Spring naar bijdragen

vanlinde

Leden
  • Aantal bijdragen

    42
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door vanlinde

  1. Het heeft vermoedeijk alles te maken met de penetratiegraad van internet en GPS-ontvangers.

     

    Waarom was de penetratiegraad van mobiele telefoons in Finland en Zweden in 1997 het hoogst in Europa met bijna 50%. Simpelweg omdat de infrastructuur zich daar minder goed leent voor vaste telefonie en dat mobiele telefonie daar een relatief goedkope oplossing was. Bovendien (misschien wel daardoor) hebben twee grote fabrikanten, nl Nokia en Ericsson daar hun thuishaven. Waarom behoorde Nederland tien jaar geleden tot de top als het ging om penetratiegraad van CD-spelers. Misschien een ongebreidelde drang tot het kopen van electronica. Of misschien wel omdat Philips ze ook maakt.

     

    Feit is dat internet in Nederland een zeer hoge penetratiegraad heeft. Ander factoren zijn waarschijnlijk de economische situatie (GPS-ontvanger is immers een dure aanschaf) en de belangstelling voor electronica.

     

     

     

    Edited By vanlinde on nov. 12 2002 at 09:36

  2. Ik heb mij lang afzijdig gehouden van deze discussie, maar meen daar nu toch nog een (kleine) bijdrage aan te moeteen doen.

     

    Overigens is het nauwkeurig lokaliseren van een MOC nog steeds mogelijk, door het zoeken naar 'nearest caches'. DE afstand wordt tot op honderd meter nauwkeurig gegeven. Wanneer je echter ongeveer 10 caches in de buurt opzoekt rondom de MOC, kun je deze allemaal als proximity waypoint invullen in bijvoorbeeld Oziexplorer. Het gemiddelde is veel nauwkeuriger dan de 100m oorspronkelijke foutmarge. Ik heb dit al geprobeerd met de nieuwste MOC van Hawkeyes en meen tot op een meter of 20 te kunnen zeggen waar deze start. Met nog meer punten, kan het nog nauwkeuriger.

     

    Overigens zal ik hem zeker niet op deze basis gaan zoeken, en ben ik er ook niet op uit om het leven van MOC's onmogelijk te maken. Er is namelijk een simpele sluitende oplossing voor alle (a)MOC makers: gebruik aanwijzingen in je omschrijving op de website die onmisbaar zijn. De meest eenvoudige oplossing is de cache de coordinaten geven van de parkeerplaats, maar het startpunt dat elders ligt afzonderlijk te noemen in de beschrijving.

     

    Iedereen moet gewoon voor zich weten of hij/zij wel of geen MOC's wil doen of wil uitzetten. Het waterdicht maken is aan de maker van de MOC

  3. Om nog maar een spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok te gooien: Betalen is niet zonder meer gekoppeld aan een vereniging. Een stichting kan donateurs hebben, die (vrijwillig) een bijdrage leveren aan de stichting. Niets weerhoudt de stichting ervan om deze donateurs bepaalde voorrechten te geven.

     

    Ik vraag mij af wat er mis is met de stichting. Het is inderdaad zo dat in een vereniging de leden inspraak hebben. Maar ik heb zelf niet het idee dat er niet wordt geluisterd naar zaken die via dit forum worden besproken.

  4. Los van het feit dat de omstandigheden uitzonderlijk bar zullen worden als je richting één van de polen vaart en dan een (klein) lusje om de pool en weer terug, moet het mogelijk zijn om dat snel te doen. Zeker in de zomer rond de noordpool. Ik ben met Lauya eens dat Jules daar wel heel erg van in de war zou zijn geworden. En waarschijnlijk slapeloze nachten :sleeping: of juist een slapeloze dag  :laugh:

     

    IK wordt er moe van als ik er aan denk... :D

     

    Dank Lauya. Eindelijk een punt achter deze overpeinzingen. Kunnen we weer verder met het eigenljke onderwerp. De reis van de virtuele travelbug.

  5. Het vraagstuk is voor tweeerlei uitleg vatbaar en daarom zo'n leuke discussie:

    - vanuit het perspectief van Jules

    - vanuit het perspectief van de thuisblijvers

     

    De enige juiste oplossing vind je door het boek te lezen. Dan zal wel duidelijk worden of Jules dacht 80 dagen te hebben gereisd en de thuisblijvers 79, of dat de thuisblijvers dachten dat hij 80 dagen weg was en Jules zelf 79 dagen dacht. In het laatste geval klopt de stelling van Lupardi, in het andere geval klopt mijn toelichting.

     

    Ik meen mij te herinneren dat Jules zelf 80 dagen dacht.

  6. Ik moet het in 1 dag minder doen dat wil zeggen ik moet de zon 1 keer minder zien opkomen. Dus ik moet van de zon weglopen: naar het westen.

     

    Dit lijkt een prachtig logisch antwoord nietwaar?.... 

     

    Prof....prof....

     

    Dat valt me een klein beetje tegen, denkt u toch eens goed na. Jules dacht de reis in 80 dagen te hebben gedaan, maar deed er in werkelijkheid 79 dagen over. Dat betekent dat iedere dag 1/80 deel korter was voor Jules. Als de dagen korter zijn, moet de zon eerder onder gaan (18 minuten). Jules zag de zon 1x meer ondergaan dan de thuisblijvers. Daarvoor moet je naar het [b:post_uid0]oosten[/b:post_uid0] reizen en niet naar het westen.

  7. Het voordeel van centraal naar buiten treden via één persoon die tevens ervaren geocacher is, is dat er consistentie in het verhaal zit naar alle journalisten toe. Bovendien houdt die ene persoon overzicht over alles wat er gaande is. Mocht er af en toe een juridisch adviesje nodig zijn op het gebied van geocaching dan verneem ik het wel. Mits het uitzoekwerk enigszins binnen de perken blijft, ben ik wel bereid dat voorlopig op mij te nemen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...