Spring naar bijdragen

el kliko

Leden
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door el kliko

  1. heren voor de meeste Multi caches is het ook goed te doen zonder GPS je moet alleen een beetje rekenen :

     

    Een wijziging van +0,01 minuut in het Noord Coördinaat is in midden nederland een wijziging van +18,5 meter in het Y van het RD stelsel

    En een zelfde wijziging van +0.01 in het Oost Coördinaat is + 11,4 meter in het X van het RD stelsel.

     

    wel moet je rekening houden met de locatie waar je bent, hoe verder je naar het Zuid-Westen afzakt veranderd dit tot :

    Een wijziging van +0,01 minuut in het Noord Coördinaat is in een wijziging van +18,5 meter in het Y van het RD stelsel en komt daar een wijziging bij van +0.6 meter in het X van het RD stelsel.

     

    En een zelfde wijziging van +0.01 in het Oost Coördinaat is + 11,8 meter in het X van het RD stelsel. en komt daar een wijziging bij van -0,4 meter in het Y van het RD stelsel.

     

    ga je naar het Noord-Oosten van Nederland dan veranderd dit in:

    Een wijziging van +0,01 minuut in het Noord Coördinaat is een wijziging van +18,5 meter in het Y van het RD stelsel en komt daar een wijziging bij van -0.5 meter in het X van het RD stelsel.

     

    En een zelfde wijziging van +0.01 in het Oost Coördinaat is + 11,1 meter in het X van het RD stelsel. en komt daar een wijziging bij van +0,3 meter in het Y van het RD stelsel.

     

    Dit lijkt een Marginaal verschil maar al met al kan dit een flinke afwijking tot gevolg hebben.

  2. Tinuzzz,

     

    Alle Caches die ik heb gevonden doe ik zonder GPS ik heb ook geen en zonder is het niet eens zo moeilijk, wel moet je zoals al eerder is gemeld een goede kaart bezitten en de Coordinaten WGS84 om rekenen naar RD zodat je het juiste punt op de kaart kan projecteren, zoek gewoon op de geocahing site een blauwe stip reken dit om naar RD met de diverse programmatjes die er op het internet zijn te vinden. projecteer dit op je stafkaart en ga naar de betreffende locatie "neem voor de zekerheid de hint mee aangezien het in het begin altijd een beetje lastig is om de juiste plaats te bepalen.

     

    ik ben ondertussen zover dat ik op 50 CM nauwkeurig de positie kan bepalen daarna is het vinden van de schat gewoon logisch nadenken.

     

    veel succes :huh:

     

    El Kliko

×
×
  • Nieuwe aanmaken...