Spring naar bijdragen

B230F

Leden
  • Aantal bijdragen

    194
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door B230F

  1. Waar maak je je druk om? Of werk je voor de Cache-Stas(h)i?

     

    Op de lagere school zongen wij altijd: ' klikspaan, boterspaan, je mag niet door mijn straatje gaan......'

     

    Ik snap niet waar deze kliklijn freaks hun ' kick' vandaan halen. Het is juist mede dit soort mentaliteit die mij de hele cache-community steeds meer de rug toe laat keren. Het begint voor mij steeds meer een solo-activiteit te worden waarbij ik steeds minder de behoefte krijg om zaken met mede-cachers te delen. Wat een geneuzel, wat een gezeur om de andere kracht term 'wat een g3z3!k' niet te gebruiken. Hou toch eens op met dat paarse broek gebeuren doe eens wat minder braaf!

     

    Voor mij is dit het zelfde type mensen (mensen die dit soort topics openen) als die mensen die op een zesbaans snelweg met 120 in de meest linker baan rijden terwijl er rechts nog twee rijstroken over zijn..... ja de max snelheid is toch 120 hier? nou dan rij ik hier braaf 120...... en je mag niet zo stout zijn om hier 130 of zelfs nog harder te rijden! jij stoute chauffeur... kijk maar uit want ik ga de politie bellen.... want het nummer van de politie zit standaard mijn adresboek.... ik bel ze wel vaker.. laatst nog toen een heel stout kindje zijn vinger niet uitstak toen hij de bocht omging! foei!

     

    Gadver de Gadver wat een stoute mensen die dit soort klik-topics openen! Ga in de hoek staan en je diep schamen omdat je loopt te zeuren over het log-gedrag van mede-cachers. Laat iedereen het toch lekker op zijn/haar eigen manier doen. Is allemaal mede een gevolg van dat kilo-cachen.. zo kijk mij nou eens met mijn indrukwekkende lijst gevonden caches. Nou als mensen daar blij van worden.... log gerust mijn cache terwijl je deze helemaal niet gevonden hebt, maakt mij geen snars uit.

     

     

     

    :thumbup::thumbup::thumbup:

  2. Kijk hier eens, misschien is het iets voor je.

     

    Ik heb een versie garmin mobile xt 5.0. Ik heb op mijn Mio168 al ingebouwde gps die werkt. Ook met gpsproxy doet die het, Maar Garmin blijft vragen om een Garmin gps. Dus blijkbaar moet ik die instellingen van gpsproxy zo instellen dat Mobile XT de binnenkomende gegevens ziet als zijnde van een garmin gps. Maar hoe doe ik dat? Of met andere woorden, welke compoorten moet ik gebruiken voor in en uit?

     

    Dat wat op de site van weedboer staat, is heel duidelijk :blush: zo werkt het nl prima op mijn HTC Touch. Maar het zou toch ook moeten kunnen op de ppc? Of ben ik nou blond uh grijs? ;)

     

    Nelleke

     

    Wat bedoel je precies met PPC een htc touch is een pocket pc, welliswaar met een telefoon erin, als je een ppc bedoelt zonder telefoon erin maar met windows mobile erop zouden dezelfde instellingen als in de htc moeten werken. ;)

  3. Op de gsm draait Garmin Mobile XT als een tierelier maar op de ppc (handiger op vakantie, groter schermpje, de oude vertrouwde Mio 168 heeft dan ook alle (ahum 90) cacheomschrijvingen bij de hand.) krijg ik de instellingen niet goed.

     

    Heb ergens gelezen dat ik gpsproxy moet instellen en die geeft ook een fix. Maar Garmin Mobile XT blijft zeuren om eigen gps. Ik moet hem toch kunnen misleiden ?! Maar wat en hoe en waarom zet in dan in gpsproxy. Of is een ander hulpproje handiger?

     

    Wie kan me de goede weg ophelpen :thumbup:

     

     

    http://franson.com/gpsgate/

  4. Voor de aanstaande vakantie ben ik op zoek naar TOPO Luxemburg. Bestaat die wel voor Mapsource en/of waar te verkrijgen? Belgie en Duitsland heb ik, maar die laten een mooi gat achter op de plek van Luxemburg.

