Spring naar bijdragen

zwerver

Leden
  • Aantal bijdragen

    84
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door zwerver

  1. Echt te walgelijk voor woorden. Ons jongste teamlid is 1.05 hoog. Ik moet er werkelijk niet aan denken wat er allemaal kan gebeuren. Moet een zieke geest zijn, want dit is toch wel een heel duidelijk geval van voorbedachte rade en willekeur. Ik hoop van harte dat dit niet andere zieke geesten op ideeen brengt. Had dit onderkruipsel maar met zo veel zorg een cache gebouwd in plaats van zoiets duivels. :crybaby:

  2. Terug naar de vraag:

     

    Ik heb hier wat links voor kaarten van Nieuw Zeeland

     

    Columbus

     

    Deze heeft een aantal keren geprobeert mij de kaarten te sturen, maar zijn in de post zoek geraakt.

    Uiteindelijk heeft hij ze op een site gezet zodat ik ze daar kon ophalen.

    Ik heb ze zelf omgezet naar Ozi CE.

     

    Thanx, dat is wel een overweging waard. Echte routeplanners zullen inderdaad wel wat te duur gaan kosten voor een vakantie. LINZ levert zelf nog niet zo veel op. Ik heb wel iemand gevonden die alle indexkaartjes van de site aan elkaar heeft geplakt voor Ozi, wat natuurlijk ook best een acceptabel resultaat oplevert, maar lang niet zo goed als bovengenoemde kaarten.

  3. Voor een op handen zijnde vakantie in Nieuw Zeeland ben ik op zoek naar een tegenpool (bijna letterlijk) van TomTom. Weet iemand wat de Nieuw Zeelanders gebruiken op hun PPC's om de weg te vinden? Weet iemand ook toevallig of er van Nieuw Zeeland digitale kaarten voor OZI CE beschikbaar zijn?

  4. :) Frappant toch weer hoe zulke spaggetty je toch naar een kaartje kan leiden. Mijn laatste duik in JavaScript is al weer enig jaren geleden. Toch eens kijken of ik er ook iets van kan volgen als ik wat langer kijk! Zelf alle karakters in de juiste volgorde getikt? Petje af! :dribble:
  5. :thumbup: Na hier de nodige tijd over te hebben nagedacht, moet ik toch eigenlijk wel stellen dat ik dit te kort door de bocht vind.

     

    :thumbup: Waar ik het wel mee eens ben is dat je verantwoordelijk bent voor de cache die je plaatst. Dat betekent dat 'ie er moet liggen als iemand 'm zoekt. Voor de inhoud kun je niet verantwoordelijk zijn, want je bent er niet bij als iemand er wat instopt om het eerst goed te keuren. Zo ben je er ook niet bij om te controleren of de omgeving netjes behandeld wordt, en of mensen wel letten op veiligheid van anderen en hen zelf. Ervaring leert dat dat allemaal wel eens te wensen over laat.

     

    :beerchug: Waar ik het niet mee eens ben is dat je vakantiecaches niet kunt onderhouden. Ik heb verschillende vakantiecaches in Frankrijk. Dit zijn kunststof doosjes met een logboekje, een multilanguage geocache uitleg en 30 (inmiddels wat minder) waxinelichtjes. De instructie is er alleen een waxinelichtje uit te halen en er niets in te stoppen. Ik had er ook virtuele cachew van kunnen maken, want waar het om gaat is de omgeving, het uitzicht en de weg er naar toe. Alleen is het wel zo leuk om ter plekke ook nog iets tastbaars te vinden. Zelf loop ik niet zo warm voor virtuele caches. Het onderhoud is verder eenvoudig: Houd bij wanneer het laatste bezoek is, houd rekening met jaargetijden. Zodra er een melding "niet gevonden" binnen komt, wordt ik allert om kort daarna de cache te archiveren. Ook als de caches zonder logs deze zomer door gaan, dan archiveer ik ze.

