Spring naar bijdragen

rwarmer

Leden
  • Aantal bijdragen

    54
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door rwarmer

  1. Ja, dat kan! Ik heb dus 1 beugel voor de GPS en 3 stuurklemmen.

    waar heb je die stuurklemmen dan gehaald, waar kan je ze halen dan??

    Gewoon los verkrijgbaar. Bijvoorbeeld bij Waypoint

    Het heet daar simpelweg Fiets-steun voor 2e fiets € 8,- Ik denk dat andere winkels dit ook wel kunnen leveren.

     

    Jos

     

    PS: Oops, linkje was eerste fout, nu verbeterd.

  2. We hebben een paar jaar geleden een korte vakantie in Noorwegen gehad. We hebben toen enkele caches gedaan, en enkele caches afgeblazen omdat ze toch te ver lagen, of te moeilijk bleken. Het is vooral een kwestie om de beschrijvingen goed te lezen en goed te kijken op de kaart of het gebied toegankelijk is.

     

    In Bergen heb je enkele niet al te moeilijke stadscaches.

     

    Jos

  3. Handheld zal wel lukken, maar de vraag is of ze ook voor outdoor gebruik geschikt zijn. Zijn de verschillende TomTommetjes bestand tegen regel, zand e.d.?

     

    Jos

    Hmmmm, zo lang TomTom niet met HandHelds op de markt komt? Tja, de TomTomGo serie (TomTomGo, TomTomOne,  TomTomGo 300, TomTomGo 500 en TomTomGoo 700) kan gebruik worden als handheld. Als het tenminste over navigeren gaat...

    Het model leent zich er eigenlijk niet voor om lekker handheld te zijn, maar het is wel degelijk handheld te gebruiken. :thumbup:

  4. Om maar eens ON-topic te blijven, ik heb eens gekeken naar de reacties op geenstijl.nl. De meerderheid lijkt toch van het type:

    - onzin, die kaarten zijn ook legaal te krijgen

    - als je zo redeneert kan je alles wel verbieden

     

    Het lijkt allemaal op de bekende storm in een glas water.

     

    Jos <Team Warmer>

  5. Alles dat je met beleid doet gaat meestal wel goed. Feitelijk heb je dan ook niet zoveel regels nodig. Een probleem kan ontstaan als de geocaching gemeenschap groeit (en dat doet hij). Er zal dan altijd een deel van de geocachers zijn die niet de richtlijnen lezen over wat wel en niet te doen (ik vind nog steeds vieze kleefsnoepjes, e.d. in caches). Bovendien zal een groot deel niet het forum lezen en derhalve niet de discussies zien. Zodoende hebben zij geen idee dat een prikstok al dan niet de natuur zou kunnen vernielen.

     

    Als een cache dan begraven is, gaat dit soort mensen wellicht de zaak omspitten. Je hebt niet eens zoveel mensen nodig om de boel zo grondig te verpesten. Als een cache niet begraven is, voorkom je (hopelijk ...) dat dit gebeurd. Je kan natuurlijk altijd mensen houden die altijd gaan spitten, maar sommige dingen zijn nu eenmaal niet te voorkomen.

     

    Ikzelf ben er dan ook voorstander van om caches bij voorkeur zo te verstoppen dat de hunter niet hoeft te graven. Het ingraven van een cache waarvan de bovenkant aan de oppervlakte ligt vind ik prima.

     

    <Jos>

  6. Zijn de accounts voor het loggen van caches en voor het forum gescheiden ? Of gebruiken ze dezelfde basis-gegevens? Ik vraag me af of ik voor het forum bijvoorbeeld een ander email adres kan opgeven dan voor het log-account.

     

    <Team Warmer - Jos>

  7. (Kruimeltje)

    De prikstokken die wij gebruiken zijn uitschuifbaar en zijn te koop in outdoorzaken. Ze lijken op skistokken met die verschil dat ze dus uitschuifbaar zijn en zelfs op een wandelstok kunnen lijken. Normaal gebruik ik het als wandelstok, er zit een behoorlijke ijzeren punt aan. Als ik het uitschuif dan komt het ding vanaf de grond tot aan mijn borst en ingeschoven vanaf de grond tot aan mijn knie, dus kan normaal aan een rugzak hangen.