    Ik ben bang voor het antwoord, maar niet geschoten is altijd mis.

     

    nee helaas, is er niet.........

  5. alles behalve kmz kml.......... ;)

     

     

    deze....http://mcrenox.com.ar/kml2gpx/ kan het wel.....wel iets doneren anders maximaal maar 3 wp's coverteren, of zoek eens naar gpsbabel maar of die nog voor nop te krijgen is......

  6. Wat ik wel wat raar vind is dat op mijn GPS60Cx het kaartdetail van de TOPO alleen werkt als de schaal op 120m of lager is ingesteld (daarna de ingebouwde wereldkaart), terwijl op de pc het detail op veel grotere (of is het kleinere) schaal aanwezig blijft (bijv 200m). Of doe ik iets fout?

     

    Waarschijnlijk heb je mapsource en je ontvanger anders ingesteld mbt "kaartdetail" je kan dit ook bij ontvanger instellen, in een kaart gaan staan >menu> algemeen>(is het icoontje linksbovenin) detail.....

  7. Wat me wel opviel in vergelijking met Metroguide is dat je er in Mapsource geen routes mee kan maken, of doe ik iets verkeerd?

     

    Nee, je doet niets verkeerd, in deze kaarten zit de routering software niet in, je hebt alleen hele dure plaatjes..........

  8. Ik laad meestal ook de City Navigator kaarten van het gebied voor de navigatie. Het is altijd wel een heel gedoe om te switchen tussen de kaarten. Bestaat er een snellere manier?

     

    Jazeker, zoek maar eens op forum naar het "transparant" maken van de kaarten.......

  9. De gps 60 is niet geschikt voor welke kaart dan ook, behalve de onboard base map welke een zeer "grove" kaart is, alleen wat plaatsen en snelwegen, de gps MAP 60 serie daarin tegen wel, de "oude" serie hiervan, zonder X toevoeging is nagenoeg het zelfde als de "nieuwe" X serie, het verschil zit hem bij de nieuwe serie dat deze een geheugen kaart heeft, daardoor kan je dus veel meer kaart informatie kwijt en de nieuwe serie heeft een Sirff 3 chipset voor de gps module wat voor een beduidend betere ontvangst geeft. Heb zelf ook de gps 60 gehad ,is niks mis mee, na dat ik later de gpsmap60 heb aangeschaft met topo wil ik eigenlijk niet anders meer

     

    Grtz Jos

  10. Mijn zoon heeft een Etrex venture en heeft hiermee tijdens de vakantie in het buitenland alle(!) stops als waypoint opgeslagen.

    We willen wel ens iets terugzien ,maar ik snap niet hoe.

    Volgens mij maakt de Etrex geen verbinding met de PC, maar ik weet niet hoe ik het voor elkaar moet krijgen!!!

     

    Ook lijkt het ons leuk om te geocachen met de Garmin, maar zonder verbinding krijgen we natuurlijk ook geen coordinaten in de Garmin.

     

    Wie heeft er geduld om het me uit te leggen???

     

    Grote Wolf

     

    Kijk eens hier...........http://www.garmin.com/products/manual.jsp?product=010-00225-00 :beerchug:

  11. Ik heb een GPS 60csx Heeft die een NMEA 0183 uitgang ? en zo ja kunnen deze digitale kaarten dan worden geladen op mijn GPS?

     

    Product-informatie

    Eindelijk zijn er digitale waterkaarten! Op de cd-rom ANWB/VVV Digitale waterkaarten Noord Nederland staan de waterkaarten A,B,C,D, en E in digitale vorm, op de cd-rom ANWB/VVV Digitale Waterkaarten West-Nederland staan de waterkaarten E,F,G,H,I en P/R in digitale vorm en op de ANWB/VVV Digitale waterkaarten Grote Rivieren staan de waterkaarten D,J,K,L,M en N in digitale vorm. In combinatie met een GPS (niet bijgeleverd) kunnen watersporters tijdens of na het varen hun positie en route op de kaart plotten en naderhand nog eens bekijken waar ze geweest zijn. Met de digitale kaarten kan ook snel informatie over watersportvoorzieningen worden opgeroepen.