     

    :thumbup: Het voordeel van vakantiecaches is dat caches in sommige landen schaars zijn, en geocaching een sneeuwbaleffect heeft. Als er niets te vinden is, gaat er niemand zoeken, en als er niemand zoekt, hoef je ook niets te verstoppen, tenzij je narcistische trekjes hebt. Ik heb ook enkele caches in de omgeving van Davos Zwitserland (valt niet helemaal onder de categorie vakantiecache), waar mensen blij zijn dat er eindelijk wat te vinden valt. Eén cache is zelfs spontaan geadopteerd door iemand die er in de buurt schijnt te wonen. Hij wandelt zo af en toe even langs. Onder het huidige regime geldt er dus een default "nee", en moet je dus erg je best gaan doen om daar een "ja" van te maken, en dat vind ik een gemiste kans.

     

    Het doel is waarschijnlijk om het aantal loze caches aan banden te leggen. Goed plan! Ik denk dat er meer te bereiken valt als geocaching.com automatisch scant op wanneer caches het laatst bezocht zijn, en wat het laatste bericht is. Automatisch zou er dan een mailtje naar de eigenaar kunnen worden gestuurd, waarna eventueel automatisch de cache kan worden gearchiveerd indien er geen reactie komt (is nog terug te draaien ook, als het per ongeluk toch niet had gemoeten). Dat lijkt me een stuk nuttiger dan enthusiate geocachers aan banden te leggen, en zo het aanstekelijke effect van geocaching te ontzenuwen.

     

    Kortom; vooral caches neerleggen, omdat het leuk is om ze te vinden, maar denk er wel over na wat voor cache je waar uit zet, en houd de vinger aan de pols.

  6. Toen ik in een grijs verleden eens in de databekabeling werkte, nummerden we aansluitpunten met resopal plaatjes (2 verschillend gekleurde laagjes plastic op elkaar, waardoor je door te graveren de bovenste laag verwijdert, zodat de andere kleur zichtbaar wordt. Word ook veel gebruikt voor naambordjes, richtingbordjes in openbare gebouwen enz.) Toen waren die ongeveer 1,- (gulden; 8 jaar geleden) per stuk voor 1 regeltje (pakweg 1x5cm). Dat zou ook wel mooi zijn, omdat het watervast is. Die contacten heb ik helaas niet meer. Echter zou een willekeurige slotenspecialist dit moeten kunnen doen.

    Voor de electronicadeskundigen onder ons: ik heb ook wel eens printplaatjes geëtst als naamplaatje. Ik heb helaas geen chemicaliën en lichtbak meer. Misschien weet iemand hier een goedkoop adresje voor? Iets minder weersbestendig, overigens.

  7. Ik heb Geocaching leren kennen op de site van Staatsbosbeheer, toen ik een GPS-wandeling ging doen. GPS kende ik al jaren, ... dus bij Bever een Venture gehuurd. Was meteen helemaal verkocht en kocht zo'n zelfde Venture.

    Net zoiets dus. Ik had wegens een gecancelled wandelweekeind op eens vrij, en toch die huur-GPS al besteld. Ik ben toen op zaterdag op pad gegaan, naar een Lupardi cache, en vond in bekend gebied een geheel onbekend paadje, en notabene nog een cache ook! FUNNY! Nog een cache gevonden, op zondag een SBB wandeling gemaakt, nog een cache gevonden: tada! VERKOCHT (maar niet door BEVER).

    Oorspronkelijk had ik zoiets van wat moet ik met een GPS. Doe mij een goeie kaart en kompas, en verdwalen is uitgesloten, zeker in Nederland. Dat is dus nog steeds zo, alleen heb ik nu hernieuwd en nog meer interesse gekregen voor navigatie. Ook met erg veel plezier mijn eigen omgeving nog eens nageplozen (doorgaand proces).

