mobiele internet verbinding, wifi of zo, waar we overigens absoluut geen ervaring mee hebben.

     

    Vraag: Weet iemand wat de mogelijkheden in de USA zijn? Kun je bijvoorbeeld voor een maand een wifi abonnement kopen? Wat voor hardware heb je nodig? Kan het op onze PDA, of moet je een laptop hebben?

     

    Alle tips zijn welkom.

    Bij voorbaat dank,

     

    doofie

×
×
  • Nieuwe aanmaken...