     

     

    [/size][/color][/font]

     

    Om een lang verhaal kort te houden, nee :no: maar waarom zou je moeilijk doen met laptops etc, worden alleen maar nat op de boot Garmin bied ook waterkaarten aan, en als je een beetje creatief bent dan is topo NL er ook wel voor te gebruiken.

  12. Nog een nadeeltje van Topo

     

     

     

    Dit heeft al diverse keren voor aanzienlijke vertraging gezorgd bij het zoeken, omdat je toch enigzins uitgaat van de correctheid van de plaats op de topokaart! :thumbup:

     

     

     

     

     

    Het coordinaat wat je ingeeft wordt wel (met een kleine afwijking) goed op de kaart weer gegeven, alleen de afwijking die de cachelegger en zoeker hebben gooien roet in het eten.......... ;)

     

    En overigens totaal geen problemen met CN8 en topo NL, ik zet de kaarten welke ik niet nodig heb wel uit.

  13. Houd er ook rekening mee dat niet alle programma''s draaien op de Asus deze heeft namelijk het Windows Mobile besturingssysteem, en dat net even anders dan PPC 2002/ 2003/ Ce, je hebt dan wel andere versie's van sommige programma's nodig, en of die er zijn?, het is jammer als je hoge verwachtingen, en veel geld uitgegeven hebt, en het werkt niet.

  14. Garmin announced that new software is available for the GPSMAP 60CSx: GPSMAP 60CSx Ver. 2.90

     

    Changes made from version 2.70 to 2.90:

     

    *  Add feature to save active track log to file on data card.

    *  Add ability to utilize mass storage on PC via USB connection.

    *  Fix NMEA output to include GPGSV sentence.

    *  Improve Garmin USB Mac support.

     

    So, the officiall version of beta 2.71 is released............

  15. 2 mogelijkheden zo uit mijn hoofd (jadiejadie, heb het al x keer verteld, kan het niet voor je opzoeken gps ligt in ziekenhuist etc).

     

     

     

    Mogelijkheid 1: POI Loader van Garmin gebruiken en caches als Custom POI inlezen in je GPS. Zie de help files, daar kan je vinden hoe je aan de hand van de naam van het te uploadn bestand kan aangeven op welke afstand (en ik meen ook: bj welke snelheid) je een alarm wil.

     

     

     

    Het kan dus zeker wel.

     

    Beterschap met het ding.......spontaan stuk gegaan, of laten stuiteren?

     

     

     

    Als je de file er in hebt gezet met POIloader kan je dmv FIND de caches vinden welke je in je custom file hebt gezet, ik heb er bv dik 600 regulars instaan en als ik ergens ben, en heb even niks te doen, (maar dat weet de baas niet) dan gewoon GPS aan en ik krijg degene te zien in de vooraf ingstelde straal van X km van het coordinaat waar ik me bevind.

  16. Binnenkort zit ik voor een paar weken in het buitenland. Is het mogelijk om een soort van standaardzoekopdracht in te stellen op geocaching.com, zodat ik niet steeds met de hand die nieuwe coordinaten moet invoeren in het zoekscherm, wanneer ik naar dichtsbijzijnde caches wil zoeken?

     

    Het is nogal een lange zin geworden, maar ik hoop dat het duidelijk is ;)

     

    Je "home" coordinaten veranderen.......en op de volgende lokatie, gewoon weer aanpassen.....

  17. B230F : volvo motor....werk je bij volvo in Limburg??  :P

     

    Nee gelukkig niet, die hebben binnenkort tijd genoeg om te cachen.... :cry:

     

     

    arie is de naam die door m'n nichtjes werd gebruikt toen ze nog klein waren, met kanarie als achternaam, vandaar.

    Laatst nog kwam ik daar thuis en begon het lied Arie met z'n Ferrari luid te spelen. Het fotootje moet misschien maar eens aangepast.

    Op .com gebruik ik, weinig verrassend, de naam van mij en m'n vrouw.

    naar analogie van B230F zou mijn nickname D5252T kunnen zijn.....

     

    De laatste Volvo is in 1996 gemaakt, maar vooruit als die D5252T in een bouwserie 8 zit, dan kan het nog net. :D

     

     

    Daarom is mijn Nickname B230F, als je er genoeg brandstof in blijft kiepen (1:7 bij 100 kmh) :D ,geven ze niet snel op :thumbup:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...