  8. Markant detail: Toen ik mij 1,5 jaar geleden of zo inschreef voor deze druk (voor iets meer dan €8,- vrees ik) toen kreeg ik bij ontvangst ook een brief waarbij werd vermeld dat de ANWB ten onrechte was vermeld in relatie met dit drukwerk. Het ANWB logo is bij mij dan ook afgeplakt met een geel stickertje "Nieuw". Dat laatste is ook wel enigszins van toepassing op de kaarten, moet ik zeggen. De schaal heb ik verder niet bekeken, maar ik heb wel gezien dat ze hele vrachten geografische gegevens achterwege hebben gelaten, die wel op de stafkaarten staan. Het papier is echter nogal kwetsbaar!

  9. Zou het zinnig zijn (ik voel me een beetje een bemoeial) om zelf die cache dan maar weer op te tuigen?

    Dat klinkt als een hostile take-over! Maar in dit geval zou ik dat wel een bespreekbare optie vinden. Zelf heb ik met mijn muis al meerdere keren boven de link gehangen om me te herinneren dat dit nog 'slechts' een virtuele cache is.

     

    Hoe wordt overigens sowieso omgegaan met "geesten uit het verleden"? Ik dacht hier al eerder over omdat ik Stefanne al langere tijd niet meer had waargenomen. Maar net toen ik eens wilde gaan mailen zag ik weer een berichtje van hem/haar/ze. Welcome back!

  10. Het is niet ondenkbaar dat deze cache in beslag is genomen door Zuid Hollands Landschap. Ik probeer momenteel in gesprek met ZHL te komen, omdat ze klagen dat ze een tweede cache van mij in beslag hebben genomen (ik weet niet welke), en daarbij verzoeken om geen caches meer op hun terreinen te plaatsen. Nu liggen er volgens mij geen caches van mij op hun terreinen, en ik kan ook niet nagaan wat hun terreinen zijn. Kortom, ik probeer een positieve overleg op te zetten, en te voorkomen dat ZHL het ongewenste type geocachelabel aangehangen krijgt.

  11. Ik wil mijn stem herzien van "Avant wat?" naar "Handig!...". Inmiddels heb ik ook een palmpje om uitgebreid mee te experimenteren, dus eerdaags wordt het weer snoertjes bakken en software testen. Ik moet alleen nog even uitpuzzelen waar te beginnen. Er schijnen nogal wat alternatieven en leuke extra's te zijn voor op je palmpje in het veld. Heeft iemand toevallig ergens gedocumenteerd hoe hij/zij tot zijn <liefst gratis> oplossing(en) is gekomen?

  12. Gelukkig ben ik niet geheel thuis in de terrein-vaardigheden die je met verschillende rolstoelen kunt uithalen. Bovendien is mij niet geheel duidelijk of het of de potentiele cacher ook voor enkele meters gebonden is aan een rolstoel. Het uiteindelijke vinden van een cache vraagt toch meestal wat buk en scharrelwerk. Begeleiding zou dus best onmisbaar kunnen blijken zijn. Desalniettemin toch maar enige suggesties:

     

    kk: redelijke afstand voor een rolstoel, maar wel verhard. De cache ligt op 4m van verhard pad.

    hoeveel?: redelijke afstand voor een rolstoel. Grind- en bos-achtige paadjes met wat bruggetjes.

    Biertje?: Langs een verhard fietspad.

    Waterval: Langs een verhard fietspad.

    Platland: Verharde weg gaat over in landweg, onverhard, afstand weet ik niet meer precies.

    miniLOG: -6.74NAP: Langs doorgaande weg (alleen logboekje in busje).

    Greetings from the south: langs een breed bospad.

    Boompjes: Langs een onverhard landweggetje, dat wel redelijk breed is, als ik mij goed herinner.

     

    Veel succes!

     

     

     

    Edited By zwerver on juli 17 2002 at 13:20

  13. Ik heb twee caches in Zwitserland, en die kan ik gelukkig wel met enige regelmaat bezoeken (ik schijn overigens wel zo'n beetje de enige bezoeker te zijn :blush: Er zijn niet zo veel actieve geocachers aldaar, hetgeen ik me ook heel goed kan voorstellen, gezien het feit dat bijvoorbeeld twee van de  drie caches in de regio Davos de helft van het jaar onder een dik pak sneeuw liggen.)