    Ik heb laatst zelf zo een stok aangeschaft. De eigenaar van de outdoorzaak waar ik hem gekocht heb legde uit dat dit een wandelstok en beslist geen prikstok was. De punt is redelijk breed en van een bijzonder harde metaalsoort. Een prik hiermee vernielt alles wat geraakt wordt, met name de wortelstelsels die vlak onder de grond zitten. Op drukke bergpaden is de begroeing aan de randen van de wegen hierdoor al verdwenen.

     

    Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar het adviues van betreffende persoon is tot op heden altijd bijzonder goed geweest, ik neem aan dat ook dit klopt.

     

    Als wandelstok vind ik ze overigens wel ideaal.

     

    <Jos>

  8. Omdat xs4all hardnekkig het oude IP adres van geocaching.nl blijft geven hebben we onze windoos machines maar getruukt (zie forum op geocaching.nu) om toch op deze mooie nieuwe plaats uit te komen. Ook onze naam en gegevens werken nog steeds. We zijn alleen enkele messages kwijt, maar dat maken we wel weer goed.

     

    <Team Warmer: Jos>

  9. Klopt.  De Vista en de Summit hebben een barometrische hoogtemeter, welke redelijk nauwkeurig is. De andere Etrexen (ik dacht allemaal ..) kunnende hoogte bepalen op basis van de satelieten, maar dat is meestal niet erg nauwkeurig.

    Ik heb zelf een Summit, en in Schotland klopte de gemeten hoogte op de meter nauwkeurig met de aangegeven hoogte op  de stafkaarten.  Ik heb zelf geen ervaring met de andere Etrexen.

     

    <Jos Warmer>

  10. Als ik de test zo lees, dan is het weinig meer dan informatie verzameld van internet en fabrikanten documentatie, aangevuld met een enquete. Die informatie verzamelen kan iedere internetter zelf wel (en beter! ) en hoe representatief die enquete is blijft een groot vraagteken.

     

    Verder wordt er absoluut geen uitleg gegeven over de betekenis van de gegevens in de tabel. Zo blijkt uit de tabel dat sommige apparataten meer Megabytes hebben dan anderen, en sommige helemaal geen Megabytes. Waar die megabytes dan wel of niet goed voor zijn wordt in het geheel niet vermeld. Wat moet je daar als eenvoudige consument nu mee ?

     

    Volgend het verhaal kan je met een GPS "de route bepalen". Als leek ga je al snel denken dat het dus een soort routeplanner is !?

     

    Ik vindt het bovendien opvallend dat een van de "beste koop" modellen geen nederlands grid (ruitennet?! ) kent. Dat is toch wel essentieel als je met Nederlandse stafkaarten werkt.

     

    Ik krijg de sterke indruk dat de schrijvers niet veel van GPS begrijpen. Wat mij betreft kunnen dit soort tests direct bij het oud vuil.

     

    <Jos Warmer>

  11. Natuurlijk was het niet kindonvriendelijk bedoeld :D .  We wonen in Soest en daar zijn heel wat caches op fietsafstand en dus best te doen voor de kinderen. Die zijn inmiddels 12 en 16, hoewel ze op 10 en 14  jarige leeftijd al samen op pad gingen. Schep in de rugzak en dan First Dutch zoeken. Dat is pas echt schatgraven !

     

    Laatst heeft Robert (12 jaar) zonder ouders de Alkmaar Urban ontmaagd, terwijl hij bij zijn opa en oma in Alkmaar logeerde. Zo heeft hij aan hen ook laten zien wat geocaching is.

     

    Overigens gaat altijd minimaal een van de kinderen mee, en meestal zijn met zijn drieen: mijzelf en de kinderen.

     

    <Jos>

×
×
  • Nieuwe aanmaken...