     

    Maar wat betreft onderhoud: Ik heb nu 8 caches geplaatst, en daarvan zijn er 2 opgelost, 1 heb ik er zelf weggehaald omdat 'ie dreeg op te lossen en 1 heb ik met spoed moeten bezoeken, omdat bleek dat deze was verplaatst (je weet wel...) en 1 is er inmiddels fameus om het verhaal rond het terug verkrijgen van de zoekgeraakte cache door een team geocachers. Kortom, caches blijven niet zo enorm vanzelfsprekend liggen. Ik wil graag met enige zekerheid kunnen zeggen dat een cache nog bestaat als mensen klagen dat ze 'm niet kunnen vinden. Ik heb eens een hele serie "niet gevonden" meldingen gehad, terwijl er niets aan de hand was, dus dat is ook niet echt een graadmeter. De actuele inhoud vind ik ook een beetje van de geocachers zelf, en een vol logboek is ook redelijk eenvoudig op te lossen. Zonder nu een controlfreak te willen zijn, houd ik toch wel graag een beetje de vinger aan de pols van mijn caches.

  14. Frankrijk, Cevennen. Ik heb nog niet naar Geocaches gekeken, maar neem zeker mijn GPS mee. Notebook blijft op kantoor. Het plaatsen van geocaches vind ik op zich wel aanlokkelijk, maar ik moet nog eens even goed denken over het onderhoud daarvan. Ik vind namelijk dat je je geocaches wel moet onderhouden, of ze moeten onderhoudsvrij zijn. Virtuele caches vind ik niet zo boeiend. Ik ga in ieder geval eens aan de slag met de franse stafkaarten (GPS compatible, zo zegt het label).

  15. Hoewel ik niet sta te juigen bij het fenomeen MOC (zie elders, onveranderd), is het wel een leuke actie op de terreinbeheerders die internet afstruinen naar caches op hun terrein, om die vervolgens te verwijderen. In hun anti-geocaching-actie moeten ze dan gelijk geocaching supporten. :hehe: Daar zie ik wel weer de humor van in.

  16. Hierboven staan een heleboel meningen waar ik het wel zo ongeveer mee eens ben. Maar omdat het toch om persoonlijke meningen gaat, hierbij nog even een samenvatting die op mij van toepassing is:

     

    [b:post_uid0]Voor:[/b:post_uid0] Al of niet op geregelde basis een willekeurig vrijwillig bedrag doneren. Ik zou dan wel graag even willen weten of dat geld dan ten goede komt aan geocaching.nl of geocaching.ergensandersopdewereld. Als je daarmee privileges op de website krijgt, dan prima (mogelijkheid om kaartjes te zien of EasyGPS downloads (kan nu voor iedereen), of andere functionaliteiten, die het geocachen geriefelijker maken.)

    [b:post_uid0]Tegen:[/b:post_uid0] berperkte/geselecteerde toegang tot caches. Iedereen moet bij alle caches (op het web) kunnen komen.

    [b:post_uid0]Tegen:[/b:post_uid0] versnippering van geocache sites. Ik ben er voorstander van dat alle caches toch wel op 1 plaats gerubriceerd worden. Ik zou het heel jammer vinden als er allemaal of nog meer schaduw en/of concurentiesites zouden ontstaan. Voor zover ik inzicht heb hoe geocaching.com en .nl samen werken heb ik alle lof voor de beheerders. (Zijn er nog meer lokale sites van geocaching, zoals bijvoorbeeld www.geocaching.uk (ik verzin maar wat)?)

    [b:post_uid0]Neutraal:[/b:post_uid0] caches waar je voor moet betalen om er bij te kunnen komen. Daarbij moet volgens mij wel gelet worden op het niet commerciele karakter van de caches (volgens de spelregels van geocaching.com), dus een cache midden in Artis is wat mij betreft daarmee uitgesloten. Een multicache waarvoor je met een pontje mee moet, mag van mij, maar dan graag wel even vermelden op de site. Een cache op een natuurterrein waar je lid van moet zijn mag van mij ook wel, maar ook dat dan even vermelden op de site.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...